Fórum
Igazolási hírek (ér...

Igazolási hírek (érkezők)

Oldal 16 / 19

Gagacs
(@gagacs)

@hegyaljani 🤣 🤣 🤣

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.06.25. 09:27
bubu971
(@bubu971)

@Jani, én extázisban vagyok, szerintem jövőre triplázunk. 😀 

A hozzászólás módosítva: 2 hónap telt el , bubu971
VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.06.25. 09:51
Anselmo
(@anselmo)

Ez a fantommercato eddig a vezetőség legnagyobb találmánya. Fenntartja a rettegést és izgalmat az utolsó pillanatig, utoljára A Dolog (1982) volt rám olyan hatással, mint ez a nyár. Nem bízom senkiben, s azt lesem, hogy mikor és mivé fog átalakulni a csapatom. Közben mintha senki nem az lenne, mint akinek látszik, és sorra fogynak a keretből az emberek, mint a 10 kicsi négerben. Lángszórót még nem láttam, de talán az is csak idő kérdése. 

SZÜRREÁLISBA HAJLÓ HÍREINK:

Musah megkapta a selyemzsinórt Furlanitól és Tarétől. Minimum szokatlan, hogy még el sem adott (de annak igazán a közelében sem lévő) játékosra kimondják kerek-perec, hogy "nem rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, mint amire a projektnek szüksége van". És, hogy el is köszönünk tőle. Tíz kicsi néger, mondom én.

https://www.milannews.it/calciomercato-milan/mn-tare-musah-ottimo-giocatore-ma-non-ha-le-caratteristiche-che-servono-al-progetto-581576

Eközben Kongó Állam (nem tudom, melyik a sok közül) 14 millió euróval támogatja szeretett klubunkat, cserébe a kongói címer is ott virít majd a következő (2026/27-es) szezontól a Milan címere mellett/alatt/fölött. De persze Furlanit zavarja, hogy a Milant egyesek holmi "gazdasági társaságnak" aposztrofálják. Alaptalan rágalom.    

https://www.milannews.it/calciomercato-milan/mn-furlani-tutte-le-risorse-economiche-verranno-investite-sul-mercato-ma-ci-sono-dei-paletti-581611

Eladtuk a keret legértékesebb játékosait (Leao kapcsán azért még várunk az igazira), a távozókkal a keret értéke 370 millió euróra csökkent, ami sosem látott mélység. És nem Modric és/vagy Xhaka fogja ezt feltornászni. És persze senki nem érti, mi a gondja a szurkolóknak, hiszen még mindig itt van nekünk Loftus-Cheek. De hiába mondja rá most hirtelen Tare és Furlani, hogy ő Európa egyik legteljesebb középpályása valójában, ettől a 10 milliós értéke még nem lesz 55-60 millió. Ez nem a tőzsde. Vagy talán azt hiszik, ha eleget mondogatják, a végén még mindenki - beleértve Rubent is - elhiszi magáról/róla, hogy hozzá fogható játékos nincsen. Reijders helyett tehát már meg is van a pótlás: Ruben Loftus-Cheek. És még a telefont sem kellett felemelni hozzá:

https://www.milannews.it/news/mn-tare-come-sostituire-reijnders-difficile-fare-paragoni-ma-c-e-uno-come-loftus-cheek-581578  

Furlani ma reggeli nyilatkozata: "megvolt az első igazolásunk (Tare), és rögtön a második is (Allegri). Tehát már két igazolásnál tartunk valójában, és nem ezek lesznek az egyetlen igazolások". Ez jó hír, és még a nyugdíjakat is elutalják ebben a hónapban is. De a két új igazolásnál maradva, melyikük fogja lőni a gólokat? Tare középcsatár volt, belőle kinézem. Forradalom persze nincs, hiszen csak 8-10 játékos megy alsóhangon. De ha csak 2-3 érkezik, akkor valóban nincs forradalom. Csak keretszűkítés és amortizáció. 

https://www.milannews.it/primo-piano/la-verita-di-furlani-dal-budget-per-gli-acquisti-ai-casi-rinnovi-passando-per-la-strategia-societaria-581567

Furlani pedig már a RedBird weboldalára irányítja a sajtótajtékoztatón a kedves érdeklődőket, akik nem értik Ibra úr szerepét. Ott mindenki megláthassa, milyen fontos pozíciót tölt be emberünk:

https://www.milannews.it/news/mn-furlani-il-ruolo-di-ibra-e-a-livello-di-proprieta-se-andate-sul-sito-di-redbird-lo-vedete-e-stato-e-rimane-una-persona-molto-importante-nel-progett-581543

Mára a végére értünk. A forrásokat azért linkelem be, mert olyan szürreálisak a bennük elhangzottak, hogy a modik rémhírkeltés miatt gondolkodás nélkül törölnék, mert ők sem hiszik el, hogy ez igaz lehet. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.06.25. 10:46
kissheva, hodyzoli, bubu971 and 1 people reacted
bubu971
(@bubu971)

@anselmo már nagyon hiányzott egy optimista, szebb jövőképet felvázoló írás, köszönöm szépen.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.06.25. 12:50
dreid
(@dreid)
Írta:: @hegyaljani

Kíváncsi vagyok, hogy ki mit szól az eddigi érkezőkhöz!

Látva az új játékosokat én egyre bizakodóbb vagyok! 🙏

Gondolom ez vicc, mivel jövő héten indul igazából az igazolási időszak.. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.06.25. 14:07
dreid
(@dreid)
Írta:: @anselmo

Ez a fantommercato ...

És még pluszban a pletykák:

Theo jó eséllyel megy a sivatagba

Milan még soha nem volt ilyen közel Riccihez: 25 milliós művelet bónuszokkal együtt….

https://www.milannews.it/calciomercato-milan/il-milan-mai-cosi-vicino-a-ricci-operazione-da-25-milioni-inclusi-i-bonus-581643

Pobegát nem veszi meg a Bologna, mert "sok pénz". De mivel jó szezont futott 1400perccel, ezért kölcsönvenné....

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.06.25. 14:12
Nobody
(@nobody)

@hegyaljani Adli, Pobega, Bennacer, Sala, Okafor, Lazetic, Colombo és Vasquez is visszatért. Sok tapasztalattal és játékperccel a hátuk mögött.

Kész az új csapatunk!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.06.25. 15:18
HegyalJani reacted
dreid
(@dreid)

Theo Hernandez úgy döntött, hogy elfogadja az Al Hilal ajánlatát , akik egy hároméves, 18 millió eurós szerződést tettek le, plusz 7 millió eurós bónuszt. Erről ma reggel írt a Corriere della Sera , hozzátéve, hogy a francia hátvéd igent mondott az araboknak, miután a játékos biztosítékot kapott Didier Deschamps-tól, Francia válogatott edzőjétől, hogy akkor sem kerül le a válogatott radarjáról, ha Szaúd-Arábiába megy játszani. A felek valójában az utolsó részleteket egyeztetik, mielőtt lezárulna a dolog . A megállapodás után a francia hátvéd áteshet a szokásos orvosi vizsgálatokon, mielőtt aláírná új, igen gazdag szerződését az arab klubbal. 

https://www.milannews.it/calciomercato-milan/dalla-francia-theo-hernandez-all-al-hilal-ultimi-dettagli-sistemati-le-cifre-dell-affare-581725

https://www.milannews.it/calciomercato-milan/mn-theo-all-al-hilal-le-parti-stanno-limando-gli-ultimi-dettagli-poi-le-visite-mediche-del-terzino-581737

https://www.milannews.it/rassegna-stampa/theo-verso-l-arabia-saudita-milan-al-lavoro-per-l-accordo-definitivo-con-l-al-hilal-581717

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.06.26. 10:40
Gagacs reacted
gumicsiga
(@gumicsiga)

Így, hogy megint eladtuk egy kulcsjátékosunkat -plusz Theo és talán Musah-, a tavalyi szezon legjobb KP-ját, megint lett egy normális büdzsé nyárra. Bárhogy is alakul ez a mercato nálam az lenne az elvárás, hogy ezért ne kelljen már eladni minden évbe a klub egyik legértékesebb játékosát...

Egyesével nem mennék bele az igazolásokba összességében, Tare szerintem egy jó szakember, benne és Allegri rutinjában lehet bízni, ha nagyjából azokat kapják, akiket kértek, akkor szerintem jók lehetünk.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.06.30. 11:13
Anselmo
(@anselmo)

Kíváncsi leszek, hogy milyen keret alakul ki itt a mercato végére. Mármint jellegét, mélységét és minőségét tekintve. Alapvetően és amennyi a hírekből átszűrődik, logikusan igyekeznek felépíteni a csapatot, de mégis irdatlan mennyiségű kérdőjelet és problémát látni. Ezek persze többnyire nem a Tare-Allegri párosnak róhatók fel, de nekik kellene megoldani. Már önmagában az, hogy egy fél kezdőcsapat hiányzik még (nincs kezdő jobb hátvéd bal hátvéd, középpályán is egy fő mínusz van, és Giménezt leszámítva nincs csatár a keretben), közben van 4 olyan középhátvéd is, amelyek egyike sem tölt el engem jó érzésekkel, a széleken pedig Leao és Pulisic mögött pedig már csak fél lábbal kint lévő játékosok vannak (Okafor, Chukwueze), meg a már kétszer is kölcsbeadott Saelemaekers. A kapuban meg a sértett és elvágyódó Maignan, kétséges formában. Holnap lesz július 1, ez tény, de valami borzalmas az összképe a keretnek egyelőre. 

Lényegében eladtunk már a keret 5 legfontosabb emberéből kettőt (Theo már csak formalitás), plusz Kalulu is ment, de még mindig ott tartunk, hogy mintha nagyon az eladásoktól függenénk továbbra is. Amíg Morata, Thiaw, Musah és valamelyik szélső nem távozik, addig alig-alig lesz mozgástér - egyébként létfontosságú pozíciókra. Arról már nem is beszélve, hogy a kölcsönjátékosaink (Pobega, Adli, Bennacer, Colombo, ugye még Okafor, na meg a kegyvesztett Emerson Royal) gyakorlatilag jó eséllyel ránk rohadnak. Legjobb esetben is száraz kölcsön megint, aztán szevasz. Szóval ezen a fronton is rosszul állunk. A fiatalokat éppen elpazaroljuk, Camarda Leccébe ment, Liberalit is el fogjuk veszíteni, Bartesaghival meg mintha egyáltalán nem is lenne számolva, még csereként sem. Teljesen érthetetlen az egész... jött ez nagy "olaszosítás" projekt, azt most ott tartunk, hogy fele annyi olasz maradt a keretben, mint az előző szezonban, és már akkor sem nagyon volt... most van Gabbia, Terracciano és lesz Ricci, meg Sportiello. Florenzi, Bartesaghi, Camarda és Sottil pedig már nem lesz. Ezt se nagyon tudom pillanatnyilag hová tenni (persze ez még változhat is akár).    

Sok van még hátra, de egyelőre a derűlátásra törekvő hozzállásomat a fentiek erősen árnyalják. Túlzás nélkül nagyon nagyot kell itt majd alakítani az újonnan kinevezett vezetőknek, hogy nyár végére ebből kikerekedjen valami vállalható. Erre látom bennük az erőt és hajlandóságot, de számomra kérdés, hogy ennyire rövid idő alatt meg lehet-e oldani ennyi problémát (főleg, ha ez ilyen csiga tempóban halad továbbra is).  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.06.30. 13:43
gumicsiga
(@gumicsiga)

@anselmo Értem én, hogy építkezünk, de miből? Azt az értéket ők állították elő vagy már megvolt, amikor átvették a klub irányítását? Theo és Thiaw értékét nem ők teremtették meg ugyanúgy, ahogy Adli,Bennacer vagy RLC értékét sem, Reijnders és Musah más kérdés, őket Tonali árából vették de tegyük föl, hogy Reijnders tőkenyereségében volt szerepük -de ehhez el kellet adni a játékost!!-.

Tehát ez a "projekt" vagy életvitel nem fenntartható, nem az a vezetősség célja, hogy "üres" mercatntoink legyenek vagy úgy építsünk csapatot, hogy csak minimálisan kell hozzányúlni -volt ilyen mercao Maldiniék alatt-. Valószínűleg pörögni fognak a mercantok ha jönnek az eredmények, ha nem, de nyilván szurkolói szemmel ez lehet nem érdekel senkit, csak jöjjenek az eredmények.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.06.30. 15:48
Anselmo
(@anselmo)

@gumicsiga Én már kezdek leszokni róla, hogy megjósoljam, mi lesz a terv. Ez a vezetőség össze-vissza kapkod évek óta, nincs világos koncepció, semmi. Folyamatos nulladik év van, meg újraépítés. Valaki mondta a napokban, hogy marketing szempontból tilos a "forradalom" szó kiejtése most már, ezért a nyilatkozatokban kerülik is, de közben a hülye is látja, tudja, hogy most épp megint forradalom zajlik. És a szándék még annál is nagyobbra volt valószínűleg, mint ami lesz belőle a végén (mert pl. Maignan, Thiaw, Tomori meg a kölcsönjátékosok zöme egyáltalán nem biztos, hogy távozni fog/akar majd végül). 

Szóval minden kiforratlan, tele vagyunk megoldatlan kérdésekkel, problémákkal. Ugyanakkor a sors most kicsit segít rajtunk, mert a vetélytársaknak is mind megvan a maga baja, és ilyen-olyan nehézségekkel küszködnek. Az Inter és Chivu házassága alapjáraton sem hangzik sikersztorinak, eddig a jelek sem jók. S ha ez nem volna elég, még Calhanoglu is balhézik és bontja a csapatot belülről. A Juve Tudorral amúgy sem nagy fenyegetés, a játékuk is retek, a keret összetétele sem az igazi, anyagilag sem állnak túl jól. Az Atalanta Gasperini nélkül (és Juriccsal!), na meg jó nagy kiárusítást követően 100%, hogy nem lesz túl izmos. A Lazio már nem is igazolhat, örülnek, ha nem lesz nagyobb bajuk. A Roma érdekes lesz Gasperinivel, de ők alapjáraton olyan önsorsrontók, hogy náluk sosem lehet tudni. Ők lesznek talán a legsötétebb ló a következő szezonban - természetesen a Milan mellett. Szerintem ettől a két csapattól senki nem fogja tudni, hogy mit várjon és milyen erőt is fog képviselni. A Fiorentina meg Fiorentina. 

Én egy szokatlanul nyílt és nagyon izgalmas bajnoki idényre számítok. Más kérdés, hogy ahhoz, hogy ebben nekünk is legyen örömünk, még nagyon sokat kell (jól) dolgozni. A lehetőség adott, de ezt a mercatót nagyon bölcsen és hatékonyan kell felépíteni ahhoz, hogy a fentieket ki tudjuk használni. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.07.01. 09:54
dreid
(@dreid)

Az igazolási szezon eddig negatív, de igazából még csak most kezdődött el. Minden attól függ, hogy hogyan folytatják.

Az olaszosítás projekt jól hangzik, de brutál árak vannak.

A 17 éves Ahnorért 15+5millát ajánl az Atalanta, úgy hogy nem is köthetnek vele csak 3 éves szerződést.

Leonival kapcsolatban meg már 30+ millát írnak ami nem kevés.

Reijnders eladását sajnálom, de akár jól is jöhetünk ki belőle, hogy nem üres persellyel kezdjük az igazolásokat.

Camardát szintén nagyon sajnálom. Úgy gondolom, hogy azzal, hogy nem indulunk a kupákban, több lehetőséget kaphatnának a fiatalok. Liberali eladásától pedig kiráz a hideg.

Eddig negatívumok vannak, de lehet még jó is. minden a folytatástól függ.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.07.01. 11:29
hodyzoli
(@hodyzoli)

@dreid "Úgy gondolom, hogy azzal, hogy nem indulunk a kupákban, több lehetőséget kaphatnának a fiatalok."

Na én ezt pont fordítva gondolom. Szerintem Allegrinek és a vezetőségnek most nincs hibázási lehetősége, következő szezonban oda KELL érni az első 4 hely egyikére, ha nem is miattunk, de az anyagiak miatt mindenképpen. Egyébként ahogy Anselmo is írta, Napolin kívül gyakorlatilag bármi történhet elől, sőt, azt se vessük el mint lehetőséget, hogy Conte szokásához híven összeveszik még a fűvel is a stadionban (ahogy azt szokta minden állomáshelyén) és ott is szétesik minden.

Heti egy mérkőzésünk lesz gyakorlatilag (kupás bohóckodást hagyjuk), nem véletlenül hangzott az el hogy 23 fős keretet akar csak Allegri (2x11 + 1 tarcsi kapus gondolom). Kevesebb meccsünk lesz a nemzetközi meccsek hiánya miatt, így még ott sem tudunk ilyen Ferencváros/Puskás/KÍ/Vadúz stb. szintű csapatok ellen pihentetni és fiatalokat kipróbálni. Meccsek végén meg 10-15 perc alatt azért nehéz bizonyítani (Camardának sem sikerült idén, pedig elvileg Ő a legnagyobb tehetségünk).

Szóval szerintem pont most nem lesz olyan terhelés, amikor komolyabban rotálni kéne majd, sérülésekkel meg nem lehet úgy terveznie egy fiatalnak, hogy "na majd ha mindenki lesérül több lehetőséget kapok".

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.07.01. 12:33
Anselmo
(@anselmo)

Szerintem is jelzésértékű, hogy elpaterolják nyáron az összes fiatalt, nem nagyon számolnak velük ebben a szezonban. Tudják előre, hogy nem nagyon fognak érdemi lehetőséghez jutni, akkor meg csak megreked a fejlődésük a játékhiány miatt. Ami fájlalok persze (nem kicsit), de a jelenlegi helyzetben alapvetően logikus vagy legalábbis érthető ez a felfogás. Nem lehet hibázni, nem lehet kísérletezni, ez a szezon nem erről fog szólni. A piaci árak függvényében (ahogy dreid is mondta) azért az, hogy kész játékosokat akarunk, de közben olaszosítani IS, az két eléggé összeférhetetlen dolog. Aki olasz, és már bármit is letett az asztalra, az 30 milliónál kezdődik, de inkább 40 körül. 

De ha ezt elengedem, én egyelőre nem vagyok szélsőségesen pesszimista. Egyetértek abban is, hogy ez még az az időpillanat, amikor bármi is lehet még a nyár végére, akár kikerekedhet valami egész pofás mercato és keret is. Inkább csak az zavar, hogy per pillanat még elég széles skálán mozog(hat), hogy a két végpont között hol áll meg az elégedettségem. Emiatt elég feszült és frusztrált vagyok. 

Nagyon szeretném, hogy ne nagyon maradjanak olyanok a keretben, akikre nem lehet számítani. És jelenleg a fél keret ilyen. Annak is örülnék, ha karakterében szerethető, magas potenciállal rendelkező keret állna össze, megfelelő személyiségű és elkötelezett játékosokkal. Lehetőleg minél több olyan játékossal, akiknek természetes közege az olasz futball világa, és nem kell 2 éven át akklimatizálódniuk. De nem tudom, hogy ezekből mennyi lehet reális vágy, és mennyi csak álmodozás...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.07.01. 12:55
Oldal 16 / 19