@nobody Mivel a Chelsea besértődött Maignan miatt, ezért elvi okokból nem engedik hozzánk Douét (A Chelsea és a Strasbourg tulajdonosi köre ugyanaz). Róla letett a vezetőség. A hírek szerint Pubill megy a Wolveshoz, mi pedig ráfordulunk Jackson Tchachoua leszerződtetésére a Veronából... olcsó. 8 millió az értéke, 10-12 millió között tervezik elhozni, oszt le van tudva.
@nobody Amúgy a két poszt közül szerintem a balhátvéd volt az égetőbb. Én jobbhátvédként szívesen megnézném Saelemaekers mire képes. Ha Doué nem jön, csak azért oda nem hoznék embert, hogy elmondhassuk, igazoltunk egy jobbhátvédet (lásd Emerson Royal).
Estupian érkezésével egy védekezésben erősebb, támadásban gyengébb (előremozgásban mindenképp) védő érkezik (?), így a másik oldalon a támadóbb szellemű Jimenez/Saelemaekers nem tűnik számomra annyira vállalhatatlannak. Nyilván egyikük posztja sem kifejezetten JHV, inkább 5 védős felállásban szárnyvédő, esetleg jobb oldali középpályás. Viszont ha Estupian "hátrébb marad", akkor jobb oldalon szerepelhet valaki támadóbb felfogásban.
Ez szerintem azért is lehet(ne) előnyös, mert sokkal inkább egyensúlyba kerülnének a szélek. Eddig volt egy Leao-Theo baloldal, ami nagyon erős volt támadásban, de védekezésben nem feltétlenül hozták az elvártat. A másik oldalon Pulisic - Walker/Calabria/Emerson inkább védekező mentalitásban játszottak, nem rajtuk keresztül mentek a támadások.
Így lehetnének védekező BHV-támadó BSZ + támadó(bb) JHV-védekező(bb) JSZ szélek. Nem lepődnék meg, ha ezt az olcsó megoldást választaná a vezetőség, mert "darabra" mondhatják, hogy megvagyunk.
Azért ez határozottan biztatóbb és jövőbemutatóbb igazolás, mint Archie Brown lett volna. Számomra az a fájdalmas kérdés viszont felmerül, hogy ha ilyen kiváló ár-érték arányban el tudtuk hozni 2-3 nap alatt Estupinant, akkor mi a francot akartunk Archie Brownnal? A két játékos vételára között 8-10 millió euró lehet, és minőségben, tapasztalatban ég és föld a kettő.
Ilyenkor dolgozik bennem az összeesküvés elmélet és azt gondolom, hogy semmit nem akartunk Archi Browtól. Az egész egy elterelés volt. Ezzel a gyerekkel már régen megyegyezhettünk és közölhette, hogy el akar menni mégpedig Olaszországba. Ugyanúgy Pubill is egy nagy lufi. Simán leigazolhattuk volna, ha akarjuk, dem ő a cél... Kérdés, beválik-e a taktika a jobb oldalon és Jashari esetén is.
@dreid Helyenként amúgy tényleg egészen komolytalanok ez a dolgok valóban. Pubill kapcsán is kész tényként közölve olvastam, hogy A Wolverhampton megszerzi, pole-pozícióban van, stb, erre ma reggel olvasom, hogy az Atlético Madridhoz szerződött. Szó nem volt erről eddig sehol. Biztos, hogy mi nem akartuk olyan nagyon. Hogy miért, az más kérdés, talán nem is lényeges, hogy az ügynöki díjak, az egészsége vagy a képességei miatt.
Két dolog eddig szerintem ténykérdés: iszonyat mennyiségű játékost hoznak velünk kapcsolatba, de akiket eddig valóban leigazoltunk, azok minőségi játékosok mind (most Terracciano kapust hagyjuk, az egy más tészta). De eddig "bóvlit" - bár nagyon sokat hoztak velünk szóba - még valóban nem igazoltunk le. Modric, Ricci, Estupinan, és Jashari (a vele kapcsolatos híreket azért mindezen nyilatkozatok után nem lehet megkérdőjelezni) mind remek kvalitású futballista alapetően. Azt gondolom, hogy Doué is ez a kategória lenne.
A Jashari,Doué, Vlahovic hármas van még "folyamatban" bár annyira megrekedtek a tárgyalások, én mindhármukkal kapcsolatban azt érzem, hogy nem fognak érkezni. A leigazolásukhoz, kb 4-5M€-t kéne pluszba rááldozni a büdzséből -és sokat az ego-ból-. Viszont lassan eljutunk oda, hogy Jovic szintű támadót fogunk igazolni pénzért, aminek egy ilyen gazdaságos klubbnál nincs sok értelme.Egyébként még most is elég jól állhatunk a büdzsével, mert ha mindenkit kifizetnénk akkor lennénk kb. nullán -eladás,vétel-, tehát minimális ráfordítással lenne vége a mercatonak.
* A gazdaságossághoz. Espumizannak egyébként nagyon örülök, Tare szerinte egy jó üzletet csinált, viszont előtte lemaradtunk Brown-ról, akinek 8M€ lett volna a vételára és 2M€ az ügynöki jutalék, azt nem fizettük ki, de 18-at kifizettünk a kolumbiaiért.