Nincs megállás, folytatódik a februári meccsdömping és a hétközi Bajnokok Ligája-mérkőzés után 72 órával a Milan ismét pályára lép és a 15. helyen álló Verona lesz az ellenfél az olasz bajnokság 25. fordulójában. A mérkőzést szombat este rendezik a San Siro stadionban, a kezdőrúgás 20:45-kor lesz és az Aréna4 élőben közvetíti. Forza Milan!
Meglátjátok, most nyerni fogunk! 😀
@jackoby5 Igen, aki nem nézi meg, az nyer 2 órát az életének, amit hasznosabban és pozitívabb ingerekkel tölthet el a kedvesével, vagy családjával. Ez megint egy Waterloo lesz, látva a várható kezdőt. De akkor már Theó és Menyus is nyugodtan padozhatha. A teljesítményük alapján mostanság még a Velencében is padoznának. De itt kezdők. Veronások az életükért kaparnak, nem lesz ez a könnyű meccs, nem lenne eleve sem. A BL-t meg már elengedte a csapat, akkor minek oda tartalékolni? Majd megint csöpörög egy kicsit az eső, azt el is dőlt a párharc. Vagy szitál a köd. Veronát nem fogja zavarni a hideg, meg az esőcske. Szóval én ma este inkább egy jó filmre vagy társasozásra szavazok, mint erre.
@liremille Miért is engedte el a BL-t a csapat? Mert idegenben kikapott 1 góllal?
@lansky Pont azért, amit Gagacs kolléga mond, igen. Persze ha neked ez teljes elkötelezettségre és lelkesedésre utalt, ami hollandban előadtunk, akkor nem foglak tudni meggyőzni. Ez a csapat nem akart, nem hajtott. Tehát elengedték. A szezon talán legfontosabb két meccse a Dinamo és a Feyenoord lett volna. És mindkettőn ez volt. Ez neked mire utal? Persze belemagyarázhatod, hogy esett az eső, fáradtak voltak, Musah bolond vót, de tudjuk, hogy nem ez az igazi gond. Ez a csapat már nem akar nyerni (tisztelet a kevés kivételnek). A tegnapi produkció is vérciki volt. Itt azzal van a baj, hogy nincs már akarás, nincs éhség. Meglepő lenne, ha te ezt nem látnád...
Ezek szerint az egész szezont elengedtük 😄
@bubu971 én LireMille-t engedném el, leginkább innen a fórumról és csetröl…
@body100 Reagálva erre, azt gondolom, hogy ezek a játékosok tulajdonképpen megkárosítják a munkaadójukat. Azzal, hogy néhány nagyon fontos meccsre sem teszik oda magukat, tízmilliókban mérhető károkat csinálnak, és nagyon jól mondod, nem lírákban, hanem euróba. Ezt bármilyen melóhelyen kirúgással honorálnák, itt meg hosszabbítást kapnak. A Theó, Leaó, Maignan hármast ki kell tenni a nyáron, és a többi léhűtőt is. A többiek így talán nem kanászodnak el. Abban is egyetértek veled, hogy el kell most már engedni ezt a szezont, legalábbis nem idegeskedni rajta túl sokat. A játékosok se veszik komolyan, akkor mi miért? Keddtől már csak a bajnokságra kell koncentrálni, így lesz néminemű halovány reménysugár arra, hogy a negyedik hely meglegyen. De nem tudom, te hogy gondolod, én ezt sikernek nem tudnám elkönyvelni.
Te a meccsek alapján úgy látod, nem akarnak nyerni. Én viszont hozzáállásbeli problémaként kezelem ezt, így úgy gondolom, két elválasztandó dolgot összekeversz.
Az edzők gyakran kiemelik azok fontosságát, amiket felsoroltál: elkötelezettség, lelkesedés, akarás, tehát a HOZZÁÁLLÁST. A Milan esetében gyakran előfordul, hogy ez nincs meg. Én úgy mondanám, a csapat nem mindig tesz meg mindent, amire képes vagy ami erejéből telik a győzelemért, tehát úgy gondolja, hogy az elég. Ezt szóvá tette Conceicao is egy győztes meccs után…
Ahhoz, hogy a nem megfelelő hozzáállást felrója valaki egy-egy játékosnak vagy akár a csapatnak, nem kell annyi bizonyíték, sőt sokszor szubjektív a megítélése. Azt gondolom, az viszont szinte bizonyíthatatlan, hogy egy csapat nem akar nyerni. Egy meccsen előfordulhat, hogy a csapat feladja, nagy hátrányban már a következő meccset figyeli stb., de egy az egyben kijelenteni, hogy nem akar nyerni a csapat, eléggé súlyos, mondhatni felelőtlen állítás, főleg úgy, hogy teljesen reális az esély mindkét - utólag módosult - cél elérésére: a BL-ben a 16-ba, a bajnokságban a 4-be jutásra.
A Zagreb és a Feyenoord elleni meccs biztosan nem A KÉT LEGFONTOSABB meccs volt (lett volna) a szezonban, mivel ezek nem jártak azzal a következménnyel, hogy a Milan búcsúzott volna a BL-től, tehát nem estünk ki egyik vereség miatt sem. Két olyan mérkőzésről beszélünk, amit nyugodtan zárójelbe tehetünk, ha kedden továbbjutunk. Ha nem, akkor viszont nyilván felértékelődik a zágrábi meg a rotterdami vereség. A legfontosabb meccsek azok, amelyek után nincs javítási lehetőség: csoportkörben a továbbjutást eldöntő mérkőzések, egyenes kieséses rendszerben az oda-, még inkább a visszavágók, bajnokin az, ami után már a matematikai esély sincs meg valamire. A zágrábi meccs esetében biztosan tudtuk, hogy lesz javítási lehetőség. A Feyenoord elleni odavágón is tudtuk, hogy lesz egy visszavágó.
Nem akarok belemagyarázni semmit, de ketté kell választani a nem megfelelő hozzáállást és a “nem akar nyerni a csapat” attitűdöt. A két említett vereségre inkább az előbbit mondanám. De egyik meccs után sem jelentettem volna ki, hogy ezek nem akarnak nyerni vagy továbbjutni, mert ez szerintem hülyeség.
Egyébként pedig, ha kedden továbbjut a csapat, mi lesz? Mégis akartak nyerni?
Egyébként pedig, ha kedden továbbjut a csapat, mi lesz? Mégis akartak nyerni?
Akkor az lesz, hogy a Feyenord nem akart nyerni 😀
@lansky Ebben egyetértek veled, én sem gondolom azt, hogy valaki ne akarna nyerni. Itt a játékosokban inkább a minden áron nyerni akarás hiányzik. Az, hogy ha nem is megy a játék, fel fújja a pofáját, és legalább végigszántja a pályát.
De szerintem az is súlyos hiba, amit írtál, hogy csak akkor érzik egy mérkőzés súlyát, ha valóban van veszíteni való, és egy odavágón még nem tepernek a jobb eredményért. Ez sajnos mentalitás-beli hiányosság, amit egy edző nem tudom mennyire tud orvosolni. Ha visszamegyünk egy kicsit a történelemben, pont ez a különbség a Juve és a Milan között. A Juve azért sikeres Olaszországban, mert konzisztensen tudta hozni az eredményeket minimális kilengésekkel. Míg a Milannak mindig a nemzetközi porond volt a sajátja, ahol egy-egy meccsre felszívta magát, és villantak a klasszisok.
@lansky Én elfogadom a nézeteid, mondjuk csak inkább baráti gesztusból.
Kisezer ponton bele lehetne kötni ebbe, szó szerint ízekre cincálni, ez most nem a legösszeszedetettebb mondandód volt. Kezdve azzal, hogy az a legfontosabb meccs, ami után nincs javítási lehetőség. Most akkor ilyen erővel, akinek nincs BL, csak odahaza játszik, annak nincs is igazán fontos meccs? Kivéve az utolsó fordulót, mert akkor nincs javítási lehetőség utánna? Vagy már az se, mert addigra tán minden eldőlt? Vagy annak csak az olasz kupa meccsei a legfontosabbak kategória, mert azok után nincs javítási lehetőség? Egy H2H meccs, vagy egy rangadó az nem lehet az egyik "legfontosabb" meccs a szezonba? Az, hogy PO-t kell játszani, az nem súlyos következmény?
Nem akarok parttalan vitát, én ebbe nem is mennék bele mostan. Amit írok, mondok, természetesen szubjektiv. Én úgy gondolom, nincs már elég éhség, és nyerési vágy ebben a csapatban, beletojnak sokan, és ez van. Szar a mentalitásuk. Nevezhetjük ezt bárminek. A lényeg ugyanaz: hiányzik belőlük a nyerni akarás. Holnap estére neked se kell majd bizonyíték, hogy lásd, amit mondok. Látni fogod, hogy nem akarnak igazán továbbjutni, és nem is fognak továbbmenni. Ahogy a PO-t se akarták elkerűlni, és az első meccsen se akartak semmit egy 0-0-on kívül.
Amúgy ez a meccs se fontos, mert lesz javítási lehetőség: jövőre. Vagy azután. Biztos ezért lesz megint totál homály. Nekem ehhez NEM KELL bizonyíték. Látom, amit látok. Kinyitom a TV-t, és ott van a szemem előtt. Itt nihil van, mint a kései szocializmusba. Kiesés lesz kedden, és nem azért mert jobb a rottardami csapat, hanem mert a Milannal nincs akarás, nincs győztes hozzáállás, nincs becsület. Nekik így is jó, meg úgy is jó. Nemhogy továbbjutni, de még nyerni sem fogunk. Max egy döntetlent vizionálok a visszavágóra, talán oda-vissza nem vernek el. És HA igazam lesz (ez objektiv!), akkor az azért lesz, mert nem akartak eléggé nyerni. Hiszen a Milan a jobb erőkből álló csapat.