Az olasz szakember szerint nem lehet újra hibázni.<div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:url='http://www.acmilan.hu/2017/10/21/fassone-a-csapatrol-es-a-bl-indulas-fontossagarol/' addthis:title='Fassone a csapatról és a BL-indulás fontosságáról '  ><a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a class="addthis_button_tweet"></a><a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a><a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a></div>

Fassone a csapatról és a BL-indulás fontosságáról

Marco Fassone, a Milan vezérigazgatója szerint a klub projektjének fontos része a Bajnokok Ligája és az abból származó bevételek, azonban ennek hiánya egy vagy két kulcsjátékos távozását eredményezheti.

“Senki sem gondolta, hogy egy újjáépített csapattal nem lesznek problémák, jelen pillanatban körülbelül 5-6 ponttal maradunk el a tervezettől. A célunk az volt a szezon első felében, hogy közel maradjunk a negyedik helyhez, majd a későbbi hónapokban biztosítsuk a BL-kvalifikációt. Adott a lehetőség javítani, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy újra hibázzunk. Montella? Őt választottuk és élvezi a maximális bizalmunkat. Nincs értelme feltevésekről beszélni. Mindannyiunknak egy célért kell dolgoznunk és megtalálni a kiutat. Meggyőződésem, hogy képesek vagyunk rá. Ketyeg az óra, de ugyanazon az oldalon állunk. Ezt a csapatot azért építettük, hogy eredményeket érjünk el. Nos, az eredmények nem jönnek és őszintének kell lennünk a szurkolóinkkal.” – mondta Fassone.

“BL? Nem mondanám, hogy kötelező a bejutás, de a Bajnokok Ligája alapvető fontosságú a terveinkben. Nem veszélyeztetné a projektünket, ha nem sikerülne, de egy év lemaradásban lennénk és meg kellene próbálnunk egy vagy két top játékos eladásával pótolni a BL-szereplés hiányából kieső bevételt.”

Mint ismert, Yonghong Li klubelnök áprilisban egy kölcsönt vett fel az Elliott Management amerikai pénzügyi alaptól, hogy finanszírozza a Milan megvásárlását. Állítólag a hitel visszafizetésének határideje 2018 októbere.

“A terv, hogy a határidő előtt, már tavasszal visszafizessük a hitelt az Elliottnak.” – tette hozzá.

Címkék:

A szerző: norberto012