A Milan jelene és j...
 

A Milan jelene és jövője

Oldal 31 / 31
 
LireMille
(@liremille)

@bubu971 De hát én értem, csak szerintem ez nem volt vicces :D. Na, mindegy 😀

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.06.06. 10:03
hodyzoli
(@hodyzoli)

@liremille Bocsi, de hónapok óta mondják többen a hozzászólásaidnál hogy Te csak troll lehetsz ezekkel a hozzászólásokkal, erre most jön egy hozzászólásod amit úgy kezdesz hogy jöttél trollkodni. Ez szerintem önmagában baromi vicces 😀

És ezzel én nem mondtam semmit, nem tettem hozzá semmit ahhoz amit Te magad mondtál és még csak nem is állítottam hogy igaz. De ugye akinek nem inge...

Ja, és azt sem állítottam magamról soha hogy elegáns lennék, asszony is megmondhatja hogy a slampos jobban jellemez 😀

De ez az egész már nagyon off, nem akarom ide nem illő hozzászólásokkal SZÉTTROLLKODNI a fórumot :D.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.06.06. 11:17
hodyzoli
(@hodyzoli)

A mi fiaink az U17-es győztes csapatból:

Longoni, Sala, Liberali, Camarda.

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, futballozó emberek, amerikaifocizó emberek és szöveg

A hozzászólás módosítva: 1 hónap telt el , hodyzoli
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.06.08. 09:17
Jackoby5 and Gagacs reacted
dreid
(@dreid)

Az U23-as csapatnál azt írják, hogy az Anconát kizárták és a Milan az egyetlen aki második csapatot indít. Így a hely az övék. Június 25-ig kell benyújtani a regisztrációs kérelmet.

Egy csoportban 1 második csapat lehet, így mivel 3 3. ligás csoport van. Mi töltjük be az utolsó helyet.

Az még nem fix ki melyik csoportba kerül. Lehet sorsolás lesz.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.06.14. 19:03
LireMille
(@liremille)

Azért meg lehet nézni, Mike és Theo hogyan játszanak a galloknál, hát nem úgy, mint itt a Milanba. Elég komoly a gond, a sztárok már nem akarnak itt játszani, nem motiváltak, de sokak szerint itt mégis kiváló munkát végez a menedzsment. Hihetetlen milyen potenciál van ezekbe a srácokban, de már nem nagyon hisznek a projektben a jelek szerint. Imádkozom, hogy Theo maradjon, a világ legjobb balhátvédje! De nem érdemeljük meg...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.06.17. 21:42
kissheva
(@kissheva)

@liremille Az a hihetetlen, hogy pár hónapja még rózsaszín ködben az egekig emelted az egész klubot Cardinalétól kezdve Furlanistól, Piolistól mindenkit, és most te fikázól mindent és mindenkit legyen az játékos, vezető vagy éppen fórumtárs.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.06.17. 23:06
LireMille
(@liremille)

@kissheva Igen, és hihetetlen mód csalódtam bennük. Többször elmondtam azóta: tévedtem. Hányszor mondjam még el neked is?! Ettől még az van, ami van. Bohócok vezetik a clubot, akik ellen lázonganak a szurkolók, el akarnak menni a kulcsemberek, nem hisznek a projektben. Sem ők, sem a drukkerek. Ezt ki hozta össze szerinted? Miért van így? Mások lepattanóiból akarnak várat építeni (Broja, Royal, Palmieri, stb) miközben a valós erősítéseket elengedik xaros pár milliók miatt... de persze győzni kell. Fonszéka is csúcskategóriás luxusedző. Fórumtársakra ahogy mondod azért haragszom, mert néhányan nem tudják levonni a konzekvenciát. Jönnek óhéber dumával, hogy itt minden jó és szép, és szuper (nem te, természetesen). Csak közben esik szét a kaszni. 

Lehet ezt az olcsózást játszani minden téren, de ebből győztes projekt, csapat nem lesz. Max örök vesztes. De az látszik, hogy mindig az olcsót, a könnyebbet akarják. Én elhittem, amit az elején mondtak (volt aki már azt sem), de hazudtak. Ennyi. Hülyének néztek, engem is, téged is, 123asd-ot is, csak van, aki ezt belátja, más meg inkább úgy van vele, hogy jó lesz így is. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.06.18. 10:37
Jackoby5
(@jackoby5)

@liremille 
"Bohócok vezetik a clubot, akik ellen lázonganak a szurkolók, el akarnak menni a kulcsemberek, nem hisznek a projektben. Sem ők, sem a drukkerek."

Melyik kulcsembereink küldtek neked sms-t hogy nem hisznek a projektben?
A drukkerek véleményét a mi nevünkben mondod vagy többedmagadra utalsz ezzel?

"Mások lepattanóiból akarnak várat építeni (Broja, Royal, Palmieri, stb) miközben a valós erősítéseket elengedik xaros pár milliók miatt... de persze győzni kell. "

Minden játékos aki épp nem az utcáról esik be, az valaki lepattanója, nem minden csavar hibás, csak mert rossz méretet vettél... Ergo lehet hogy XY egy bizonyos közegben nem tudja kamatoztatni az erősségeit, de lehet hogy egy hozzá jobban illő közegben, klasszis lehetne..
(Emlékezzünk Szundira.. a Juventus köszönte szépen a lepattanónkat)

"Fonszéka is csúcskategóriás luxusedző. Fórumtársakra ahogy mondod azért haragszom, mert néhányan nem tudják levonni a konzekvenciát. Jönnek óhéber dumával, hogy itt minden jó és szép, és szuper (nem te, természetesen). Csak közben esik szét a kaszni. "

Senki nem mondta hogy csúcskategóriás luxus edző, én mikor szóba jött írtam egy elemzést, mivel rendesen utána néztem, és megállapítható hogy a taktikájához a keretünk nagyon passzol. Látni lehet a lépésben a logikát, és ez bizony jól is elsülhet, igen neki ez lessz a legnagyobb lehetősége a karrierjében, de ismétlem nem luxus edzőnek hívta itt bárki is, hanem logikusnak. Nyilván ha Klopp-ra lett volna lehetőségünk 100ból 100 an rá teszik a voksukat.
Senki nem mondta hogy itt minden jó és szép lessz, de valami változni fog, és az elmúlt év szenvedése és taktikailag komplett összeomlott csapatra ez bizony ráfér.
Hogy mire érted hogy "csak közben esik szét a kaszni." azt nem értem, hiszen a stadion projekt halad, a keret fejlődik és mélyül, én csak előre mutató jeleket látok...

"Lehet ezt az olcsózást játszani minden téren, de ebből győztes projekt, csapat nem lesz. Max örök vesztes. De az látszik, hogy mindig az olcsót, a könnyebbet akarják. "

Ha a Zirkzees ügynöki jutalékra írod, akkor neked könnyű dobálózni a milliókkal mert nem te fizeted, de a csapatnak az is kiadás, ami az FFP miatt az igazolási büdzsénkből jönne le.. nem garasoskodnak, mert leteszik az asztalra a kivásárlási árat, de egy ügynöknek ne fizessenek 15 millát.. ne vicceljünk már, értem én hogy jó játékos, de ha engedünk az ilyeneknek, akkor mindenki hülyének fog nézni, és mostantól precedenst fog teremteni, és minden játékos akit akarunk, majd jön az ügynöki jutalékkal..

Tudod az a probléma veled, hogy az ujjadból kiszopott gondolataidat tényként közlöd, és megharagszol ha valaki a véleményét nem a te "fix infóidra" alapozva hozza meg.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.06.18. 11:22
123asd
(@123asd)

@liremille Bohócok vezetik a klubot?

Én azt elismerem hogy a vezetőségnek vannak hibái, de szerintem eddig több jót csináltak mint rosszat. Tavaly nyáron a nem létező jobb oldalra hoztak 2 minőségi játékost. Amíg tavaly előtt rossz volt nézni a jobbszélt, most azon ,,hisztizünk" hogy Chukwueze miért ilyen keveset játszik. Aztán ez a ,,bohóc" vezetőség előrelépést mutatott a stadion projektben, és az akadémiát is sikerült felfejleszteniük, ahol nem is olyan rég még egy értelmes játékost nem tudtak kitermelni, most meg több kissrácnak is több lehetőséget követelünk. 

Lázongnak a szurkolók? 

Egyes olasz oldalakon az elvakult szurkolók tényleg írkálnak ilyeneket, kb mint nálunk a Fradisták, de globálisan egyáltalán nem ez van. 

Arra meg hogy el akarnak menni a klucsemberek, meg nem hinnének a projektben arra inkább nem reagálok, mert ez is csak alaptalan hablaty...

 

Fonsecaról meg azért már örülnék ha néznél egy elemzést, és akkor remélhetőleg rájönnél, hogy miért nem név, hanem szakmai döntés alapján hoznak edzőt. Egyáltalán nem őt preferáltam, de ilyeneket mondani róla, úgy hogy még egy meccset sem vezetett szerintem szintén értelmetlen.

Meg ha ,,olcsóznának" ahogy írtad, akkor nem fizetnének 40M t Zirkzerért...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.06.18. 11:50
LireMille
(@liremille)

Jó, tudomásul veszem, hogy nektek nem ez a véleményetek, és jó így minden ahogy van. 

DE! A Curva Sud nem csak néhány jelentéktelen drukker. Mi volt az a több meccses tüntetés, sztrájk? Mi volt Theo nyilatkozata (miutánna ZI lenyilatkozza, hogy mindenki boldog és marad?!). Alaptalan hablaty? Nem, tény. A jutalék miatt azt mondom, ezt értem, vállalható érv. De látnám már, hogy jön is valaki, és nem csak ígéretekkel tömött lenne a goré meg padlás. Látok rációt, igen, abban amit mondtok. Legalábbis ebben-abban. De nekem is nagyon sok mindenben igazam van. 

Fonseca 120 gólt kapott kb. a Romával. Két szezont alatt, ez önmagát reklámozza. Minden komolyabb csapatnál flop volt, most a Lillát behozta nagy nehezen BL-selejtezőre, tavaly még azt se sikerűlt. Mit elemezzek ezen? Nincsenek védjegyei, nincsen identikitje, komoly eredményei. Lehet azt mondani, hogy nem a neve miatt hozták. De akkor mi miatt? Nincs olyan, hogy Fonseca-ball, Fonseca-filozófia, egy szürke egér a sok ezer közül. a Milan jobbat érdemel!! 

Stadion? Mi van vele? Semmi. Még céldátum sincs. U23? Még az se hivatalos (bár 99%), de önmagába ez még nem sok. Hol a klasszis center? Csak az megy, hogy mindenki drága, meg juti, meg magas fizu, brühü... Lehet, én vagyok türelmetlen, ez OK. De ők se sokat segítenek rajtam, meg nem látszik, hogy ezerrel nyerni akarnának. Inkább olyan maszatolás, piszkolás megy csak. Aztán majd jön egy Broja / Omorodion / esetleg Mateta féle csatár, és készen vagyunk. De akkor ne sírjon majd senki szája, hogy többet várt. Zirkzeet sose látjátok Milan mezbe, az tuti.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.06.18. 12:40
kissheva
(@kissheva)

Félreértés ne essék, az, hogy tt nem temeti egyből a csapatot, és a klubot mindenki, az nem jelenti azt, hogy mindenki elégedett. Én sem Fonseca-ról álmodoztam, mint leendő tréner, mikor voltak a piacon ígéretesebb célpontok is, de azért ne temessük már úgy, hogy még egyetlen edzést sem tartott a csapatnak.

Amit nem lehet elvenni a vezetőség érdemeiből (ebbe az Elliot is beletartozik még), hogy a klub pénzügyei rendben vannak. Én azt látom, hogy van egy projekt, ami mellett kitartanak, és valóban nem nevek vannak igazolva, hanem ebbe a projektbe illő darabok. Hogy ez mennyire lesz eredményes, majd az idő eldönti. Én sem hiszem, hogy csak fiatal ígéretekből lehet bajnok csapatot építeni. Én is szívesebben látnék Milan-mezben futballozni nagy sztárokat, de sajnos mi nem tehetjük ezt meg, de tulajdonképpen ez elmondható az összes olasz klubról.

Ami számomra szembeötlő fejlődés, hogy végre vannak piacképes játékosaink. Ne feledjük, voltak olyan évek, amikor még ha fizettünk volna sem kellettek volna a játékosaink a kutyának sem. Ezzel szemben most arról beszélünk, hogy egy-egy létszámfelettivé váló játékosunkra is van kereslet. Vannak kulcsembereink, akik felkeltik tehetősebb csapatok figyelmét, mint Leao, Theo, stb... és jönnek a pletykák, hogy ki hova igazol mennyiért. Azt gondolom, hogy ez természetes. Akkor lenne gond, ha a kutyának sem kellenének. De értük is olyan pénzt tudnánk, kapni, amiből bőven lehetne pótolni őket sőt...

Az u23-as csapat megint csak előrelépés, és jövőbe mutató megoldás az utánpótlásból kiöregedő játékosok számára. Sokkal többet lehet fejlődni egy Serie C-ben, mint a primavera bajnokságban.

Illetve azt se felejtsük el, hogy június 18-át írunk ma, tehát még el sem kezdődött a mercato. A többi csapat sem jelentett még be egyetlen új igazolást sem. (kivétel az ingyen érkezők, akikkel már tavasszal lehetett előszerződni).

Igazából nem értem mi ez a negativitás hirtelen, hiszen semmi olyan dolog nem történt egyelőre, ami az elmúlt éveket nézve meglepetéssel szolgálna. Tavaly nagyobb aggodalomra adott okot Tonali eladása számomra.

Szóval várjuk azért meg legalább a júliust, amikor már kirajzolódik a keret és a tervek, aztán majd le lehet voni a következtetéseket. Addig szerintem felesleges lázongani, ha nincs rá konkrét ok.

Sorry, lehet, ha kicsit csapongó voltam. 🙂 

Béke

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.06.18. 16:36
LireMille
(@liremille)

Köszi a kifejtést! Nekem a bajom pont az, hogy nincs meglepetés. Belőttek egy középkatos átlagot, aztán ezekből próbálnak állítólag "győztes" csapatot építeni. Lássuk, nincsen egy darab olasz válogatott sem, és egyébként is alig néhány játékos van ott az EB-n (pláne erősebb csapatba, kezdőként). Kjaer, Jovic, Giroud és Okafor padozik a válogatottjában (a dán és francia már itt sincs), és akkor van Reijnders, Leao és Theo meg Maignan. Azt ennyi. Tomori vagy RLC a válogatott közelébe se kerül, az olaszok egyike sem, vagy Thiaw, Kalulu se. OK, van még Puli és Musah, akik az USTeambe ott lennének. Eközbe a Sintér kezdőjéből mindenki válogatott, és kezdő is (Sommer, Bastoni, De Vrij, Di Marco, Dumfries, Calha, Frattesi, Barella, Thuram, LM is az lenne nyilván argentínában, de a padról is ott van Darmian, Arnautovic, a friss szerzemény Zielinski, stb. Acerbi is csak a sérülés miatt került ki. Na ez hogy van? Az Internél van della ennyi klasszisra (csődközelben) de itt nincsen? Pedig állítólag itt van pénz, ott meg nincsen... 

Mások még olaszba is tele vannak válogatottakkal, klasszisokkal, nálunk meg alig van 1-2 mutatóba... és azok se maradni akarnak mind. Lehet nézni innen és onnan is. 

Ha érkezne Rabiot, Hummels, Zirkzee, Calafiori, esetleg Vanderson vagy Yan Couto a jobb oldalra, máris másképp néznénk ki, és ezt símán ki lehetne hozni 100 millióból összesen! De hát drágák, meg a fizu, meg az ügynök, meg hát nem elég fiatal... és a végén marad a gemblerkedés. Ebből NEM LESZ győztes projekt. Szar a stratégia, na. A nagy baj, hogy SENKIT, de SENKIT nem tudunk hozni, akire mások is vadásznak, és mások is nagyon akarnak, akiért konkurencia van. Vannak a lepattanók (am. Puli, Tomori, és RLC se kellett a kutyának se rajtunk kívül), meg a fiatal prospectek. Ennyi. Hozzanak már olyanokat is, akikkel valamennyire tutira lehet menni, könyörgöm.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.06.19. 10:20
Jackoby5
(@jackoby5)

@liremille 

Mivel mindig azt emelem ki hogy mivel nem értek egyet veled, most kiemelném azt hogy mivel értek egyet.

"Ha érkezne Rabiot, Hummels, Zirkzee, Calafiori, esetleg Vanderson vagy Yan Couto a jobb oldalra, máris másképp néznénk ki''

Ezt teljesen adom! Calafiorit már csak azért is leigazolnám mert Olasz, és úgy néz ki mint a 2000es évekbeli Olasz védő prototipusa. 😀

"Eközbe a Sintér kezdőjéből mindenki válogatott, és kezdő is (Sommer, Bastoni, De Vrij, Di Marco, Dumfries, Calha, Frattesi, Barella, Thuram, LM is az lenne nyilván argentínában, de a padról is ott van Darmian, Arnautovic, a friss szerzemény Zielinski, stb. Acerbi is csak a sérülés miatt került ki. Na ez hogy van? Az Internél van della ennyi klasszisra (csődközelben) de itt nincsen? Pedig állítólag itt van pénz, ott meg nincsen... "

Teljesen jogos észrevétel, az Inter most a Juventus taktikáját tolják, amit korábban a Fester is csinált itt.
Kiöregedett de még bizonyítani akaró neveket igazolnak, akik most azonnal jók és ugyan nem számíthatnak a legtöbbjükre hosszú távon, de ott a lényeg az hogy van egy X rendszer, és mindig olyanokat igazolnak akik már annyira képzettek hogy hamar beilleszkednek és felveszik a ritmust, igy nagy visszaesés nincs ha kiöregszik valaki vagy eladnak valakit.
De hogy hosszú távon melyik taktika lessz a kifizetődő azt nem tudom.
A játékosok fizetésén viszont tényleg kellene emelni, mert 2-3 millióért nem sokan akarnak manapság játszani...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.06.19. 13:17
LireMille reacted
LireMille
(@liremille)

Így van. A sztárcsapat nálam attól sztárcsapat, hogy olyan játékosokat foglalkoztat, akiktől instant eredmény várható potenciálisan. Ha ezek a világ legjobbjai akkor azért, ha kicst más zeniten túli obsitosok, akkor azért, de ott van bennük a bajnoki mentalitás, a győztesség. A Milan csak egy nevelde, egy kereskedés. Használtautó piac. Ha nyerni akarunk, akkor az Inter taktikája a nyerő. Minek fiatalokat venni, ha megtartani úgyse megy, és lehet kezdeni mindent elölről. Ez csak adok-veszek szakkör. Hasznot termel, de ennyi. Jöjjön Rabiot, Hummels, Müller, Carvajal, ezer inkább, mint ez a sok suhanc, akikkel mindig futottak még leszünk. Ha meg mégis fiatalt veszünk, az legyen magas polcról, és ne valami random arcot a francia ligákból, vagy belgából. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.06.19. 13:50
Oldal 31 / 31