2023-01-08 Milan-Ro...
 

2023-01-08 Milan-Roma

 
norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan vasárnap este a Romát fogadja a San Siróban a 2023-as esztendő első hazai mérkőzésén az olasz bajnokság 17. fordulójában. A piros-feketék hétközben 2-1-re nyertek a Salernitana otthonában, míg a rómaiak a Bolognát győzték le 1-0-ra. Az összecsapás vasárnap 20:45-kor kezdődik és a Sport 2 közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2023.01.07. 20:26
12majom
(@12majom)

a hétközi főpróba nem sikerült rosszul, bár a helyzet kihagyásban jeleskedtünk leginkább.

nagyon kellene a győzelem a napoli ill. inter buktája miatt, a romat leszakíthatnánk, a juve a nyakunkon. ha nyerünk, kényelmes helyzetből várhatnánk a jövő heti napoli juvet, bár a leccehez látogatunk.

nem várok sima meccset, sőt. remélem valahogy eltoljuk josé (várható) buszát az útból és nyerünk egy góllal. de nagyon x szagú sajnos.

jó lenne fél távnál 3 ponton belül lenni az első helyhez képest, ehhez viszont be kell húzni a mait ill. a leccei túrát is!

forza milan!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.08. 14:44
Berka_
(@berka_)

E helyről szeretnék gratulálni Piolinak. Egy győztes meccset sikerült döntetlenre menteni az "okos" cseréinek köszönhetően. 2 pontrúgásból 2 kapott gól. Igazán szép teljesítmény. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.08. 22:52
Anselmo
(@anselmo)

@Berka_ Áhh, ezt nagyon elrontottuk, na. Van ilyen, nem kell túlragozni, de hát butaság volt az egész. Egy rangadón sosem szabad ilyen beszari cseréket vállalni, mert az rendre visszaüt. De volt már ilyen, lesz is még. Hitetlen vérprofi bolygóközi vagány módjára léptük le ezt a Romát, esélyük nem volt, és nem is maradt volna, ha Piolira rá nem jön a pánikolás, ki tudja miért. Nincs egy osztályban ez a két csapat, ez azért elég jól átjött ma este. Ahogy az Ancelotti-féle aranycsapat is jó néhányszor csinált ilyet, hogy megverte magát egy agyonnyert meccsen, úgy a Pioli féle is hajlamos erre. A rossz cserék mellett sajnos az is közre játszott, hogy elaludtunk, mert akkora volt a különbség a két csapat között, hogy senki nem hitte el, hogy itt baj lehet.

Mindegy. Rangadón a minimum 1 pont megvan, és fáj, nem fáj, de a Roma ellen ez bármikor benne van. Semmin nem változtat, a kényelmes 6 pont előny megmaradt az 5. helytől, címvédés meg nem lesz, ezt eddig is tudtuk. A Napoli ezt simán behúzza majd, a többi meg 2-4 hely között lényegtelen igazából.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.08. 23:21
milandrukker
(@milandrukker)

Fajo, hogy ennyire sima es agyonnyert meccset rontottunk el. Viszont legyunk realisak, volt legalabb 5-6 meccsunk, amikor nem csak bitang rosszul jatszottunk, de vegul makkal is nyertunk. Most abbol valamit a sors visszavett. Menni kell elore es bizni a tovabbi jo jatekban. Viszont valaki CDKt nyakon baszhatna mar, mert enyire tutyimutyi jatekkal nem lehet a profik kozott megelni. Rebic nem egy zseni, de legalabb amikor a palyan van, akkor rug, csip harap.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.08. 23:48
szucsi82
(@szucsi82)

Szép egy forduló volt ez.93-94.percben bukott győzelmet az inter,lazio és mi is.Míg a juve a 86.ban nyert és a fio is a 90. után lőtte a 3 pontot jelentő gólt.
Én azt látom ,hogy a mieinket a tavalyi bajnoki cím motiválta viszont idén ezt már nem látom sajnos.
Fájó a 2 pont elvesztése de amennyire visszaálltunk a végére ennek más nem is lehetett az eredménye.Én erre is azt mondom,h csapatmunka volt. Ha okosabbak a pályán lévők akkor nem adják oda a labdát ,hogy tessék gyertek.Hanem elviszik az ellenfél térfelére egészet a szögletzászlóig és ott huzzák az időt.Sosem tanulunk ezekből a visszaállásokból.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.09. 06:51
kissheva
(@kissheva)

Rendkívül dühítő ez a pontvesztés most. Ennek a rém gyenge Romanak szinte momentuma nem volt. Aztán a Mister nem tudom milyen oknál fogva bepánikolt, és azt gondolta, hogy beküldi az összes mozgó védekező játékosát. Ezzel meg is fosztotta a csapatot attól a lehetőségtől, hogy ha már be is állunk akkor a kivágott labdákat valaki elől megtartsa, vagy legalább zavarja a rómaiakat az építkezésben. Írnám, hogy betiltanám ezt az 5 cserelehetőséget, de akkor a sintert sem látnánk ennyiszer égni :))
A Roma ellen egyébként valóban nem katasztrófa, ha pontot veszít a csapat, viszont én hazai pályán azért elvárom a győzelmet, hisz van bőven különbség a két csapat között a javunkra. A meccset látva pedig egyenesen fájó nekem a 2 bukott pötty.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.09. 08:50
pajaca
(@pajaca)

kicsit vegyesek az érzelmeim, mert ha a kezezést befujják még a masodik gol előtt akkor valszeg nem hozzuk le Bennaccert sem olyan korán, mivel Bennaccer az azutáni kontrát fogta meg egy igen sárgagyanus szabalytalansaggal és már neki akkor az lett volna a 2-ik. Igy úgy gondolom ha ott a tizi be van fujva akkor Pioli nem nyúl bele olyan korán a meccsbe.

másik, hogy Pioli nagyon megnyertnek tekintette a meccset és lehozott támadókat behozott KP-t és védőt. Amivel amugy 2-0 nál a 85-ik percben nem is lenne gond sőt. Csakhogy a fiuk a pályán nem tudták hozni azt hogy ne kapjunk gólt, mert Gabbia is azert jött be Salamadra helyére hogy biztosabb legyen a védekezés nem? Ergó  a srácok a pályán is megnyertnek tekintették a meccset és beszivtunk 2 gólt. Az hogy Tatarusanu Tomorival és Kaluluval passzolgat a 16-on belül ugy hogy 4 Római Támadó zavar elfogadhatalan, és kibaszni azért nem tudta a labdát mert Ugyebár Giroud aki meg tudná tartani a labdát már nem volt fent a pályán, Leao meg csak keringett mint gólyafos a levegőben.

Nem számítottam 3 pontra előzetesen, látva a Csikóhalak elleni teljesítményt, ha a meccs előtt felajanlottak volna az ikszet én aláirtam volna. De igy elpazarolni 2 pontot nagyon luxus!!!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.09. 08:51
Rakuzan
(@rakuzan)

Sajnos pontosan ezért nincs esélyünk idén a bajnoki cím megvédésére, mivel az ilyen mérkőzéseket nem tudjuk lezárni és hozni. Tavaly ezek sikerültek (szerencsénk is volt), idén nem.

Lehet, hogy abban is van valami, hogy néha mintha a motiváció is hiányozna, nincs meg az a "gyilkos ösztön", ami tavaly megvolt. Ilyenkor azért nagyon hiányzik egy Ibra jelenléte, akivel biztos vagyok abban, hogy ez a mérkőzés nem X. Nincs tragédia, a bajnoki címre amúgy sincs sok esély, a BL helyek egyike valószínűleg így is meglesz.

A BL-ben viszont menetelést várok. 🙂 Hiszen ha valahova, oda lehetne összpontosítani a motivációt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.09. 09:23
pajaca reacted
Dio
 Dio
(@deeo)

Furcsa ez. Én is elkezdtem azon forrongani rögtön a meccs után, hogy mi a fenének kell ilyen Gabbiakkal megbontani az addig gyakorlatilag hibátlan védelmet, elkezdtem rögtön Piolira fogni a pontvesztést. Aztán kicsit továbbgondolva később az egészet, a meccs addigi képe alapján mégis ki gondolta volna hogy bármelyik szerkezetváltás tud ekkora bajt okozni? A Romának talán két veszélyesebbnek tűnő támadása volt egész mecccsen, gyakorlatilag momentuma sem, egyszerűen nem volt benne a meccsben még a szépítés sem, akkora baklövést nem csinált Pioli, ami logikátlan lett volna ott és akkor. Ahogy pajaca kolléga írja, a Bennacer csere is teljesen indokolt volt, még ha tudtuk, hogy ezzel már nem biztos hogy olyan stabil lesz a közepe, de a második sárgának a lehetősége bizony benne volt. Utólag persze mindenki ekézi a mestert, bevallom én is ezt tettem.

Sokkal elgondolkodtatóbb a cserék minősége. Vranckx nem kezdett rosszul, ami a labdaszerzéseket illeti, mégis elkövetett egy ostoba szabálytalánságot a meccs végén, ami végül a gólt eredményezte, mindenkiben ez fog róla megmaradni. CDK bejött, kapott két gólt a csapat. A vetélytárs Diaz egy teljesen vállalható, jó játékot hozott le előtte. Minden bizonnyal óriási löketet fog ez az amúgy is teljesen elveszett belgának adni, láthatóan előretolt utolsó emberként bárki lehetett volna ott helyette, rendkívül életidegen volt tőle ez a 10 perc (is). Pobega gólt lőtt, amely gólnak gyakorlatilag le kellett volna zárnia a meccset. Gabbia ugyanaz mint CDK, bejött, kaptunk kettőt. Két rohadt pontrúgást kellett volna úgy kivédekezni, hogy a rövidet, az egyik legfontosabb helyet ilyenkor nem hagyjuk vaküresen, méteres körzetben. Ebben az akkor pályán lévő egész csapat benne volt, nem csak ez a négy csere.

 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.09. 09:24
pajaca reacted
gumicsiga
(@gumicsiga)

Én nem ostoroznám Piolit, pontosan így taktikázik és így építi be a fiatalokat a keretbe már 3 éve. Ugyanígy került Kalulu is a kezdőbe, anno Tonalit is lépésenként építette be.

Gabbia magas játékos nem véletlenül cserélte be -egyébként a gól nem rajta múlott-, CDK szoktatásában se látok semmi extrát.

Vranckx-nak is kell a játéklehetőség -mikor,ha nem két gólos vezetésnél-, Pobega ráadásul be is talált.

Pioli bízik a játékosaiban, a fiatalokban is és ezért működik jól a csapat a keze alatt.

 

Maldiniék tudják, hogy hol lyukas a keret, a Kalulu-Tomori páros gyors és egyre megbízhatóbb együtt, de egyikük se lesz egy jól fejelő legenda. Hiányzik nagyon Kjer, pontosan ezért hozták Thiaw-ot is - és ezért akarták Botmant-, mert kellenek a jól fejelő védők is, én szvsz a Németben többet látok, mint Gabbia-ban, szerintem szépen lassan át is fogja venni a helyét.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.10. 11:37
Anselmo
(@anselmo)

Jelenleg szerintem a legégetőbb kérdés egyrészt az, hogy nincsen kapusteljesítmény, másrészt Giroudnak nincsen értelmes alternatívája. A többi nem igazán komoly probléma.

Mióta Maignan kiesett (ez is megérne egy külön posztot, hogy mi az ördög lépfenéje történik vele), gyakorlatilag az van, hogy ami kapura megy, az gól. A Salernitana egyszer találta el a kaput, gól lett, a Roma 3-szor, ebből 2 ismét gól lett. Egyetlen szerencsénk, hogy olyan jól védekezünk, hogy alig-alig hagyjuk az ellenfelet kapura lőni, de Tatarusanu tragikus statokat hoz szeptember vége óta, Mirantét meg hagyjuk. Hiányoznak a bravúrok, a gyors indítások, a lábbal is magabiztos kapusteljesítmény. Ami nem 100%-ban egyértelmű védés, azt a román nem is védi. Kevés nagy hibát követ el, ez igaz, de nem is ad hozzá a játékunkhoz. Felfoghatatlan, hogy a francia kapussal mi történik. 4 hetes kihagyástól indultunk és most ott tartunk, hogy 5-6 hónapokat emlegetnek. Ennyi idő alatt már egy achilles-szakadás is rendbe jön nagyjából! Sőt, még igazából senki se tud semmit, hogy mikor játszhat. Én attól félek, hogy ennek valami komolyabb egészségügyi probléma adja a hátterét. 

A másik a centerkérdés. Nem normális, hogy a 36-37 éves Giroud hozza le az egész tavalyi szezont és a mostanit is kvázi egyedül. Van három center a keretben (+ Lazetic), akik közül Origi hatalmas tévedés volt, látszik, hogy miért engedte el a Pool, nem tud már hasznára lenni senkinek. Ott is valami generikus probléma lehet, hogy minden második edzés sérüléssel ér véget számára. Meccs sem kell hozzá. Ibrahimovic meg van, de minek. Minden héten meghallgathatunk, egy Benjamin Button klasszikust, vagy hogy ő maga a mennyei erő, esetleg az Oroszlán éhesebb, mint valaha és "Isten engem teremtett a képmására" arcoskodást. Egy bullshiteket szóró közösségi médiabohóc szerepét tölti be, aki 41 évesen fosik a visszavonulástól, és lassan (vagy már) önmaga paródiája lett. Ez nem jó a Milannak, nincs hasznára a csapatnak, de cserébe foglalja a helyet egy olyan játékostól, akivel érdemben lehetne Giroud pihentetését megoldani. Az előző idényben elvétve játszott, aztán jött a műtét, most meg ott vagyunk január közepén is, hogy talán majd áprilisban 4-5 meccsre még jó lehet az öreg. Ennek semmi értelme így! Januárban persze a mercato megint nulla és az is marad.  

Alapvetően jó csapat ez a Milan és sok potenciál van benne. De ebben a szezonban amit lehet, azt egy kicsit elbénázunk, éppen csak annyira talán, hogy a bajnoki címre ne legyen esély, de talán a TOP4 se forogjon kockán. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.10. 12:33
gumicsiga
(@gumicsiga)

Maignan hiánya valóban fájó, csak vele lehet, hogy közelebb lennénk bajnoki címhez és távolabb a harmadik helytől.

Nem rossz a keretünk,de az idei igazolásokból egyenlőre nem sok erőt merítettünk, CDK, Origi, Dest egyenlőre nem voltak jó igazolások, a többiek egyértelműen a keret mélyítésére érkeztek.ű

Még mindig a tavalyi csapatunk játszik, azzal a különbséggel, hogy nincs benne Kessie és sérült 3-4 húzóemberünk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.10. 14:26
Anselmo
(@anselmo)

@gumicsiga És nincs az az Isten, hogy ez ne üssön vissza hosszabb távon. Megmondom őszintén, hatalmas szerencsénk volt ezzel a VB-vel, mármint az időzítésével. Ha ezt a 2 hónapot is végig kellett volna tolni ezzel a szedett-vedett elérhető játékosállománnyal, akkor már nem nagyon volna miről beszélni... mármint ami a BL-helyeket illeti. Így gyakorlatilag kaptunk egy jó nagy haladékot, más kérdés, hogy a legtöbb sérült kapcsán ez sem segített, ahogyan az újak beilleszkedése sem haladt semerre lényegében (CDK és Dest persze itt sem voltak). A belga kapcsán az hírlik, hogy edzéseken fantasztikus teljesítményt nyújt, lenyűgözi a csapattársakat is, aztán amikor élesben a pályára lép, hirtelen mintha egy másik emberré változna. Ha így van, az egyértelműen pszichológiai defektus, csak kérdés, hogy ezen lehet-e változtatni. Van aki ezt át tudja törni, van aki nem. 

Ma megírta a CdS, hogy nem lesznek igazolásaink a télen, Maldiniék várnak a sérültek felépülésére és pont. Ez valahol logikus is, és lehet, hogy megéri most inkább hidegvérrel kivárni ebben a lehetetlen helyzetben, de azért ebben sem kevesebb kockázat van. A balul sikerült nyári mercato miatt talán a kelleténél még óvatosabbak is, mert engedhetünk meg magunknak még egy ilyen pazarló és félresikerült mercatót. Szóval megértek mindent, csak közben el ne fogyjunk. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.10. 14:39
Rakuzan
(@rakuzan)

Megragadtátok a lényeget, tulajdonképpen valóban a tavalyi csapat játszik. -Kessié, illetve az állandó sérültek (Ibra, Maignan) + alkalmai sérültek (mikor éppen ki). Tehát tulajdonképpen még gyengébbek is vagyunk tavalyhoz képest, ami látszódik is az eredményeken, játékon. A nyáron abszolút nem sikerült megerősíteni a keretet. Nagy reményekkel elhoztuk CDK-t, de eddig hatalmas bust, illetve a kölcsön+opciós játékosok is teljesen használhatatlanok. Még időhúzó cserére se alkalmasak. Megérti az ember, hogy most nem aktívkodunk a piacon, nincs is nagyon lehetőség, illetve elég mély a keret (játékosszámra, nem minőségre...). Nyáron lehetne megint valami nagyobbat domborítani, csak kérdés, addigra hova jut a csapat. Mert nagyon nem mindegy, hogy lesz-e BL, illetve az idei szezonban is meddig menetel a gárda. El lett sajnos szúrva a nyári mercato, nagyon bízott abban a vezetőség, hogy ismét sikerül nagy csillagokat fogni a garasoskodással.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.01.11. 14:03