A listavezető Milan péntek este az utolsó helyen álló Pisa együttesével mérkőzik meg az olasz bajnokság nyolcadik fordulójának nyitómérkőzésén. A kezdőrúgás 20:45-kor lesz a San Siróban és magyar sportcsatorna nem közvetíti, hanem a Net4+ online előfizetéses streaming platformon keresztül lesz megtekinthető. Forza Milan!
Megvan a 2. nem várt pofon is, reméljük tanulnak belőle a srácok.
Még tartja magát a tippem, miszerint a cremonese elleni lesz az egyetlen bajnoki vereségünk, de azért rezgett a léc. 😀 A múlt heti meg a tegnapi meccs is már a tipikus Allegriball-t idézte. 😀
Nagyon hiányzik Rabiot.
Igazából a meccset látva nem is a 2 kapott góllal van a gond, az egyik tizi volt a másodikat én nem adtam volna meg de ez van. Viszont ez a meccs megmutatta hogy mennyire nem ugyanaz a játék mint válogatott szünet előtt amikor a sérülések miatt kényszerből nem olyan típusú játékosok játszanak akikkel Allegri előtte.
Volt korábban szó arról, hogy Ricci miért nem játszik 8-ast, szerintem ez a meccs megadta rá a választ. Modric mellé kell 2 jó fizikumú box-to-box hogy megosztottság legyen középen. 4 ilyen kpnk van, abból egy játszott (Fofana) és mellette Ricci aki nem ugyanez, ami meg is látszott. Nagyon hiányzott Rabiot játéka, ahogy Jashari sérülése is ,,jókor" jött, és Loftus is sajnos sérülékeny. Ricci akkor lenne jó, ha ő lenne a kapocs a védelem és a kp között, igen ám csak előtte ott van Modric. Amíg heti 1 meccsünk lesz addig a horvát maradni is fog, de jövőre már többet fog játszani ott.
Bartesaghi wingbacként védekezésben rendben, de támadásban alig tesz hozzá valamit. Estupinan támadásban is hozzá tudott adni védekezés mellett míg Barte nem. Ő középhátvédként jobban tudna érvényesülni Pavlovic alternatívaként, de Tareék helyében én néznék még 1 wingbacket bal oldalra.
Támadósorban Leao eddig egész jól visszajött, de Puli meg nagyon hiányzik. Válogatott szünet előtt nem véletlen ő hozta a meccseket. De Gimeneznek sem ártana elkezdeni gólokat lőni. Én értékelem azt hogy rengeteget fut, meg az Allegri által kért taktikai utasításokat elvégzi, de már 2 hónapja tart a szezon és az az 1 gól amit lőtt a kupában baromi kevés.
Mindenesetre jön az Atalanta után meg a Róma, ott már jó lenne ennél fegyelmezettebben játszani. Nem tudom Allegri mennyire örülhetett annak a lézengésnek ami a második félidőben volt.
Előjött az, ami már annyiszor az ilyen típusú meccseken. Rém gyenge volt ez a Pisa, de nekünk sikerült visszahozni őket azzal, hogy nem zártuk le a meccset, hanem belekényelmesedtünk a meccsbe. Hiányzik ilyenkor a gyilkosösztön. Nem érdekel mennyire szimpatikus vagy sem, de az ilyeneket haza kell küldeni egy 5-össel és nincs kérdés.
Ritka bosszantó egy mérkőzés volt. Egy mondhatni kötelező győzelmet engedett ki a kezéből a csapat. Ezek a pontok később még nagyon hiányozhatnak majd. Többen írták, hogy a csapat nagyképűen játszott. Ebben abszolút lehet is valami. Nagyon hiányoznak a Rabiot féle vezérek, akik leteremtik a nyegléket. A benyomásom az volt, hogy a csapat -főleg a kp -, igencsak kifutotta magát és itt Allegri nagyon nem tudott frissíteni. A 2. félidőben már nem tudtak annyi párharcot nyerni és annyi lecsorgó labdát összeszedni és így nehéz. Voltak azért jó teljesítmények, Modric klasszis, ehhez kétség sem fér. Illetve kiemelném a kis Bartesaghit is. Nem volt hibátlan a teljesítménye, se védekezésben, se támadásban, de fejlődik a srác szépen. Semmivel sem rosszabb eddig mint Estupinan, sőt (mondjuk nincs magasan a léc). Az olasz lapoktól is jó értékeléseket kapott. Bevallom nagyon szurkolok neki. Nem lenne rossz, ha lenne végre egy jó olasz, saját nevelésünk, aki megüti a stabil kezdő szintet. (Klasszis szintű játékos Albertini óta nem is volt talán)
Összességében azt gondolom eléggé visszaüt ez a szűk keret. Most még nagy bajok nincsenek azon túl, hogy a sérülések miatt Allegri nehezen tud belenyúlni a meccsbe, de a cserék minősége és a kezdő csapágyasra hajtása okozhat majd problémákat a nem is olyan távoli jövőben.
Ezért veszélyes ráülni az egy gólos előnyre, bármikor találhat véletlenül is egy gólt egy csapat. Sőt, mint láthatjuk kettőt is, bár azt a második gólt én megnézném olyan szemszögből, hogy mi történt Gabbiával (ha jól láttam Ő esett el, aki miatt végül nem lett les a helyzet). De mindegy is, ennek a csapatnak nem 1-2 gólt kell lőni, hanem félidőnként 2-3 gólt, annyir gyenge egy csapat (első félidőben ha akarjuk lezárjuk ezt a meccset).
Ricci továbbra sem kérdés hogy ebben a rendszerben nem jó Modric mellett csak helyette (ezt is beszéljük már régen, hogy Modric-Ricci, Fofana-Jashari, Rabbiot-RLC kb. a kp váltása). A nagyobb gond hogy Fofana megint tragikus volt, megint engedték talán kétszer is lőni, ami egyenlő az elpazarolt lehetőséggel, mellette pedig tragikus amit kp-ként passzolás címen csinál és most a védekezése sem volt extra. Így ezt már nem bírta el a kp, hogy Ricci posztidegenül mozgott, Fofana meg nettó emberhátrány volt.
Itt én kicsit elővenném Allegri-t is, de tényleg csak kicsit, mert nagy mozgástere nem volt a sérülések miatt. Én nem értettem teljesen a Gimenez-Nkunku cserét sem, illetve a Barte-Atek csere is fura volt. Mindkettő védhető, mert értem hogy Leao-t nem cserélem le amikor a csapat nem játszik jól bízva az 1-1-ezésében és szinte Ő az egyetlen aki váratlant túd húzni ill. Athekame meg egyenlítő gólt lőtt, de ha már támadni kell egy gyenge csapat ellen nem lehetett volna előre felé cserélni, akár egy 4-2-3-1-et bevállalva (Allegritől nem lett volna idegen ez a formáció), ahol Ricci Modric mellett lehett volna a kp-n kb. a saját posztján (vagy ha ennyire muszáj Fofanának fent maradnia, akkor Ricci helyett előre Nkunku) és pld. egy De Winter-Athekame csere illetve egy Ricci/Fofana-Nkunku csere, amivel Leao vissza az eredeti posztjára, Nkunku árnyékék vagy támadó kp, Sale szintén eredeti posztra Athekame elé? Mert Gimenez oké hogy nem lő gólt, de mezőnyben itt is nagyon jó munkát végzett, megtartotta a labdákat és meg is játszotta őket sokkal jobban mint mondjuk Fofana és hátrányban csak nem cserélek le egy brusztolós csatárt egy másik "könnyűléptű" de párharcban gyengébb támadóra. Persze Allegri milliószor jobban tudja, ez csak okoskodás látva a meccset/keretet.
Persze így is megvolt a sok HA, ha Leao nem akar világméretű gólt rúgni a helyzeténél csak elpasszolja a már dőlésben lévő kapus mellett vagy HA Nkunku nem pöcshöli el a helyzetét vagy HA a VAR visszanézi a 2. Pisa gól előtti esetleges szabélytalanságot akkor nincs egyéb kérdés, de sajnos nem úgy alakult.
De vegyük úgy hogy ez egy talált pont volt, mert már az is csoda hogy x lett, a többi meccs sem alakult annyira rosszul (Juve szépen merül alá ahogy ez várható is volt Tudorral ill. ezzel a tragikus kp-val, Inter szintén bizonyítja hogy nem elég az erős keret, ha vacak a kormányos akkor egy simán nyerhető bajnokságot is sikerülhet szorossá tenniük, Napoli gyanítom megint elveszített egy kulcsembert hosszú időre - innen is jobbulást a belga karmesternek), egyedül a Róma hozta azt amit lehetett tőlük várni, de Ők sem tükörsimán. Nem csak mi fogunk kötelező pontokat veszíteni úgy érzem ebben az évben, minden csapatnak megvannak a maguk keresztjei és mi még így sem állunk rosszul, mert nincs BL terhelés + meg lehet magyarázni az ilyen estéket a szűk keret+sérülések kombóval és edzői fronton minimum TOP 3-ban vagyunk a dobogóért hajtó csapatok között.
Lényeg, nyilván nem örülök a két pont elvesztésének, de nagy tragédia nincsen szerintem. Hét közben viszont jó lenne nyerni, kiegyenesedne a 2 meccs 4 ponttal a dolog, de egy x sem lenne annyira rossz a mostani helyzetünkben a sérüléseket nézve.
Tragédia szerintem sem történt. Allegri sem úgy adta elő a sajtótájékoztatón. Ami miatt ő és én is bosszúsak lehetünk az, hogy így viszont a következő két rangadón megint eredménykényszerben kell játszani, amit azért jó lett volna elkerülni. Sem az idei Atalanta, vagy a Roma sem egy verhetetlen brigád, de ezekben a meccsekben mindig benne van a pontvesztés (lásd tegnap Lazio-Juventus), még akkor is, ha a csapat komolyan veszi és mindent belead - nem úgy, mint a Pisa ellen...
A problémáink szerintem elég jól ismertek. A keretünk túl sovány (ez tervezési hiba nálam), és a négy támadónkból három jelenleg teljesen off. Nkunku nagyon gyenge formában, Pulisic sérült, Giménez pedig reménytelen eset. Ez pedig azzal karöltve, hogy a középpályán sincsenek gólérzékeny játékosok már nagyon nagy baj. Modrictól mindent is várhatunk, de gólokat mondjuk pont nem. Fofana egy mihaszna, Ricci sem igazán gólveszélyes, Jashari sérült, Rabiot szintúgy, Loftus-Cheek visszatérhet, de én tőle semmilyen szinten nem várok megváltást. Saelemakers előtt le a kalappal, iszonyatot melózik és nagyon fontos láncszem, de sem ő, sem Bartesaghi nem veszélyesek a kapura. És így azért rettentően nehéz lesz. Úgyhogy azt kell mondjam, hogy 17 pont 8 meccs ide, 2,125-ös pontátlag eddig oda, nem áll jól a szénánk. Itt csak akkor marad keresnivalónk, ha a védelmünk továbbra is úgy zár, mint a Pisa elleni meccs előtt hittük.
A következő 2 meccs sorsfordító lesz. Két közvetlen riválissal a TOP4-ért folytatott harcban, megtizedelve és eredménykényszer alatt. Ez nem jó. Azt gondolom, a pénteki blamázs miatt az egyik meccset mindenképpen meg kéne nyerni sajnos. 3-4 pont jó lenne, de 2 ponttal is meg lehetne békélni, az alatt viszont elég komoly nyomás alá kerülnénk a folytatást illetően. Ezeket a 6 pontos meccseket tényleg csak elveszíteni nem szabad. De ezt Allegri elég jól tudja, és biztos, hogy így is kalkulál ebben a helyzetben.
A mi időnk decembertől kezdve jöhet el. Addig még 5 bajnoki lesz hátra, Atalanta, Roma, Parma, Inter, Lazio... hát érződik szerintem, hogy nem ebből fogunk tőkét kovácsolni (vagy ha igen, akkor be is jelenteztünk a Scudettóra). Decembertől azonban mind visszatérnek a ma ismert sérültek, a többiek el lesznek halmozva BL-meccsekkel, és kijön rajtuk egyre jobban a fáradtság is, és nekünk meg egy olyan 3 hónapos széria kezdődik, amikor jószerével alig találkozunk majd épkézláb ellenféllel. Az lesz a kulcsidőszak. Addig arra kell törekedni, hogy minél kisebb hátrányt hozzunk össze a 4. hely kapcsán, vagy még jobb, ha ott is tudunk maradni.
@anselmo annyiban javítanék, hogy már az inter ellen meglesz mindenki elvileg. Ha jól rémlik Allegri nyilatkozta ma. Pulisicet valószínűleg lebeszéljük az amcsikkal, hogy ne menjen novemberi szünetben, mert friss visszatérő, a romák ellen már a padon ott lehet. Elvileg Jashari is. Estupi meg már kezdhet is. Atalanta ellen meg ugye Nkunku és RLC visszatér. Innen már "csak" Rabiot hiányzik, de őt meg az inter derbyre mondta, hogy elérhető lesz. Valami ilyesmire emlékszem. Csak a novemberi szünetet kellene megúszni most sérültek nélkül. 🤣