Gianluca Lapadula, a Genoa olasz támadója elmondta, hogy hihetetlen érzés volt a Milan mezét viselni és sohasem fogja elfelejteni azt a szeretetet, amit a szurkolóktól kapott.

Mint ismert, a 27 éves csatár tavaly nyáron – egy év után – elhagyta a klubot és csatlakozott a Genoához, amely a megegyezés szerint 2 millió euróért vette kölcsön és az idény végén további 11 millióért kötelezően meg kell vásárolnia. Lapadula a Milanban 29 tétmérkőzésen 8 alkalommal volt eredményes.

“Hihetetlen volt.” – mondta Lapadula a Calcio2000-nek. “Amint jött a konkrét lehetőség, nem voltak kétségeim. Ezt követően egy ideig nem hallottam a klubról és úgy volt, hogy a Genoa játékosa leszek, de végül szerencsére a Milan a szerződtetésem mellett döntött. Semmi kétségem nem volt, mindössze egy óra alatt megállapodtunk.”

Lapadula a 9-es mezt választotta, amikor aláírt a piros-feketékhez. Ezt a mezszámot korábban olyan legendás játékosok viselték, mint Gunnar Nordahl, Marco Van Basten, George Weah és Filippo Inzaghi.

“Sohasem voltam babonás. Őszintén szólva mindig is szerettem a felelősséget. A Milan mez viselése nagy felelősség volt, olyan, amit kerestem. Nagyon elégedett vagyok azzal, amit tettem. Visszatértünk az Európa ligába, trófeát nyertünk és végigjátszottam 13 meccset. Ezeken nyolc gólt szereztem és három gólpasszt osztottam ki. Természetesen a kezdet volt a legnehezebb időszak, hiszen rossz erőnléti állapotban érkeztem és 46 tétmérkőzés volt a lábamban egy szezon alatt. Szerencsére idővel felépültem és jól alakultak a dolgok.”

“A legszebb pillanatom a Milanban? Nagyon sok volt, az első gólom a Serie A-ban, az Európa liga kvalifikáció és a szuperkupa megnyerése. Sohasem fogom elfelejteni a Milan szurkolók szeretetét.” – fejezte be.

Lapadula ebben a szezonban 13 bajnoki meccsen 2 gólt szerzett a Genoában.

1 hozzászólás