A Milan szombaton az élvonalba frissen feljutott Parma otthonában lép pályára a Serie A 2. fordulójában. A piros-feketék hazai pályán egy Torino elleni 2-2-es döntetlennel kezdték a bajnokságot, míg az újonc alakulat 1-1-et játszott a Fiorentinával. Az összecsapás 18:30-kor kezdődik a Tardini stadionban, Parmában és a Match4 magyar sportcsatorna élőben közvetíti. Forza Milan!
Szeretném hinni. hogy az első forduló csak a túlzott támadó játékosok miatt alakult ennyire siralmasra, és holnap teljesen más csapatot fogunk látni. Nagyon úgy fest, hogy Emerson kezdő lesz (@Jani lájkolja ezt. 🤣 ), Fofana csak padon kezd talán, RLC újból 10-esben, Puli és Oki a két szélső, és Leao centerbe. Nyilván ezek csak találgatások, olvastam más tippeket is. Meglátjuk. Viszont amit elvárok, hogy lássam a fiúkon, hogy vért ittak meccs előtt.
@gagacs Calabria nem tud olyat csinálni, hogy ne legyen kezdő. A Gazzetta is őt írja most. Fofana lehetne az, kicsit sajnálom, hogy Musaht kell néznem helyette, de hát ez van. Sejtettem, hogy az első szünetig nem nagyon fogom én őt a pályán látni. Pavlovicsra kíváncsi leszek. Moratát nagyon sajnálom, nem kis érvágás ez szerintem, Okafor kezdőként szinte sose csinál semmit, Jovic meg tragédia. De a Parma ellen ennek nem szabadna, hogy komoly következménye legyen, vagy ha igen, akkor nagyon nagy a baj. Most nincs helye mellébeszélésnek, meggyőző játékkal kell verni az újoncot, ahogy a Lazio és a Juventus is tette az előző fordulóban a Como és a Venezia ellen. Minden más hatalmas kudarc, és nagyon komolyan felmerülne, hogy Fonseca mennyire alkalmas ide.
Az elszántságot, lendületet, akaratot minimum látni kellene, de roppant csalódott leszek, ha ezúttal sem lesz meg a 3 pont.
@anselmo szerintem max a válogatott szünet után már Emerson lesz a kezdő. De lehet már a lácsijó ellen, jövő héten. Volt egy időszak Piolinál is mikor folyamatosan padon volt Cali. Mondjuk le kellettt sérülnie ehhez, de utána sem került vissza.
@gagacs Hát most már tényleg ne is lássam kb. Bár gyakorlatilag már 100%-ban olasztalanított lesz a Milan lassan. Ma Pobega is távozott, így már csak Gabbia, Terracciano és Calabria maradnak a mezőnyben, és hát az ő helyük se épp stabil vagy prosperáló...
Azért odáig ne jussunk már el tényleg, hogy egy 25-30 fős keretben egy darab olasz nem lesz nemsokára..
Van abban valami furcsa, hogy az egy héttel ezelőtti meccsen a Milan kezdőjében 1 olasz volt, míg a városi riváliséban 5. És az utóbbit hívják Internazionalénak...
OFFICIAL Milan XI vs. Parma: Maignan; Calabria, Tomori, Pavlovic, Theo Hernandez; Musah, Reijnders; Pulisic, Loftus-Cheek, Leao; Okafor
Hát én nem tudom mi van a csapattal, de hogy mi nincs az látszik.
Nincs balhátvéd, nincs jobbhátvéd, nincs egy épkézláb támadásunk, nincs labda nélküli mozgás,
nincs lendület és sebesség a próbálkozásocskákban, és lehet, hogy úgy unblokk az egész csapatnak- vagy legalábbis nagy részének megint csak nincs is kedve játszani.
2 forduló után négy szó jut eszembe: enervált, ötlettelen, lassú, sz.r.
Akkor elkezdem…#FonsecaOUT
Már az idehozatalakor mondtam, hogy ez nem előrelépés, hanem inkább vissza. Tudom-tudom, türelem, két forduló ment le…de már a kinevezését se vette be a gyomrom.
Erre fel jön a kötelező 6 pontból 1…szép kezdet.
Én azt gondolom, hogy teljesen felesleges elküldeni Piolit, akarom mondani Fonsecat, amíg nem hoznak helyette egy olyan edzőt, aki vagy top szintű, vagy leülteti a pics*ba a flegmázó játékosokat.
Döbbenet volt azt látni, hogy kb 2-3 játékoson kívül az egész brigád erőnlétileg teljesen gatya és a Parma pályán lévő játékosai megették őket.
Ha megnézitek a gólokat, akkor fel kell tűnjön, hogy mindkétszer Leao volt a kiváltó oka. Az elsőnél belesz*rt a letámadásba és onnan tudták átforgatni a másik oldalra, ahol Calabriát a szokásos módon verték meg, míg a másodiknál elindította a Parmat egy borzalmas passzal. Royalnak ott esélye sem volt utolérni a parmai játékost. Az egyetlen gólpassz kivételével katasztrófálisan játszott és végig flegmázta/mantyogta a meccset. Őszintén én azon csodálkoztam, hogy az edzőnek megfelelt mindez, mert a félidőben senkit sem cserélt le. RLC-Leao-Calabria cserét vártam a félidőben. Az is egészen szembetűnő volt, hogy a Parma szándékosan Calabriára játszott... Ennyit a csk-ról.
Nos a Parma megmutatta, hogy az Inter és a jobb csapatok pontosan mit fognak csinálni, ha ugyanilyen szellemben mennek fel a fiúk és félpályán, vagy azon túl van meghúzva a védelmi vonal. Kétsége ne legyen senkinek, hogy azokon a meccseken, ilyen védelem mellett majd az 5-6 gólok fognak jönni.
Pavlovic szerencsétlen egyedül kb 3 góltól mentette meg a csapatot és egyedül ő mutatott olyan dolgokat, ami küzdést, akarást nyomokban tartalmazott. RLC a teljes meccsen 0 haszonnal játszott, Okaforral egyetemben. Nála egészen elképesztő az, hogy az előző meccsen kapásból el tudta találni a kaput, ma meg a helyzeténél a labdaátvétel után 2 ütemet várt. Persze addig odaértek a védők.
Akit még szerintem érdemes kiemelni, az Rejni. Védőmunkáját azt nem lehet értékelni, de támadásban többször mutatott igen tetszetős dolgokat. Úgy láttam, hogy ő felkészült a szezonra, nem úgy, mint pl Leao, vagy Theo.
Lehet rosszul gondolom, de a csapatnak jót tenne, ha RLC és Leao nem játszana egy darabig. Tudom, hogy Okafor és a szerb is eltűnik a meccseken, de talán jobban odateszik magukat, mint a fenti kettő.
Igazából az látszik, hogy be fog következni a 60+ gólos szezon, ami garantálja az 5+os helyek egyikét. Nagyjából az lesz, hogy 2-3 ilyen meccsre majd jön 2-3 győzelem és ez fog ismétlődni. Amíg ennyire gyenge a védekezés és mindenki előre szaladgál eszetlenül, addig zsákszámra fogják a csapatot megkontrázni. Mondjuk azért a komplett csapat eljárhatna Parma edzésekre, mert az a két kontra (meg a többi ziccer is) konkrétan meg volt rajzolva, míg a Milan kontrái évek óta olyan ad-hoc jellegűek. Átforgat szélre-elfut-bead-gól. Nem bonyolult ez.
Megkockáztatom, hogy Piolival legalább meccseket nyerne a Milan és nem forogna veszélyben a BL-helyezések egyike... (pedig én is amellett voltam, hogy menjen Pioli!!!) Noha csupán két forduló telt el, mégis olyan érzésem van, mintha már lement volna vagy 18-20 forduló és ugyanez lenne a helyzet, mint ami most is tapasztalható, kisebb-nagyobb fellángolásokkal. (mély kiábrándultságot érzek szeretett csapatommal kapcsolatosan!)
Jelenleg két opciót tudok elképzelni:
A: A helyzet annyira rosszabbodni fog, hogy még karácsony előtt menesztik Fonsecát és jön vissza Pioli, hogy legalább a BL-hely meglegyen. Ez esetben a BL-ből is kiestünk már. (jobbik esetben, jönne egy igazi edző, erre szavazok természetesen.)
B: Fordulat áll be, és hozzuk azt, amit Pioli alatt a Milan is elért: Bajnokok Ligája-helyezések, esetleg nyolcaddöntőket, egy-két emlékezetesebb mérkőzéssel...
A C verzió lenne az igazi, (amit szándékosan nem irtam le) amikor is a Milan nagyobb célokért tudna küzdeni, azaz BL-döntőkért, scudettoért, trófeákért, stb.
@acm_gra Bocsi, de itt álljunk már meg egy percre. Pioli elküldését ebbe belekeverni nem túl elegáns. Neki mennie kellett, szerintem ebben az emberek 90%-a egyetértett (csak azok nem kb. akiknek minden mindegy, Fonseca is jó választás volt, a haknimeccsek alapján alakul valami mert voltak prime-Barcás villanások stb., ez mondjuk 2-3 név itt a fórumon). Viszont akik a menesztés mellett voltak azok NEM Fonseca-ban gondolkoztak, hanem egy IGAZI edzőben. Conceicao, De Zerbi, Motta, ha már fiatalabb és kevesebbet bizonyított edzőkről volt szó akikre lett volna simán esélyünk és nem is igazán gondolkozott sztáredzőben nagyon senki, vagy aki igen az még nagyobbat koppant. De én SEHOL nem hallottam NOnseca nevét az első számú jelöltek között itt, tehát nem az volt a gond hogy Pioli ment, hanem hogy ki jött a helyére. Ez a probléma alapja és nem az hogy Pioli el lett küldve, mert az egy teljesen jó döntés volt (akkor is ha vele mondjuk most lenne 3 vagy 4 pontunk). Az a dolog kifulladt, csak ugye többen reménykedtünk hogy tényleges előrelépés a cél, ami reményünk szerintem el is szállt az edző kinevezésekor.
Hozzáteszem, az igazolások terén még mindig nem gondolom hogy meg lehet róni a vezetőséget. 4 posztra volt erősítés tervezve, ez meg is történt minden posztra, a minőség már egy másik kérdés (azaz hogy tényleg történt-e erősítés). De akiket NOnseca kért, ott négy esetből háromszor is azokat igazoltuk le akik az elsőszámú! célpontok voltak, egyedül Morata esetében nem az jött akiről eleinte szó volt. De ott én tartom magam ahhoz hogy a sok idős vezér távozása után igenis jó választás volt Morata, kell egy (minimum egy) ilyen karakter egy csapatnak, nem írom le sokadszor is hogy mire gondolok, meg hogy mit gondolok egyébként Moratáról. Mondhatni így 4-ből 4 lett az igazolás hatékonysága, csak éppen az edzőválasztás...
Megint kezdhetnénk a mantrát hogy milyen választás volt NOnseca, de unom. Unom leírni ugyanazokat a dolgokat amiket ezerszer átbeszéltünk már. Mennyire alkalmas, mennyire működhet az elképzelése egy olasz csapatnál (lásd római időszaka), mi lesz a védelemmel alatta stbstb. Látjuk, tudjuk, kb. tudtuk is hogy ez lesz, csak az elvakult bólogatók nem akarták ezt látni. De most őszintén, jobb nekünk attól hogy ezen idegeskedünk? Úgy néz ki azokat nem zavarja ez akik ott vannak döntéshelyzetben, akkor én minek idegesítsem magam? Lesz ami lesz, drukkolok hogy NOnseca összerakjon valamit és kezdjen el ez működni, mást nem tehetek.
Mert az nem fog működni amit tegnap "kitalált", gyakorlatilag MINDEN csőd volt. Csak azt nem tudom hogy gondolta hogy ez működni fog. És ráadásul a nyilatkozatát látva tátott szájjal rohangál abban a bizonyos erdőben és jó sokszor a torkára is akad.
Lenyilatkozza hogy edzésen jól dolgoztak és működött minden ami éles helyzetben nem és nem tudja ez miért van. Tééényleeeeeg? Az a hüle ellenfél nem kellett volna akkor csak a pályára, aki még jobban fel volt készülve és telibe cumiztatta a taktikánkat. Lenyilatkozta a meccs előtt hogy Leao-nak közelebb kell lennie a kapuhoz, hogy több gólja és gólpassza legyen. Jéééé, ezek felkészültek belőle hogy Leao be fog húzódni, ezzel teret nyit Theo-nak, csak éppen hátul így kiürül az az oldal, védekező kp meg ugye nem nagyon volt hogy kisegítsen oda, így maradt ott Pavlovic 1-1-ben, aztán oldja meg. Másik oldal? RLC oda húzódott ki és néha cserélt Pulisic-cel, Calabria meg felhúzódott így akartunk létszámfölényt kialakítani a jobb oldalon. És mi történt? Lassú passzolgatás, előbb-utóbb labdavesztés és mehetett is mögéjük a labda kontrára. Védekező kp oda sem tudott kisegíteni mert olyan nem volt a pályán, megint csak nyitva maradt a széle a védekezésünknek. És ezzel a sok ide-oda kavarással csak azt érte el, hogy posztjukon kívül vannak a játékosok labdavesztéskor, nem érnek vissza a védekező szerepükre. Irányító továbbra sincs, de AKKOR IS kell neki oda egy előretolt támadó kp, bár ilyen posztú játékosunk nincsen, így posztidegen szerepet kényszerít valakire. Ugyanez igaz az összes többi kp-ra is, nem a saját posztjukon kéne lehetőleg jól játszaniuk. És akkor a presszing, ami ugye az első meccs után fel lesz tolva, ezt is elmondta előre. Nagyon jó hogy a támadó 4-es rohangál elöl 7-8 játékos között, de még ha becsatlakozik a 2 kp, ez akkor is létszámhátrány, jóhogy nem lesz belőle túl sok haszon, max. lefáradnak a játékosok az értelmetlenül megszervezett letámadás miatt és ott marad mögöttük a légüres tér. És ugye azt nem kell mondanom hogy az Ő kp-juk szemből gyorsabban fog érkezni az üres területre mint a mi kp-nk akik háttal vannak az egésznek mert "presszingelnek"?
A fizikai és mentális részére ki sem térek, hitehagyott, belexarok mentalitás és a pályán ácsorgó játékosok, akik azt sem tudták igazán mit kéne tenniük (gyenge edzői felkészítés mentálisan és fizikálisan is). Nem tudom mi volt az elképzelés (fárasztás, ritmusváltások hirtelen a lassú passzolgatás után, kb. ez a két lehetőség van), de nem működött, sajnos intenzitás (labda nélkül mozogni kéne mondjuk és nem állva várni a passzokat) nem lehet eredményt elérni, csak éppen össze-vissza vannak mozgatva és próbálnak rájönni hogyan oldják meg a szerepüket, az meg így nehéz.
És az a nagyobb baj hogy én nem a tudatos elemek hiányát láttam, hanem az ÉRTELMESEN kitalált tudatos elemek hiányoztak. Én azt (sajnos...) láttam min változtatott NOnseca (lásd fentebb amiket írtam), csak sajnos ezek qrvára nem működtek, gyakorlatilag semmi. És ezért nem akarok az edzőkérdésbe belemenni, mert nincs értelme. Megkapta az esélyt, megkapta a játékosokat akiket akart, elkezdett főzni (botrányosan xarul, de elkezdett, látszik min akar változtatni), lássuk mi lesz belőle. Továbbra sem hiszem hogy működni fog ez, de hajrá, tegyen csodát. Addig meg az lesz mint tegnap is, megállítom a meccset, csinálok valami mást, aztán elkezdem nézni és ha elegem van beletekerek és várom hogy vége legyen. Belefáradtam ebbe a semmibe amit mutatnak a pályán, hogy egy Parma simán jobb 4-5 góllal. A jelenlegi 1 pont még csak nem is reális, ennyit sem érdemeltünk volna eddig két jóval gyengébb csapat ellen. Illetve ez így nem igaz, jóval gyengébb kerettel rendelkező csapat ellen, így helyes.
És a lényeg, ha van egy Ferrarid nem biztos hogy jó taktika Józsi bácsit beültetni a volán mögé az IFA-ból...
hodyzoli: A Piolis részre reagálva csupán annyit, hogy számomra az a bosszantó, hogy ennél még ő is többet tud (érzésem szerint) mint Fonseca, (és persze hogy mennie kellett Piolinak, nem vitás) és azt gondoltam, hogy tényleg (ahogy irtad is) egy minőségi edző jön. Ne jöjjön vissza Pioli, ne értsd félre, még akkor sem, ha karácsony környékén valóban rezeg majd a léc a BL-helyeket illetően. 🙂 Szintlépés kell, ahhoz pedig tényleg egy igazán jó edzőre lenne szükség!
Ez az első szezonunk, ahol már tényleg látszik a Furlani,Mocada duo munkája és a saját terveik szerint formázhatták a csapatot. Új edzőt neveztek ki, új csatárt igazoltak és teljesen átalakították a középpályát. Ennek a hatásait és az eredményét nem szeretném részletezni,de nálam jól látszik,hogy több pénzből építettek rosszabbat, mint anno Maldini-Massara.
Annak, hogy egy olcsó edzővel és kutyaütő kezdővel állunk föl sok oka lehet, nálam az első kérdés most az, hogy mi lesz Bennacer sorsa. Szvsz nálam ő magasan Reijders és RLC előtt áll a ranglistán,de mégse volt kezdő, ha megint vmi nagy "mutyi" áll a háttérben és az eladásán dolgoznak, akkor bátran összegezhető, hogy egy kalap sz@r volt a vezetőség idei teljesítménye.
CDK,Kalulu eladása egy közvetlen riválishoz nem volt túl jó húzás úgy, hogy pont beférnének mindketten a keretbe, CDK -ért kb annyit kaptunk, amennyit kifizettünk Musah-ért, aki egy nagy deficit lesz 3 éve múlva is. Samardzic nem jött össze (szerintem őt akarták Bennacer helyére) és attól tartok megint a pénz miatt alakultak így a dolgok és Koné-t szánják a helyére a jóval olcsóbb vételár miatt -amit az Atalanta ki tudott fizetni.. -.
A büdzsénket nem használtuk ki, Kalulu helyére úgy néz ki nem igazolunk -pedig két távozónk volt-, Simic eladása így egy óriási b@romság volt, Jovic a második számú csatárunk, de annyira bizonytalan, hogy egy szélső is kiszorítja a keretből és továbbra sincs igazi TK-nk RLC nem az, Pulisic-nek pedig nem az a posztja.