Elérkezett az olasz bajnokság 2024/25-ös szezonjának rajtja és a Milan szombat este hazai pályán fogadja a Torino együttesét az első játéknapon. Ez lesz Paulo Fonseca első tétmeccse a Rossoneri kispadján a nyári edzőváltást követően. Az összecsapás szombaton 20:45-kor kezdődik a San Siróban és az Aréna4 magyar sportcsatorna élőben közvetíti, továbbá megtekinthető lesz a Net4+ online streaming platformon is. Forza Milan!
Sajnos esküvő miatt nem fogom látni az évadnyitót, de még az is lehet, hogy stikában tudom nézni egy sarokban telefonról 😀
Mindenesetre én nem várok sziporkázó játékot, viszont abban bízom, hogy bárhogyan, de sikerül nyerni, ami adhat egy lökést a brigádnak. A Toronál is edzőcsere, így talán még ők sem sajátították el teljesen az új mister elképzeléseit.
A szezon első meccse. Sajnos én se látom de remélem valahogy meglesz. Persze később jó lenne magabiztos szép játék de az első fordulóban a legfontosabb a 3 pont.
Amúgy szép lassan szerintem az utóbbi időben annyit erősödött a keret, hogy amíg kb 4-5 éve nem volt 3 olyan bajnoki amit zsinórban meg tudtunk volna nyerni. Most azt érzem hogy erőből a kicsik javát be lehet darálni. Megvan a szintkülönbség. Tavaly is sokszor ment a válogatott szünetek után volt mindig baj meg ha nekünk bl-volt az ellenfélnek meg nem. De reméljük idén se kell izgulni a meccsek felen
Félidő van. Piolit azonnal vissza kell hozni!!! 😆
Lehet, hogy erősödött a csapat, de hogy egyenlőre ugyanolyan ötlet nélküli a játék, az holt ziher.
És már a nyitó meccsen vannak olyanok a pályán, akik fáradtnak tűnnek.
Ezt a Thiaw Calabria párost a Napig kéne innen elzavarni már… egyszerűen nevetséges hogy minden évben ezeket a szerencsétleneket kell elviselni hátul.. remélem a két új igazolással ezek a kezdő környékére nem kerülnek többet!
Húúúúú gyerekek, ez bűn rossz volt. Pioli legrosszabb meccseihez lehetne hasonlítani. Azért az előszezont nézve ici-picit többet vártam volna. Piolinál legalább a felkészülés is rossz volt. 😀 A kezdőből egyedül Minyon volt értékelhető szerintem. A minőségibb cserék hozák azt az egy árva pontot. Remélem én is, hogy az újak hamar kezdőbe kerülnek, csak akkor meg kik lesznek a cserék, mert a szezont nem bírják végig. Támadó kp-ba én Liberalit simán megpróbálnám élesben, de Pulit semmiképp nem erőltetném ott. Mondanám, hogy kíváncsian várom a folytatást, de akkor hazudnék. Reméljük innen már csak felfelé vezet az út!
Hey! Figyi, Pioli, Ibra, Zsiru ti vagytok azok? Homályosan látok csak.
Nincs itt semmi látnivaló. A szokásos bivalyfos 0-2 után a kikamatyolt 2-2. Az első felesről nincs infóm, hiszen a csoda szolgáltató pontosan a kezdésre időzítette az áramkimaradást, ami pontosan a szünet végéig tartott. A második feles felért egy Pioli golden era-val. A kamu 11-es, a bezsiruzott gól és a végén a slusszpoén.
De a jó ég és a villám csessze szét ezeket, miért nem lehet így nekimenni a meccsnek, mint az utolsó 10 percnek? Ezek ezt gyakorolják? Mi ez valami magyar vészhelyzeti kormányzás 2.0? wtf?
Kicsit azért hiányoltam a Jovic, Morata duót, Pulival, Leaoval és Okaforral, mert az lett volna az igazi kamikaze, mindent vagy semmit.
Szezonkezdetnek ez siralmas volt, kiábrándító egyéni teljesítményekkel, felesleges ezt szépíteni.
Számomra a legaggasztóbb, hogy a középpályás védekezés egy az egyben a Pioli féle totálisan megbukott képet mutatta ma is, mintha mi sem történt volna.
Rengeteg lesz itt a munka, az egyetlen pozitívum hogy legalább sikerült menteni egy pontot.
Sajnos az várható volt, hogy a Fonseca nem az az edző, aki majd koncentráltan és fegyelmezetten védekező csapatot rak össze. Tudom, unalmas már a Romával való példálózásom, nem is megyek bele. A gond az, hogy a saját életét is megnehezíti az ilyen döntésekkel, mint Saelemaekers bal hátvédként játszatása, meg hogy Jovicsot, Thiawot erőlteti, miközben egy Morata, Okafor, Gabbia, Pavlovic ül a padon. Meg Hernandez...
Nagyon rossz cégér volt ez a meccs a portugálnak, és bár egyetértek, hogy valamennyi időt kell adni az ítélet előtt, de nem félévet, vagy 1 évet... a jövő héten a Parma ellen valami kurvára mást akarok látni, és merem ajánlani, hogy így legyen.
Amúgy nincs meglepetés számomra. Továbbra is rendszerszinten nem működik a védezkezés, bizonyos játékosok elképesztő indolensek és temérdek egyéni hibával játszanak (Jovic, Calabria, Thiaw, Saelemaekers, Chukwueze), ma konkrétan ez a fél kezdőnyi jatékos (!) olyan teljesítményt hozott le, ami a Serie B-ben is kevés. Az, hogy velük komolyan számol a vezetőség és Fonseca, akár kezdőjátékosként is, az teljesen elfogadhatatlan. Eközben ott van Adli, Pobega, Terracciano, akik szintén teljesen feleslegesek, és talán még ennyit se tudnak.
Nem voltak magas elvárásaim. Akik közületek jól ismernek, tudják, hogy egyfajta száraz, hideg realizmussal tekintek a dolgokra, nem szoktam ábrándozni, meg elszállni. De ehhez mérten is kiábrándító volt nekem ez a ma esti dolog. Nagyon remélem, hogy kisiklás volt, álmos kezdés, és a Parma-Lazio kettős ellen lesz 6 pont. A derbi előtt nagyon kéne, mert ha itt az elején mondjuk 4 meccsből 3-at nem tudunk megnyerni, akkor Fonseca kezéből kifog csúszni az irányítás nagyon hamar.
Bár megfogadtam, hogy nyár végéig maradok read-only üzemmódban és majd nyugtával "dicsérem" a napot, de a tegnapi mérkőzés okán kicsit kinyílt az a bizonyos bicska a zsebemben.
Mercato:
Az idei átigazolási szezonra a - vezetőség ígérete alapján-, annyit vártam, hogy a keretet majd finomhangolják kicsit és lesz 2-3-4 olyan igazolás, akik a mostani játékosoknál egyértelműen magasabb polcról érkezhetnek és vezérei lehetnek a csapatnak. Borzasztóan örültem, amikor Zirkzee neve szóba jött és elmondhatatlanul csalódott voltam, amikor "csak" Morata lett belőle. Nem kedvelem a spanyolt egyáltalán és szvsz a vezetőség részéről ez egy megúszós döntés lett, amivel egy égető kérdést sikerült 2-3 évvel kitolni. Jobb a spanyol, mint Giroud volt? Azt gondolom, hogy nem. Itt maximum a szinten tartás sikerült. Azt hozzátenném, hogy ha Alvaro barátunk ezt a hozzáállást/mentalitást hozza, mint tegnap, akkor azért ki tudok békülni vele. Látszott, hogy miért is tagja ennek a spanyol válogatottnak és nagyon remélem, hogy ezt az akaratot és győzni vágyást át tudja ragasztani a sok langyos sztárocskánkra valahogy. Pavlovic kapcsán sem vagyok teljesen elégedett. Lehet, hogy tehetséges és ő lehet az új Stam, de ha azt nézzük, hogy Fonseca egy magas, intenzív pressing-gel szándékozik védekezni, akkor a szerb nem biztos, hogy rendelkezik a kellő sebességgel és dinamikával, fordulékonysággal. Nem vagyok meggyőződve róla, hogy ő a megfelelő profil ebbe a csapatba, de őszintén remélem, hogy pár forduló múlva el kell majd ismernem, hogy tévedtem. Meglátjuk, összességében azért mérsékelten bizakodó vagyok vele kapcsolatban. Fofana szintén hasonló eset nálam. Amennyit láttam játszani, ő inkább egy RLC 2.0 semmint az a vkp, aki ráncba szedné a középpályás védekezést. Rengeteg középpályásunk van, nem is rossz nevek, de valahogy egyikük esetében sem érzem azt, hogy teljes mértékben illenek a kirakósba és ki tudjuk hozni belőlük azt, amiben a legjobbak. Emerson Royal esetében sincs túl magasan a léc. Ha azt nézzük, hogy a Tottenham-ben mit művelt, akkor nagyjából teljesen érthetetlen, hogy a vezetőink mit is látnak benne. Nem ő az első, aki eszembe jut a minőségi előrelépés kapcsán. Aztán ránézek a jobb bekkjeinkre és már csak legyintek. Rosszabb nem nagyon lehet, szóval az esélyt adjuk meg, hogy egy olyan dolog kerekedik ki ebből, mint Theo esetében.
Összességében igencsak csalódott vagyok. Ez nem az, amit vártam, nincsenek túl jó előzetes érzéseim az igazolások kapcsán, de természetesen várjuk meg legalább azt, hogy pályára lépjenek és majd utána ragadjunk kapát és kaszát.
Fonseca: Szerintem nincs olyan szurkoló, aki őt szerette volna elsődlegesen. Értem én, hogy az algoritmus őt dobta ki ehhez a kerethez, de a tegnapi meccs alapján halvány lila gőzöm sincs, hogy mit is szeretne játszatni. Rendben, 5 hét felkészülés nem túl sok finoman szólva sem, de annyit legalább vártam volna, hogy néhány elképzelése azért már látszódjon a gyakorlatban is.
Bevallom, hogy engem a hideg verejték levert, amikor olvastam "szerelmes" szavait Saelemaekers kapcsán. Valahol a távolban nekem igazi, "Giampaolo-i baljós fellegek" jelentek meg a horizonton. De persze ezeket gyorsan hessegessük is el... Ki merem jelenteni, hogy józan gondolkodású edző nem gondolhatja komolyan, hogy a belga egy Milan szintű csapatnál komoly tényező lehet. Nem véletlen, hogy a Bologna sem vette meg apró pénzért sem. (Nem, nem tudom elfogadni hogy csak T. MOtta távozása miatt. Ha meglátták volna benne az istenadta talentumot, akkor már csak azért is leigazolják, hogy nagyobb pénzt csináljanak belőle. De még egy Bologna szintű csapat sem akart kiadni érte 10 misit, pedig a BL miatt lenne mit a tejbe aprítani)
Szóval igen, fel kell kötnie a portugálnak a gatyáját, hogy valami bizalom félét érezhessen a szurkolók irányából. Vele kapcsolatban is él részemről a türelem még 1-2 hónapig, de nem vagyok bizakodó.
Milan - Torino: Hogy ne legyek teljesen off, ezért pár gondolat a mérkőzésről. Valahol el tudom fogadni, hogy 5 hét alatt nem lehet csodát tenni és kinevelni a srácokból a Pioli Ball-t. De tegnap botrányos volt a hozzáállás, amit a csapattól láttam és ez az ami elszomorít. Azt tudjuk, hogy Calabria, Thiaw és Sale teljesen suta és fogalmatlan. Ebben nincs és nem is lesz változás. De a langyi lötyögésre és nemtörődömségre nincs mentség. Voltak páran, akik a lelküket kidolgozták, még ha ez nem is feltétlenül párosult minőséggel (pl: Pulisic), de a többség szerintem elhitte a felkészülési meccsek alapján, hogy elég ide kiküldeni a mezeket. Hát nem elég. Óriási volt a kontraszt, amikor beállt pl Morata. Na nála tényleg látszott a tűz és a győztes mentalitás. Ezt várom el mindenkitől. Ha ebben nem lesz változás, akkor már nagyon hamar búcsút mondhatunk bármilyen komolyabb célkitűzésnek.
Ezekszerint én láttam rosszul a dolgokat.
Én egyeltalán nem éltem meg olyan negatívan mint ahogy elnézem itt mindenki.
Azon gondolkodtam hogyha Leao mindkét ziccerét gólra váltja, és Pulisic is legalább egyet a kettőből, akkor 5-2 es eredményn után is mindenki temetné a csapatot?!
Volt 20 kapura lövésünk, 4 ziccerünk amit elpuskáztak a srácok...
Thiaw szarul játszott, erre nincs mentség, Chukwueze pedig nem csak hogy nem játszott jól, de minden megoldása rossz volt.. Semmi nem sikerült neki, és az volt az ember érzése Morata beállásáig, hogy nincs vezér a pályán.
Bennacer amikor formában volt, tudott vezér lenni, de rajta azt éreztem hogy fejben már nincs itt..
Calabriáról szavakat is felesleges ejteni, mert mind tudjuk hogy ő a mi Abate 2.0-ánk.. Annyi különbséggel hogy Abate azért gyors volt legalább.
Öszintén hiszem hogy javulni fogunk amint Morata formába lendül, mert rajta nagyon látszott hogy igazi vezér, olyan amilyenünk Ibra óta nem volt.
Az hogy Giroud szinten van az alak, azzal nem értek egyet, Morata fut, harap, csíp és területet nyit. Szerintem előrelépés a Spanyol.
Chukwu tegnapi teljesítménye lehet hogy a hasznunkra fog válni, és Chiesat idehozzák majd a nyakára. Nem tenne rosszat nekünk az biztos.
Thiaw eröltetése szerintem annak szólt hogy nyerünk egyet vele, megoldja a feladatát, főleg egy fizikálisan erős Zapata ellen, ami neki pont az erőssége lenne elvileg. És akkor az angol csapat majd leperkálja a summát amit kértünk érte. Hát ez nem jött be, hiszen nem csak tiszta homály volt, de még a labdát is sikeresen neki rugta a saját lábának amiröl bepattant a kapuba.
RLC pedig szerintem Jovic helyett többet mutatott volna elöl, fura hogy nem tűnik fel hogy az ember nem védekezésben jó, hanem a kapu elé érkezésben jeleskedik, és nem is ügyetlen.
Rejinders labdabiztossága is fontos lesz a szezon során, és Fofana labda kihozatalai is nagyon kellenének.
És hogy ne csak a negativumokat emeljem ki, nagyon tetszett az utolsó 10 perc, Okafornak több lehetőséget kell adni, mert mindig a belét kihajtja a srác, és nem is ügyetlen.
Új CSK-t kellene választani, lehet nem lenne butaság Moratanak adni a szalagot. Tudom hogy Theo és Leao lenne a két jelölt, de Theo reklamálásai a sporiknak olyan mint az olaj a tűzre, szóval elkerülném hogy ő reklamáljon mindenki helyett, főleg hogy nem igazán kedvelik őt a sporik. Leao pedig messze van a vezér egyéniségtől, Maignan meg az ellenfél kapujától van messze.
Szóval én Moratának adnám.
A letámadás csak úgy menne hogyha mindenki letámad! Ha 1-2 játékosunk nem teszi, akkor a többiek potyára fárasztják magukat, mert az ellenfélnek mindig van szabad játékosa akihez passzolhatnak, és a letámadásokkal csak kifárasztjuk magunkat.
Én bízom Fonsecaban és a srácokban. Hiszem, sőt tudom hogy ez jobb lesz ettől sokkal.