Cagliari-Milan 1-2.<div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:url='http://www.acmilan.hu/2018/01/21/hatranybol-forditva-nyert-a-milan-a-cagliari-ellen/' addthis:title='Hátrányból fordítva nyert a Milan a Cagliari ellen '  ><a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a class="addthis_button_tweet"></a><a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a><a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a></div>

Hátrányból fordítva nyert a Milan a Cagliari ellen

A Milan ugyan nagyon hamar hátrányba került a Cagliari ellen az olasz bajnokság 21. fordulójában, azonban Franck Kessié vezérletével sikerült fordítani és Gennaro Gattuso együttese begyűjtötte a három pontot.

Sokáig veszélyben forgott a mérkőzés megrendezése, ugyanis a találkozó előtt néhány órával rendkívül erős széllökéseket mértek Szardínia szigetén. Végül a szél mérséklődött és Marco Guida játékvezető zöld utat adott, miután a körülményeket alkalmasnak találta a játékra. A piros-feketék az utóbbi években nem éppen nyerni jártak a szardíniai együttes otthonába, hiszen legutóbb közel négy évvel ezelőtt, 2014-ben sikerült három ponttal távozniuk.

Meglehetősen korán, már a 8. percben megszerezte a vezetést a hazai együttes, miután Nicolo Barella lövését nem tudta hárítani Gianluigi Donnarumma. Az idő előrehaladtával egyre aktívabbá vált a Milan, előbb Kessié remek lövése, majd Kalinic közeli próbálkozása jelentett veszélyt az ellenfél kapujára. Ezzel szemben a másik oldalon Farias állt közel a gólszerzéshez. A vendégek egyenlítő góljára a 36. percig kellett várni, ekkor Kessié magabiztosan értékesítette a Kalinic által kiharcolt tizenegyest. Hat perccel később már a vezetést ünnepelhették a piros-feketék: Kalinic passzolt Kessié elé, aki 5 méterről nem hibázott és újabb gólt szerzett.

A második félidőben kevesebb helyzet adódott, azonban ezeket nem sikerült gólra váltani egyik oldalon sem. A 80. percben emberhátrányba került a Milan, miután a játékvezető második sárga lappal kiállította Ricardo Rodriguezt. Ugyanakkor a hazaiak emberelőnye nem sokáig tartott: egy szabálytalanságot követően Barella is megkapta a második lapos figyelmeztetését, így mindkét csapat 10 emberrel fejezte be a mérkőzést.

CAGLIARI – MILAN 1-2

Időpont: 2018.01.21. 18:00
Helyszín: Sardegna Arena, Cagliari
Játékvezető: Guida
Gólszerzők: Barella (8.) ill. Kessié (36., 42.)
Sárga lapok: Barella, Deiola, Pavoletti, Cigarini ill. Kalinic, Suso, Rodriguez

>> KEZDŐCSAPATOK:

CAGLIARI (3-5-2): Cragno; Romagna, Ceppitelli, Pisacane; Faragò, Ionita (Deiola 62.), Cigarini, Barella, Padoin (Cossu 77.); Sau (Farias 18.), Pavoletti.

Cserék: Rafael, Crosta, Dessena, Andreolli, Castan, Giannetti, Van der Wiel.

MILAN (4-3-3): G. Donnarumma; Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez; Kessie (Borini 86.), Biglia, Bonaventura (Locatelli 76.); Suso (Abate 82.), Kalinic, Çalhanoglu.

Cserék: A. Donnarumma, Gabriel, Antonelli, Musacchio, Paletta, Zapata, Montolivo, Cutrone, André Silva.

Címkék:

A szerző: norberto012