Fórum
Igazolási hírek (tá...

Igazolási hírek (távozók)

Oldal 2 / 2

Anselmo
(@anselmo)

Értékelni szerintem úgy lehet, hogy a nyilvánvaló inkompetencia mellett ez a klub stratégiájának és felfogásának egyenes következménye. Azért tartom jobbnak a egy kicsit jobbnak a futballt, mint a való életet, vagy a politikai, a társadalmi kérdéseket, mert itt azért van egyfajta visszamérésre lehetőség. Egy objektív igazság, amit tabellának hívnak. Itt is lehet hülyíteni ideig-óráig a népet, mehet a hangzatos címszavak említése, vagy az üres marketing, de a nap végén nincs hová bújni. Ezért nem szabad sosem hazudni, vagy a valóságtól teljesen elrugaszkodni a futballban, mert kiderül. Ráadásul viszonylag hamar. Amit látunk most, az arra utal, hogy elemi hiányosságok vannak a vezetőségünkben a futballszakma értésében. Persze nagyképűen hangzik, hogy itt mi az oldalon jobban tudjuk, mint ők... de én hiszek abban, hogy a leglelkesebb és egy adott téma iránt legjobban érdeklődő amatőrök sokszor valóban jobban értenek az adott témához, mint akik csak és kizárólag alap üzéleti sémákban gondolkodó "profik". Egyszerűen azért, mert szenvedélyből érdeklődnek iránta, amely a tanulásnál, az összefüggések megértésében az egyik legnagyobb hajtóerő. 

Akik ma vezetik a Milant, kizárólag ilyen üzleti alapsémákban tudnak gondolkodni, és közben a legelemibb összefüggéseket sem látják át. A futballvilág ma három kasztra esett szét. Van felül az elit, amely erőből (pénz) megvásárolja azokat, akikben biztosan mocorog valami, ami kiemeli őket az átlagból. Néha buknak vele, de többnyire nem ez a helyzet. Aztán van a középosztály, amely ezt már nem engedheti meg magának, de még van némi tőkéje, mozgástere. Az ő sikerük nem azon múlik, mint az elité (megtalálni azokat, akik tényleg sokkal tehetségesebbek az átlagnál), hanem azon, hogy akiket vesznek be tudják illeszteni egy hozzájuk passzoló tökéletesen olajozott játékrendszerbe, tudnak-e olyan szakmai műhelyet létrehozni, amely erre képes - átlagosnál kicsit jobb játéksokkal. Némi sarkítással: a középosztály esetében sokkal fontosabb a játékosok vásárlásánál, hogy a megfelelő edzőre, szakmai stábra és menedzsmentre költsenek. Ha ez megvan, az a kulcs a sikerhez. A Milan ezt a középosztályos státuszt választotta (kényszerűen), de közben nem akar megfelelni a kasztjában elvárt legfontosabb működési struktúrának. Ezt pedig az élet most vaskosan megbünteti.

A Milan identitásválságban szenved továbbra is. Beragadt egy olyan rétegbe, amely nem elfogadható a szurkokók számára, sem a szponzorok számára. Kicsit magam ellen beszélve (mert én nem ezt akarom), nekünk nem lenne más dolgunk, mint a legalsó kaszt által megtermelt legtehetségesebb játékosok közül csemegézni, és azokat egy pazar szakmai menedzsment által egy tökéletesen működő rendszerbe integrálni, majd ebből hülyére keresni magunkat. Ahogy az Atalanta, a Dortmund, stb. Csak hát a Milan nem Atalanta és nem is BVB. De el kéne dönteni végre, kik vagyunk. Három kaszt van, nincs több. Olyan kaszt, amiben Cardinale és társai gondolkodnak, az nem létezik. Ez a téveszme vezet oda, ahol vagyunk. Legyél vagy gigász, vagy ha nem tudsz, élj meg úgy, mint a többiek! De nincs különutas politika. Vagyis van, ezt hívják céltalan kukázásnak, sodródásnak.  

Ez a klub arra nem költ, amire a legjobban kéne. Közben úgy cserélgeti a játékosokat, mint más az alsőneműt, és reménykedik, hogy majd varázsütésre beválik a következő eresztés. Esélyt sem adnak a sikerre, mert nem teremtik meg hozzá a szakmai és közegi alapokat. Ha nem akarnak tönkre menni, ideje lenne felébredni. Döntsék el végre, kik vagyunk a térképen! Ha ez megvan, akkor pedig igazítsák ahhoz a működést, és vagy hozzanak sztárokat, mint Berlusconi, vagy ha nem, akkor keressék meg a legszenvedélyesebb, lelkesebb embereket, akiknek ez az életük, és alakítsanak ki egy szakmai műhelyet, mint egy várossal arrébb Lombardiában. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.01.21. 15:55
kissheva, bubu971 and tupi reacted
dreid
(@dreid)
Írta:: @anselmo

Értékelni szerintem úgy lehet, hogy a nyilvánvaló inkompetencia mellett ez a klub stratégiájának és felfogásának egyenes következménye.

Azért szerintem nem beszélhetünk arról, hogy inkompetencia. Mielőtt félreértenéd, én sem vagyok elégedett, de Reijnders és Fofana megszerzése pl. egyáltalán nem inkompetencia. Az is teszik, hogy felismerik a hibáikat és simán simán túladtak volna Emersonon.

Ami nagy hiba, hogy elengedik az olasz vonalat, pedig luxus csökkentett kerettel nekimenni egy szezonnak. Szerintem Ricciért most kéne letenni a pénzt. +  hogy sajnálják a pénzt egy komoly csatárra..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.01.24. 12:50
Anselmo
(@anselmo)

@dreid Hát szerintem nem attól kompetens valaki(k), hogy 16 igazolásból rá tudsz bökni 3 db-ra, hogy az egész jó igazolás volt. Nagyon örülök, hogy 16-ból nem 16 igazolás szar. Ezt szerintem te sem gondolhatod komolyan dreid. De az, ha az igazolások 75-80%-a szar, használhatatlan, stb, az bőven kimeríti nálam az inkompetencia fogalmát. Ha te keramikus vagy, és megbíznak 20 váza elkészítésével, amiből 5-öt jól megcsinálsz, akkor te most kompetens keramikus vagy? Néhány hiba belefér, emberek vagyunk, de ha a munkahelyeden 75%-ban rossz döntéseket hozol, téged bizony jó eséllyel ki fognak rúgni. De az biztos, hogy senki nem fogja azt gondolni, hogy te kompetens vagy.

Az meg, hogy észreveszik... hát köszi. Ha éppen félrenéznek, és a tüntető, lázongó, drapériákat fejjel lefelé lógató szurkolókat nem is veszik észre, azt nem annyira nehéz, hogy 8. helyen van a csapat már hónapok óta. És hogy ilyen szarul 2015 óta nem álltunk a bajnokságban, mint most. Mekkora kompetencia ez, hogy észreveszik, hogy szarul megy a csapatnak! Fonsecát is kirúgták, csak 2-3 hónappal később, mint kellett volna. Meg eleve mekkora kompetencia volt éppen őt kinevezni, ha már itt tartunk...  

Nem értelek félre, de ezt most szimplán csak kötözködésnek érzem. Ibrának se képesítése, se tapasztalata, Moncada egy scout, aki most sportigazgató, szintén releváns képesítés és tapasztalat nélkül. Ez a kompetencia akkor? Vagy mitől nem nyilvánvaló ez? Az, hogy arra sem ügyelnek, hogy a lehet legnagyobb keret legyen elérhető - megfelelve a nemzetiségi szabályoknak - az sem a kompetencia jele. Nálam. Ez egy szar, hozzá nem értő vezetőség. Ibrával az élen, aki egy bohóc lett. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.01.24. 13:21
Gagacs reacted
dreid
(@dreid)
Írta:: @anselmo

@dreid Hát szerintem nem attól kompetens valaki(k), hogy 16 igazolásból rá tudsz bökni 3 db-ra, hogy az egész jó igazolás volt. Nagyon örülök, hogy 16-ból nem 16 igazolás szar. Ezt szerintem te sem gondolhatod komolyan dreid. De az, ha az igazolások 75-80%-a szar, használhatatlan, stb, az bőven kimeríti nálam az inkompetencia fogalmát. Ha te keramikus vagy, és megbíznak 20 váza elkészítésével, amiből 5-öt jól megcsinálsz, akkor te most kompetens keramikus vagy? Néhány hiba belefér, emberek vagyunk, de ha a munkahelyeden 75%-ban rossz döntéseket hozol, téged bizony jó eséllyel ki fognak rúgni. De az biztos, hogy senki nem fogja azt gondolni, hogy te kompetens vagy.

Az meg, hogy észreveszik... hát köszi. Ha éppen félrenéznek, és a tüntető, lázongó, drapériákat fejjel lefelé lógató szurkolókat nem is veszik észre, azt nem annyira nehéz, hogy 8. helyen van a csapat már hónapok óta. És hogy ilyen szarul 2015 óta nem álltunk a bajnokságban, mint most. Mekkora kompetencia ez, hogy észreveszik, hogy szarul megy a csapatnak! Fonsecát is kirúgták, csak 2-3 hónappal később, mint kellett volna. Meg eleve mekkora kompetencia volt éppen őt kinevezni, ha már itt tartunk...  

Nem értelek félre, de ezt most szimplán csak kötözködésnek érzem. Ibrának se képesítése, se tapasztalata, Moncada egy scout, aki most sportigazgató, szintén releváns képesítés és tapasztalat nélkül. Ez a kompetencia akkor? Vagy mitől nem nyilvánvaló ez? Az, hogy arra sem ügyelnek, hogy a lehet legnagyobb keret legyen elérhető - megfelelve a nemzetiségi szabályoknak - az sem a kompetencia jele. Nálam. Ez egy szar, hozzá nem értő vezetőség. Ibrával az élen, aki egy bohóc lett. 

Nem akartam kötözködni. Csak én némileg másképp látom. Nem 2 jó játékost igazoltak. Csak azért írtam azt a kettőt, mert ők nagyon úgy néz ki, világklasszisok lehetnek.
Ibráról annyit, hogy én nem látom fontos döntéshozónak. Nálam ő egy szócső és egy bokszzsák, aki magára vonja a haragot az igazi döntéshozók elöl.

A keret kihasználatlansága nekem is nagy bosszúságom.

Mint mondtam én is másképp csináltam volna. Az is igaz, hogy fogalmam sincs, hogy amit én szerettem volna, az megvalósítható lenne-e és bár azt írom, hogy nem tartom őket inkompetensnek, de azt nem, hogy nem érdemelnének meg egy jó nagy segberúgást.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.01.24. 21:48
tupi
 tupi
(@tupi)

Most meg már úgy néz ki Morata megy el télen törökbe.. Hát ez már kezd komikus lenni 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.01.30. 16:44
hodyzoli reacted
Jackoby5
(@jackoby5)

Van egy érzésem hogy valami amerikai aki eddig csak a baseballhoz értett, most real life football manager játékot játszik úgy hogy nem ért hozzá.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.01.30. 17:45
gumicsiga
(@gumicsiga)

Az egyik igazgatónk biztos jól beszél törökül, mert úgy alkudoznak a játékosokról, mintha csak bőrkabátot akarnának adni/venni.

Pavlovic, Tomori nem akart menni, akkor menjen Morata és Camarda... Szvsz a védelemben nagyobb gondok vannak, de onnan csak eladni akartunk, igazolni semmiképp.

Talán a Kalinic,Silva voltak azok a csatárok, akikért utoljára komoly pénzt fizettünk...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.01.30. 18:15
hodyzoli
(@hodyzoli)

@tupi Csak menjen már!!!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.01.30. 23:58
Nobody
(@nobody)

Mindenki eladó, attól függetlenül lesz a helyére bárki? Akkor Jovic-Abraham kettős lehozza a maradék félszezont? Gabbia-Thiaw sérült duó jó lesz középre? Vagy majd a Futoroba, Bonera által kért és igazolt játékosok megoldják?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.01.31. 00:10
Anselmo
(@anselmo)

Olyan szintű kabarécirkusz ez már, ami körülöttünk zajlik, hogy lassan nyilatkozni sem érdemes róla. Lassan szerintem a felröppent hírek 97%-ának semmi valóságalapja nincsen, megbolondultak a vezetők, az újságírók és a játékosok is. De vegyük sorra!

- A nyári 5 igazolásunkból (Abrahamet nem számítva, aki kölcsönben van amúgy is) már állítólag 4-et árulunk, vagy odaadnánk bárkinek. Félév után. Állítólag...

- Theóért 40 milliót adna egy Como...

- Közben egyes újságírók azt nyilatkozzák, hogy 98% (!), hogy Ricci (!) már kezdő lesz a derbin (!), és közben már arról is írnak, hogy Lucca és Giménez EGYÜTT érkeznének, 30+35 millióért, és még Joao Félix is befuthat...

- Miközben Morata a békülés után lelép az aszonykával törökbe...

- Ha veszít Conceicao az Inter ellen, akkor őt is kirúgják állítólag...

- Ibra pedig beadta a felmondását Zágráb után, de nem fogadták el...

Hát már meg ne haragudjon a világ... de ennyi sületlenséget és irreális baromságot még a legképzettebb és elszántabb trollok sem tudnak kitalálni. Ha ennek akárcsak a fele igaz volna, akkor a milánói Elmegyógyintézet új székházának a Casa Milant javaslom a jövőben. A tény annyi: érkezett egy ingyen Walker, 35 évesen. De ha olvasod a lapokat, rötgtön olyan forradalmat vizionálnak, hogy a kínai éra kezdete ahhoz képest lófütty volt. Az ember tényleg már csak röhögni tud ezen a Blikk/Barátok Közt/Benny Hill Show szintű hülyeségkavalkádon, amit az elmúlt hetekben (de főleg napokban) olvasni lehet. Én nagyon vevő vagyok az igényes és szellmes szórakozásra, de ez már kicsit túl igényes és túl szellemes.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.01.31. 09:33
Jackoby5
(@jackoby5)

Maldinit kirugták Csárli miatt, pedig nem is buktunk rajta sokat, és mint látjuk nem vele volt a gond.
Ha a Csárli biznisz miatt repült Maldini, akkor most ki viszi el a balhét a totálisan elbszott nyári produkció miatt?
Egy Pszihologus is jöhetne a csapathoz, mert egy Zagrab ellen elvártam volna hogy ugy fussunk ki a pályára mint ahogy a bajnok évben az utolsó fordulóban ahol minimum X kellett hogy bajnokok legyünk, és az első perctől bedaráltuk az ellenfelet. 
Rossz zsarunk van SC és Ibra személyében, de a jó zsarut elüldöztük... Gratulálok az impotens vezetőségnek és a pénzéhes mocsok tulajnak. 
Vissza sírom Berlu papát, amég nem kényszerítették térdre a padret az 500 millas büntivel, addig azért nem szükölködtünk..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.01.31. 10:18
hodyzoli
(@hodyzoli)

@jackoby5 Mindennel egyetértek (ki visz el a balhét, piszomókus kéne ide), viszont szerintem a CdK biznisz max. ürügy volt, Maldini szerintem inkább azért repült mert Ő építkezni akart, az aktuális keretet mindig kicsit erőssíteni, a vezetőség meg "tőzsdézni" akart, Tonalit (vagy valakit) eladni nagy pénzért és helyette venni 2-3-4 20-25 milliós játékost, akikből (ha jól vannak kiválasztva...) megint lehet nevelni akár több "pénzcsapot" is és így tovább. Szerintem Őt a csapatépítési stratégiák közötti áthidalhatatlan ellentét miatt küldték el (gyanítom nem akarta engedni Tonali eladását és az ilyen irányú építkezést), a CdK biznisz csak kifogás volt. 

Pontosan EZÉRT nem hallani még elégedetlenséget a vezetők irányába, mert anyagilag rendben van (még) a csapat, plusszos a mérleg, az meg hogy hogyan jutunk oda nem érdekli Kardinálist. A kérdés hogy nyáron mi lesz. HA nem lesz BL, akkor a mérleget játékoseladással lehet egyenesbe hozni, akkor meg nehéz lesz eladni a "mi trófeákat akarunk nyerni" szöveget. Ha ki lesz baxva pár vezető, lesz pénz a keret javítására, akkor más a szitu, de ezt jelenleg ki hiszi el? Ha meg valami csoda folytán elérjük a BL helyeket, akkor semmi nem fog változni.

A hozzászólás módosítva: 3 hónap telt el , hodyzoli
VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.01.31. 10:42
Jackoby5
(@jackoby5)

Amúgy a probléma pont a hülye játékos politika miatt van, értem hogy jó 20-25 éveseket igazolni akik még fejlődhetnek, és ez menne is, de a csapatba kellene minden részlegre egy klasszis.. egy védő, egy KP egy csatár.. akik azonnal hozzák azt a bizonyos szintet, és minden egyes meccsen tudjak hogy mit és hogyan.. ők mutatnak utat a fiataloknak. Mint Kjaer, Ibra, a közppályánkon nem volt ilyen, talán Kessie volt utoljára akit néha ugyan szidtunk, de azért mindig stabil volt. 
Leao is teljesen más játékos lenne, ha nem ő lenne a sztár.. hanem csak egy támadó aki mellett van egy sztár támadó..
Nincs kitől tanuljanak, nincs senki akire felnézhetnek.. ez így nem jó!
Olaszunk sincs.. aki van az nem kezdő. 
Igaz nem is tudnék most hirtelen kit mondani, talán ha Veratti nem Qatarba ment volna terrorista pénzért..
Lényeg hogy nem lehet minden játékost ugyanugy megítélni.. pl ha egy Mbappe kapna 15 milliót per év, és kerülne 120 millióba, az még mindig jobb üzlet mint 3 támadó 2 millás fizuval.. mert elöbbinél fixen tudjuk hogy a semmiből is tud villanni, és a nyögvenyelős szar meccseken is benne van a pakliban hogy a semmiböl eldönti a meccset.. amivel nyilvan a klub jobban jár hosszú távon, mint hogy van 3 egyszer majd talán beér kategoria..
Ezt Maldini értette, és tenni is akart érte, de neki 20-30 milliós plafonokat adtak..
És ha már Tonali, hát most nagyon elférne a középpályánkon..

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.01.31. 15:29
HegyalJani
(@hegyaljani)

Egy szó jut eszembe arról, ami az elmúlt pár napban történik: KÍNOS

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.01. 09:23
Oldal 2 / 2