A La Repubblica szerint aggasztó a Milan helyzete, ugyanis az Adidas jelezte, hogy a rendkívül...<div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:url='http://www.acmilan.hu/2017/05/16/az-adidas-ujratargyalna-a-megallapodast-a-milannal/' addthis:title='Az Adidas újratárgyalná a megállapodást a Milannal '  ><a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a class="addthis_button_tweet"></a><a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a><a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a></div>

Az Adidas újratárgyalná a megállapodást a Milannal

A La Repubblica szerint aggasztó a Milan helyzete, ugyanis az Adidas jelezte, hogy a rendkívül alacsony mezeladás miatt szeretné újratárgyalni a két fél között 2023-ig szóló szerződést.

Az olasz lap úgy tudja, hogy a legnagyobb probléma az eladott mezek mennyiségével van, amely csökkent. Ez elsősorban az elmúlt néhány évben mutatott gyenge teljesítményre vezethető vissza. A Milan és az Adidas 2013-ban írt alá egy 10 évre szóló hosszú távú szerződést, amely alapján a német vállalat éves szinten 20 millió eurót utal a klub számlájára. Az Adidas sokallja ezt az összeget az értékesített mezek alapján. Összehasonlításképpen a Juventus körülbelül kétszer annyi mezt ad el és az Adidas csak 3 millió euróval fizet többet évente a torinói együttesnek.

A Milan az európai top klubok közül a 16. helyen áll a mezeladás számát tekintve. A klub az előző szezonban csupán 200 ezer mezt értékesített.

A rossoneri és a sportszergyártó cég által megkötött szerződés még 6 évig, egészen 2023-ig szól.

Címkék:

A szerző: norberto012