Massimiliano Mirabelli, a klub sportigazgatója elmondta, hogy a nyári átigazolások teljes mértékben Vincenzo Montella beleegyezésével valósultak meg.

“Nem fogunk semmit tenni az átigazolási időszakban és ezt hivatalos információként közölhetem. Lehet néhány távozó a télen, de ezek csak kis dolgok. Konkrét ajánlat a Boca Juniorstól érkezett Gustavo Gomez játékjogáért.” – mondta Mirabelli a La Gazzetta dello Sportnak.

“Fontos, hogy az ember naprakész legyen a labdarúgásban és ezen a hétvégén például Németországban leszek, hogy megtekintsek néhány mérkőzést. Kessié alternatívája? Az a kérdésem, hogy megfelelő választás lenne leigazolni a 12. játékost azok után, hogy a nyáron már 11-et vásároltunk? Azt gondolom, hogy a megoldást házon belül találjuk, például ott van Montolivo.”

“A nyáron egy jelentős átigazolási kampányunk volt és a számok egyáltalán nem túlzóak. Nem vásároltunk áron felül egyetlen játékost sem és állítom, hogy tegyük fel ha a nyáron érkezett játékosokat átigazolási listára tennénk, akkor pénzt keresnénk rajtuk. Kire mernék fogadni? André Silva és Calhanoglu. Az érkezett játékosok egy szilárd csoportot alkotnak és nyugalmat adnak a jövőre nézve. Bár többen nem az elvárásoknak megfelelően teljesítenek, de egyik játékos sem átigazolási betli. Továbbá elfelejtünk említést tenni az apró részletekről, hiszen a vásárlás mellett a vezetőség feladata az értékesítés és a szerződéshosszabbítás is. Játékoseladásból sok pénzt szereztünk, emellett Donnarumma, Suso, Cutrone, Calabria és Plizzari is új szerződést írt alá a klubbal.”

“Fassone? Semmi sem történik úgy, hogy nem osztjuk meg egymással. Minden más csak feltételezés. Montella? Mindenben teljes egyetértésünk volt vele, kezdve attól, hogy erőteljes átigazolási időszakunk lesz. Olyannyira, hogy lelkes üzeneteket küldött, amikor Bonucciról tárgyaltunk. Szakmai és személyes szempontból egyaránt sajnálom, hogy véget ért a közös munka. Ha a dolgok úgy mentek volna, ahogy kell, akkor a Milan ott lett volna a Bajnokok Ligája indulást érő helyek egyikén.”

“Gattuso? Erősen át kell adnunk a fiatal játékosoknak a Milan DNS-t. Rinóra esett a választásunk és ő nem egy hiánypótló megoldás. Enyém a felelősség és boldog vagyok, ahogyan a munkáját végzi. Szükség volt a kemény munkára a fejlődéshez. Találtam egy olyan személyt, aki még nálam is többet dolgozik.” – tette hozzá.

18 hozzászólás a bejegyzéshez

  • Nem jön érkező, mert kurva sok tehetségesek fiatal jött. Sajnos nem mind hozza a várt szintet azonban ez nem jelenti azt, hogy ne lennének értékesek, vagy jó játékosok, csupán azt, hogy nem sikerült összeállítani és összeszoktatni a keretet így nem jöttek a bajnokságban az eredmények. Ez Montella hibája így el kellett búcsúzni egymástól. Gattuso lett az edző mert jobb alternatíva nem nagyon volt, illetve kellett egy egy olyan ember, akinek volt tapasztalata a klubban és emellett szenvedélyesen elkötelezett is mellette.

   Ez van leírva ide és igazából teljesen jogos és igaz, amit mondott… Nem igazán látom hol a gond.

   • Gond az nincs..De azért egy-két dolog furcsa…
    Pl : Miért megy Németországba ha amúgy nem akarunk venni senkit?Csak úgy meccseket nézni?

    “Kessié alternatívája? Az a kérdésem, hogy megfelelő választás lenne leigazolni a 12. játékost azok után, hogy a nyáron már 11-et vásároltunk? Azt gondolom, hogy a megoldást házon belül találjuk, például ott van Montolivo.”….Én ezzel sem vagyok annyira kibékülve…

    “Nem vásároltunk áron felül egyetlen játékost sem”…De bizony!

    “egyik játékos sem átigazolási betli”….Értem….Szóval igazoltunk egy játékost 38 millióért aki még csak nem is játszik …Továbbá kiadunk egy másik csatárért 25 milliót aki ugyan játszik de nem lő gólt….ja,végül is nem betli 😀 .

    “Játékoseladásból sok pénzt szereztünk”….Komolyan?Mennyit is?

    “Fassone? Semmi sem történik úgy, hogy nem osztjuk meg egymással.” Hát ez azért vicc….

    De ez a kedvencem : “Montella? Szakmai és személyes szempontból egyaránt sajnálom, hogy véget ért a közös munka. Ha a dolgok úgy mentek volna, ahogy kell, akkor a Milan ott lett volna a Bajnokok Ligája indulást érő helyek egyikén.”
    Há de nem úgy mentek…Akkor miért is sajnálja szakmai szempontból????

    • Haladjunk sorba:
     1. Szerinted ha nyáron kezdik el nézni a teheségeket akkor mekkora az esélye, hogy mi tudjuk elvinni nem a City/real/psg/barca stb csapatok? Így se vagyunk vonzó célpont muszáj elkezdeni keresgélni hamarabb.

     2. Senki sincs kibékülve vele, de Kessié a szazon eleje óta itt van és legalább egy közép teljesítményre képes. Ha most igazolnánk egy újabb kpt, őt is be kéne építeni, ami még nagyobb szívás lenne ha nem jön össze. Monti legalább itt van és képes egy stabil szar teljesítmény 😀

     3. Kit? A mai árak mellet egy raklap fiatal és idős játékost sikerült megszerezni, akik húzoemberek voltak a csapataikban. Kivétel Borini, aki viszont szerintem egy teljesen pozitív meglepetés, illetve A donnarumma, aki meg az első meccsén jól játszott és kapott gól nélkül hozta le azt.

     4. Szerintem egyik se volt betli nyáron. Mind kalinic mind silva egy jó szezont hozott le tavaly mind klubcsapatban mint válogatott szinten. Kalinict nem kifejezetten szeretem, inkább silvát játszatnám, de tény és való, hogy egyikük sem extraklasszis (ibra) szóval kellenek nekik a jó labdák. Szar, összeszokatlan kpval ez kurva nehéz dolog. + Silva legalább az ELben jó

     5. Valamennyit biztos, de itt amúgy egyetértek veled, nem tudom ki az a rengeteg. Niang?

     6. Ezen mi a vicc? Ők a vezetői a klubnak még jó, hogy folyamatosan egyeztetnek kurva nagy gond van ha ez nem így történik. Ezt csinálta Berlu és Gallani is. Normális helyeken ez így működik.

     7. Mégse nyilatkozhatja le, hogy montella kutyaütő és kurva jó, hogy nem itt van, nem igaz? Az szar PR most meg arra van a legkevesebb szükségünk. Hogy jönnének ide komoly edzők, ha a klub fikázza őket mikor már leléptek.

 1. Ez az ember valami más filmet nézett eddig szerintem. Össze-vissza beszél. A kutyaütő Montolivot emlegeti… Jó hogy Kalinicet nem fényezi még mellé.
  Érdekes hogy egy egyébként a topon lévő Barcelona milyen játékossal erősít míg egy szinte sereghajtó Milanba Mirabelli szerint nincs szükség semmiféle erősítésre… Mert olyan kitűnően megy minden. Csak azért mert nyáron már vett 11 játékost. Amiből kapásból 3 alapból kuka. A. Donnarumma, Borini és Kalinic nem futballjátékosok. Egyszerű falábú kutyaütők akik csak szipolyozzák a klub pénzét.
  Montolivo nem alternatíva. Maximum valami sörmeccsen padmelegítőnek.
  A Montella részt meg inkább hagyjuk. Milyen szakmai szempontok? Balek.

 2. Magyarázkodnia kell, mert az elvárt teljesítmény közelében sincsenek. Őket is azért alkalmazzák, hogy segítsék a csapat kiemelkedését a szürke középmezőnyből.
  Erősítés kell, jobban, mint valaha. Sztem 4 posztra kell vásárolni játékosokat. Azt, hogy Luiz Adrianot, Baccat és Lapadulat lecserélték…Andre Silva, Kalinic, Cutrone trióra…elég merész húzás volt, és teljesen értelmetlen. Montellat hagyjuk, szóra nem méltó az ember, nemhogy még az ő szava alapján történjen az átigazolás.
  Év végen hozzanak egy edzőt akire lehet építkezni, és nagyban gondolkodik. Ne olyat aki Kalinicban látja a középcsatárunkat. 🙁