Fórum
2025-02-27 Bologna-...

2025-02-27 Bologna-Milan

norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan csütörtök este a 8. helyezett Bologna otthonába látogat az olasz bajnokságban és most pótolják a 9. fordulóból a rossz időjárási körülmények miatt elhalasztott összecsapást. A kezdőrúgás 20:45-kor lesz és az Aréna4 élőben közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2025.02.26. 18:08
Dio
 Dio
(@deeo)

Sokszor írtuk már ezt idén, de ez megint egy új mélypont, és bizony ez még mindig nem a Marianna-árok feneke.

Olyan szinten nem működik ennél a csapatnál semmi, hogy végleg elfogytak a szavak és a magyarázatok. Érhetetlen az, hogy még a Bologna pattog, pörög, addig az ugyanolyan helyezéssel álló Milan lassú, körülményes, fásult, mintha fogalmuk se lenne róla hogy az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak, hogy valami remény legyen legalább a negyedik helyre. Nem tudom hol van amúgy az egész banda fejben vagy milyen belső dolgok vannak amibe nem látunk bele, de ez most masszív krízis. Nem láttam ennyire teljesen elveszett Milant a banter éra óta. 

Mi volt ez a tegnapi megint? Conceicao milyen taktikai elképzeléssel küldte a pályára a fiúkat? Mert a nemtörődömség egy dolog... De az hogy a tudatosság legkisebb jele sem fedezhető fel mostmár hetek óta, az bizony súlyos kérdéseket vet fel az edzőhöz is. Közünk nem volt ehhez a meccshez konkrétan, egy Leao kiugratás volt, amiből gól szereztünk, illetve volt egy jó Musah szóló...  (Az első percben meg egy 7 méteres passzt nem tud megcsinálni, nehogy 100%-os ziccerbe kerüljön Gimenez..) és ennyi. Ez a 2025-ös AC Milan teljesítménye egy Bologna ellen. Ez szánalmas konkrétan. Lehet itt bírózni, mert minimum véleményes volt a Bologna egyenlítő gólja, de rohadtul nem csinált ez a csapat semmit, azon kívül hogy Leao elfutott egyszer. Így nem lehet meccset nyerni, így nem lehet alapozni semmire. 

Elmondja mindenki a nagy szavakat, hogy jaj oda kell tenni magunkat, meg a következő meccs számít. Aha.. Egy kabaré lett a Milan 2025 tavaszára. Az egész olasz liga rajtunk röhög, a világ csak azért nem, mert nekik ott Manchester United. Még..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.28. 07:32
bubu971 reacted
bubu971
(@bubu971)

Megnéztem... sajnos... a következőt nem fogom...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.28. 08:18
gumicsiga
(@gumicsiga)

Már volt annyi rutinom, hogy csak laptopról ment és néha ránéztem de ez is bőven elég volt ahhoz, hogy lehangoljon az életről.. Már amikor meglátom az összeállításunkat és ott van Musah a keretben, előre tudom, hogy fantázia nélküli vergődés lesz az egész meccs. Nem értem, hogy a tavalyi legdrágább igazolásunk miért padozik lassan fél éve, Chukwueze nem annyira rossz játékos, hogy Musah simán kiszorítsa. A másik kérdőjel nálam, hogy Tomori miért nem tud bekerülni ebbe a kezdőbe, mint legrutinosabb védőnk, -mintha Thiaw annyira stabil lenne - amikor játszik akkor jól megy neki és hozzá tud adni a támadó játékhoz is. Fofana is nagy csalódás pontatlan és se védekezésben se támadásban nem ér el egy közepes a mércét...

Ilyenkor jut eszembe, hogy a Kalulu, Adli, Saelemaekers hármas most mekkorát megy a jelenlegi csapatánál, lazán kiszorítanák ezt a hármast a kezdőből... De agy vak alkalmatlan hozzánemértő stáb ezt nem tudja előre lemodellezi, ezért eladják őket aprópénzért és hoznak helyettük rosszabb játékosokat kétszer annyi pénzért.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.28. 08:35
LireMille
(@liremille)

A II. Luzitán mágus napjai is megvannak számolva asszem. Hogy ez mennyire az ő hibája, az más kérdés. De a tény, hogy vele még rosszabbak az eredmények, mint Fonszékával. Ezt nehéz menteni. Holott sokkal jobb kerettel is dolgozhat már. Megállapításaim:

A játékosok most már nyíltan föllázadtak ellene. A csapat 2014/2015 óta nem volt ilyen rossz. Pippo mester akkor hozott ilyen számokat. Olyan szintű rohadás érzékelhető, hogy kizártnak tartom, hogy ezt megússza. Valaki a vezetőségből is felelni fog ezért. Gondolom Ibra, mert a többi Szent Tehén. Nyáron két forgatókönyv lehet: vagy szinte a teljes keretet lecserélik, vagy senkit se. És megpróbálják beföffenteni a rendszert egy új edzővel. Talán Theo menni fog, meg a kölcsönösök, és érkezni szinte SENKI sem fog, mert nem lesz rá pénz. Abraham és Félix mennek haza, Walkert talán kivásárolják, meg még lesz egy-két Bondo szintű igazolás. ÉN most ezt tartom valószínűnek. Aztán remélik a csodát, ha már Igor Tudor, vagy Pavel Kuka vezetik a csapatot. 

Azt hiszem, maradni kéne az olasz szakembereknél, és ezt a külföldi majmolást elfelejteni, de nagyon gyorsan. Van itt egy-két arc, aki nyíltan olaszellenes, de nekik üzenem, hogy ez a vége... olasz edző kell, olasz sportigazgató, és lehetőleg néhány olasz játékos is. És felejtsük el ezt az"undorító taljánok" szöveget. AC Milan olasz club, kell a hazai. Ez nem vita tárgya.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.28. 13:26
Dr. KOTasz
(@dr-kotasz)

Az első perc szépen összefoglalta a csapat eddig teljesítményét, egy rossz passz miatt elpuskázott ziccer, majd a saját kapu előtt kevés híján öngól. Nagyjából ez jutott eszembe a meccs elején, utána meg elég sok más is, jelenleg nehéz elképzelni, hogyan és milyen módon lehetne kikászálódni a gödörből. 

Azt nem gondolom, hogy ezek a játékosok rosszabbak lennének, mint Sale, Pobega vagy épp Kalulu (bár utóbbi esetén az összehasonlítás épp jogos lenne), azt pedig főleg nem, hogy ez a keret, minden gyengesége ellenére ilyen siralmas produkciót nyújtson immár elég hosszú ideje (gyakorlatilag Pioli alatt is, igaz, ott részben természetesen más, sztem egyébként a jelenleginél rosszabb játékosokkal).

Játékostemető, ez a kifejezés sajnálatos módon hűen tükrözi a helyzetet, ezt a kilencvenes években a haverokkal sokszor az Interre használtuk, így utólag visszatekintve talán indokolatlanul, bár az a két UEFA-kupa a játékosokat tekintve nem feltétlenül kimagasló.  

Mindenesetre érzésem szerint mi is bőven itt tartunk, az új edző láthatóan nemhogy nem tudja kirángatni a gárdát a posványból, de őszintén szólva a keze munkájának a nyoma sem látszik.

Sokan a vezetőségre mutogatnak, oké, nyilván ennek kapcsán érheti szó a ház elejét, de a keret ettől függetlenül nem csak és kizárólag kutyaütőkből áll, hanem elvileg a közepesnél sok esetben jobb játékosokból, akik valamiért mégis gyatra formát hoznak, tele egyéni, ki nem kényszerített, elképesztően sok átadási és helyezkedési hibával, csapatrészek közti meg nem értéssel, és lehetne sorolni. Amin alapvetően egy jó edző képes kell legyen változtatni. Ehhez képest hétről hétre ezt a vackot kell (már aki még bírja) nézni. 

A pályán mutatkozó problémákat nagyjából látjuk. Kérdés, hogy mi lehet a megoldás,  egy jobb edző, a teljes vezetőség lemondása (erre befizetek), vagy más. Persze bármi is az, jöjjön, mint ahogy McClane kérte: - Menj, hívd a tengerészeket! - Granték nem szárazföldiek? - Bánja a faszom, csak szólj nekik! 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.28. 13:30
bubu971 reacted
Anselmo
(@anselmo)

Először is meg kell nyugodni, és hozzám hasonlóan a vezetőségnek is el kell engedni ezt a szezont, azonnal. Ez már menthetetlen. Higgadtan végig kell gondolni, hogy miért jutottunk idáig, módszeresen kideríteni. Ha kell, akkor bevonva az ügynököket, sportpszichológust, mindenkit, aki közelről belelát a játékosok életébe. Én ezzel indítanék.

Aztán akár népszerű lennék, akár nem, de Conceicaót sajnos el kell majd küldeni. Nem azért, mert feltétlenül megérdemelné (a rossz eredmények ellenére sem), hanem mert olyan mértékben kompromittálódott a kapcsolata a játékosokkal, és az egész helyzettel, hogy ő már nem fogja tudni ezt ilyen előzmények után és körülmények között sikerre vinni ugyanezzel a kerettel. Az meg nem életszerű, hogy majd 15-16 játékost eladunk és veszünk a nyáron, hogy majd velük tiszta lappal megpróbálhatja... Ha sikerül beazonosítani néhány "rohadt almát", őket persze el kell adni, küldeni. A másik tényező, hogy SC személyisége ehhez most nem alkalmas. Az az ideges, sokfullánkos vibrálás, ami őt körbeveszi, ilyen instabil közegben és helyzetben életveszélyes. Nem tehet róla, ilyen a személyisége. "Békeidőben" ez jó is tudna lenni, de ilyen közegben ez most csak tovább rontja a helyzetet. Vagy a keretet vagy az edzőt kell elküldeni szezon végén. Ez biztos. És az is biztosra vehető, hogy ebből melyik lesz az irány. Sajnálom SC-t, jó ember és szenvedélyes, de ő most nem "jobfit". 

Erősíteni kell a klub identitását is. Kell egy (olasz) sportvezető, a helyi viszonyokat jól ismerő, tapasztalt ember. Olasz játékosok is (tudom, kereszt, fokhagyma, stb). Nem ártana egy-két olyan hiteles arc se a klub körül, akik értik, mi a dörgés, van némi tekintélyük, és az MI-statokon túl is látnak a futballban. Az utánpótlást sürgősen rendbe kell tehát rakni, és integrálni őket a felnőtt csapatba. Végre lándzsát törni egy markáns játékrendszer és játékfilozófia mellett, aztán ahhoz igazítani a keretet itt-ott. Aki meg abba sehogyse működik, azt eladni, aki menni akar azt is, és helyettük venni néhány tökéletesen funkcionális játékost, akikkel ez megvalósítható. 

Tapasztalatot kell hozni, elkötelezettséget építeni, nyugalmat és stabilitást biztosítani. Abbahagyni ezt a Panini-matricásalbumra hajazó cserebere, játékosbörze módit, és CSAPATOT építeni, világos célok, értékek és identitás mentén.

És még valami: a játékosok érzelmeire kell hatni. Dacosságot, büszkeséget, dühöt elültetni bennük. Nem azt a narratívát folytatni, hogy "Mi vagyunk a Milan, ezért játszatok jól, érjetek el eredményeket, kell a pénz, meg mi vagyunk Milánó egyetlen csapata, stb..", hanem azt, hogy "Minket, az egykori óriást mindenki lenéz, bohócnak néz, röhögnek rajtunk, rajtatok, de az nevet, aki a végén nevet. Bosszút állunk, és mindenki megtanulja majd, hogy hol lakik az Ördög és milyen égető a pokol tüze. Most azt hiszik, ez csak tréfálkozás, de meg fogjuk értetni velük, hogy ez egy fenyegető rémálom, és ha akarjátok félni, rettegni fognak tőletek, mint egykoron, mi a vezetőség pedig MINDENT megadunk nektek ehhez". Minden más lenne ezek után. Ha rajtam múlna, én ezzel kezdeném. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.28. 14:17
R66, Jackoby5, hodyzoli and 2 people reacted
kissheva
(@kissheva)

@anselmo Engem megvettél. Anselmo for president!!! 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.28. 15:51
Gagacs and Anselmo reacted
bubu971
(@bubu971)

@anselmo ide kéne gerry.cardinale@acmilan.it

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.28. 18:44
Anselmo reacted
Anselmo
(@anselmo)

@bubu971 Visszadobta, hogy "mail not being delivered". Az létezik? Lehet, hogy már rég letiltott a fiókjáról, meg FB-ről, és Twitterről is. Mert aki nem hisz a projektben... Virág elvtárs...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.28. 20:30
bubu971 reacted
R66
 R66
(@r66)

@Anselmo: Ritka jó meglátások! És talán az általad is felvázolt forgatókönyv első felvonása az új sportigazgató kinevezése. Lehet csak egy vágy vezérelt gondolat a részemről, de a felmerült nevek nekem azt sugallják, hogy vezetőségi szinten is elkezdődik valami rendrakás változás. Meglátjuk mi sülhet ki ebből. (szerintem ezt is elszúrják amúgy, mint bármit amihez csak hozzányúlnak, de remélem tévedek és jövő ilyenkor jöhetek mea culpazni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.03.02. 19:18
bubu971, Anselmo and Gagacs reacted