Új edzővel és jelentősen átalakított játékoskerettel vág neki a Milan az olasz bajnokság 2025/26-os szezonjának. Ezen a hétvégén megkezdődik a Serie A új idénye és a Rossoneri szombat este az újonc Cremonesével játszik a San Siro stadionban a nyitófordulóban. A kezdőrúgás 20:45-kor lesz és az Aréna4 magyar sportcsatorna élőben közvetíti. Forza Milan!
Ma este végre elrajtol a szezon, a Milan pedig hazai pályán fogadja a Cremonesét, azzal a céllal, hogy... nos, hogy valahogy elkezdje ezt az egész cirkuszt. Mert hát elvileg ez egy új korszak kezdete – gyakorlatilag viszont ott tartunk, hogy pár játékos maradása és pár új érkezése még mindig kérdéses. De akár jövöhéten is kezdődhet ez az új korszak.
Ma viszont így is új játékosok, új lendület, új remények – és az egészet Massimiliano Allegri irányítja. Aki a támadófocit olyan elkötelezetten kerüli a közvélemény alapján, mint ahogy a VAR kerüli a kezezés megítélését a Juventus ellen. Az egyik új játékos annyira „taktikailag érett”, hogy Allegri konkrétan beleszeretett, amikor meglátta, hogy hátrafelé is tud passzolni. A Cremonese ideális ellenfél: elvileg verhető, gyakorlatilag pedig... hát, bármi megtörténhet, ha Allegri úgy dönt, hogy Chukwueze játszik belső középpályást, mert "megérzés".
A várakozás hatalmas – vagyis pontosabban elvárás van, várakozás nincs: mindenki azonnali eredményt akar, lehetőleg úgy, hogy a fiúk már az első percben Messi és Maldini szerelemgyereke módjára játsszanak. Ha ez nem jön össze, akkor a 20:45-kor kezdődő szezon, 22:30-ra már véget is érhet és jöhetnek az Allegri out kiáltások.
Szóval ma este új szezon, új remények, új csalódások – vagy ki tudja, talán meglepnek minket. Egy biztos: a meccs után mindenki okosabb lesz.
Jó munkát mindenkinek.
Forza Milan! ❤️🖤
Kb. 2 hónappal ezelőtt még bőven szkeptikus voltam, és bár továbbra is vannak fenntartásaim, már nem látom olyan borúsan a helyzetet.
A vezetőséggel az általuk képviselt szemlélettel, a kommunikációjukkal továbbra sem vagyok kibékülve. Továbbra is arrogánsnak tartom őket, és eredményektől függetlenül ez továbbra is így lesz mindaddig, amíg ki nem adják a kezükből a Milan irányítását.. Nagyon remélem, hogy ez meg is fog történni a közeljövőben..
Ahhoz képest, hogy lenyilatkozták azt, hogy nincs szükség forradalmi változáskora, elég szépen megkavarták a történetet..
A sokszor (nem ok nélkül) kritizált játékos eladásokra idén nem lehet panasz, ami nagyrészt ugye Tarénak köszönhető.. Elismerem előzetesen nem vártam tőle sokat. Érkeztek is szép számmal játékosok, hogy ők mennyire fognak beválni, az majd idővel kiderül. Tudom sokan még örülnének egy tapasztalt védő érkezésének, ami valljuk be tényleg fontos lenne. Nálam a támadó szekció tűnik gyengének.. Van egy Gimenezünk és ki tudja van-e Boniface.. Karcsú.. Persze napi szinten jönnek a hírek, hogy még ez és ez a játékos érkezhet, és van még idő a mercato végéig, de jobb lenne minél hamarabb lezárni az igazolásokat, mert már így is ki vagyunk csúszva az időből, ha a normális felkészülés a cél..
A Cremonese ellen csak a 3 pont az elfogadható.. Amire kíváncsi vagyok, az a szurkolók reakciója.. Pioli idejében számtalanszor olvastuk, hogy oké nyertünk, na de milyen játékkal.. Na, most itt van Allegri, akitől sok mindenre számíthatunk, de parádés, szemet kápráztató játékra biztos nem..
Köszönöm a szép estét a csapatnak! Vártam nagyon a meccset és bár nem hittem, de reménykedtem, hogy valami mást látok majd az előző szezonhoz képest. Nagyot kellett csalódnom. Ez felért most egy jókora pofonnal. Röhöghet rajtunk megint a fél világ és nekünk megint el kell ezt viselnünk. Nem tudom meddig kell még várni arra, hogy itt valami működőképes csapatrészt lássunk újra. Védelem suta, tele egyéni hibákkal, de ez nem újdonság. Tudtuk jól, csak most egy Theoval szegényebbek lettünk és a helyére érkező uriember pontosan azt a szintet képviseli, mint a társai. Középen hiába mozgat jól az öreg zseni, ha két agyhalott, tehetségtelen balfácán futkos mellette, akik sem passzolni, sem kapura lőni nem tudnak. Szélsőink Sale ésJimenez kaparnak, melóznak, de fizikálisan alsó tagozatosak. A két támadó meg édes kevés. Volt 2x15 percünk a két félidőben, ami elfogadható játékot hozott, nem sikerült betalálni, a többi keservesre sikeredett. Szerencsénk sem volt, de szerintem egy Cremonese ellen a nyitó fordulóban nem is ezen kellett volna múlnia a dolognak. Nehéz szezon elé nézünk ismét. Sajnálom magunkat!
Két olyan játékosunk volt a pályán akik a fejüket is használják Modric és Pulisic a többiek csak iparosok. Ráadásul Pulisic iszonyat gyenge volt. RLC és Fofana a két favágó, ha már itt vannak egyszerre csak egyikük lehet a pályán…. Szóval a tegnapi cumi számomra nem volt meglepetés, sajnos
A támadójátékunkat jelenleg nagyon egyszerű levédekezni. Engedjétek Fofanát lőni - nyugodtan, akár 11 méterről is üres kapura -, majd végezzétek el a kirúgást, amint megtalálták a San Siro körül valahol a labdát.
@hodyzoli az, hogy profi labdarúgó ennyire nevetségesen szánalmas lövéseket eresszen meg, az egyszerűen elfogadhatatlan, teljesen mindegy milyen poszton. És ez nem most kezdődött, tavaly is ugyanez volt. De tényleg, így bármelyik fórumozó ellövi a labdát, mint ez a szerencsétlen böszme. Nincs ilyenkor egy személyre szabott edzésprogram, mondjuk mindennap egy óra plusz kapuralövés az esetében? Akarom kérdezni, miért nincs…
@deeo a dolog másik része, hogy az edző ilyen esetben elmagyarázhatná neki, hogy ne lőjj kapura mert nem tudsz, ugyanilyen suta az utolsó passzokkal is, képtelen emberhez passzolni a 16-os környékén. Neki teljesen felesleges a támadásokat kísérni, mert csak kárára van a csapatnak.
@bubu971 ezt most találtam. 😀