A Milan vasárnap este a negyedik helyen álló Romával játszik az olasz bajnokság 22. fordulójának rangadóján. Rendkívül fontos párharc vár a Rossonerire, ugyanis az egyik közvetlen riválisával fog megmérkőzni, méghozzá idegenben. A kezdőrúgás 20:45-kor lesz a római Stadio Olimpicóban és a Match4 magyar sportcsatorna élőben közvetíti. Forza Milan!
Nagyon finoman fogalmazok, ha azt mondom botrányos volt a tegnap esti produkció.
Értem én, hogy a Roma otthonában jó az 1 pont, meg második helyen állunk a tabellán, és 21 meccs óta veretlen a csapat, de ezt a xart, amit tegnap láttunk (igazából nagyon sok, hasonló gyalázatot láttunk idén) velem ne akarják megetetni.. Nincs jelző arra, amit a pályán művel a csapat Allegri vezetésével..
És vannak, akik még boldogok is, hogy milyen faxa minden. A fent felsorolt tények, pedig arra jók, hogy befogják a szurkolók száját és bólogassanak, mint az a bizonyos kutya..
Biztos, majd jönnek és megnagyarázzák, hogy itt csak a tabellán elfoglalt helyezés számít, de én ezt pont lexarom..
Ez a jelenlegi Milan nem csapat, a játék amit játszunk, nem foci.. Ez csak egy rakás xar szépen becsomagolva..
@hegyaljani De hát mi bajod van jóember? 1993 óta nem volt ilyen sorozata a clubnak, stabilan ott vagyunk a legelején a tabellának, és egyes meccseken jól is játszunk, más meccseken nyilván nem. Ahogy mások sem. A Roma mitől jobb? Nézhetetlen fos. A Juventus ugyanez, a Napoli még ilyen sem. Tavaly nem volt ilyen fröcsögés, amikor bucira vert mindenki, és ugyanúgy fostenger volt a (nem) játék. Neked semmi se jó. Az a helyzet, hogy még az artetai Arsenal is undorító játékot játszik, csak majdnem mindig nyer. Ez a világ futballja ma. Lehet szurkolni a Bayernnek vagy a PSG-nek, hogy egy hót gyenge bajnokságban többnyire megszórják az ellenfeleket, de az erős pontvadászatokban nem igazán lehet szép és orgazmikus játékkal nyerni tartósan manapság. Gaspa papa megpróbálta Bergamóban, ott se sikerült. A Románál már a szép játék sincs meg, de ott se fog. Javaslom, keress akkor másik csapatot magadnak, ha jól tudom a Serie A-t amúgy is utálod.
Nem csesztetni akarlak, sorry. De az állandó negativizmusoddal, beszólogatással, keserű kirohanásokkal sokakat (engem is) fárasztasz már egy kicsit. Ezen lenne érdemes egy kicsit megállni és elgondolkodni. Amíg volt rá nagyon egyértelmű ok, addig ez rendben volt. De a 2. helyen állva, 21 meccse veretlen csapatot így ostorozni már túlmegy a határon. Oké, ez a véleményed, jogod van hozzá, más meg nem feltétlenül kíváncsi erre ilyen dózisban. Peace!
Nem Janit akarom védeni, mert nem szorul rá, de a tegnapi produkciónkra csak negatív jelzőket lehet használni. Az első félidőben a játékunkra semmilyen szervezettség, elképzelés nem volt jellemző, konkrétan amerre álltunk arra rúgtuk a labdát. Azért egy Milannál legyen az a bizonyos léc magasabban. És igen, mi akik tulipánok fémjelezte csapatot szerettük meg, nagyon nehezen tudunk a tegnapihoz hasonló produkcióval megbékélni.
@bubu971 És én ezt még értem is valamennyire. De amiről beszélünk a 35-40 éve volt! Meddig lehet és kell a múltban élni? A Grande Torino is elmúlt már egy ideje. Már az is 20 éve volt, amikor utoljára a szűkebb elithez tartozó Milant lehetett látni. A kritika oké, meg jogos is valahol, de ennyi és ilyen dózisú fröcsögést szerintem már nem indokol a Milan elmúlt 20 éve, volt idő hozzászokni hogy nem mi vagyunk a tulipános Milan. És mondom: a dózissal, gyakorisággal és drámaian eltúlzott kifakadásokkal van csak bajom, amik aránytalanok a jelenlegi helyzethez képest. Minden egyes meccs után ez van. Akármi van. Értem, hogy ha valakinek a 35-40 évvel ezelőtti Milan a viszonyítási alap, akkor ez kevés. Nem is éltem még akkor. Nekem hadd ne ez legyen már az. Ahogyan az azt is hülyeségnek tartom, hogy a magyar válogatott esetében még mindig '53, meg az Aranycsapat az alap a legtöbb magyarnál. Ahhoz mér mindent. Még 70 év távlatából is. Ez nem normális.
Tegnap ismét visszaálltunk a gyári beállításokra. Ezt a – kommentátor által nagyvonalúan – „területvédekezés”-nek nevezett valamit nyomatjuk már évek óta. Ez alól a Pioli időszak fénykora képez üde kivételt, de erre még visszatérek.
Értem én, hogy nem szoros emberfogással védekezünk (ahogy azt pl. a Roma teszi), de az elfogadhatatlan, hogy a saját tizenhatosunkon belül méterekre álljanak a védőink az embereiktől.
Gabbia olyan lassú, hogy szinte menekül a csatároktól, nehogy azok lefussák. Imádom, amikor tök üresen van, erre kibombázza a lelátóra. Lefogadom, hogy még elégedett is magával, amiért csak a biztosra ment. Ha nem pánikolna ennyire és lenne egy kis esze, akkor előrefelé rúgná a labdát, mert azt még lenne esélyünk visszaszerezni.
A bevezetőre visszatérve, Allegri teljesen kigyomlálta a Pioli korszak alatt sikeresen működő letámadást. Tudatosan feladtuk az ellenfél térfelén szerzett labdákat a biztonság kedvéért. Azzal a lassú lézengéssel, amit elöl produkálunk (élen a portugál jómadárral) lehetetlen labdaszerzésből gólhelyzetet teremteni. 1-1 ember kocog tessék-lássék módjára az ellenfél felé, MIUTÁN az megkapja a labdát. Esélytelen. Félnek, hogy elfáradnak a meccs végére? Akkor az bizony komoly erőnléti gondokra utal. Van 5 csere, ez nem lehet mentség.
Ebben a rendszerben kulcsfontosságú szerepe van a szárnyvédőknek (Saelemaekersnek és Bartesaghinak), hiszen védekezésben vissza kell érniük. Sajnos tegnap előbbi csak egy félidőt bírt, de egyébként is többnyire a rutintalanabb, bal oldalunkat támadták, feltételezem tudatosan. Látom a srácon a fejlődést, vannak jó megmozdulásai, de a beíveléseknél sajnos rendre lemarad az emberéről. Az a baj, hogy nincs elé jobb alternatíva, akitől tanulhatna. A szerencsén múlott, hogy tegnap csak 1-et kaptunk.
Aztán ott vannak még az ostoba és felesleges faultok. Amikor az ellenfél már szorult helyzetben van, akkor még ránt a mezén egyet a Milan játékos, hadd jöjjenek inkább szabaddal… Nem kommentálom.
És most jön a legfájóbb rész: iszonyatosan sok technikai hiba jellemzi a csapatot. Egymást szívatják a pontatlan, pattogó, levehetetlen labdákkal. Amikor nagy nehezen sikerülne összehozni egy helyzetecskét, akkor sikerül elb@szni vagy egy társ mögé passzolt labdával, amitől annak vissza kell fordulnia és az egész támadás elhal, vagy egy lassúval és ütemtelennel. Számtalan ilyen ígéretes akciónk volt idén, ami még az összefoglalóba sem került be ezekből kifolyólag.
Szóval összességében csalódott vagyok, hogy évről évre ugyanezeket a hibákat látom, és a csapat nem a tanul belőle. A játék képe nyugtalanító, mert ez kevés lesz a BL helyek eléréséhez.
@liremille Mind szép és jó, hogy másodikok vagyunk és 21 meccse veretlenek. Ez valamilyen szinten a bajnokságot is minősíti. De ne vegyük el a csapat érdemét, nyilván ez nem véletlen. Allegri kinevezésével biztos volt, hogy szép foci az nem lesz. Alapoktól fogja elkezdeni az építkezést, és az elsődleges szempont az az, hogy ne kapjunk ki. Ez eddig ok. De a tegnapi meccs rohadtul nem rajtunk múlt, hogy nem kaptunk ki. A 16. msp-ben már vezethetett volna a Roma, de igazából, akkor sem szólhattunk volna egy rohadt szót sem, ha az első félidó 3 nemide. És még egyszer mondom, Allegrivel tudtuk, hogy látványos játékot nem várhatunk majd, de támadójátékban nem sok fejlődést venni, észre fél év alatt. Azt viszont elvárná az ember, hogy a csapat játékának legyen egyfajta evolúciója pozitív irányba. Most persze szépen fest a tabella, viszont előbb-utóbb eredményekben is ki fog ütközni a szar játék. Erre nem lehet hosszútávon alapozni. Láthattuk már, hogy az elsőszámú pontfelelősünknek (gól+assziszt), Pulinak nem megy akkor vége. Leao nem a posztján játszik, ő konkrétan szenved ebben a rendszerben, szinte használhatatlan. Tehát ha a 2 legjobb(?) játékosunknak nem megy a játék, akkor kész vége?! Nem egy vagy két emberen kéne múlnia egy csapat játékának, hanem elvárná az ember, hogy legyen egy rendszer, amibe szépen beilleszthetők lennének a megfelelő karakterek
Tulipánosok???
Ugyan már őket meg se mertem említeni..
A Piloi korszak szintjét nem érjük el játékban, sőt meg sem közelítjük..
Simán lejátszik a "csapat" 60-70 perceket úgy, hogy a lőlapon NULLA kapura lövés szerepel.. Az ember fia rendszeresen közelharcot vív saját magával azért, hogy ne aludjon el az első félidőben..
Idén tucatnyi olyan első félidőt játszottunk, amivel vallatni lehet..
2026-ban 6 meccset játszottunk eddig és még nem szerzett akciógólt az első félidőben a csapat. Egy (!!!) gólunk van az is büntetőből a Como ellen az első félidő hosszabbításában..
Komolyan ehhez kéne tapsikolnom?
Komolyan érjem be ennyivel?
És szó sincs arról, hogy magasak az elvárásaim.. Szó sincs arról, hogy bajnoki címről álmodozom, de azért álljunk már meg! Ne akarják ezt a xart letolni a torkunkon..
Allegri kinevezése után mindenki (én is) tisztában volt azzal, hogy szép játékot ne várjunk, de erre a gyalázatra, amit meccsről meccsre elkövetünk nem számítottam!
Valószínűleg a klubvezetés most úgy gondolkodik, hogy létkérdés a BL-indulás elérése, és amíg azt nem látják veszélyben, addig senki nem kérdez semmit. Az más kérdés, hogy a "nem látszik, hogy veszélyben lenne" és a "nincs veszélyben" között hatalmas különbség van. Ha az ember tényszerűen ránézne a tabellára és a 21 meccses veretlenségi sorozatra, akkor valóban teljesen értetlenül állna azelőtt, hogy a szurkolók miért hőzöngenek. Alig látni hasonlót, Európában miénk a leghosszabb aktív veretlenségi sorozat, kell ennél több? Nyilván kell.
Némi eufemizmussal élve, a gond az, hogy közben nem megnyugtatóak a meccsképek. Allegri valahogy mindig megoldja, kihozza a nap végén azt az ereményt, ami kell, és tény az is, hogy alig volt olyan meccsünk a 22 bajnokiból az idén, amikor a meccs végén nem az ellenfélnek lehetett keserűbb a szája íze. Mert vagy már elhitték, hogy meglehet, vagy lejásztottak minket a pályáról, vagy egyik sem, de úgy kaptak ki végül, hogy egy simán ikszes meccs volt amúgy. Nálunk nagyobb szenvedést okozó csapat nincsen ebben a bajnokságban. Itt tényleg az a kérdés, hogy ez az ellentmondás - amit látunk az eredmények és a játék képe között - mennyire a véletlen műve, meddig tartható, vagy ráomlik-e a fejünkre.
Én azt gondolom, hogy a játékunk minősége helyenként tényleg riasztó képet fest, ugyanakkor azt is érzem, hogy Allegri ura a helyzetnek. Ha az esztétikum a baj, akkor sok vigasszal nem tudok szolgálni, Allegri ilyen. De amiatt én nem aggódnék, hogy a BL-indulás nem lesz meg esetleg jövőre.
De Leao rottyon van, félig sérülten játszik hetek óta, sőt lényegében az egész szezonban minden nyavalyája van. Pulisic hasonlóan van. Füllkrug lábujjtöréssel nyomja. Modric 40 éves. A rutintalan Bartesaghinak minden meccsen tolni kell, mert Estupinan TOP5-ben van az elmúlt 5 év flopjai között. Saelemaekers jószerével csere nélkül tolja végig a szezont. Jashari bő 3 hónapig nem játszahatott, még utol kell érnie magát. És a keret eleve példátlanul szűk. Azért lássuk, hogy vannak objektív okai is annak, amit látunk. Szerintem az a csoda, hogy az eredmények egyáltalán stabilan jönnek! A csapat egyáltalán nem fitt, a keret bántóan szűk, és sok csapat tényező idén, óriási a verseny. Ilyen körülmények között örüljünk annak, hogy az eredmények megvannak, a mutatott játékon én majd akkor aggódom, ha minden adott lesz ahhoz, hogy brillírozzunk és/vagy az eredmények sem jönnek. De most egyik sem áll fönn.
@anselmo Egyet még hozzátennék, ez pedig a három védős rendszer és az ebből adódó gondok. Allegri nem azért játszatja ezt a rendszert mert ez valami berögzülés nála, hiszen régebben is játszatott Ő (sőt, ez volt az alap nála) 4-3-3-at. Azért ha megnézzük a keret is inkább a négy védős három támadós felállásra lett kitalálva és látszott már nyáron is hogy a végén jött a kapkodás a három védős rendszer miatti problémás keret rendbetételére (kevés volt a belső védő a három védős rendszerhez ezért hoztuk kapkodva a fiatal német srácot, nem lett két minőségi igazi középcsatárunk sem a 3-5-2-höz). Én erre vezetem vissza a jelenlegi helyzetet. Allegri egyszerűen rájött nyár végére hogy kevés a két belső védő, mivel minőségileg finoman sem ütik meg a jó szintet, legfeljebb a közepeset. Én már régóta gondoltam hogy ez lehetne az ideális felállás a csapatnál (Theo is jobb lett volna ebben a rendszerben, átrohantak a kp-n az ellenfelek és a két belső védő így kevés volt stbstb.), csak éppen Allegri nem fog 3-4-3-at (vagy 5-2-3-at) játszatni, így pedig marad ez a 3-5-2, ami érthető a védőket nézve (és még így is hajmeresztően sok helyzete van az ellenfeleknek), csak éppen a kp-tól előre szinte senki nem a helyén játszik, a német aki most érkezett az egyetlen, ami szintén sokat elmond a jelenlegi helyzetünkről.
Allegri abból főz amit kap és neki most ez maradt, hogy gyengécske védelemből próbálja kihozni a rá jellemző stabilitást, ez viszont a támadójáték kárára megy most, mivel elől egy teljes katyvasz ami van. De nézhetjük onnan is hogy tavaly a két portugál pont fordítva építkezett, a keretre szabták a felállást és láttuk az eredményét, az rohant át a csapaton aki csak akart, mert Fofanástul, Theostul, teljes védelmestül a csapatvédekezés egy katasztrófa volt. Most fordítva van, erdményorientált 0-0-ból "építkező" célfoci van. Pioli bajnok lett egyszer ezzel, akkor is éreztük hogy az eredmények felül reprezentálják a játékunk minőségét. Meglátjuk Allegri meddig jut el ugyanezzel a felfogással.
Az is szembetűnő hogy mennyire nincs fizikuma a csapatnak. Jóval kevesebb meccset játszunk mint az ellenfelek, nincs intenzív letámadásunk és mégis az az ember érzése hogy szándékosan elengedünk félidőket, mert különben nem bírnánk ki a második 45 percet. Ez szintén látszott Pioli-nál is (elengedte a teljes pályás letámadást és visszaálltunk félidőkre), csak ott általában volt még nemzetközi kupa is. Most gyakorlatilag heti egy meccsel bírnak 45 perceket. Azért ez nem gondolnám hogy normális.
Attól még én is valahol Anselmo nézetét vallom, tudtuk hogy Allegrivel valami hasonlót fogunk látni és még az is lehet hogy jobb lenne az összkép egy mélyebb kerettel, erőnlétileg jobban felkészített játékosokkal stb. Amitől viszont tartok hogy meg fog ez fordulni és a játékunk "minősége" szerint fognak jönni majd a pontok előbb-utóbb. De ez viszont csak fikció és nem tény, ezt a jövő dönti majd el.
Ez a meccs attól még egy katasztrófa volt és csak az egy pontnak lehet örülni, mert játékunk az nem volt. Ja és köszi Mike a sokadik pontot amit "intéztél"!