Fórum
2025-03-30 Napoli-M...

2025-03-30 Napoli-Milan

norberto012
(@norberto012)
Admin

Két hét szünet után folytatódik az olasz élvonalbeli bajnokság és a Milan a második helyezett Napoli otthonába látogat a 30. forduló keretein belül. Az összecsapást vasárnap este rendezik a Diego Armando Maradona stadionban. A kezdőrúgás 20:45-kor lesz és magyar sportcsatorna nem közvetíti, hanem a Net4+ előfizetéses streaming platformon keresztül megtekinthető. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2025.03.29. 19:52
Mutt
 Mutt
(@mutt)

Fel tudunk-e állni a hátrányból és fordítani? Ez a kérdés ma este.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.03.30. 14:32
Dio
 Dio
(@deeo)

@mutt Nem bízták a fiúk a véletlenre a szokásost, másfél percet nem sikerült megélni 0:0-ával, azért az a köszönöm szépen kategória. Szerintem maga Walker sem gondolta, hogy rendre három ilyen fapados chipszeszacskó mellett kell majd védekezni, akiknek teljesen mindegy hogy az olasz kieső vagy a listavezető jön szembe, gólt fognak kapni. De még egy U12-es csapattól is.

Szeptember óta két portugál edző is képtelen volt rendbeszedni legalább alapszinten a védekezést, egyszerűen ez nevetséges már.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.03.31. 07:15
gumicsiga
(@gumicsiga)

Írnék,de minek és mit 😀 Szánalom az egész, a keret és ez az egész helyzet is. Jovic góljánál már csak az lett volna a nagyobb fricska, ha beáll Okafor és ő is gólt szerez... Tomori biztos odaszólt vmit Conceicao-nak, mert nem tudok másra tippelni, miért van ennyire félreállítva, amikor tudna játszani és a legrutinosabb védőnk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.03.31. 14:07
Anselmo
(@anselmo)

A Feyenoord elleni kiesést követően biztosra vehető volt már, hogy innen már csak lefelé vezet az út a szezon végéig. A teljes szétesés állapotában van a klub és a csapat, és sajnos az ilyesmi nem múlik el magától váratlanul egy pár hét alatt. A fenyegető jeleket némi éberséggel már 1,5-2 éve is jól lehetett látni kívülről, még külső szemlélőként is, belsősként meg ez kötelező lett volna. Nem sikerült. Kíváncsi vagyok, milyen árat kell majd fizetni ezért. 

Izgalmas lesz, hogy innen majd merre tovább. Ha így folytatódik, akkor Cardinale valóban kénytelen lesz egy ponton eladni a klubot. Lehet, hogy sokkal korábban, mint akarta vagy vártuk volna. Határozott és tettrekész döntésekre lesz szükség, amelyeket relatíve gyorsan is kell majd meghozni. Ez eddig a legkevésbé sem volt erőssége ennek a menedzsmentnek. Bár nyilvánosan soha nem gyakorolnak érdemi önkritikát, de a döntésekből azért indirekt módon ki fog rajzolódni, hogy miben vélték felfedezni a történtek okait. Ráadásul a tragikus szerepléssel járó gazdasági következmények szorításában kell majd ezt megtenni. Nagyon sok végkimenetele lehet még ennek (mind az irányt, mind az eredményeit tekintve), és egy elég széles skálán. Szerintem még korai ezt latolgatni, nem is próbálom meg :). 

Olykor kell a tisztítőzűz, sajnos, nem sajnos, de az élet ciklikussága már csak ilyen. Elkerülhető lett volna, de mindezen hibák, elbizakodottság, arrogancia, kompetenciahiány után meglepő lenne, ha a sors nem büntetne. A kérdés az, hogy a kijózanító pofonok után van-e annyi karakter, tehetség és alázat ebben a tulajdonosban és a vezetőségében, hogy a padlóról fel tudjanak állni, és sokat tanulni. Egyelőre csak a hírekre lehet hagyatkozni. Azok alapján csendes bizakodással nézem a történéséket, mert néhány jel arra enged mutatni, hogy legalább a problémák egy részét mintha kezdenék megérteni. De amíg semmi sem hivatalos, addig még nem érdemes többet belelátni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.04.01. 12:36
Gagacs and bubu971 reacted
R66
 R66
(@r66)

Anselmo: Mondjuk kíváncsi vagyok, hogy mi az, ami csendes bizakodással tud eltölteni. Vagy nálad ez az április tréfa rész? 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.04.01. 21:28
Lansky
(@lansky)

Igen, ez egy kissé meglepő: "néhány jel arra enged mutatni, hogy legalább a problémák egy részét mintha kezdenék megérteni"... Mik ezek a jelek?

Van az oldalon egy "mogyi91" nevű örök optimista szurkoló. Nála mindig félig tele van a pohár, de ha üres lenne, szerintem akkor meg azt mondaná, hogy jó, de lehetne tele is...

A nem jól sikerült nyári mercato és következményei után úgy gondolta a vezetőség, hogy azt ki lehet javítani egy erőteljesebb télivel. A nevek alapján én is bizakodó voltam. Mint látható, nem sikerült kijavítani. Kérdés, hogy a vezetőség ebből mire következtet. Hogy a nyári mercatót annyira elrontották, hogy azt még egy relatíve jó téli mercatóval sem lehetett kijavítani? Vagy egyébként jól sikerült a nyári mercato, csak Fonseca volt rossz húzás, és Conceicao kellett volna? Vagy mindkettőt elrontották? Mi lesz a nyári mercato során a terv? Mindent újrakezdeni, vagy megpróbálni megtalálni a használható elemeket? Nem tudni, hogy a vezetőség mennyire fog bízni az edzőben, mert a legutóbbi kettő által kért játékosok nem igazán váltak be eddig. A vezetőség tehát mehet a saját feje után, és kész tények elé állíthatja az edzőt: ezek vannak, ezekkel oldd meg!

Allegri "kerülgetése" azt jelentheti, hogy a Milan talán vissza akar térni egy "primitív", "fapados", tehát végtelenül egyszerű, letisztult futballhoz, amely a legalapvetőbb elemekre épül. Mondhatni, vissza a gyökerekhez. A Simeone-féle koncepció átvételét gondolom, ami hatékony lehet, de megvannak a korlátai. Ehhez a futballhoz nem feltétlenül kellene karakteres játékosok, virtuózok, jó iparosok annál inkább. Bizonyos szintig működhet, de úgy gondolom, arra alkalmatlan, amit a vezetőség elgondolt. De a Milannak most nem a BL-elődöntőben kell gondolkodnia, hanem a BL-helyek egyikének elérésében.

A vezetőség arroganciája, a szinte semmire alapozott nagyszabású tervek, a hurráoptimizmus miatt nem vagyok biztos benne, hogy "kicsiben" próbálnak gondolkodni a vezetők, belátni, hogy a terv nagyjából összeomlott. A projekt jelenleg úgy néz ki, hogy szinte nincs mihez nyúlni, nincs kapaszkodó, nem látni egyetlen olyan elemet sem, ami ebben a káoszban az alagút végén pislákoló fény lenne: hogy legalább fiatal a csapat, hogy az utánpótlás egész jó, hogy legalább a középpályára lehetne alapozni, hogy legalább az edző vagy az erőnlét vagy a védekezés vagy a gyorsaság vagy a stílus oké. A saját stadionnak is lőttek. A Milan brand él, a nevet el lehet adni, de kb. ennyi.

A Milan az útkeresés időszakát éli. A gond az, hogy már nem itt kellene tartania. A RedBird eddigi ténykedése alapján elmondható, hogy az ittlétük óta az eredmények nem azt mutatják, hogy történt volna előrelépés. És a 2025/26-os idényben sem várható érdemi előrelépés. Az egyetlen, ami várható vagy remélhető, hogy megpróbáljuk lemásolni a Napolit, amely nagyszerűen kihasználta, hogy csak a bajnokságra kellett koncentrálnia, és vissza tud(ott) térni a BL-be. Ők mindent ennek rendeltek alá, és szerződtettek valakit, aki ennek a célnak az elérését lényegében garantálta. A Milan ezzel szemben ész nélkül kockáztatott, és az egyébként sokat érő keretét rábízta egy balfékre. Az edzőn jó pár milliót spórolt a Milan, be is jött a dolog, mert annak az összegnek, amit ezzel megtakarított a Milan (kb. 6 millió euró), annak szerintem legalább a 15-szörösét bukta el ezzel az elbaltázott lépéssel. De a csapat leépülése, a játékosok értékének drasztikus csökkenése miatt, és mert nyáron jó eséllyel kényszereladásokra is sort kell keríteni, bőven 100 millió euró fölé mehet az összeg, amit a Milan a rossz edzőválasztásával előidézett.

Szóval ilyen pozitívan látom a helyzetet.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.04.02. 00:35
bubu971 reacted
Gagacs
(@gagacs)

Szerintem a pozitív jelek maximum azok, hogy szinte mindenhol azt lehet olvasni, hogy olasz játékosokat próbálunk nyáron szerződtetni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.04.02. 07:06
bubu971 and Anselmo reacted
Anselmo
(@anselmo)

Gyerekek, ezt is megértük, hogy egy 80 soros könyörtelen riposzt végére becsempészek egy pár soros, halványan reménytkeltő, nyúlfarknyi mondatot, és máris én lettem mogyi, meg április bolondja :))). Mi sem mutatja jobban a helyzet súlyosságát. Talán jót tett nekem, hogy február eleje óta már csak vintage videókon követem a Milant :D. Gagacs közel jár az igazsághoz, őt kell kérdezni :).

De majd én is kifejtem, csak amíg nem vagyok biztos benne, hogy azt látom, amit látok, addig nem akarnám. Kicsit kevés még a konkrétum sajnos. De az kulcsfontosságú lesz, hogy vissza kell térni a gyökerekhez. Olasz sportvezetés, és szakmai stáb, és több olasz / de legalább olaszországi kötődésű játékos. Tetszik vagy sem, a Milan csak így tudott eddig sikeres lenni. Ezt az Ibra, Kirovski, Teddy Bear, Mr. Bean és Krösche, meg Ilahairmaharitra vonalat jobb lesz elfelejteni. És azt is, hogy következő edző majd egy random pakisztáni legyen. A Lansky által említett útkeresést ezzel kéne kezdeni. Szerintem fontos, hogy egy bálna ne akarjon tigrisként viselkedni, és fordítva. Olaszország egy viszonylag speciális és konzervatív hely, nem lehet a hagyományok ilyen mértékű felrúgásával, és figyelembe vétele nélkül sikereket elérni. Ezt jobb tudomásul venni. 

De mondom, lássuk meg, egyelőre vannak erre az irányra utaló jelek, de ez még nagyon halvány és túl kevés ahhoz, hogy abból bármi következtetést le merjek vonni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.04.02. 07:32
Gagacs and bubu971 reacted
LireMille
(@liremille)

Nekem is tetszik ez az irány. Hatalmas bukta volt ez a multikulti sztori, de a hívei most ízelítőt kaptak abból, hogy miért nem volt igazuk. Élen a Bíborossal. Ő asszem most egy életre keservesen megtanulta, hogy mekkora ökör volt. Azt hitte, hogy a club élére áll pár jenki senki, meg egy svéd-bosnyák showman, akkor a bolt úgyis elműködik, sőt! Degeszre keresheti magát, nulla szakemberi befektetéssel. Hát nem! Dennis Rodman még ne jöjjön Ibra mellé? Most majd megtanulja a szentem. A multikulti hívei most kaptak egy esélyt, nem jött be, most jöjjön vissza az olasz-vonal, és ők is kapjanak egy esélyt. Garancia semmire nincs, de ennél csak jobb lehet velük. Egy Paratici-De Zerbi duó, kiegészülve néhány olasz játékossal (Ruggeri, Casadei, Ricci, Lucca, Frattesi, stb.) már elég tartást adna. Kezdetben én sem gondoltam, hogy az őshonosok hiánya ennyire nagy gond lenne, de ma már így látom. Megváltozott a véleményem. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.04.02. 16:37
R66
 R66
(@r66)

@anselmo Számomra fura volt ennyire pozitív hozzáállást olvasni épp Tőled, egy olyan időszakban, amikor a klub a Banter-éra óta nem látott mélységekbe zuhan. Tényleg kíváncsi vagyok részleteiben is, hogy mi ami pozitívnak tűnik számodra. Bár őszintén szólva én lehet betudom nálad ezt az "elvonónak" 😀 

@Lansky tűpontos értékelésébe nem nagyon lehet szerintem belekötni. Egészen egyszerűen csőd és nihil van minden ponton. Még szalmaszálat sem találok, amibe lehetne kapaszkodni. Amit ez a brigád elronthatott, azt elrontotta.

Őszintén szólva én szkeptikus vagyok ezzel az "olaszosítás" projekttel kapcsolatban is. Kezdve azzal, hogy nálam Paratici olyan Marotta nélkül, mint mondjuk Nocerino volt Ibra távozása után. Amikor jöttek az eredmények a rabruhásoknál, akkor abban bizony benne volt a "sasszemű" keze is, nélküle viszont a gobbik történelmi zuhanást produkáltak. Ez nálam nagyon nem jó ómen. Persze dörzsölt, rutinos szakember és hát lássuk be, rosszabb nem nagyon lehet (bár ezt csak félve jelentem ki). Ami még aggodalomra ad okot, hogy egész egyszerűen nem látom a potenciális világklasszis olasz fiatalokat, akik azon a szinten vannak, amiket egy Milan szintű klubnál elvárnék. Ricci, Lucca, meg Comuzzo talán akiket emlegettek talán? Hát nem tudom... Meg persze ott van Tonali, akiért a két kezemet összetenném jelenleg, de szemernyi esély sincs rá.

Allegri(takarodj) kapcsán pedig inkább meg sem szólalok.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.04.02. 18:03
Anselmo
(@anselmo)

@r66 Az elvonó, az elvonó, hiába 😃. De viccet félretéve, azért ennél minimálisan talán többről van szó. Paratici sikereinek komoly összetevője volt Marrotta, de azért ő önjogán is dörzsölt, tapasztalt szakember (ahogy mondod is), kivaló kapcsolatokkal és helyismerettel. Ez már önmagában előrelépés szerintem. Annyira korántsem leszünk "outsider" státuszban a ligában, mint jelenleg, és ez sportdiplomáciában és a tárgyalások kapcsán is megmutatkozhat. Önmagában ez a kinevezés még nem mindent old meg, félreértés ne essék. De egy fontos és nélkülözhetetlen eleme az újraépítésnek. Ezért talán lehetek, lehetünk óvatosan bizakodóak. Többet azért én sem állítottam :). Az utolsó soraimat megelőző 3 bekezdés kb. így is csak negatív elemeket tartalmazott, ha jobban megnézed. Szóval nem lettem a hurráoptimizmus pápája hirtelen 😂. 

Pár dolog még. Az egyik, hogy manapság egy sikeres futballklub kapcsán a legfontosabb a módszeresség, és rend, valamint a motiváció fenntartása. A zsenik korának vége van, nagyjából egyenfutballisták vannak, uniformizált játékosok. Az tud sikeres lenni (kivéve a kőgazdagokat), aki jobb szakmai teamet tud összerakni, módszeresebb klubfilozófiát és játékrendszert alkalmaz, és motiváltan tudja tartani a keretet. Ez most elindulás ezen az úton. Nyáron ún edző jön, és biztos vagyok benne, hogy azt Paratici fogja kiválasztani. Ha pedig ő, akkor az olyan edző lesz, aki ebbe bele fog illeni. De Zerbit sejtem leginkább. De nem kizárt, hogy akár Italiano, vagy Conte is lehet, rosszul egyikkel sem járnánk.

A másik, hogy nyáron nagy mozgások várhatók a keretben is, sok új és motivált játékossal, ráadásul ez az itt maradóknak is lökést adhat. Azért ha látják, hogy szakmailag kezd normális emberek kezébe kerülni az irányítás, az nem fog ártani nekik :). Olaszországban ráadásul nagyon gyorsan és könnyen lehet feltámadást produkálni, ha egy kicsit is jó irányba állítod a dolgokat és nagyon csóró sem vagy. A Napoli idei szereplése a tavalyi után ennek eklatáns példája. Világklasszisokra itt nem lesz szükség. Szervezett szakmai munkára, irányításra és motivációra annál inkább. Egy ilyen törtenelmileg szar és megalázó szezon után aki itt marad, az jövőre égni fog a vágytól, hogy visszavágjon, Paratici 30 hónap eltiltást követően szintén, De Zerbinek vagy Italianónak sem lenne akármi, ha a Milant edzhetné. Én abban is bízom, hogy olasz szakmai vezetéssel valamelyest az olasz identitás is megerősödhet. Meglátjuk, de esélyes. 

Szóval ennyi nagyjából. De mondom, óvatos vagyok, mert kevés egyelőre a konkrétum, és ezért sem nagyon akartam belemenni részletekbe. De ha TE kéred, tisztellek annyira, hogy kivételt teszek :). 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.04.02. 18:31
R66 and Gagacs reacted