Fórum
2024-11-30 Milan-Em...

2024-11-30 Milan-Empoli

norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan szombat este a 10. helyezett Empolival csap össze a San Siro stadionban az olasz bajnokság 14. fordulójában. A várakozások szerint körülbelül 70 ezer szurkoló lesz a stadionban. A kezdőrúgás szombaton 18:00-kor lesz és a Match4 magyar sportcsatorna élőben közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2024.11.29. 19:19
HegyalJani
(@hegyaljani)

Érdekes dolog ez..

6 meccs óta veretlen a Milan, 4 győzelem és 2 döntetlen formájában. Ennek ellenére minimális lelkesedés vagy öröm sincs a szurkolók részéről.. (vagy csak jól titkolják)

Nem hiszem, hogy van még egy olyan csapat a labdarúgás világában, amelyiknek egy 6 meccses veretlenségi sorozat után is ilyen temetői hangulatban lennének a szurkolói.. Az itt olvasható hozzászólások száma is nagyon jól megmutatja, hogy teljes az érdektelenség a szurkolók részéről..

Persze mi, akik napi szinten képben vagyunk a körülményekről nem lepődünk meg ezen.. Teljesen érthető, és jogos ez a szurkolói viselkedés..

Ezen egy Empoli elleni magabiztos győzelem nem fog változtatni.. Ahhoz több kell, sokkal több.. 

Egyébként azt is mindenképp meg kell említeni, hogy főleg az első félidő elég tetszetős volt és összességében sem lehet különösebb panasz.. Ez az Empoli legutóbb az Intertől kapott 3 gólt úgy, hogy 60 percet emberhátrányban játszottak.. Előtte hónapokig nem történ velük ilyen, szóval a 3 szerzett gól miatt is jár az elismerés..

Ettől függetlenül csak ismételni tudom magam, ettől (ebből) több kell, sokkal több..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.11.30. 21:30
hodyzoli reacted
Anselmo
(@anselmo)

@hegyaljani Érdektelenség. Valóban ez a legjobb szó. A csapat ezután a győzelem után is csak 7. helyen áll, és a fordulót követően is ott fog, legyen akármi. Az, hogy megnyerünk olykor egy-egy meccset, arra jó, hogy ne essen ki a csapat, de másra nem. A statisztikát meg onnan is nézheted, hogy a Milan legutóbbi 5 bajnokijából 3-at nem tudott megnyerni. Az érdektelenség meg leginkább emiatt van. Ha most pénteken majd az Atalanta ellen megint nem sikerül nyerni (amire nagyon komoly esély van), akkor ez a mai győzelem megint a világon semmit nem ért. Például a bergamóiak legyőzése lenne az a "sokkal több", amit említettél is. Az előttünk lévő csapatok közül a Juventust, a Laziót, a Napolit és a Fiorentinát sem tudtuk legyőzni, kettőtől ki is kaptunk. Ha most ehhez az Atalanta is csatlakozik, akkor szerintem nincs miről beszélni a továbbiakban. Nagyon boldog vagyok, hogy a kiesőjelölt csapatokat többnyire megverjük, kivéve, amikor azokat sem (Parma, Cagliari). 

És ha még csak pusztán az eredmények miatt lenne az embernek hasfájása... de hát korántsem. Én ezt a mait meg sem néztem, nem érdekelt. A Sassuolo elleni sem fog kedden. Pénteken este, ha nyerünk esetleg az Atalanta ellen, engem akkor kezd el valamennyire érdekelni a Milan ebben a szezonban, de ha megint bukta lesz, idén én már csak a Zvezda elleni BL-meccsünket fogom megnézni, a többit magasról le....rom. Elhiszem látatlanban, hogy a Verona és Genoa ellen 4 pontra biztos jók leszünk, a Roma ellenit meg jobb, ha meg se nézem. 

Ettől függetlenül gratula a srácoknak, de ennél többet senki ne várjon tőlem e pillanatban. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.11.30. 22:43
Gagacs reacted
hodyzoli
(@hodyzoli)

Csatlakozom, ez rendben volt, gratula mindenkinek, ez kéne kb. hogy az alap legyen, hogy az ilyen meccseket így hozzuk le. De valóban, lássuk azt az Atalanta elleni meccset, az majd valóban megmutatja hol tartunk. Mert azt hogy egy Juve B-C csapattól betojatoltunk és pislogni sem mertünk ellenük és lehoztuk az utóbbi sokév leggyalázatosabb derbijét (velük együtt nyilván), hogy a BL leggyengébb csapata annyi gólt rúgott nekünk mint előtte az összes meccsén és majdnem x-re hozták ki a végén azokat ez a mérkőzés egy gyenge olasz középcsapat ellen nem feledteti. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.12.01. 10:24
Anselmo
(@anselmo)

Folytonosságra lenne szüksége ennek a csapatnak leginkább most. Nyilván megvan az oka annak is, hogy ez miért nem sikerül, mert ez nem véletlen. Mivel nem vagyunk egy kiesőjelölt csapat, ezért mindig lesznek meccsek, amiket meg fogunk nyerni, néhányat ebből "meggyőző" különbséggel is akár. Ez így volt Inzaghi, Brocchi, meg Mihajlovic edzősége alatt is (nyertünk 3-0-ra derbit akkor is), az összkép viszont ma visszagondolva is lesújtó. Azokban a szezonokban, amikor 7. 8. 10. lett a Milan, akkor is akadt néhány jól sikerült meccs. Sajnos ezek önmagukban semmit nem érnek, és nem is jelentenek. Ahogyan korábban a Lecce és Venezia elleni mészárlás sem ebben a szezonban. Ki emlékszik már rájuk...

A Fiorentina (!) 7 bajnokit nyert meg zsinórban most. Mi mikor tudjuk elképzelni, hogy a Milan letesz egy hasonlót az asztalra? Márpedig anélkül már nem fogunk előzni, hogy egy hasonló sorozatot fel ne építenénk. Már annak is örülni lehet (?), ha egyetlen meccsen végre kijön a lépés, mint tegnap. 

A Milannak akkor van esélye bármire is, ha a következő 4 meccsét idén kivétel nélkül hozza (Atalanta, Verona, Genoa, Roma). És ez még mindig messze van egy 7-es győzelmi sorozattól. De semmit nem tennék rá, hogy ez sikerül. 

Ez az Empoli az legutóbbi 8 meccséből egyetlen egyet tudott megnyerni (Empoli-Como 1-0), csak a mihez tartás végett. Ahogy hodyzoli mondta is, így ez nem feledtet semmit, számomra végképp nem. Ezt is meg kell nyerni, naná, félreértés ne essék, de én most eljutottam odáig, hogy egyetlen jól sikerült (az se túl nívós ellenféllel szemben) mérkőzéssel belőlem már nem nagyon lehet elismerést kicsikarni. Ha pénteken nyerünk, akkor talán óvatos bizakodásra lehet okunk a jövőt tekintve. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.12.01. 14:23
Gagacs reacted