2024-04-06 Milan-Le...
 

2024-04-06 Milan-Lecce

 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan szombat délután a Leccét fogadja a San Siróban az olasz bajnokság 31. fordulójában. A piros-feketék az előző fordulóban 2-1-re nyertek a Fiorentina ellen, míg a Lecce 0-0-s döntetlent játszott a Romával. Az összecsapás szombaton 15:00-kor kezdődik és a Sport 1 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2024.04.05. 15:38
bubu971
(@bubu971)

Ha késve is, de megjött @tupi gálája.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.06. 16:55
HegyalJani
(@hegyaljani)

Na, ez így teljesen rendben volt..

Fociztak egy jó a srácok, szereztek három gólt, és végre lehoztunk egy meccset kapott gól nélkül.. A meccs utolsó harmadában pedig rápihentek a srácok A Róma elleni párharcra..

Chukwueze így a szezon vége felé kezdi megmutatni, hogy miért is igazolták le.. Remélem most már marad ez a jó forma nála is.. Egyébként érdekes volt ez a felállás Leao - Pulisic - Chikwueze - Giroud kvartettel, de határozottan van benne fantázia..

Úgy tűnik, hogy stabilan tudjuk tartan a 2. helyet, és reméljük ez már így is marad..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.06. 18:13
Rakuzan
(@rakuzan)

Azért itt szép lassan igen komoly formába lendültek/lendülnek a srácok (főleg Leao játékán figyelhető meg). Ennyit számít, ha viszonylag egészséges a csapat és mindenki rendelkezésre áll.

Szerintem a második hely már nem forog veszélyben, az EL-re kell igazán ráfeküdni. Szinte abban is biztos vagyok, hogy nyáron marad Pioli. Viszont, ha befoltozzuk a lyukakat, akkor akár egy reményekkel teli szezon is várhat ránk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.06. 18:28
milandrukker
(@milandrukker)

A Lecce elleni 2-2es gyalázat óta, volt egy hót szar meccs az Atalanta ellen, amin ki is kaptunk, egy Salernitana elleni idegenbeli botlás és egy Monza elleni csúfos égés. A többi az nagyon rendben volt, egyedül a Bologna és az Atalanta ellen vesztettünk pontokat, és azokon is talán inkább győzelmet érdemeltünk volna.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.06. 19:42
gumicsiga
(@gumicsiga)

Visszatérte a védők, így kevesebb gólt kapunk, nálam ennyire egyszerű a matek. Reijders is szépen fejlődik, új poszton játszik (a védők előtt) ,új bajnokságban, időre van szüksége neki is a beilleszkedéshez, nálam Bennacer formája mellett az ő szerepe még az, ami kulcsfontosságú. Örülök, hogy Pulisic jót ment TK- ként, ez egy újabb variációs lehetőség Piolinak.

Muszáj őt is kiemelni, nagyon jól összeszedte a csapatot, változó kezdővel 15-16 játékosnak folyamatos játék lehetősséggel hozta be a csapatot a második helyre. Nagyon várom a csütörtöki meccset..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.08. 14:35
Anselmo
(@anselmo)

Én amennyire várom, annyira tartok is tőle. Igazából elég jó fokmérő lesz, hogy éles helyzetben, egy közel azonos képességű és formában lévő ellenfél ellen mennyit is ér a történelmi magasságra törtető formánk az elmúlt időszakban. A csapat különösebb nyomás nélkül és/vagy elég gyenge ellenfelek ellen játszhatott mostanában, felszabadultan, különösebb kényszer vagy nyomás nélkül. Csütörtökön nagyon más lesz a helyzet. Azért azt mindenki tudja, hogy ha itt most vége lenne, az nagy csalódás lenne, és ha zárójelbe nem is tenné az elmúlt meccsek remek eredményeit, de végeredményben akkor sok pozitívat nem hozna ez a szezon, vagy legalábbis kesernyés lenne a szám íze.   

A Roma nagyon kemény ellenfél lesz, maximum 50%-ot adok magunknak a továbbjutásra, ami lehet sok is, meg nem is. Nyilván egy Atalanta, Leverkusen vagy West Ham ellen sem látnék többet, a Pool ellen meg nyilván kb. semmit se. Itt a 8 között már maximum a Marseille ellen érezném úgy, hogy a Milan a továbbjutás egyértelmű esélyese. A többiek ellen 50%-nál több nincs. 

Jó képet mutatunk magunkról mostanában, de mondom, a lélektani vonatkozása legalább annyira fontos ennek az eredménysornak, mint az egyéb tényezők. Áprilisban mindenre választ fogunk kapni. De a két Roma ellen meccs és az Inter + Juventus elleni meccsek előtt én még nagyon óvatosan fogalmaznék azzal kapcsolatban, hol is tart ez a csapat valójában. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.08. 16:04
dzsozy
(@Gunz)

Nos én is sokszor írtam, hogy Piolinak mennie kell, mert azt a típusú tudatosságot nem látni, mint az internél, poolnál, citynél mely csapatok játékát körző/vonalzóval simán meg lehet rajzolni. Ilyen volt  az előző idényben a napoli is. Ugyanakkor az utóbbi időben mintha kezdett volna leesni a tantusz. Én nem értek a focihoz/taktikához, csak próbálok valamit kilátni a nagy katyvaszból, ami a csapatot jellemezte.

A mostani sorozat igenis azt mutatja, hogy ennyi friss igazolásnak be kellett érnie, meg kellett szoknia a bajnokságot, hogy a rengeteg sérülés nagyon komolyan rányomta a bélyegét az eredményekre és a játékra is. Az, hogy pl a sérüléseknél mekkora az edzői stáb felelőssége az érdekes, de az irásomban nem mérvadó.

 

Az előző szezont vegyük ki, mert az tragédia volt, nem volt megerősítve a csapat és a lyukak sem lettek betömve. Érdemben egy belga fiatal jött, aki kimerítette a telített betli fogalmát. Viszont ez az idény a mostani eredményeket is figyelembe véve merőben eltérő, habár ugyanazokat a jegyeket hordozza, mint az előző szezon. Ami megkülönbözteti ezt az ottanitól azok az alábbi tények:

1. nagyon sok érkező jött

2. teljesen új formáció 433

3. rengeteg egyidejű sérülés

Önmagában már 1-1 pont is a fentiekből elegendő lehet, hogy a csapat ne hozza a szezon előtti elvárásokat, de a három együttes jelenléte tragédiával is felérhetne. Tavaly a poolt sérülési krízis verte az első négy alá. Pedig ott volt pénz lóvéra, az edző a legfelső polcról való és már régóta a csapatnál volt. Mégis becsúszott egy rossz idény. 

 

Persze Piloi hozta a döntést a 433ról, ő kérte a játékosokat és ő is edzi/rotálja őket. Innen nézve az ő felelőssége a rossz széria. Ellenben, amikor produkál egy ilyen sorozatot, akkor illik elismerni, hogy azért ebben is benne van a keze. Szerintem.

 

Azt hiszem, hogy Pioli a maga módján megreformálta az eddigi játékát és a Pep féle tikitakát. Amikor bajnok lett a csapat, illetve a covid idényben is működött a letámadás, illetve a visszahúzódó védekezésből a gyors kontra. Viszont ennek idénre (előző idényre) nyoma sincs. Elkezdődött egy látszólag céltalan tili-toli hátul. Amit egyébként borzalmas nézni, de pont ezt kezdem megérteni az utóbbi időben. (amióta a sérültek visszajöttek)

Mi történt a szezon kezdetéhez képest? Visszaállt a csapat a 4231re a 433ról. Visszatértek a sérültek. A játék ugyanaz, ellenben a játékosok már ismerik az edző elképzeléseit. Az, hogy hátul megy a tikitaka az egy nagyon tudatos eleme a mostani csapatnak. Úgy birtokolja a labdát, hogy közben sokszor nem akarja ledominálni az ellenfelet, viszont kizárja annak az esélyét, hogy gólt kapjon a csapat, hiszen a labda jó helyen van, hátul "emberelőnyben". Persze itt egy hiba is végzetes lehet, ami néha be is csúszik. Az egésznek az a lényege, hogy a technikai/fizikai/gyorsaságbeli fölényt a Leao/RLC/Puli/Csuku kihasználja és megteremtse a helyzetet. (pl a pool indításainál is ez van Salahhal) Tehát mondhatjuk azt, hogy nincs taktika és Leao majd megoldja, de hát pont ez a taktika, hogy ezeknek az embereknek, ha lehetőségük van, akkor használják azokat az erényeket, amikkel rendelkeznek. Ez van megfűszerezve, hogy tulajdonképpen mindegyik csapatrészben van egy olyan játékos, aki képes hosszú labdákkal operálni és kiugratni valamelyik szélsőt. Az sem véletlen, hogy Zsiru a kezdő, hiszen pont ezeknek a felíveléseknek a célpontja, illetve ezen kívül mind támadásban, mind védekezésben a pontrúgásoknál óriási szerepe van. 

Persze sok helyen lyukas ez a rendszer, de azt gondolom, hogy tényleg célzott igazolásokkal ez működőképes lehet. Amennyiben Pioli behozza a 2. helyre a csapatot és nem tudnak felsőpolcos edzőt elhozni, akkor nagyon rizikós lenne leváltani őt egy de Zerbire vagy Contéra. 

 

A hurrá hangulatról és várjuk meg az áprilist ellenvéleményekről kicsit bővebben. Vajon érdemben mi változna, ha nem nyerne az inter és a juve ellen a csapat és a roma ellen egy szoros meccsen kikapna? A juve úgy nyert ősszel, hogy fogalma nem volt milyen rendezvényen van. Vagy ha egy olyan góllal nyerne most a milan az inter/juve ellen, akkor minden oké és maradhat a hurráoptimizmus? Vagy, ha az inter kipicsázza megint a csapatot, de a másik 3 meccsen vállalható/jó eredményt ér el a csapat, akkor az most jó vagy rossz? 
Legyünk őszinték. Ez az inter teljesen megérdemelten lesz 99%ban bajnok. Szép focit játszanak, ami ellen nagyon nehéz bárkinek is játszani. A puzzle darabok ott vannak, nincsenek sérülések. Ugyan a blből és a kupából ugyanúgy kiestek, mint a Milan, de nem gondolom, hogy akár egyik csapatnak is lenne szégyenkezni valója. Mindkét milánói gárda a végsőkig küzdött, az utolsó percekig megvolt az esélye a továbbjutásra, de ez végül éppen nem sikerült. 

Szóval én nem gondolom, hogy bármit is meghatározna ez a 4 meccs azon kívül, hogy nagyon kemény lesz. Mindegyik top csapatnak feladná a leckét pl egy barca-atleti-sociedad2x dömping, vagy egy arsenal/city MU2x. Az inter elleni egy presztízsmeccs lesz, de igazi tétje egyik csapat számára sem lesz. A juve ellen lesz több tétje, de akkor sincs tragédia, hogy a csapat a 3. helyre fut be. Egyedül a Roma elleni EL meccs lesz olyan, hogy igazi téttel bír. Én elégedett lennék azzal, ha az inter ellen egy szoros vereséget szenvednének, a juve ellen egy unalmas döntetlen és a roma ellen egy izgalmas továbbjutás összejönne. Erre pedig szerintem minden esély megvan, sőt jelenleg talán erre van a legnagyobb esély.

 

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.08. 20:50
kissheva
(@kissheva)

@Gunz Azzal azért vitatkoznék, hogy az általad említett rangadók valójában tét nélküliek, és ne múlna rajta semmi. Pont az ilyen meccseken tudjuk lemérni isten igazán, hogy hol is tart a csapat. Főleg a riválisokhoz képest. Az, hogy megverünk otthon emberelőnyben egy Lecce-t, vagy nyerünk Veronában az nem igazi értékmérő, csupán hoztuk a kötelezőt. Viszont, ha megverjük mondjuk a juvét, akkor arra már lehet mondani azt, hogy az őszhöz képest valóban előrébb tartunk, ráadásul még a második helyért zajló csatában is tettünk egy nagy lépést előre. A sinter elleni derbi megint csak egy értlmérő, hogy fel tudjuk-e venni a kesztyűt a papíron jóval erősebb merdával. Tudjuk, hogy előrébb járnak, de pl jó próba egy ilyen meccs, hogy a játékosok mennyire tudnak rápörögni egy derbire, hogyan kezelik a nomyást, illetve, hogy a Mister végre lemeccseli-e Inzaghit. Ezek mind olyan dolgok, amiket nem tudsz leszűrni egy átlag bajnokin, és ezen dolgok is dönthetnek egy-egy bajnoki címről, amire reméljük, hogy jövőre elérhető cél lehet.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.08. 21:08
Anselmo
(@anselmo)

@Gunz Csomagban kell nyilván kezelni ezt az áprilist. Sőt, azt mondom, hogy igazából engem csak a Roma elleni két meccs érdekel igazából, mert a bajnoki rangadók olyan helyzetben jönnek majd, hogy kb. tök mindegy is az eredmény (de fokmerőnek akkor is kiváló alkalom). Az január eleje óta világos, hogy a Milan idén sem nagyon fog semmit nyerni, az EL-ben egy döntőt játszhatunk esetleg a Poolal, de ez alá nem is szeretném adni, ha már más nem jöhet össze megint. 

Ami a sorozatot illeti, volt egy Empoli, Lecce, Verona trió, két 70 perces emberelőnyös meccs a Slavia ellen, és a 8. illetve 10. helyen álló csapatokat sikerült még megverni. Félreértés ne essék, őket is meg kell verni, és ez sem sikerült sokszor korábban, tehát jár a pacsi, szép volt, sőt olykor meggyőző is (bár nem mindig), de piedesztálra nem fogom emelni Piolit emiatt. Önmagában emiatt. Ha bejuttatja a döntőbe a csapatot, és összehozza a 2. helyet, akkor azt mondom, ez így OK. De mondjuk egy korai kupabúcsúval, és egy Roma elleni kieséssel a 8 között, meg egy 3. hellyel a végén nekem már igenis teljesen megfordulna a rretorika. Előbbi esetében a szezon alapvetően sikeres lenne, utóbbi esetében kudarc. És értem, hogy a kettőt alapvetően néhány jól/rosszul alakult meccs választja el egymástól, de éppen ez a lényeg. Mint korábban mondtam, a meccsek 80%-a minden szezonban ugyanúgy alakul mindig, és a maradék 20% határozza meg azt, hogy ez szezon jó lesz-e vagy sem. Tulajdonképpen ez a 20% számít, a többit át is lehetne pörgetni (persze nyilván ne tegyünk ilyet). 

Számomra abszolút az április határozhatja meg, hogy a szezonra később sikeres idényként, vagy újabb eltékozolt szezonként tekintek majd. 

Pioli lassan 4-5 éve ugyanazt csinálja: csúcspont, mély válság, csúcspont, mély válság. Egy ilyen sorozatra minden szezonban jut egy olyan is, amikor 6-7 meccsen át nem nyerünk. Aztán meg az ellenkezője jól megnyugtat mindenkit, majd egy újabb pofon, hogy aztán mindenki ismét megnyugodjon. A kettő szaldója pedig egy erős közepes. De ettől még tényleg jó formában vagyunk most, el lehet ismerni az újak egyre javuló formáját, el is kell, örömmel is látom, de én például megmaradok a mérsékelt közepén lévőnek, aki azt mondja, hosszabb távon változás kell ennek a csapatnak a kispadon, ha egy progresszívebb és eredetibb jatékstílussal az Inter babérjaira akar törni. 

A hozzászólás módosítva: 3 hét telt el , Anselmo
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.08. 21:27
rossonero01 reacted
dzsozy
(@Gunz)

Normális esetben, ha mindenki egészséges és jó formában van, a juve és az inter elleni meccsek mindig neccesek. Az inter jelenleg olyan kompakt és nagyfokúan variálható, hogy azt szvsz csak szerencsével lehet kompenzálni. Jelenleg a Milan csapatkoncepciója alkalmatlan arra szerintem, hogy az inter ellen jelentős győzelmi eséllyel induljon azon egyszerű okoknál fogva, hogy az inter taktikája sokkal összetettebb és megoldásokat kínál a Milan támadásépítésére és védekezésére is. Ott tartunk most, hogy eu szinten nincs olyan csapat, amelyik az inter ellen biztosra mehetne. Mondom őket akkor lehet megverni, ha a kapus 110%-ot ad ki, míg a támadásaikat elpuskázzák ÉS átmegy a szűrőjükön néhány támadás. Nem megengedhető Leaotól, hogy minden 3. helyzetét értékesítse stb. Lehet, hogy úgy tűnik, hogy az intert nyalom stb, de aki ebben az idényben megnézte néhány fontosabb meccsüket az láthatja, hogy Inzaghi taktikája mennyire ül tulajdonképpen minden típusú csapattal szemben. Mert, ha akarja, akkor uralja a kp-t, ha akarja, akkor teljes egészben kihagyja a játékból a kp-t és a védősorból indít. Ha kell a belső védő is 80m-es sprintet vág ki egy-egy támadásnál és nem egyszer befejezi azt, ha kell, akkor Martinez szerel becsúszva hátul. Mostanában rendszeresen felbukkan Di Marco is a jobb támadó posztján olyan keresztmozgásokat tol... Szóval úgy van mindenkinek egyszerre kötött posztja, hogy teljesen variábilisan nincsenek kötött posztok ott. És ezt levédekezni... csapat legyen a talpán. 

A juve Allegrivel kemény dió. Megvan bennük az alázat, hogy szenvedjenek 90 percig, hogy megvárják azt az 1-2 alkalmat, amikor kontrázhatnak. Elöl jó képességű játékosaik vannak, míg az egész csapatuk fizikális, kellemetlen. Szóval ellenük sem lehet nyugodtnak lenni, mert láthatjuk, hogy valahogy mindig bemákolnak 1 gólt, ami rendszerint győzelmet jelent. Ne legyen senkinek illúziója afelől, hogy bekkelni fognak és az elsődleges céljuk az lesz, hogy a Leao Puli kettőst megfojtsák. Itt is egy szerencsés szitu dönthet, vagy egy villanás. 

A tét nélküliséget arra írtam, hogy a bl helyet nem fenyegeti egyik esetben sem a végkimenetel, a bajnoki címet sem, egyedüli kérdés, hogy a csapat 2., vagy 3. lesz. Jelenlegi helyzetben a 3. hely csalódással érne fel, de a szezon egészét tekintve szerintem vállalható. A szezon elején kb a 3. helyre várták a Milant, tehát hozza az elvártat. 

 

7 meccs van vissza, abból 2 a fentiek ellen. A többiek a futottak kategória, max a Genoa lehet kellemetlenebb, de azokon 12-13 pont azért elvárható lenne. Jelenleg 5 (6) pontos előny van a Juvéval szemben. 5-öt írtam, mert pontegyenlőség esetén az egymás elleni számít, ami nem jó jelenleg. A juve 83 pontot tud szerezni maximum. Nekik egy Roma és Bologna elleni idegenbeli meccsük van, ami nehéznek tűnhet és a kupa. Azért nekik sem néz ki több, mint 15-16 pont, szóval a 2. hely reális cél jelenleg.

Az EL az más tészta. Mind a Roma elleni két meccs, mind a west ham/Kusen elleni meccsek nagyon kiélezettek lesznek várhatóan. Nem feltétlenül elvárás szerintem, hogy a  döntőbe jussanak a srácok. Az angol csapatok ellen mindig nehéz, a Roma/Kusen pedig nagyon jó sorozatban van. 

 

Pioli valóban ugyanazt csinálja minden évben, de az, hogy ez összességében egy közepes lenne, azért ez nem igaz. Mondhatjuk, hogy minden évben van 1-2 csapat, amelyik jobban teljesít, míg 1-2 , amelyik rosszabbul az elvárthoz képest, de azért Pioli alatt csak összejött ez a sorozat: 6. hely (fél szezon), 2. 1. 4.(5.) és most 3/2. Ennél az inter jobban teljesített, míg a juve 1447(2/3), ami nem jobb. Tehát az elmúlt 5 évben a juvéval együtt a 2. legjobb eredményt érte el összességében, mert a roma/lazio/napoli/atalanta négyesnek rosszabbak az eredményei. Ellenben az elmúlt 5 évben most lett igazán megerősítve a csapat másodszor és először úgy, hogy nem érezhető a távozók hiánya. Azaz tényleg erősödés volt. Nem tudom, hogy ebben az állapotban valóban az lenne e a jó, ha a szezon végén jönne egy másodvonalas edző, hátha jobb lesz alapon. Én azt mondom, hogy sokszor lett volna lehetőség váltani és akkor kellett volna is a váltás, de jelenleg és a szezon végén sem cserélném le az edzőt, csak arra a kivételes néhány top edzőre, akik úgyse fognak jönni. Ennek valószínűleg az lesz az ára, hogy valahogy elvergődik a csapat ismét a bl helyekre és talán egy kedvező sorsolással összejöhet egy bl legjobb 16 (már ha ugyanaz lesz a bl lebonyolítása), de a bajnokság megnyerése nem várható el a csapattól. Igen, ez nem méltó a hagyományokhoz, de sajnos ez már nem az az időszak. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.09. 10:44
Anselmo
(@anselmo)

Nyilván nézhetjük úgy Pioli munkásságát, hogy az elmúlt időszakban így végzünk (várhatóan a bajnokságan: 2, 1, 4, 2. Közben összejött egy BL-elődöntő és most lehet, hogy egy EL-elődöntő / döntő is befigyelhet. Ezek a száraz tények, kész. Ezek alapján a Pioli-éra már majdhogynem a legszebb Ancelotti-féle időkkel vetekszik, és a Milan történetének egyik abszolút csúcspontjaként kezelendő. De valahogy mégis egyértelműen érezzük, hogy komolytalan lenne ilyen kijelentéseket tenni. A közelében nincs ez a csapat a 2002-2007 közötti társaságnak, maximum az Allegri-féle Milannal érdemes összevetni. De maguk a vezetők is a fenti logika alapján gondolkodhatnak, mert most arról szól a fáma, hogy nem egyszerűen kitöltheti a szerződését Pioli, hanem egyenesen még új szerződést is kínálnak neki:

https://football-italia.net/pioli-milan-open-new-contract/

Az erős közepest pedig arra értem, hogy Pioli körkörös hullámzó eredményei miatt a Milan képtelen egy olyan domináns csapat felépítésére, mint korábban a Juventus, tavaly a Napoli, vagy most és 2021-ben szintén az Inter. Árulkodó az is, hogy a Scudettós szezonunkban (2021/22) kevesebb pontot szereztünk 31 forduló alatt, mint ebben a mostaniban, és valószínűleg kevesebb ponttal lettünk bajnokok, mint leszünk most másodikak. Ebből is az látszik, hogy a Milan csak akkor lehet Piolival bajnokesélyes, ha éppen mindenki más rottyon van véletlenül, és egy roncsderbit kell megnyerni. Ez néha-néha megtörténhet, de ez tényleg méltatlan a hagyományokhoz.    

De minden nézőpont kérdése. Ha leszámolunk azzal a tudattal, hogy a Milan az egyik legmeghatározóbb olasz és nemzetközi élklub, és ennek fenntartása (visszaszerzése) a továbbiakban nem cél, akkor ez elfogadható, és akár maradhat is Pioli, mert az jól látszik, hogy egy erős, stabil közepes elérésére kiváló biztonsági megoldás. De ez már egy másik "szerződés" megkötését igényli a szurkolókkal (köztük pl. velem is). Számomra továbbra sem világos, hogy mi a klub hosszútávú jövőképe, hova akarja pozícionálni magát, pedig csak ennek ismeretében lehetne megmondani, hogy most mi a következő lépés.   

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.04.09. 11:31