Guardiola a Milan olasz válogatott tehetségét akarja

18

Az angol élvonalban szereplő Manchester City egyre erőteljesebben érdeklődik a Milan olasz válogatott kapusa, Gianluigi Donnarumma iránt.

Donnarumma és a Milan még nem tudott megegyezni a szerződéshosszabbításról és az angol klubok ezt kihasználva szeretnének lecsapni a fiatal kapusra. Mino Raiola, a játékos ügynöke jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, így a hosszabbítással kapcsolatos tárgyalásokra várni kell, amíg visszatér Olaszországba.

Raiola korábban hangsúlyozta, az új kínai tulajdonosoktól garanciákat kér arra, hogy egy versenyképes Milan építése a cél. A Daily Mail azt írja, hogy a Manchester City első számú kiszemeltje Donnarumma. Pep Guardiola mindenképp megválna a jelenleg kölcsönben lévő Joe Harttól, s erősítene kapusposzton. Állítólag a manchesteri együttes már elő is készített egy 30 millió fontos ajánlatot.

Ugyanakkor nem a Manchester City az egyetlen érdeklődő, ugyanis képben van a Manchester United is.Donnarumma a 2016/2017-es idényben eddig 36 mérkőzésen lépett pályára a Serie A-ban és 11 találkozón nem kapott gólt. A 18 esztendős olasz kapust 2018 nyaráig köti szerződés a piros-feketékhez.

[adrotate banner=”28″]

18 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. A 30 millió vicc, a baj az, hogy Donna jelenleg egy szintén vicc kategória szerződéssel van nálunk, évi 90ezer eurós fizetéssel, ami ráadásul jövőre lejár. Ameddig az nincs meghosszabbítva, addig elfelejthetjük a 40-50milliós ajánlatokat. És a jelenlegi helyzetben nem is nagyon tartom valószínűnek hogy meg tudjuk hosszabbítani, révén hogy 1) szinte minden nagy csapat szívesen vinné 2) Raiola az ügynöke.

 2. Raiola egy nagyon tehetséges ügynök és nem véletlenül sok remek játékos ügynöke. Jól csinálja a munkáját és ti is ezt tennétek. De viszont azt sem kell elfelejteni hogy elsősorban azt csinálja amit a játékos akar. Ha maradni akar akkor megtesz mindent azért hogy a legjobbakat kapják a játékosai. És ha a játékosnak a pénz fontosabb akkor az is a játékos akarata és nem Raiola tehet róla… Ha pénz fontosabb akkor segít neki hogy jobb helye legyen… Minden esetben úgy csinálja hogy a legjobbat hozza ki magából és így jól jár ő is és az is akit képvisel. És ebben sincs semmi rossz mert ez a dolga.

  • Szerintem részben van igazad. A játékos is ember, ezért befolyásolható. Egy jó ügynök pedig tudja mozgatni a szálakat. Viszont nem csak rajtuk múlik, hanem a klubunkon is – és én ettől jobban tartok. Ha a vezetőink pénzt látnak belőle, akkor el fogják adni, akár menni akar, akár maradni. (Sheva, Kaká hasonlóképpen távozott?)

  • Ha a Raiola csak végzi a dolgát amit rábíztak, és mindent úgy csinál ahogy a játékos magától eldöntötte, akkor a fenti idézet szerint, miért kér garanciákat arra, hogy a vezetés versenyképes csapatot építsen? Szerintem abszolút benne van az ügynök szerepkörében az, hogy átnézze az opciókat, és döntsön, de minimum javasoljon a játékosnak, hogy hogyan tovább. Ez eddig rendben is van, csak az a bökkenő, hogy ha opció A esetén keres 10 milliót, opció B esetén (marad a klubnál) meg semmit, akkor szerinted melyiket fogja javasolni?

   • Pont ezen van a hangsúly, hogy az ügynök javasol…végül minden esetben a játékos dönt. Ezért fölösleges mindennek elhordani Raiolát és őt számon kérni. (még ha sokaknak unszimpatikus is – nekem is az)

    A klubnak pedig új vezetése van, felejtsük el végre azokat a sérelmeket, próbáljunk meg függetlenedni tőle és reménykedjünk, hogy a mostani vezetés máshogy alakítja a dolgokat. (ez utahjazz hozzászólására ment)

    • Persze, világos, hogy új vezetőségünk van. Csupán arra céloztam, hogy rajtuk is múlik a dolog. Naná, hogy bízom benne, hogy Donnában nem csak egy zsák pénzt látnak! De pofára esni is utálok, ezért inkább megvárom a mercato végét…(Nem csak Gigio miatt, hanem, hogy valóban elkezdünk-e ésszerűen építkezni végre?)

     • Igen ha a vezetőség pénzt akar akkor mindegy hogy Raiola vagy nem. Mint ahogy Ibra…nem Ibra akart menni és nem Mino szedte rá… Hanem elküldték….
      Alphonsus Donanak az új szerződéseről van szó és abban is részes az ügynök ott is meg van adva hogy menyit fizetnek az ügynöknek. És miért kér garanciát???? Miért ne kérne???? Miért nem akarhassa hogy a ügyfelei a legjobbat kapják, hogy az ügyfelei trófeákat is nyerjenek. És ezt a játékosok is szeretnék nem csak az ügynökök. Egy tehetséges játékos is akarhassa érezni a BL-be hangulatát a győzelem ízét a trófeát a feje fölé emelni. Most azért mert valaki Milan rajongó az nem azt jelenti hogy végleg ott marad minden áron, akár játszik BL-t a csapat vagy nem, akár lemegy a Serie B-be….ne menjen sehova rohadjon (már bocs a kifejezésért) meg egy közép csapatba csak azért mert valamikor nagy csapat volt? Hát nem, ha a Milan ezt a szintet akarja nyomatni akkor menjen is a fiú és szárnyaljon.

 3. Nyugodjatok meg. Gigio maradni fog. Abban az esetben biztosan, ha összejön az EL….
  Ehhez “csak” nyerni kell a hétvégén.
  Raiola is megnyugodna, ha a bajnokság érdemi részének letudása után be lenne jelentve Kessie és a többi izmos igazolás.

  • Kessie és Rodrigez már 100%, hogy nálunk lesz jövőre, már csak a bejelentés van hátra, ami a banokság utáni első nap meglesz.. Ismét rászálltak Luis Gustavora, ő sem gyenge, Musacchioval most csend van, Fabregas azt mondta,nem jön Olaszországba, a többit majd meglátuk…

 4. Szerintem is marad, de tuti hogy nem lesz nálunk legenda. Úgy gondolom hogy idővel be adja a derekát a juvénak.

  Kessie nem lenne rossz, de ha tényleg van pénz akkor szerintem körül kéne nézni az ide Ajaxban vagy Dortbundban. Csak úgy roskadoznak a fiatal játékosok ezen csapatoknál, és egyben biztos vagyok ha ezekből a csapatokból hozunk játékost akkor minőség érkezik a klubbhoz a korukról már nem is beszélve. Ellentétben Kessieéről (aki nem rossz) és a többi hatalmas névvel egyetemben.

  • Valóban rengeteg tehetség játszik az említett csapatokban. Én is szívesen látnám párukat a csapatunkba.

   Viszont egyáltalán nem biztos, hogy illenének a Serie A közegébe, ellentétben pl. Kessiével, akit ebben a bajnokságban láttunk (jól) játszani.
   Tehát Ő kevésbé zsákbamacska, mint a fiatal német/holland bajnokságból érkező játékosok.