Fórum
Igazolási hírek (ér...

Igazolási hírek (érkezők)

Oldal 15 / 15

gumicsiga
(@gumicsiga)

Kicsit szedett-vetett és érthetetlen volt ez a mercato. Az érkezők névsora szerintem jó lett, viszont mellettük volt rengeteg távozó is és persze érthetetlen megmozdulások, tárgyalások. Tomorit és Pavlovicot csak és kizárólag a bevételek foltozása miatt akarták eladni, ami egy óriási hiba lett volna, végül sikerült elpasszolni Okafort és Bennancert, akikért egyenlőre csak aprópénzt kaptunk. Isma eladásának én nem annyira örülök, ő anno egy szinten volt Tonalival és sztem még mindig van benne bőven, igaz menni akart -valószínűleg a nyári mizéria miatt - de a 13 M€-s bevétel az nagyon karcsú egy ilyen tudású játékosért. Bondo és Sottil szvsz egyenlőre visszalépések kérdés, hogy mennyire lesz rájuk szükség, valószínűleg a 4-4-2 miatt alakult így a mercato -egyel több csatár és VK igazolása-.

Ha maradunk a 4-4-3-nál meg fogjuk érezni Bennacer hiányát, Musah egy helyet előrébb lép, remélem tényleg csak két középpályással fogunk menni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.04. 10:56
hodyzoli
(@hodyzoli)

@anselmo Ugyanígy gondolom én is, kezdve az edzővel, a távozókkal és az érkezőkkel, ez egy nagyon jó téli átigazolási időszak volt, csak ugye ott a de...

De nagyon kár hogy ez a nyári borzalom kozmetikázása lett csak és nem az a kérdés hogy ezzel megyünk a bajnoki címért a második hely helyett és egy komolyabb BL futásért, hanem hogy a tűzoltással oda fogunk-e érni a BL helyekre (szerintem igen, de aztán ez nyilván csak kincstári optimizmus jelenleg). Én attól nem tartok hogy egy angol (Abraham, Loftus-C.) ne hajtana, lásd Santi érkezése már biztos volt, Abraham mégis kapart, Theonál a mentális problémák rendbetétele a fő kérdés, illetve a szerződésének a meghosszabítása, Jovic 2 éve folyamatosan vagy marad vagy megy állapotban van mégis elfogadható cserecenter és most sem akart távozni (pedig voltak kérői állítólag), Royal ill. Terra meg... Őszintén? Ha mennek Origi és B. Toure után a levesbe akkor sem leszünk rosszabb helyzetben, de szerintem maradnak cserének, szóval fognak játszani. Chuk, na őt eladnám törökbe ha lehet, ő a legidegesítőbb számomra, elvileg gyors, elvileg technikás, aztán hasra esik a labdában, nem tudja átvenni, kifut vele az alapvonalon stb. Na Ő nem azért zavar mert béna, hanem mert SOKKAL TÖBB van benne, de egyszerűen besül mindig amikor esélye lenne bizonyítani. CDK feeling nálam, tuti nagyot fog alkotni amikor elmegy egy szintjének megfelelő csapatba ahol kisebb a nyomás, viszont mivel itt egyszerűen nem tud teljesíteni, így nem szabad marasztalni. Pont ezért nem érdekel a CDK sztori, meg kéne érteni hogy Ő mentálisan akkor alkalmatlan volt a Milan-ra, ha itt marad elkallódott volna. Mindenkinek ez volt a legjobb, még ha sokan azt is hiszik hogy elvesztegettük. Szóval én a keret miatt most még nem aggódom, SC ki fogja baxni aki nem megfelelően áll hozzá a dolgokhoz, lásd Morata, Benna, Calabria vagy Okafor példáját. Nincs érinthetetlen játékos, max. csak olyan név aki most kapott egy ébresztőt hogy az eddigi az kevés és van akkora nevük hogy ne azonnal legyenek cserélve.

Azán majd nyáron lássuk az igazi kérdések rendezését, nem csak féléves gyorsfoltozással. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.04. 11:01
Berka_
(@berka_)

@anselmo "Már február van, nagy a hátrány a 4. helytől (8 pont)"

A 8 pont az valójában 7 (42 vs 35) és emellett van egy elmaradt meccsünk, szóval  lehet az akár csak 4 is.

Ha összeáll a csapat, nem tűnik ez olyan nagy hátránynak.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.04. 11:04
hodyzoli
(@hodyzoli)

@gumicsiga "Ha maradunk a 4-4-3-nál meg fogjuk érezni Bennacer hiányát"

Ha mi játszhatunk 11 mezőnyjátékossal, akkor SENKINEK a hiányát nem fogjuk megérezni 😀

De amúgy viccet félretéve Benna=Calabria, a súlyos sérülése után lelassúlt, árnyéka lett önmagának, most nem rájuk van szükségünk, hanem azonnal használható játékosokra. Bondo és Walker sokkal inkább ilyenek mint a másik kettő, akik egyébként valóban sokat tettek a Milanért, főleg a bajnoki cím évében. De amit utána hoztak az több mint felejthető volt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.04. 11:05
dreid
(@dreid)
Írta:: @gagacs

@lansky nemrég mentek még csak orvosira. Gondolom utána aláírás, aztán a bejelentés. Asszem a mercato zárásnál a papírok cseréje, meg leadása a ligának a fontos, az orvosit utána is megcsinálhatják. Max ha nem megy át akkor nincs aláírás.

@dreid, Gimenez nem számít külföldinek, azt olvastam van olasz útlevele.

ja tudom, de mivel se a saját nevelésűek közé, se a seria a-ban nevelkedtek közé nem lehet tenni, gondolom oda tették.

A hozzászólás módosítva: 1 hónap telt el , dreid
VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.04. 11:10
Gagacs reacted
Anselmo
(@anselmo)

@berka_ Igen, csak 7, valóban. Az elmaradt meccs egy bolognai kirándulás, és azt most egyáltalán nem veszem fix 3 pontra, sőt... én ezt a dolgot statisztikailag közelítem meg inkább (amolyan allegris módon). Nem azt nézem, hogy mi állhat össze, hanem hogy matematikailag, statisztikailag mit kell elérni. 69-70 pontot 100%, ha az 5. hely nem fog BL-t érni. Ennél kevesebb ugyanis gyakorlatilag sosem volt elég a 4. helyre, mióta 20 csapatos a bajnokság. Tehát kell még legalább 34-35 pont. Az pedig mondjuk 12 győzelem a hátralevő 16 meccsből. Vagy 11, de akkor még 3 döntetlen, és mindössze 2 további vereség. Nagyon-nagyon soknak tűnik. 

Ha innen nézed, akkor máris nagyon zord a kép szerintem. És erre nem válasz, hogy mások sem nyernek meg minden meccset, mert ez a kedvencem :). A 69-70 pont éppen az ő átlagos pontvesztéseiket is tartalmazza. Különben sokkal több kellene. Az 5. BL hely meg egyre bizonytalanabb, ahhoz már szerencsére is szükség lenne.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.04. 11:18
dreid
(@dreid)
Írta:: @gumicsiga

Bondo és Sottil szvsz egyenlőre visszalépések...

Nem feltétlenül. A bajnokságban Sottil olasz nevelésnek számít és a Bondo pedig 22 év alulinak. tehát, ők nevezhetőek, míg pl. Okafor ennyi érkezővel nem lenne az. A tehetségük és képességük más kérdés, az majd kiderül.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.04. 11:19
Anselmo
(@anselmo)

@dreid Egyetértek veled. Mondom, karakterre szerintem abszolút rendben van minden igazolás. Giménez egy jókötésű befejező, persze lutri, hiszen Hollandián kívül máshol nem bizonyított még. Walker kapcsán a derbin látható volt, hogy mennyire más világból érkezett, és hogy 34 évesen is mennyire hasznos tud lenni, vérbeli profi. Sottil egy energikus, harcias srác, elég kellemetlen stílussal az ellenfelek szempontjából. Remek komplementere az éppen ellenkező vonásokkal rendelkező Rafael Leaónak. Nyilván kvalitásra messze nem ugyanaz, de egy cserecsatártól ezt nem is várhatjuk itt. Joao Félix technikailag magasan kiemelkedik az egész Serie A közegéből, jól lát és kreatív. A befejezésekben borzalmas, de remélhetőleg a mexikói ezt majd ellensúlyozza. Bondo pedig kapura ugyanúgy tökéletesen veszélytelen, mint Bennacer, de energikus, sokat robotol, fut, és hajtós - messze nem olyan törékenységgel, mint az algériai. 

Ez a mercato lehet majd a végén egy erős 4-es is, meg akár 9-es is, ha csak a potenciált nézzük. Az sok tényező függvénye lesz, hogy melyik irányba tolódik majd ez el. De érzésem szerint, ha csak a karaktereket, személyiségeket nézzük, most pont azt igazolták Ibráék, amire szükség volt. Téli mercato lévén egyikbe se tudnék belekötni. Nyilván maradtak lyukak, bőven. A középpályára hiányzik még a "csúcsigazolás" (Milan-szinten értendő). Ez a hírek szerint Ricci lesz alighanem a nyáron. A védelem nekem továbbra is nagyon kérdőjeles. A négy belső védőnk egyikében sem bízom igazán. Hernandez helyzete pedig nagyon furcsa és bizonytalan. De ezt majd nyáron lehet intézni. 

Annyi előrelépést mindenképpen tettünk, hogy elmentek olyanok, akik már nem akartak itt semmit, vagy teljesen besültek. És jöttek olyanok, akik - eleinte legalábbis biztosan - akarni és hajtani fognak, rövid távon most ez a lényeg. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.04. 13:18
kissheva
(@kissheva)

Egyetértek az előttem szólókkal. A vezetőség most ellensúlyozta a nyári baklövéseit. Karakterre és nevekre valóban jól igazoltunk, szerintem bele is illenek a mostani keretbe. Bár én egy kicsit orrnehéznek érzem így a csapatot. A középpályára ha Beni távozása nélkül is érkezett volna Bondo, még úgy is pont meglennénk, főleg úgy hogy RLC sérült. Meg ugye lehetnek további sérültek is. 
Viszont innen már SC és az edző stáb felelőssége lesz, hogy ebből a matériából kihozza a maximumot, és nem lehet tovább sírni, hogy szar a keret. Persze nem tökéletes, de azt gondolom, hogy ez a téli mercato ki lett maxolva.
Lehetne amúgy az átigazolási piac 3 napos csak, mert ebben az utolsó 3 napban több minden történt, mint 1 hónap alatt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.04. 14:20
Gagacs reacted
gumicsiga
(@gumicsiga)

@hodyzoli Azért Bennacer még a szar formáját tekintve is kezdő volt mindkét edzőnél. Nem ugyanaz  az ember mint réged, de sokkal többet ér a kezdőben, mint pl. Musah, Bondo-ról még korai lenne nyilatkozni, de úgy érzem, Isma hamarabb került volna formába, mint a két fiatal az ő szintjére.

Rendbe tettük a csatárposztot, de lehet lezúztuk a középpályát. Anno amikor bajnokságot nyertünk elöl voltak gondok, KP-tól hátra nagyon stabilok voltunk, most azt érzem, hogy a kapus és a csatárok között több helyen is lyukas a keret, de ne legyen igazam.

Ilyen játékoskeret mellett a Musah,Bondo párosnak nem szabadna a kezdőbe kerülnie...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.04. 16:06
hodyzoli
(@hodyzoli)

@gumicsiga A gond hogy SC-nél ha kezdett is Benna, gyakorlatilag már a félidőben (vagy kicsivel utána) lekapta (teljes joggal) annyira gyengén játszott. Nyilván nem így fogalmazta meg, de nem véletlenül lett most is lehozva a derbin:

"Nem arról van szó, hogy Bennacer nem úgy teljesített, ahogy kellett volna. Más tulajdonságokra volt szükségem a középpályán és ezért döntöttem a csere mellett."

És ezek után gyorsan távozott is és jött helyette egy védekezésben jobb alternatíva (aztán vagy beválik vagy nem, de ez minden játékosnál lutri). Conceicao alatt ha jól néztem: 54, 45, 63, 45, 45 perc. Egyértelműnek tűnik, próbálkozott vele, 1 hónapig edzette, 5 mérkőzésen adott neki bizalmat és nagyon nem élt vele. Sajnos már nem volt ugyanaz a játékos mint a sérülései előtt az az igazság. Megpróbáljuk másvalakivel, én ezt el tudom fogadni, bármennyire is kedveltem Bennát a bajnoki évben. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.04. 16:30
hodyzoli
(@hodyzoli)
Írta:: @kissheva

Lehetne amúgy az átigazolási piac 3 napos csak, mert ebben az utolsó 3 napban több minden történt, mint 1 hónap alatt.

Szerintem azért ehhez masszívan köze volt az edzőváltásnak. Megnézte a keretet edzésen/mérkőzéseken, kért kb. 1 hónapot és most közölte az "eredményeket". Gyanítom a vezetőség is így készült és ezt beszélték meg, hogy a vége előtt még időben megmondja ki az aki mehet és ki az aki jöjjön ha megoldható, szóval szerintem ez mind így volt betervezve. Gyanítom a jelöltekkel is megvolt az előzetes egyeztetés, az sem lepne meg ha Calabria kiakadása már annak is szólt volna, hogy sejtett valamit mi lesz a sorsa és ki miatt kell elmennie.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.04. 16:34
kissheva and Gagacs reacted
Jackoby5
(@jackoby5)

Nézegettem Félix statisztikáit és az igazolásainak a körülményeit, és az az érdekes hogy minden alkalommal amikor leigazolták, tőle várták a csodát, a gólokat.. és hiába hozott normális számokat mégis bukásnak ítélték mert nem tudott folytonosságot tartani. Ez az első alkalom hogy úgy jön egy csapatban hogy a nyomás megoszlik mert nem tőle várjuk a gólokat, sokkal inkább Tomitól.. szóval lehet hogy ez jót tesz neki most, és nyomás nélkül tud kivirágozni.. 
De ez elmondhato Tomira is, hiszen nem csak tőle várjuk a gólokat, tehát rajta is kevesebb a nyomás.
Ez remélem jól fog elsülni.
A vezetőség most kap egy 4 est tőlem.
De a nyári buziságok miatt az ellenörzőbe csak 2est írok.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.05. 14:35
Rossoneri1978
(@rossoneri1978)

Ez óriási🤦🏻‍♂️😂😂😂

https://www.facebook.com/share/v/1YMmnfKLc4/?mibextid=wwXIfr

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.07. 16:24
Oldal 15 / 15