@jackoby5 szerintem nem érted a lényeget. Mégpedig az, hogy megint kizárólag átmenetekből voltunk veszélyesek. Amit felkészülések alatt láttunk labdakihozatalokat, meg a támadóharmadban passzjátékot annak most semmi nyoma nem volt. Ezt úgy értem, hogy nem volt egy darab sem. Ez az ami az embereket - köztük engem is - mérhetetlenül zavarja. Meg azt is elfelejted, hogy a toronak is voltak még helyzetei, de Minyon jó formában volt. Az meg, hogy majd ha Morata kezdő lesz, meg Fofana és a többi... Ők ott sem voltak a felkészülésen. Ellenben a kezdő 11 (Minyon kivételével) igen. Mégis tudtak gyönyörű labdakihozatalokat, és támadásokat építeni.
Nagyjából ugyanazt látjuk, érezzük mi "nagy öregek" itt a fórumon, azért ez elég árulkodó. Lehet, hogy kicsit off is leszek most, meg nem is, de egészséges gondolkodással elég nehéz is másképpen megélni a tegnap este látottakat. Ahogy mondod R66, a hozzáállás botrányos volt, amely mindig elsősorban az edzőn kérhető számon. Ha nem is láttunk semmi tudatosságot, legalább azt láttuk volna, hogy nem úgy kezdjük a bajnokságot, mintha csak egy könnyed divatbemutatón lennénk.
Annyi off - és ebbe most mélyebben nem szeretnék belemenni - hogy azért a chaten egyeseknél és helyenként olyan durva szerecsenmosdatás ment este/reggel, amit nagyon nehéz elfogadnom. Semmi gond azzal, ha valaki pozitív, vagy nem ítélkezik, mindent elfogad, de idiótának nevezni azokat, akik a tegnapi meccset lázva erősen csalódottak voltak, vagy rögtön bírózni, hogy az Inter javára csalnak.... a tegnapi egy (pontosabban kettő) meccs után.... nem fogok minősíteni, de maradjunk annyiban, hogy nem azért járnak ide, amiért én mondjuk. És akkor értse mindenki, ahogy akarja.
Én sem azt mondom, hogy még a hétvégén rúgjuk ki Fonsecát, azt se, hogy szarul igazoltak, és azt se, hogy a dolgok egy részére nincsen objektív magyarázat, enyhítő körülmény. De azért ne csináljunk úgy, mintha itt minden rendben lett volna, és nincs látnivaló! Először vállalni kell a felelősséget a saját teljesítményért, okulni belőle, csak aztán lehet maximum másokra (a bírókra, EB-re, melegre) fogni a kudarcot. Aztán ugyanazok, akik 3 éve istenként védték és tisztelték Piolit, ma azt mondják, hogy akkora károkat okozott, hogy fél év alatt se biztos, hogy Fonseca helyrehozza... és ez tök OK így.
Mindegy, puffogás off, és tényleg sorry, de nagyon felhúztam magam, és nem csak a pályán látottak miatt.
@jackoby5 Szerintem ez tök korrekt, nincs ezzel semmi gond. Jó dolog, ha tudsz bizakodni, és kell is. Nekem speciel azzal, azokkal van bajom, akik vagy trollkodnak, vagy olyan szinten szemellenzősek, hogy ma is elhinnék, hogy a Föld lapos. Mert ez náluk elvi kérdés, nem az igazság a lényeg.
Ezekkel nem tudok mit kezdeni.
Én is nagyon bízom benne, hogy már a Parma ellen valami sokkal jobbat fogunk látni, és nem is elsősorban a 3 pontra értem ezt, hanem hogy van némi tudatosság a játékban, és legalább látom, hogy baszki, ez már MÁS, ez már nem Pioli. A szellemiség, a taktika, a mozgások, tudatosság, akármi. Ennek adhatunk még pár fordulót, de ha szeptember végére sem látom ezt, akkor az nagyon komoly kérdéseket fog felvetni.
@anselmo Én is azért itt vagyok tizen X éve, tehát nem most kezdtem el szurkolni a csapatnak. Nem hívtam senkit idiótának se az oldalon, Milankat és Palopot leszámítva. (amit még mindig így gondolok)
Bírózni sem bíróztam, a tizit meg is lehetett volna adni, meg nem is.. határeset volt.
Csak azt mondom, hogy láttam pár pozitív dolgot, és természetesen sok negatívot is, de Fonsecat hibáztatni hogy Thiaw elbotlik a saját lábában, vagy hogy Csukwueze ugy játszott mint kb innen bármelyikünk (erős túlzással)... azt nem érzem igazságosnak. Vezér hiányunk volt, Morata miután feljött, változott a hozzáállás..
Ismétlem, nem azt mondom hogy minden pozitív és húdejó. Hanem hogy azért a ló túloldalára se essünk, hogy 2-2 lett az első meccs és akkor mindenki szar, és mindenki kutyaütő, és mongyon leee.
Mert 88. percnel még két gólos hátrányba voltunk, és sikerült pontot menteni. Mégis páran mintha minimum az Inter 20-0 ra vert volna minket, és temetésre készülnénk. (akinek nem inge ne vegye magára)
Én adok nekik 10 mérkőzést mielött elkezdek itt lázadozni, ennyit szerintem megérdemelnek.
De szerintem a kövi mérkőzésre összeszedik magukat a srácok.
@jackoby5 de mond már el, hogy milyen pozitív dolgokat láttál? Mert nekem Morata és Okafor hozzáállásán kívül semmi nem ugrik be. Főként taktikai dolgok érdekelnének. Oké, hogy Csávó elesik a labdába, csak nem tudom figyelted e azt az csapatszintű védekezést (vagy inkább annak hiányát) ami odáig vezetett, hogy kapura tudták fejelni(?)... Na ezért hibáztatjuk a Főnit. Is.
Fúúú gyerekek, ez a csáó.. már tavaly se voltam vele megbékülve, én Kalulut sokkal többre tartom, mint őt, de vmiért mindig Thiaw-ot preferálta Pioli. Tavaly legalább 10 pontott hullajottunk el egyéni hibái miatt, az emberfogása u17-es szint.
Érthető, hogy Pavlovic nincs a kezdőben még,de nem értem, ha ennyire bizonytalan, a harmadik(jelenleg második) számú védőnk, mi a fészkes fenéért adjuk el Kalulut, aki anno 20-21 évesen lehozott egy fél szezont úgy, hogy bajnokok lettünk a végén.
Remélhetőleg Pavlovic beválik, de mi lesz ha ő vagy Tomori sérültek lesznek, megint jönnek az értelmetlen potya gólok. Az egész meccs ezen ment el, voltak helyzetenik, szerintem a támadó játékunk nem volt rossz, de megint a védekezés...
@gumicsiga már megint Csávó... Gondolkozzatok már kicsit. Itt a video. A szöveget fordítóból másolom, bocsi. "A probléma mindig ugyanaz: tegnap Thiaw-t, kedden pedig Terraccianót hibáztatjuk, de a valóságban ez sokkal bonyolultabb. Már egy ideje ismétlem: egy ember alapú védekező rendszerben csak EGY kell ahhoz, hogy eldobjuk a hivatkozást, hogy problémák legyenek. Íme, HÁROM van."
De ja, Csávó hibája volt a gól... 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣
Érthető, hogy Pavlovic nincs a kezdőben még,de nem értem, ha ennyire bizonytalan, a harmadik(jelenleg második) számú védőnk, mi a fészkes fenéért adjuk el Kalulut, aki anno 20-21 évesen lehozott egy fél szezont úgy, hogy bajnokok lettünk a végén.
Pedig baromi egyszerű:El kell adni valakit, hogy lehessen nevezni. Csávó a kutyának sem kell, Kalulura meg van vevő.
Sajnos vagy nem sajnos, de nem tudtam nézni a meccset, de a fentebb leírtak alapján egy csöppet csalódott vagyok. Lehet persze, hogy idény eleji forma, az újak még nincsenek beépítve, illetve 100%-os fizikai állapotban és felsorolhatunk még száz egyéb klisét, amit ilyenkor lehet. De azért mindig úgy indul neki az ember egy új szezonnak, főleg egy edzőváltás után, hogy ez akkor most jobb lesz, mint az előző, lesz előrelépés játékban, mentalitásban, taktikailag stb..
A vezetők munkáját a mercato alatt kicsit felemásan értékelem. Az érkezőkkel szvsz semmi gond, minőségi játékosok mind, akik így vagy úgy, de beleillenek a jelenlegi Milan arculatába. Viszont van egy olyan érzésem, hogy hiába vettünk hiányposztra játékosokat, van olyan poszt ahol elég vékonyak vagyunk, van ahol rendben van a csapat, és van olyan is ahova van egy rakás játékos, de így sem érzem azt, hogy minőségileg előre léptünk volna.
Ahogy írtam is, az érkezőkkel nincs gond, minőségi játékosok. Viszont én egyértelmű minőségi változást a csapatban akkor tudnék elképzelni, ha egy polccal feljebb lőnénk. Most olyan spílerek érkeztek, akik kb azt a szintet képviselik, mint a meglévők. Így érzésem szerint nem lett minőségi változás csak mélyebb lett a keret. Valahogy nekem hiányzik az "X" a csapatból. Illetve, ami nagyobb gond, rohadtul hiányzik még Morata-n kívül 1-2 vezéregyéniség, akinek mind a pályán, mind az öltözőben megvan a tekintélye, és odafigyelnek rá. Ezért is jó lenne/lett volna pl egy Hummels idehozatala ingyen(!).
@kissheva Szinte hajszálpontosan én is ezt érzem. Macskakörmös válasz helyett próbálok kreatív lenni, de a fenti sorok után nem sok dolgom maradt :).
Igen, hiányzik az az egy-két olyan játékos (igazolás), akik kiélezett helyzetben a különbséget jelentik, jelenthetik. És bármennyire is szeretnénk hinni, sem Leão, sem Theo Hernandez nem ez az alkat. Kiváló játékosok, de nem protagonisták. Nem igazi hős alkatok, akik küzdenek foggal-körömmel, hátukra veszik a csapatot, tüzelik a többieket. Leão csak rombolni képes a morált, jó esetben nincs rá hatással. Hernandez pedig szintén olyan alkat, akit ha tűzbe hoznak, világklasszis, de ő önmagát nem képes feltüzelni, ahogy másokat sem.
Morata nagyon kellemes meglepetés volt, és nem is csak a villámgyors első gólja miatt, hanem azért, mert az egész lényével jelen volt a meccsben, amelyet szinte sosem láttam a játékosainktól az utóbbi 2 évben. De ő egyedül nem lesz elég, minden csapatrészbe kellene egy ilyen ember, hogy a többieket húzni tudja.
Egy Hummels, Rabiot féle igazolás azért is lett volna elengedhetetlen, mert meghozná azt a rutint, azt a domináns, és már talán kissé arrogáns higgadtságot, mentalitást, amely a győztes csapatok kulcsembereinek sajátossága. Ilyen alkatú emberek nincsenek a mai Milanban. Amilyen Pirlo és Kroos is volt például. Egy valóban győztes csapat ezt nem nélkülözheti. Az edzővalasztás pedig szintén sok kérdést vet fel, mert az olcsóságán és elérhetőségén kívül nem volt olyan tényező, amely éppen pont Fonseca mellett szólt volna.
Nem karakteres, karizmatikus személyiség, nincs jól azonosítható, egyedi játékstílusa, de eredményei sem, és a kivaló, átlag feletti védekezés felépítésére sem volt képes eddig egyetlen klubjánál sem. E tekintetben valóban egy Giampaolo-szerű választás volt, mert az alacsony költségein és irányíthatóságán kívül nem szólt mellette érdemi érv. Ahogy Pioli mellett sem, de ő legalább egy kényszermegoldás volt, akit gyorsan le kellett anno akasztani. Fonseca esetében pedig szó sem lehetett ilyesmiről. Kis túlzással 1 teljes évet készülhettek arra, hogy ki lesz Pioli utódja.
Nem érheti szó a ház elején azt illetően, hogy Furlaniék tesznek-e pénzt a klubba, vagy igazolnak-e, hogy törekszenek-e a kulcsemberek megtartására. Igen. De közben mindezt felületesen teszik, elsiklanak a legfontosabb részletek felett, a nézőpontjuk bár pragmatikus, de valahogy mégsem elég praktikus. A beleérzőképesség nagyon erősen hiányzik a teljes vezetőségből, talán Ibrahimovicsot leszámítva. Azt legalább helyesen megérezte, hogy egy Morata alkatú játékos mennyire hasznos lehet nem elsősorban üzleti, hanem morális szempontból. Csak itt nem szabadott volna, hogy ez megálljon. Gyanítom, hogy az AI elemzések személyiségtesztet továbbra sem tartalmaznak, pedig kellene.
Maldini és Boban nagyon gyorsan képesek voltak beismerni a tévedésüket Giampaolo és a vezér nélküli igazoláspolitikájuk kapcsán is, szükség esetén ezt elvárom majd a mostani társaságtól is.
A mondandód nagy részével egyetértek, ahogy a Chaten is beszéltük, mintha hiányozna a srácokból a motiváció és a "vért ivott" hozzá állás...
De!!! Ez a kijelentésed nem kicsit túlzás: "Leão csak rombolni képes a morált, jó esetben nincs rá hatással."
Honnan veszed ezt??? Szerintem ezt Te sem gondold komolyan.. Az rendben van, hogy ilyen - olyan okoból nem kedveled a portugált, de ez nagyon merész kijelentés és nulla köze a valósághoz.. Nem ilyennek ismertelek meg az írásaid alapján, aki csak így dobálózik össze/vissza a szavakkal.. Ha egy Inter drukker írna ilyet jót nevetnék rajta, de így eebben a formában ez a véleményed még viccnek is rossz..
Oké, én Veled ellentétben sokra tartom Leaot, lehet elfogult is vagyok vele kapcsolatban.. Sőt igázából biztos vagyok abban, hogy a rivális csapatok szurkolói is többre tartják Leaot, mint a Milan saját szurkolói.. Ami azért szomorú..
@hegyaljani Lehet, hogy tényleg elfogult vagy :). Én a morál alatt azt értem ebben a kontextusban, hogy az állandó hisztériázásával, azzal, hogy leteremt mindenkit egyfolytában, aki nem passzol (még akkor is, ha reménytelen helyzetben van), azzal nem segíti sem a csapattársak beilleszkedését, sem a csapatszellemet. A Torino elleni meccsen a kommentátor is megjegyezte, ha emlékszel, hogy Leaónak furcsa igényei vannak... amikor Pulisic szerinte nem volt képes passzolni neki egy teljesen reménytelen helyzetben. Vagy mikor az amúgy is padlón lévő Chukwuezét teremtette le háromszor egymás után. Felesleges... csak öncélú és kész. Nyilván akar a nigériai is, csak nem bírja kezelni a nyomást, de ezen nem az fog segíteni, ha nyilvánosan leb...ssza többször is 10 perc alatt. Tomori ugyanezt csinálja amúgy.
Te szerintem félreértettél. Én nem azt mondom, hogy nincs látszata a pályán (magyarán nem jó játékos), hanem azt, hogy primadonna, aki kissé túl sokat enged meg magának. Nem hiszem, hogy ez dobálózás lenne a szavakkal...
Én nem szeretem, ha valaki visszaél a helyzetével, felsőbbrangúnak gondolja magát. Sem pénz, sem társadalmi pozíció nem jogosít fel erre senkit az én értékrendemben. A szerénységet és alázatot nagyon hiánylom a portugálból. Ha elfogult vagy saját bevallásod szerint is, akkor ezt nem biztos, hogy így látod.
Szóval én azt nehezményezem, hogy ezekkel a dolgokkal Leao nem építi a morált, mások önbizalmát, nem pozitív értelemben biztat, és önmaga sem arról híres, hogy feltüzeli a többieket. Inkább ő az, akit tűzbe kell hozni, ha akarsz valamit tőle. Érted már mire gondoltam?