Fórum
2024-08-31 Lazio-Mi...

2024-08-31 Lazio-Milan

Oldal 1 / 2

norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan szombat este a Lazio otthonába látogat az olasz bajnokság 3. fordulójában. A piros-feketék az előző játéknapon 2-1-re kikaptak a Parma otthonában, míg a Lazio az Udinese ellen veszített. A mérkőzés szombaton 20:45-kor kezdődik és a Match4 magyar sportcsatorna élőben közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2024.08.30. 19:41
HegyalJani
(@hegyaljani)

Jelenleg olyan káosz, fejetlenség, zűrzavar, felfordulás van a Milan háza táján, hogy a ma esti meccsel kapcsolatban Nulla elvárásaim vannak.. Nem igazán tud meglepni a Csapat.. Este a Lazio ellen bármi megtörténhet, és annak az ellenkezője is..

Látva a várható kezdőcsapat összeállítását sokaknak megfordulhat a fejében, hogy ez a Fonseca bizony tökös csávó, hogy ki meri hagyni a csapat két legnagyobb sztárját, Theot és Leaot.. Nos szerintem szó sincs arról, hogy Fonsecának hatalmas tökei vannak, épp ellenkezőleg, egy következetlen, bexari alak, aki enged a közvélemény nyomásának.. A csapból is az folyt, hogy Theo és Leao hozzá állása finoman szólva sem ütötte meg az elvárható szintet, ennek hatására történhet meg, hogy kihagyja őket a kezdőcsapatból.. Magától ilyet tuti nem húzna meg..

Mindettől függetlenül simán benne van, hogy megnyerjük a mai meccset, de attól még az alap probléma nem változik meg és a káosz ugyan úgy káosz marad..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.31. 11:47
dzsozy
(@Gunz)

Igazából nem tudom mit is lehet várni ettől a meccstől. Nem hiszek túl nagy változásban, talán valahogy sikerül valami szebb eredményt kibrusztolni, de ennyi. 

Ami viszont sokkal izgalmasabb, az az, hogy a mester leülteti az arany baloldalunkat. Pont azt a csapatrészt, ahonnan a váratlan, a plusz és a legtöbb gól érkezett eddig. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a mai foci már nem erről szól, hanem 90%-ban a megfelelő fizikális és mentális felkészültségről és a csapatszintű taktikáról. Akik nem tartják be a taktikát és/vagy nem futnak, akkor az a csapat hosszú távon rá fog fázni erre. Az arany barcában a komplett csapat letámadott, világbajnokokkal, bl győztesekkel. A mostani realban is mindenki visszazár és tudja a dolgát. A city, arsenal, pool, kusen, bayern nem csak azért tud elérni sikereket folyamatosan, mert állandóan Vini, vagy Bellinghem villan egyet, hanem mert ezek a mai sztárok beállnak a sorba melózni. Majd ezután jön az a plusz, ami pl Leaoban is megvan. 

Persze ehhez kell egy rogyásig gyakorolt rendszer, ami nincs meg itt és kellenek a játékosok, akik melóznak. Én nem hiszem el azt, hogy a mostani Milanban mindenki annyival gyengébb képességű lenne, mint pl az Interben játszók. De az egyéni villanás összességében nem segít. Ahogy a parma mindkét gólját meg lehetett rajzolni körzővel-vonalzóval, ahogy az inter átmeneteit mindenki tudja fejből, ahogy a poolnál is ugyanez van, addig a Milannál az van, hogy nincs semmi, amit meg lehetne rajzolni, max firkálások a bal oldalon, meg néha a jobbon. 

Azt hiszem, hogy aki nem alkalmazkodik a mostani stílushoz, az lemarad. Leao egyszerűen nem illik a mai fociba. Itt elvárás az, hogy minden alkalommal visszazárjon, amikor nem ő ad be az alapvonalról. Elvárás, hogy ahelyett, hogy állandóan mantyog, ha nem úgy van, ahogy ő szeretné és sétálgat a 16-os körül, lehajtott fejjel fusson vissza. Igen, 90 percen keresztül. Amíg ezen nem változtat gyökeresen, addig ez lesz, ami most van nála. 8-10 gól, 10 körüli gólpassz és legalább 10 gólt kap a csapat az oldaláról, mert egy kp-nak kell besegítenie, így az a kp-s vagy középről, vagy a tolódás miatt a másik szélről fog hiányozni. Természetesen ez Theora is igaz, bár ő folytonosabban hozta a normális/jó teljesítményt. 

Majd kiderül, hogy mi lesz ennek az egésznek a vége, de tartok tőle, hogy hosszú távon nem fog jól elsülni. Én nem hiszem azt, hogy Leao/Theo olyan szerény lenne, akire pozitívan hat majd ez a regula. Sőt. 

A hozzászólás módosítva: 2 hónap telt el 2 alkalommal , dzsozy
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.31. 12:05
Gagacs reacted
Dio
 Dio
(@deeo)

Ez sem nyertük meg, de én most kevésbé vagyok temetői hangulatban, mint az első két gyalázat után. 
Az első félidei játéknak volt ritmusa. Nem az a tesze-tosza, tanácstalan, ötlettelen semmi volt mint eddig, hanem végre lehetett látni pörgést is, és bár túl sok helyzet nem alakult ki, a vezetés megvolt. 
Okafor, Pulisic, Pavlovic kiemelkedőt játszottak, míg a komplett középpályás sor gyakorlatilag észrevehetetlen volt a teljes meccsen, ami komoly baj. Ezzel nagyon sürgősen kell kezdeni valamit, Reijdners nevét hallani sem lehetett, Fofanáét és Loftus-Cheekét pedig csak azért, mert végigjatszották a meccset. Gyakorlatilag nincs középpályánk. Ez így rohadt nehéz lesz. A támadósorban megvan a potenciál, Abraham még rátett egy lapáttal: Leao, Okafor, Abraham, Pulisic, Morata, aztán csereként Jovic is oda tudja tenni néha magát, ez a része rendben van, egyedül sajnos a nigériai lóg ki nagyon.
Innentől hátrafelé kezdődnek viszont a gondok. Azonkívül hogy a középpálya észrevehetetlen, a szélsővédők komoly bajban vannak. Még két ilyen meccs, és az Ibra féle brigád elkezdheti szépen magyarázni, hogy ebben az Emerson Royalbab vajon mi a jó fenét láttak. Eddig volt egy böszme Calabriank, most lett belőle még egy, ugyanott. Hát, köszi szépen, ez tényleg nagyon kellett. De hátha majd beindul.

Kb az 55-60. perc környékén lehetett látni hogy a letámadás kezd odalenni, nem érünk ki az emberekre, sokszor néha tanácstalanul nézünk egymásra, hogy most kinek hova kéne mennie, vagy ki tud még kiérni. Az az igazság, hogy ezt a Fonseca féle letámadást 60 percnél tovább nem bírja ez a csapat meglátásom szerint. Tavaly is voltak ilyen próbálkozások, akkor is ilyen immel-ámmal ment, majd leginkább sehogy. Szóval vagy erőnket kéne, vagy valami nagyon más. Meg mondjuk egy győzelem. Az főleg nagyon kéne.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.01. 00:08
bubu971 and Gagacs reacted
Gagacs
(@gagacs)

Nagyon nem fűzök hozzá semmit, Dio kolléga jól leírta a lényeget. Viszont két videót beszúrnék.
Egyik a Pool tréning, a másik a Milan. Ugyanaz a gyakorlat. A Milan videón cc 30 másodperctől.

https://www.facebook.com/share/r/RuRarHy56JAEe4zL/
https://www.youtube.com/watch?v=8OuPD-xtplA

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.01. 00:28
bubu971 and kissheva reacted
R66
 R66
(@r66)

Nehéz mit írni. Az akarat kétségtelenül megvolt a srácokban, 50 percig kézben tartották a meccset. Hibák persze voltak, de ezen szerintem senki sem csodálkozik. Aztán elfogyott a szufla. Az új igazolások közül Royal teljesen homály volt. Calabria 2.0. Fofana szintén gyenge volt, idegen testként mozgott és gyanítom erőnlétileg sincs még rendben. Fáradt, szürke játékos benyomását keltette. Pavlovic egy talány. A gólja mellett voltak tőle szép megmozdulások. Olyan, mint egy betonfal. DE! Mindkét kapott gólban nyakig sáros volt, csúnyán megverték középen. Sokkal koncentráltabbnak kell lennie, de a mentalitása, keménysége miatt én bizakodó vagyok vele kapcsolatban.

Egyébként eléggé szemet szúrt és talán banális dolog, de sokat számíthat, hogy látszólag a játékosok nem tudnak egymással kommunikálni. Sok közeli képen az látszott, hogy a játékosok nem találják a közös NYELVET és megy az Activity egymás között. Ami igazán sokkoló volt, hogy Maignan és Terraciano is mutogatott egymásnak, holott 2 méterre álltak egymástól és olaszul azért (már) mindekettőnek illene tudnia. Így azért baromira nehéz. 

Fel lehet vetni talán azt is kérdésként, hogy a csapatnak ennyire nincs egy magja, indentitása? Egy nagy multikulti massza az egész klikkekkel? Nem csodálkoznék, ha fele csapatnak fingja nem lenne arról, hogy a taktikai eligazításon pontosan mi is hangzik el. (Sok dolgot megmagyarázna)

Nincs nagy véleményem a jelenlegi olasz játékosokról, de jó lenne ha a csapat gerincét inkább ők alkotnák. Akik legalább tudják, hogy mit jelent Olaszországban az AC Milan. De talán majd a Futuro...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.01. 07:51
Gagacs and bubu971 reacted
kissheva
(@kissheva)

Az első félidő rendben volt, ha nem is igazán játékban, de hozzáállásban mindenképp. Én bírtam, hogy Fonseca meghúzta, hogy kihagyja Theo-t és Leao-t. Ha vannak hozzáállásbeli problémák, ami a tv-n keresztül is átjön, akkor meg kellett lépni. Ami nagy hibája nem csak ennek a Milannak, hanem évek óta, hogy nem tudjuk lezárni vagy simává tenni a meccseket, és 1:0-s vezetésnél képesek vagyunk visszahozni az ellenfeleket a pályára. Fonseca ott hibázott a legnagyobbat, hogy a 55-60. perc környékén nem hozta be Leao-t Chukwu helyére aki újra rém gyenge volt. Így, hogy már hátránynál cserélt, kb úgy jött le, hogy ne menjetek, mentsétek meg a seggem. És hát valamilyen szinten megtették, mert egyből kiegyenlítettünk. Így ez megint csak Rafa-ékat igazolja.

Habár az első félidőben ahogy említettem látványos hozzáállásbeli különbség volt az előző meccsekhez képest, de kb ennyi. Lehet, hogy én vagyok a vak, de én semmit nem veszek észre Fonseca munkájából, legyen az taktikai változás, a támadások építése, védekezés stb... Sőt, a védekezésünk csapat szintenegy kalap sz..rt nem ér. Ha 1v1-ben nem oldják meg a játékosok, akkor gond van.

Utálom a válogatott szüneteket, de ez most jól jön nekünk. Fonseca-nak mindenképp. Lesz egy kis ideje dolgozni a csapaton, de őszintén szólva nem sok esélyt látok rá, hogy nagy pálfordulás jönne. 
Remélem a vezetők elkezdték nézegetni a noteszt, amiben az edzők nevei vannak felírva. Bár ki tudja, milyen nevek szerepelhetnek benne...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.01. 08:20
bubu971 reacted
bubu971
(@bubu971)

Ha a hátvédsor szinesítése volt a cél, akkor elég lett volna Calabriát leküldeni a tengerpartra vagy a szoliba. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.01. 08:40
hodyzoli
(@hodyzoli)

Mivel itt mindenki azt írja hogy bár voltak hibák de azért 50-60 percig kézben tartottuk a meccset, csak aztán elfogyott a szufla stbstb., úgy néz ki velem van a baj. Mert én nem ezt láttam. Első félidőben én továbbra sem láttam masszív letámadást (azt akkor is a Lazio csinálta, na az az igazi pressing hogy fel kellett rugdosnunk a labdákat folyamatosan vagy hátul eladtuk), hanem hogy néha-néha labdát sikerült szereznünk "letámadásocskákból", azon kívül beálltunk bekkelni vagy passzolgattunk lassan körbe-körbe amikor nem támadott le a Lazio. Az hogy találtunk egy pontrúgásból egy gólt és azon kívül "megfojtottuk" a Laziot masszív túlzás. Valójában a kiscsapatokra jellemzően beálltunk 10 emberrel bekkelni, majd előrerúgtuk a labdát hátha lesz belőle valami, az számomra nem az ellenfél megfojtása, hanem a kiesés elől menekülő csapatok egyetlen "remény" taktikája. Amikor megszereztük a labdát és nem támadtak vissza "ráültünk", gyanítom ezért az első félidőben jóval többet is volt nálunk a labda, de kezdeni vele semmit nem tudtunk. Egy igazi helyzetünk volt (talán a kapusuknak védenie sem kellett), mert Terra blokkolt gyenge lövése és Chuk kb. taccsra rúgott kapáslövése azért nem igazán volt helyzet. Találtunk pontrúgásból egy gólt és ennyi, Lazio ugyanez csak gól nélkül, ez számomra két gyenge (gyengén felkészült...) csapat biztonsági vergődése volt, lásd az első félidőben alig voltak beindulásaik a védelmünk mögé (igaz ami volt abból majdnem gólt is kaptunk, lásd a gólvonalról kivágott labda).

Aztán a félidőben rendezte a sorait a Lazio, nagyobb intenzitással kezdtek játszani. Nem gondolnám hogy mi fáradtunk volna el, mert a lassú passzolgatásban és a kapu elé bes*ggelésben azért nehéz lett volna. Elkezdtek futni a Lazio játékosai, meg is futották rendre a mieinket, szóval a Fonseca által megálmodott sztárok nélküli brusztolós csapat 2-1-es hátrányban adta át a "stafétát" a sztárjainknak, akikkel a pályán a csapat 1-0-ra megnyerte a maradék szakaszát a mérkőzésnek. Hozzáteszem hogy sokat segített az is hogy a cserék után a csatársor végre beállt egy normális felállásra, mert Puli nem balszélső, Okafor meg nem középcsatár, nem véletlenül mozgott ki Ő inkább a szélre és húzódott be Puli középre (ha ez Fonseca meccs közbeni ötlete volt, akkor ezért jár neki a pacsi, ezt akkor nem lehet tőle elvenni). Leaoval és Abrahammel meg végre normális felállásunk lett.

Egyénekre fölös lebontani a dolgot, csak egy-két apróság. Royal katasztrófa ha helyezkedni kell vagy 1-1-ezni, nem véletlenül mondtam már a felkészülés alatt hogy nálam Kalulu lenne a jobb oldali védő, de talán még nem késő ezt belátni és kirakni Őt oda, ahol nevelkedett. Ja, nemide... Terra ugyanez, lehet előre jobbak Calabriánál, de védekezésben hasonlóan el vannak veszve ha nem kapnak besegítést, nem alkalmasak az 1-1 elleni védekezésre az az igazság.

Pavlo 1-1-ben zseniális, remek belső védő, de ahogy itt is írták ha szélről megfutják a csapatot és lendületből kéne felvennie a mellette beinduló csatárt akkor vannak gondjai. Mondjuk viszont nem kéne a szélekről ilyen helyzeteket teremteni ott kezdődik a dolog. Ez a három ember "lógott ki" nálam lefelé vagy fölfelé (Pavlo nálam messze fölfelé, ahogy írtam a két gólban ugyan benne volt ez nem kérdés, de azért a fő bűnbak nem Ő volt), többiek egy átlagot hoztak.

Én az egész meccset úgy értékelném, hogy első félidő egy tízes skálán Lazio=2 Milan=5 (egy tragédia és egy hármas alá), második félidőben pedig Lazio=7 Milan=5 (jó cserék és jó hozzáállásbeli változás a hazaiaknál és semmi érdemi változás nálunk a cserékig), így ellentétben sokakkal a meccs számomra arról szólt hogy a Lazio mit (és mennyire) akart, a Milan meg "sodródott" az eseményekkel. Nem láttam érdemi javulást a csapattól azzal hogy kihagytuk a legjobbakat, hozzáállásban némileg jobb volt, viszont előre játék minőségében meg el is vesztettük azt ami eddig működött. És még egyszer, a felforgatott csapat vesztésre állt a cserékig, tehát annyira ez sem működött, csak a Lazio adott egy félidő "előnyt" azzal, hogy nem esett nekünk azonnal, hanem kivárt és megnézte hogy mit is akarunk játszani. Amint látta hogy statikus a játékunk váltottak és simán megfutottak minket.

Apropó cserék. A közvetítésben (és utána a stúdióban sem) "ugrott rá" egyik kommentátor sem a témára, de érdekelne a véleményetek a második félidei ivószünetben történtekkel kapcsolatban. Mert nekem már a közvetítésben is feltűnt hogy én még ilyet nem láttam, de aztán azóta hallom hogy kezdik is magyarázni a bizonyítványt. Amikor meg mutatták a stadiont felülről és ott volt a két piros "folt" a nagy zöld gyepen a bal oldalunkon, akkor még szembetűnőbb volt a dolog. Jött is a közeli hogy Leao és Theo egymással beszélget a túloldalon Fonseca taktikai beszéde alatt és erre az most a magyarázat hogy alig álltak be, tudták az utasításokat. Számomra ez vicces magyarázat, ugyanis: 1.) négyet cseréltünk, a másik két játékos mégis odament, ahogy a kapusunk is 2.) 2-1-es hátránynál álltak be, akkor kapták az utasításokat, ebben a helyzetben pedig már 2-2 volt, tehát bőven változott a történet ahhoz képest amikor beálltak, nem véletlenül ment oda mindenki más az edzőhöz. Lehet én látok bele túl sokat, de azért érdekel ki-hogy élte ezt meg és mit gondol.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.01. 09:06
bubu971 reacted
hodyzoli
(@hodyzoli)

@kissheva Pioli... 😀 Komoly edző ide nem fog most jönni. Év közben vagyunk, morálisan szétesett gárda, szóval most inkább megint pedagógus kellene, abban meg Pioli jó volt. Ismeri a játékosokat, igazi "apatípus" volt számukra. Utálnám ha így lenne, de nagyon nem lepne meg ez a lépés. Esetleg Allegri vállalná be a komolyabb edzők közül, hasonló taktikai repertoárja van mint Piolinak (jó a 0-0, aztán találjunk egy gólt valahogy), csak jobb edző taktikai szempontból, viszont kevésbé atyáskodó. Esetleg egy kisebb név és jöhet megint a "hátha beválik" választás.

A hozzászólás módosítva: 1 hónap telt el , hodyzoli
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.01. 09:12
Nobody
(@nobody)

(Off)

@hodyzoli még májusban a pletykák szintjén felmerült Conceição is szabad. Nem rémlik vele kapcsolatban mi volt, van, hogy nincs csapata.

De pont ő kéne.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.01. 09:24
Anselmo
(@anselmo)

@hodyzoli Én is így láttam. Csak nem írtam már külön, mert nem tudok már mit. Szerintem amúgy is jól ismeritek a véleményemet a nagyképről, ami van a kkubnál, nem untatlak vele titeket. 

Úgyhogy csak a konkrét kérdésre reagálva: Én ketté bontanám a dolgot. Egyrészt nyilvánvalóan tiszteletlen dolog volt ez a szeparálódás, ez nem azon múlik, hogy kinek volt rá szüksége, meg kinek nem. A csapategység hiányát is jól mutatja. Másrészt a két díszpinty azt nem érti meg, hogy a státuszuk, tudásuk, stb alapján itt nekik kéne a VEZÉR-nek lenni. Nem az a lényeg, hogy kell-e nekik a pia, hanem hogy egy kulcsfontosságú pillanatban vállukra veszik-e a csapatot, tudnak-e szellemi vezérei lenni egy közösségnek, van-e bennük ennyi emberileg. Én megkaptam rá a választ.

A személyes véleményem az, hogy lehet alapja és indokolható oka annak, hogy így félrementek a dolgok. A fő bűnös nem Theo vagy Leao, hanem azok, akik a Casa Milanban, meg valami hülye new-yorki irodában ücsörögve nagyképűen basáskodnak egy nagymúltú klub felett, és közben lövésük sincs arról, hogyan kell egy sikeres európai klubmodellt felépíteni, hogyan kell bánni az EMBEREKKEL. De!

Akkor sem megoldás elárulni a csapatot, sértődötten durcáskodni. Önmaguknak tartoznak annyival, hogy kihozzák magukból a maximumot. Aztán legfeljebb elhúznak máshová. De ez már csak következmény. Egy totálisan félremenedzselt klub a Milan, amely anyagilag (még) stabil helyeztben van, de ha az eredmények ilyenek maradnak, az sem tart sokáig. Én mindkét játékost nagyon szeretem, de komolyan. Nem tartom elfogadhatónak a viselkedésüket, de inkább a betegség tüneteként értékelem ezt, és nem ők maguk a betegség, vagy problémák okai. Még ha a Casa Milanban a saját gyáva érdekükben ezt is kényelmesebb elhitetni vagy érzékeltetni kifelé. Ők teszik tönkre ezt a klubot, és mindezt nagyon ügyesen, mert a szurkolók egy jelentős része diadalittas éljenzése közepette teszik ezt. Mert jók a pénzügyi eredmények...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.01. 09:31
bubu971, kissheva and Gagacs reacted
Gagacs
(@gagacs)

@nobody Tezic és Tuchel is szabad.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.01. 09:33
Dio
 Dio
(@deeo)

Azért az komoly dolog, hogy a harmadik fordulóra már teóriák vannak, hogy ki kéne edzőnek, meg meddig marad Fonseca.. ugye mintha nem kezdtek el volna az emberek ezen gondolkodni, már akkor amikor felmerült a neve, hogy az egyik legfontosabb poszton nem kéne spórolni ilyen Fonsecakkal.. 

Mindenestre három forduló után azért én nem zavarnám el, bármennyire is kilátástalan jelenleg ez. Az, meg hogy embereknél egyáltalán felmerül Pioli neve mint visszahozatali opció, az nálam az értelmezhetetlen kategória. Komolyan, aki vissza hozná ide Piolit, azzal egy zárt szobában nézetném a Milan elmúlt 2 szezonját 0-24-ben, aztán majd átgondolná hogy mennyire kell ő ide vissza. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.01. 09:45
dzsozy
(@Gunz)

Kezdjük ott, hogy az alaptézis az volt, hogy alapvetően Piolit azért kell elzavarni, mert vele nem tud magasabb célra törni a klub, ellenben hozta a nézhetetlen játékkal a relatív stabil eredményeket. Tehát már az edző kiválasztásánál megdőlt ez a teória, azaz teljesen felesleges volt elzavarni Piolit. Mégis hány százalékkal növekedett Pioli out, Fonseca in-nel az, hogy a csapat jobb lesz és trófeákért fog küzdeni? Érezhetően és előreláthatóankb semmit, vagy visszalépés történt... Tehát teljesen jogos az, hogy alapvetően Piloinak maradnia kellett volna. Tény, neki mennie kellett és egy jobb edzőnek jönnie kellett volna. Én nem hiszek abban, hogy Fonseca ezt a gárdát be tudja hozni a 4. helyre. Gyakorlatilag borítékolható a meccsenkénti 2 gól vele.

A meccsről. Én azt gondolom, hogy az első félidőben relatíve boldogultak a srácok, voltak mozgások és mindkét csapat elfocizgatott. Terra és Csuku itt is lefelé lógott ki. Én örülök annak, hogy kimaradt a kezdőből Theao. A második feles elején érezhető volt, hogy nem fog menni sokáig ugyanaz, met a Lazio rákapcsolt. Mintha egyszer lehetett volna látni, hogy Calabria készül beállni még 1-0-nál, de aztán jöttek a gólok. Én itt azért elővenném Fonsecat, mert addig is Terracsávóból akkor csináltak bohócot, amikor akartak. A 2. ilyennél kellett volna meglépni a Theo-Calabria-Abraham be és Terra, Royal-Csuku le cseréket. Így mindenki a helyére került volna. Ha az a volna ott nem lett volna. Ami feltűnt még, hogy Leao megint nem a posztján játszik. Ne játszassunk már vele szabad szélső+tkp, hamis 9-est, mert ő nem tud irányítani. Ahhoz fejben lassú, nem lát jól a pályán és technikailag képzeltlen is. Ő pontosan arra jó, hogy megfussa a szélt és beadja, esetleg szélről behúzva megcsinálja a cselt és kapura lőjön. Viszont a zseniális egyenlítés után semmit sem csinált Leao, ugyanúgy tingli-tanglizott, ahogy szokott. Direkt figyeltem a labda nélküli mozgását támadásban-védekezésben. 'szott ő a világra...

A két belinkelt videóhoz meg csak annyit, hogy pontosan ez látszik a pályán is. Ezt pedig lehet tanulni, fejleszteni és aki ebben nem jó, arra rá kell adni a kabátot. Ugyanis ez az a dolog, ami letámadás ellen is kell és felállt védelem ellen is, és a labdakergető játékosoknak is ugyanígy csak a másik szemszögből. Nem véletlenül sikeres Guardiola ezzel a módszerrel. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.09.01. 10:33
bubu971 and Gagacs reacted
Oldal 1 / 2