Fórum
2025-12-08 Torino-M...

2025-12-08 Torino-Milan

norberto012
(@norberto012)
Admin

Rendhagyó módon a Milan hétfőn lép pályára és idegenben a Torino ellen játszik az olasz bajnokság 14. fordulójának zárómeccsén. A kezdőrúgás 20:45-kor lesz és a meccset az Aréna4 élőben közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2025.12.07. 20:58
ACM5
 ACM5
(@acm5)

Az első 20-25 percet leszámítva,viszonylag elfogadható szintet hoztak a srácok. Allegri érkezése óta nem látok hozzáállásbeli problémát, a győzniakarással nincs gond. Szépen bedaráltuk a torot, valahogy így kell reagálni egy nagy csapatnak ha az ellenfelet elengedjük 2-0-ra...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.12.09. 08:35
Gagacs reacted
Anselmo
(@anselmo)

A bajnoki cím lehetőségével én továbbra sem foglalkozom még, szerintem az nem ennek a szezonnak a tárgya, és a Napoli+Inter kerete egyébként is sokkal bővebb, hosszabb, jellegénél fogva is alkalmasabb egy hosszú sorozatban sorra leverni a kicsiket. Ez nálunk még hiányzik, nem a Scudettóra lett mérve és összerakva ez a keret, nekem meggyőződésem, hogy maga a vezetőség meg van lepődve, hogy így - 31 ponttal, listavezetőként állunk 14 fordulót követően. 19 fős a keret (mezőnyben), amelyből 3-4 játékos gyakorlatilag fixen sérült egyfolytában, a formánkívüliekről ne is beszéljünk. Képtelenség lesz ezt így fenntartani, hacsak januárban nagyon komolyan meg nem erősítik a keret, de ezt meg nem hinném. Nincs is kivel ilyenkor - ezt a tavalyi téli mercato szerintem elég jelesen bizonyította -  másrészt kétlem, hogy érdemi összeg lenne is erre.

Egyébként az utóbbi meccsekkel, hogy az Inter/Lazio/Torino meccsekből 9 pontot gyűjtottünk, eléggé kényelmes helyzetbe kormányoztuk magunkat a továbbiakra (ha tényleg csak a TOP4-et nézem). A következő etap a Sassuolo/Verona/Cagliari/Genoa kvartett lesz a bajnokságban, ha csak a megszerezhető 12 pont felét gyűjtenénk be ezeken, akkor se szorulnánk ki a TOP4-ből, és hát azért ez nem egy túl ambiciózus elvárás. Azt gondolom 7-8 pontra mindenképpen jók leszünk ezekből, de persze egy 9-10 pontos zárás lenne az, amivel maradéktalanul elégedettek lehetnénk. A kés minden esetre nincs a torkunkon, egy-két botlás is belefér most már, jó és koncentrált védekezéssel nem lehet gond. 

De a keret túl vékonyra tervezése még nagyon komolyan visszaüthet tavaszra. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.12.09. 09:37
hodyzoli and Gagacs reacted
hodyzoli
(@hodyzoli)

@anselmo Teljesen igaz amiket írtál, annyit tennék hozzá a menetrendhez hogy pont az a legnagyobb bajunk (amit kb. MINDENKI tudott és amit Allegri is nem kicsit hangoztatott), hogy nincs igazi csatárunk. Aki a kicsik ellen tudná a különbséget jelenteni. Nem véletlenül akartuk Vlahovicot, nem véletlen az sem hogy pont az Intert (Bonny, Thuram, Espumizán vagy mi az olasz gyerek neve) és a Napolit (Hojlund, Lucca, Lukaku majd ha visszatér) tudtad kiemelni, náluk vannak ilyen csatárok, akik megkönnyítik a kicsik elleni játékot. Mily meglepő kik vannak lemaradva ettől a két csapattól? Mi, vérbeli csatár nélkül, Juve (főleg ha Vlahovic helyett az Nkunku ikrek játszanak náluk is inkább, értsd Openda és David), Roma (ők is "sikeresen" leépítették a spanyol gólkirály Dovbyk-ot). Kb. ez az 5 csapat emelkedik ki a mezőnyből, de az első kettő szerintem is egy lépéssel a másik három előtt van a leírt okok miatt. Persze a BL bekavarhat fáradás és sérülések miatt a BL indulóknál, de akkor is nagyon kéne legalább 1, de ha eladjuk vagy Nkunkut vagy Gimenezt akkor inkább kettő Allegri rendszerébe megfelelő csatár. Amúgy látva a játékát én már annyira nem is viszketnék a parmai Pellegrino-tól, bár nem első számúnak gondolnám, hanem ha 2 ember érkezne az előbb leírtak szerint, akkor második érkezőnek (esetleg ha Nkunku megy akkor Gimenezzel együtt). Kimondottan jó benyomást tett rám, amikor láttam játszani. 

Mert a kapus (szerintem már csak fél évig...) és a kp adott (bár Fofana helyett el tudnék képzelni mást is, de ha Jashari, Ricci és akár RLC is előtte lenne végre a hierarchiában, akkor felőlem akár maradhat is utolsó perces romboló cserének), védelem eddig is úgy teljesített ahogy a kp segítette, mivel közepes emberek vannak ott, de nem gondolom hogy tragikus lenne, így a csatársort kéne rendbe tenni. Látjuk hogy egy Pulisic mit tud tenni, látjuk hogy Leao is el tud meccseket dönteni, de ez kevés, mert egyik sem igazi csatár. 

Elkalandoztam, arra akartam kitérni, hogy szerintem a most következő sorsolás csak kedvezőnek tűnik, de én azért kicsit "fázok" attól hogy mi lesz. Szóval reális az hogy akár lehet ez 6 pont, de lehet ez 9-10 is (ahogy írtad), csak kicsit rulett "szagú" nekem a dolog. Lásd Pisa, Cremonese, Torino stb., kevés helyzetből kapunk sok gólt és utána megy a labdatoszatás felállt védelem ellen körbe-körbe. Tegnap összejött, de félek ez ahogy eddig sem volt mindig elég, úgy ezután sem lesz mindig. Szóval bele KELL nyúlni a csapatba, ha biztosra akarunk menni a TOP 4-el és LEGALÁBB egy megfelelő támadó KELL. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.12.09. 18:06
Gagacs and Anselmo reacted
Anselmo
(@anselmo)

@hodyzoli Mindenféle síkon egyetértek. Csak azt nem látom, kivel lehetne most télen megerősíteni a csatársort. Aki nem kerül 50-60 millió euróba, a klubja meg is válna tőle a szezon közepén, és még csak nem is egy formánkívüli, játék,- és önbizalomhiánnyal küszködő játékos. Mert azzal nem leszünk előrébb, ha jön még egy Nkunku, vagy Joao Félix, esetleg Lucca féle igazolás. Utóbbit is nagyon emlegetik ugyanis a napokban... és nem látom azt a halmazt, aki nekünk így télen is megfizethető, azonnal tud segíteni, nem kell újra felépítenie magát, és még a klubja is eladná nekünk januárban. Szerintem ez egy közel nulla elemű halmaz, én attól félek. Ezért veszélyes, ha nyáron nagyon félre tervezik a keretet. De kíváncsi vagyok a véleményedre 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.12.09. 20:46
Gagacs reacted
hodyzoli
(@hodyzoli)

@anselmo Én azt olvastam hogy csak akkor érkezik támadó, ha távozik is valaki. Így azon is múlik szerintem ki jön, hogy ki "helyére" érkezik az illető (idézőjelben, mert csak a keretben a helye lesz cserélve, remélem a hozzáadott értéke Allegri rendszerében sokkal több lesz mint a vélhető távozónak volt). Szerintem ha Gimenez marad (tehát Nkunku megy) akkor jön egy Lucca, Pellegrino féle igazolás mellé-mögé, Ha Gimenez megy (Nkunku marad), akkor viszont komolyabb igazolás kellene, mert az érkező lesz megint csak az egyetlen fizikálisabb támadó és kezdő kalibernek kellene lennie. Na és ilyen biztos igazolás nem lesz szerintem sem. Franculino, Füllkrug vagy a fenti nevek egyike lehet a befutó szerintem és aztán reménykedjünk hogy beválik az illető. Én akkor még mindig a Pellegrino-t mondom, ha már ilyen felhozatalból lehet választani. 

Tipp, Nkunku marad (nem ismerik be hogy hiba volt a nyáron megvenni és még ezért bíznak benne egy fél évet legalább, hátha megjön az önbizalma) és vagy el tudják passzolni Gimenezt (aki nagyon nem akar menni, de azt lehet rá mondani hogy Ő Conceicao embere volt + kapott egy egész évet amiben sokat volt sérült, így be lehet állítani mint nem vezetőségi bukást) és akkor jön valami fentebb ecsetelt kaliber vagy nem változik semmi azzal a felkiáltással, hogy elegen vagyunk ha mindenki egészséges az egy frontos harcra. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.12.09. 23:29
bubu971
(@bubu971)

Van egy harmadik opció is, hogy nem jön csatár a télen... és marad a szenvedés továbbra is. Ahogy írtátok, esély csak egy vagy bejön vagy nem kategóriára van. Ezzel a megoldással nem leszünk előbbre nagy valószínűséggel. Fel van adva a lecke a vezetőségnek. Én azt hiszem, hogy a megoldás marad nyárra a kérdés, hogy kit fogunk majd beáldozni-eladni. A jó hír az, hogy Allegri már nem dobja le a sérót a helyzettől, Landucci pedig jól bírja. 😀 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.12.10. 08:27
Anselmo
(@anselmo)

Szerintem is így lesz. Giménez sorsa megpecsételődött azt gondolom (már a nyáron is körülbelül meg volt), Nkunku 40 akárhány milliója akkora arcvesztés lenne a vezetőségnek - pláne, hogy az edző akarata és preferenciáival ellentétben hozták ide - hogy tényleg nem fogák beismerni a tévedésüket. Abban talán lehet reménykedni, hogy valahogy magára talál, de azt gondolom ez hiú ábránd csupán. Ha Leao és Pulisic egészséges, na meg a mexikói helyett tényleg jön valaki a télen, akkor a negyedik lesz csupán a sorban, és alig-alig fog zöld gyepet látni a továbbiakban (maximum Milanellóban az edzéseken). Így nem lesz se önbizalma, se meccsrutinja, semmi. Iszonyat mélyen van ez a pali, és sajnos hatalmas hiba volt leigazolni. Egy kölcsön + opciót még elfogadtam volna, de 40 millió felett fizetni valakiért, aki amúgy a klubjában is perifériára szorult már, hát az hatalmas szamárság volt.  

Én azt a Bubu által felvetett teóriát sem tartom elképzelhetetlennek, hogy semmit sem csinálnak majd a télen csatárkérdésben. Úgy lesznek vele, ha ilyen jól eldöcögött ez idáig, akkor még egy fél szezont is elfog, és a TOP4 semmiképp nem lesz veszélyben se így, se úgy. A Scudetto meg szerintem nekik nem prioritás most. Vagy inkább most se, és soha se. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.12.10. 09:55
ACM5
 ACM5
(@acm5)

Én nem hinném, hogy érkezik csatár télen. Iagzából ha mindenki egészséges, se Nkunkunak se Gimeneznek nincs helye a kezdőben, mert Allegri nem fogja leültetni a 2 leggólerősebb játékosunkat a padra, és a 3 középpályás egyike helyet sem fogja berakni mondjuk Pulit. Ha érkezne is egy csatár, még akkor sem látnám, hogy kinek a helyén játszana, mert az eddigi tapasztalatok alapján a Leao Pulisic Gimenez Nkunku 4-esből egyszerre csak 2 embernek van helye a kezdőben alap esetben... 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.12.12. 06:31
Jackoby5
(@jackoby5)

4-2-3-1 

a védelem elött Fofana - Rabiot 
elöttük Pulisic - Modric - Leao 
és előre egy épkézláb csatár... 
Én mondjuk Ramost vagy T.Silvat is elhoznám, mert megtanitanák a védőinket helyezkedni szögleteknél.. Ramos mondjuk ebben világklasszis..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.12.12. 14:28
hodyzoli
(@hodyzoli)

@jackoby5 Fofana helyett legyen az egyik labdaszedő hogy legalább kárt ne okozzon az ott szereplő játékos ill. Allegri nem vak, nem fog 4 védőre átállni, amíg 3 belső védő is néha kevés olyan a minőség azon a poszton. Ezen egy újabb 40 éves sem segítene, de egyetértek, elférne az egyikük (ez is mutatja milyen ott minőségben a felhozatal).

Amúgy ha váltunk is 4 védőre, akkor sem ez lenne szerintem a formáció, hanem mint amit a Juvénál csinált Allegri, Modric mélységi irányító (mint Pirlo a Juvéjában) és előtte két romboló-brusztoló kp (sajnos ebbe még mindig beférhet Fofana Rabiot mellé). Szóval előbb lenne az 4-1-2-2-1 vagy egyszerűbben 4-1-2-3.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.12.13. 11:55
Gagacs
(@gagacs)

@hodyzoli csak halkan jegyzem meg, hogy amikor nem a Fofi-Rabi páros játszott, akkor kaptuk a legtöbb gólt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.12.17. 15:59