Silvio Berlusconi, a klub korábbi tulajdonosa szerint nem helyes, hogy a vezetőség egy átigazolási időszak...

Berlusconi az új vezetőség döntéseit kritizálta

Silvio Berlusconi, a klub korábbi tulajdonosa szerint nem helyes, hogy a vezetőség egy átigazolási időszak alatt ilyen sok játékost szerződtetett, emellett értetlenül áll Giacomo Bonaventura és Suso mellőzése előtt.

“A Milan egy része a szívemnek és az életemnek. Legalább azt szeretném, hogy a csapat rendben legyen.” – mondta Berlusconi, aki 2017 áprilisában, 31 esztendő után eladta a klubot a kínai érdekeltségű Rossoneri Sport Investmentnek.

Yonghong Li, a klub új elnöke közel 200 millió eurót fordított a játékoskeret megerősítésére a nyáron, érkezett Mateo Musacchio, Franck Kessié, Ricardo Rodriguez, André Silva, Fabio Borini, Hakan Calhanoglu, Andrea Conti, Antonio Donnarumma, Leonardo Bonucci és Nikola Kalinic.

“Egyszerűen nem értettem az átigazolási kampányt. Még sohasem láttam olyat, hogy egy együttesnél ekkora játékosmozgás, 11 érkező lett volna. Ebből a pénzből nem lehetett volna klasszis futballistát vásárolni?”

Arrigo Sacchi, a Milan korábbi sikeredzője nemrég a nyilvánosság előtt beszélt arról, hogy 2015-ben javasolta Berlusconinak, hogy nevezze ki Maurizio Sarrit (aki jelenleg a Napoli trénere – a szerk.) a csapat vezetőedzőjének, de ő hezitált és végül nem fogadta meg a tanácsot. Később a szezon közepén menesztették Sinisa Mihajlovicot a kispadról és Cristian Brocchi lett megbízva az első csapat irányításával.

“Azt akartam, hogy Brocchi maradjon a kispadon, de kórházi ágyban feküdtem és élet-halál között voltam. Ekkor azt mondták nekem, hogy Montella lesz az edző. Magyarázzák meg nekem, hogyan lehetséges, hogy a csapat két legtechnikásabb játékosa, Suso és Giacomo Bonaventura sokszor csak csere? Nem értem, hogy miért kell mindig ugyanazt a játékot játszani. Próbáltam tanácsokat adni Montellának, de ő azt felelte: ‘Igen, elnök úr, de én állítom össze a formációt.’”

“A csapatkapitányi karszalagot egy olyan játékos kapta meg, aki évekig a Juventus szimbóluma volt. Ott van Montolivo, korábban ő viselte a karszalagot.” – tette hozzá.

A szerző: norberto012