A 2025-ös esztendő első tétmeccse következik az edzőváltáson átesett Milan számára, amely pénteken este a Juventus ellen lép pályára Szaúd-Arábiában az Olasz szuperkupa elődöntőjében. A tét a fináléba jutás Sergio Conceicao együttese számára és ez lesz a portugál szakvezető debütáló mérkőzése a Rossoneri kispadján. A kezdőrúgás pénteken 20:00-kor lesz és a Match4 élőben közvetíti. Forza Milan!
Az ég világon semmit nem várok ettől a mérkőzéstől, kétlem, hogy SC bármi érdemit tudott kezdeni a srácokkal ilyen rövid idő alatt. Az viszont bizakodásra ad okot, hogy az egy szem Jimenezt leszámítva (de nála is csak a kényszer okán), mindenkit a saját posztján játszat. Legalábbis az előre jelzett kezdő alapján. A 4-3-3, ezzel a játékoskerettel szinte törvényszerűen adja magát. Meccs közben simán át lehet állni belőle 4-2-3-1-re, ha Reijnders kicsit feljebb lép. Kérdés, hogy Bennacer és Puli mennyire bírja majd szuflával. Jó ideje nem vártam már mérkőzést úgy igazán, de most kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki a dologból.
@r66 Nagyjából hasonló gondolatok fogalmazódtak meg bennem is. Elvárásunk ma nem lehet a csapattal szemben az tény. Az új Mister taktikailag biztosan nem tudott még belenyúlni igazán a csapatba, viszont én várok pozitív változást, mégpedig mentalitásban. A játékosok talán egy kicsit fellélegeztek az edzőváltás miatt, nem hiszem, hogy túl jó kapcsolatot ápoltak Fonsecaval. Főleg a nagyobb neveink. (Tomori, Leao, Theo)
Ahogy a meccs alatti beharangozóban is írtam, névre a legerősebb középpályával állunk fel (Reijnders, Bennacer, Fofana), de lehet hinni a híreknek. Nagyon örülnék neki, ha Beni vissza tudná nyerni a régi formáját a közeljövőben.
Gyakorlatilag nyomás nélkül játszhatunk ma, ezért eredményben nincs is elvárásom, viszont egy felszabadult és motivált csapatot szeretnék látni.
Igazi tétje nincs a meccs(ek)nek. Anyagilag a győztes de a döntős is jól jár, az elődöntő két vesztese meg legfeljebb azért örülhet, mert lesz néggyel több pihenőnapja.
Az ilyen mérkőzések minden tekintetben becsapósak. Ha megverjük a Juventust (netán az Intert is), örülhetünk, mert arra akár lehet alapozni, ha nem, akkor sincs nagy gond.
Fogjuk fel ezt a meccset egy jó kis edzésnek.
@lansky Viszont talán a 4 csapat közül nekünk jön ez a legjobbkor, nem veszíthetünk semmit, viszont "éles" helyzetben nézheti meg SC a játékosokat, próbálgathat alapdolgokat (formáció, egyszerűbb támadás-védekezés variációk stb.) úgy, hogy ha kikapunk akkor sincs baj. Gyakorlatilag tartunk egy ismerkedős estet a játékosok és az edzői stáb között 🙂 .
Na végre, amit a 2. félidőben (vagy főleg Musah becserélése után) láttunk az nagybetűs FÉRFIMUNKA volt! Musahval megjött az a sebesség a kp-ra ami addig hiányzott, ahogy SC is kiemelte az első félidőben lassan (körülményesen) járt a labda a kp-n, Bennacer és Fofana (hogy egy k*rva unalmas közhellyel éljek) több labdát adott el az első félidőben mint az Adidas tavaly összesen, Reindersre ez csak azért nem volt igaz, mert nem is találkozott labdával. Bennán látszódott hogy első meccse volt fél év kihagyás után, 2 méterre nem tudott pontosan passzolni, nem találta a helyét, de ez valahol azért érthető. Fofana nem tudom miért volt ennyire enervált az elsőben, rendre párharcokat veszített ami mostanában már nem volt rá jellemző, a rövid passzai is pontatlanok voltak, szerencsére a második félidőre Ő is stabilizálta a játékát.
Három játékosról külön, mert amúgy sok közepes teljesítmény volt, fölfelé csak enyhén lógott ki valaki, lefelé Bennán kívül akit ugye felmentettem a fél éves kihagyás miatt viszont ketten is. Morata. Basszus én értem hogy rutinos meg védekezik is és harcol de könyörgöm, ha hozzá kerül a labda, akkor ott vége is a támadásnak. Egyszerűen lassú és ügyetlen. Lehet a kapu előtt ha csak fejelni vagy lőni kell egyet akkor jó csatár, de gyors játékban használhatatlan. Meccs vége fele, 4 a 3-ban mentünk, Musah tisztán a jobb oldalon, Reijnders kitolta Moratának balra aki szintén tisztán volt, Ő előbb belebotlott a labdába, majd visszavette és oda is volt a kontra - fax tudja mit csinált utána, talán belelőtte a védőbe, akkor már éppen anyáztam és nem koncentráltam oda. Vagy a csele után amikor elcsúszott McKennie, tiszta helyzet, erre hosszan tolja meg magának és oda is a tiszta lehetőség - csak két példa amikor az ember h*lyét kaphat miatta. Abraham legalább hasznosan hajtott és elég jó tempóval is játszott (2. gól előtt Ő beért középre a kontrával, ha bejut a labda egyedül volt mert lefutotta a védőket), sose gondoltam volna hogy Abrahamben jobban fogok hinni mint egy Moratában. Aztán lássunk csodát, lőjjön az Internek Alvaro olyan gólt amikor nem csak fejel egyet vagy kapásból lőnie kell, hanem cselez, fut és megoldja mint egy klasszis csatár a helyzetét-helyzeteit (amúgy felőlem nyerhetünk egy öngóllal is, nekem mind1 :D).
És hát Theo. Azt kell hogy mondjam tényleg nincs rendben szegény. Én tőle ilyet nem láttam még hogy egy belső védőt labdával (Gatti) fél pályán át kell üldöznie hogy utólérje vagy a 11-es előtt egy szép csel után az első lépése olyan lassú volt hogy azt Calabria is megirigyelhette volna (szerencse hogy Pulisic elé került a labda és Locatelli agyatlan volt, kül. ez a kontra is elhal Theon). Kapott gól előtt pedig a helyezkedése és a becsúszása... Lehet hogy Mike benne volt mert a rövidre kapta, de szerintem az inkább Theo gólja volt. Yildiz rendre megforgatta, olyan mintha elveszítette volna a sebességét. Sajnálom nagyon, mert a világ legjobb balhátvéde amikor formában van, de idén sajnos többet árt mint használ eddig. Ez a meccs majdnem annyira katasztrófális volt mint a szülinapi produkciója. Továbbra is nagyon kedvelem, a kevés szent tehén (eladhatatlan) egyike nálam, de kezdeni kell valamit vele mentálisan/fizikálisan.
Akkor hogy egy pozitívum is legyen (Musah-ot megénekeltem már, de Ő azért keveset volt fent). Pulisic. Első félidőben Ő is sokat hibázott, labdákat veszített mint a kp, viszont fordulás után Ő lett a vezér, kiharcolt 11-es és belőtt 11-es és ha jól rémlik Musah-ot is Ő indította a 2. gól előtt (fél gólpassz 😀 😀 😀 ). Nem játszott extrán jól, de ugye ez a klasszisok jellemzője hogy pár megmozdulásával eldönt 1-1 meccset. Puli tegnap ezt tette.
SC. Az a nyilatkozat a főoldalon... Máris belopta magát a szívembe. Érdemes elolvasni, így is lehet nyilatkozni. Lehet ebbe is fog belebukni hogy egyenes, őszinte és nem kertel. Ebből a meccsből nem lehet sok következtetést levonni, mert egy félkomoly meccsen pár nap alatt nem lehetett csodát várni, de a hozzáállása, amit képvisel nekem végtelenül szimpatikus. Csak így tovább, Inter ellen meg lesz ami lesz, nem is igazán érdekel a végeredmény. Persze azért jó lenne nyerni, de ugye új helyzet van nálunk SC érkezésével és lehet az Inter is akar egy kis revansot az őszi eredmény miatt, így nem fognak lötyögni (meg az a +1 nap pihi nekik komoly előny egy olyan Milan ellen, akiknek ezen a meccsen volt a legpörgősebb félidejük egész évben).
Ahogy írtam is, az eredmény másodlagos, de azért mindig öröm, ha nyer a csapat. A második félidőre jött egy kis mentalitás-beli változás, amit jó volt látni. Ez mindenképp előrelépés lehet. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy SC mit fog tudni kihozni a csapatból támadásban, illetve a védekezés megszervezésében. Ez nyilván idő kérdése, és majd egy hónap múlva lehet ezt valamennyire értékelni.
A szuperkupa minimális nimbuszát ez a formátum még jobban csökkenti. Már az is vicc, hogy mi ott vagyunk a tavalyi szezon után, úgy hogy sem a kupához, sem a scudettohoz hozzá sem tudtunk szagolni. Igazából csak azért mozgat most, hogy lássam mit tud az új edzővel a csapat, illetve a merdáktól sosem jó érzés kikapni.