Fórum
Igazolási hírek (ér...

Igazolási hírek (érkezők)

Oldal 10 / 12

123asd
(@123asd)

Fabrizio Romano negyed órája rakta ki, hogy sikerült megállapodnunk a Salzburggal, és mindössze 18 (!!!) Millióért érkezik Pavlovic a védelembe. Ezzel Morata után a klub második nyári szerzeménye.

Valamint Romano szerint Emerson Royal is közel van a Milanhoz. 

Ha még Fofanat meg tudják szerezni, akkor a lényeges igazolások meg is volnának, utána már csak a keretén belül lehetne fejlesztgetni pl Samardzic és/vagy Koné leigazolásával.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.07.28. 22:24
LireMille
(@liremille)

@123asd YES!!!!!!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.07.28. 22:29
gumicsiga
(@gumicsiga)

Pavlovic úgy érzem, hogy jó lesz, tudom nem szabad elégedetlenkedni, de nálam akkor is Fofana lenne a "nagy fogás". Ő az aki a jelenlegi formája és tudása alapján a keret fölött áll, nagyjából kockázat nélkül ki lehet jelenteni, hogy húzóember lenne, ha tényleg sikerülne megszerezni.

Plusz ott van a jelenleg is folyamatban lévő tárgyalás Thiaw-ról a NCY-el, ha ő is távozik akkor kezdődhet elölről a keringő.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.07.29. 09:26
Anselmo
(@anselmo)

A pálya a nap végén nem fog hazudni, ahogyan a tabella sem (Mártha Bence kedvenc szólásval élve). Ma szerintem nem lehet megmondani, merre fog elbillenni a mérleg nyelve, ugyanis semmi olyan nem történt, amelyről teljes bizonyossággal el lehetne mondani, hogy akár pozitív vagy akár negatív irányba lökte tovább a klubot. Pavlovic és Thiaw "cseréje" nálam biztosan nem ez a kategória. Ahogyan egy Calabria / Emerson Royal staféta sem, a brazilt épp annyi negatív kritika érte, mint szeretett Kapitányunkat. Nálam a Morata / Giroud vonal is legfeljebb egy szinten tartás, de semmi több. Egyéb "vízválasztó" műveletet pedig nem láttunk egyelőre, és gyanítom, hogy nem is fogunk. Egy védekező középpályás jönni fog - aki nem Fofana lesz érzésem szerint - de egy Koné, Johnny Cardoso vagy Vini Souza féle igazolással pedig megint semmit nem lépünk előre igazából. 

Elképzelhető, hogy jobb lesz a kémia, a csapat összetétele is talán változik majd kissé a karakterjegyekben, ha minőségben szerintem érdemben nem is. Lehetnek új edzői ideák, felfogás, de a védekezés rendbe tételét szerintem kár is várni Fonsécától. Ahhoz nagyon másféle edző kellett volna. Márpedig nagyságrendelkkel hatékonyabb és fegyelmezettebb védekezés nélkül a bajnoki címhez megint közünk sem lesz. Amit látok, hogy a vezetőség igyekezte megúszósra venni a figurát, mások a bajnokságban (Juventus, Roma, Napoli) sokkal nagyobb erőfeszítéseket tesznek, az Inter eleve bivalyerős, az Atalantát sem kell félteni. Idén sokkal nehezebb lesz elérni akár csak a 2. helyet, és nem fogunk ajándékokat kapni (Napoli teljes összeomlása, Mourinho szétbarmolja a Romát, a Juventus pontlevonásben részesül, stb). Nagyon fel kell kötni a gatyát, és nem lehet hátradőlni.   

Ami tavaly elég volt, az idén 100%, hogy nem lesz elég. Ezt jobb, ha mindenki elfogadja - beleértve a vezetőséget is. Év végére szerintem látni fogjuk, hogy mennyire jöttek be a számítások. Ez a 10-18 millió között vagyunk csak hajlandók adni bárkiért is stratégia alapvetően működhet is akár, de az igazi minőségnek ára van, és ezt el kell fogadni. Én jobban örültem volna 2-3 igazi "statement" igazolásnak, mint 5-6 olyannak, amelytől teljesen bizonytalan, hogy mit várhatunk. Az igazi előrelépés ez lett volna. Egy Pavlovic, Royal, Samardzic, Morata, Koné mercatóról én nem tudnám kijelenteni, hogy az előrelépés volt. Az ellenkezőjét sem. Jöttek új arcok, mentek régiek, de más nem történt eddig.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.07.29. 12:00
kissheva reacted
kissheva
(@kissheva)

Csak hogy feléledjen egy kicsit ez a topic, bedobnék egy témát. Eddig az volt mondogatva hogy a mercato eleje van, adjunk időt a vezetőségnek, eb stb... Mostmár azért körvonalazódott az irány, illetve van több konkrétum is. Így augusztus közepéhez közeledve ki hogyan látja, miként ítéli meg az eddigi mercatot? 

Illetve egy kis fantáziálgatásra is kíváncsi lennék. Kik lennének azok a játékosok, akiket szívesen látnátok a csapatban? Persze a realitás talaján maradva. Nem muszáj, hogy hiányposztról legyen szó. Tehát ha valakinek van egy preferált kapusa, akár Mike-ot is lecsrélheti. 🙂

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.07. 20:06
Anselmo reacted
Anselmo
(@anselmo)

@kissheva Hát ez nagyon alacsonyan lógó gyümölcs ahhoz, hogy ne nyúljak érte :). Köszi!!

Fúha, hol is kezdjük. Gondolkodtam egyetlen jelzőn a mercatónk kapcsán, és az jutott eszembe, hogy "erőtlen". Minden tekintetben. A vételi oldal is, mert bravúros igazolás nem volt, számszerűen is alig kettő (Jiménezt most hagyjuk), alig boldogulnak a maradékkal, és úgy összességében is azt érzékelem, hogy valami hiányzik a vezetőségből. Hogy ez ambíció, szaktudás, tökösség, vagy kapcsolatrendszer, azt nem tudom. Talán ezek valamilyen arányú egyvelege. Az eladások terén pedig végképp egy görög tragédia az egész. Long story short, másfél héttel a bajnokság kezdete előtt nem itt kéne tartani, egyik oldalon sem. Ezt bátran ki merem jelenteni. Ha igyekszem mérsékelt lenni, azt mondom, erőtlen, színtelen, tétova mercato ez eddig, és ennél azért még én is többet vártam némileg, pedig nem volt magasan a léc. Maga az összkép egyáltalán nem azt mutatja kifelé, hogy a Milan a legjobb anyagi helyzetben lévő olasz klub, sőt... 

A célpontok. Nekem volt olyan reményem, hogy legalább 1 db értékelhető olaszt megpróbálunk leigazolni. Ruggeri, Buongiorno, Scalvini, Casadei, Chiesa - akiért csak 15 milliót kér a Juve, vagy akár Kayode. Hát ebből semmi nem lesz. Nekem ez személy szerint fáj, tudom, nem mindenki van így vele. 

Ha már külföldiek, azért lett volna pár jó tippem, vágyam. Yan Couto, Rabiot, Hummels, Javi Guerra, Truffert, Foyth, Denkey, Füllkrug, En-Nesyri mind olyan igazolás lett volna, amely abszolút reális lehetett volna, erősítést jelentene, és egy kicsit jobb szemmel és ambícióval elérhető lett volna. Sajnos senki olyat nem sikerült eddig hozni, akire csettintenék, hogy basszus, de jó! Emerson Royal sem ez a kategória. 

Nagyjából ennyi, de hát hatszor ennyit is tudnék írni erről a témáról :D. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.07. 21:06
kissheva
(@kissheva)

@anselmo Nagyjából összefoglaltad az én gondolataimat is. Viszont ha esetlegesen sikerülne behúznunk Fofanat, szvsz nem tudhatnánk egy rossz mercatot magunk mögött, de tényleg hiányzik a fűszer. Semmi váratlan, semmi olyan igazolás, amire úgy isten igazából felkapná az ember a fejét. 
Én egyébként még mindig várnék egy csatárt, mert a Morata - Jovic - (Okafor) csatársorral nekimenni a szezonnak nekem elég erőtlen.

Amit te is írtál, hiába vagyunk elvileg a legjobb anyagi helyzetben lévő olasz csapat, nem igazán látszódik ez az igazolások terén. Végig az volt hangoztatva, hogy idén nem kell sok helyen belenyúlni a csapatba, mint tavaly, finomhangolások kellenek. Ezzel szemben eddig a legnagyobb hiányposztra költöttünk 13 millát Moratara és kifújt. Ami kulcsfontosságú lenne, hogy hozzunk egy romboló kp-t, hetek óta garasoskodunk.

Számomra nagyon fájó pont, hogy ennyire nem igazolunk olasz játékosokat, de még csak pletykaszinten sem merülnek fel. Tudom, tudom, nem jó most az olasz állomány, de azért lehetne találni pl az általad említett neveket. 

Azt érzem, hogy a mostani vezetőségből hiányzik a finesz, a dörzsöltség, és amolyan sablonos üzleteket hajtanak végre, amiket 48 scout előtte kielemzett. Nincs meg az ösztönösség, de azt is lehetne mondani, hogy a szakmai tudás és tapasztalat, ami egy Maldiniben szvsz megvolt. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.10. 22:48
Lacinho
(@lacinho)

Én sem látom azt, hogy olyan hu de nagy lett volna ez a nyári bevásárlás. Sőt talán elég gyenge is. De érthető hiszen tele a keret. Sőt már sok is. Az itteniek közül meg nincs sok olyan külföldi akit azonnal el lehetne adni. Sajnos Adli nem biztos, hogy menni akar. Benna-ért szerintem nem kapunk sehogy se 50 et. Ha akarták volna már vitték volna. Pobegát meg hiába adjuk el bárkinek is nem szabadul fel hely. Nem mondom hogy rosszul csinálta a vezetőség mert erősödtünk tavaly is. De azt gondolták azok a játekosok elegek lesznek pl:középpálya . Számban megvannak. De minőségben sajnos nem. Viszont hiába jönne Kanté és De Bruyne nem tudnánk regisztrálni. Így viszont valakit be kell áldozni szerintem mert a selejt nem nagyon akar menni. 

Igazolások. Engem ő szintén hidegen hagy hogy középszerű vagy néha jól játszott olaszokkal töltsük fel a keretet. Sosem bírtam locatellit se a Juve sincs előrébb vele. Boungiorno tavaly nem volt rossz de majdnem 2 *annyiba került mint pavlovic és nem ér annyit. Chiesa egy ügyes játékos volt és lehet még az is de csak az szól mellette hogy olasz. A posztján van egy pulisic chuki akár sale-is... Tud csatár mögött is játszani de oda is ott van puli akár ugye RLC is mert védelem előtt nem az igazi és akár okafor is. Neki játékidő kell de nem hiszem hogy jelen állás szerint előrébb lennénk ha jönne. 

Fantázia: az utóbbi időben láttuk hogy az tud népszerűvé válni aki költ. Aki ügyes játékosokat vesz és jól teljesít sajnos összességében nem gyűjt sok rajongót. (Atalanta, dortmund stb) 

Egy psg -Mu szerű csapatokra lehet mondani hogy balekok voltak az utóbbi években igazolások terén de egy dolog biztos több 10 ezer szurkolót szereztek azzal hogy szorták a pénzt. 

Ezért én ha tehetnénk szereznék egy 6-ost aki lehetne fofana... Illetve idénre robbantanám a bombát és leigazolnám vagy Osimhent (80+Musa) vagy Rodrigot a Realtól.(70-90) 

Szerintem a médiában is újra helyre tudna rakni minket és komolyan tudnának kezelni és minőségben is előre lépés lenne sok évre. Persze fikció. Lehet máshogy is. De szerintem ez kell, hogy ismét nagy csapat legyünk. És szerintem ez nem nagy ár érte. Ha például ezzel minden évben be jutunk a legjobb 8ba a bl-ben

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.11. 13:33
Lacinho
(@lacinho)

Annyi még hogy én nem látom azt hogy ha lenne stabil BL és új stadion és egekben lenne a bevétel akkor a vezetőség az el is költené. Most költögetnek de nem látom azt ha fejlődnek a csapat akár olasz bajnok lenne és a BL-ben is jól menne akkor igazolnának 50-80 akért hanem egy ilyen csapaton meg annyira nem erősít egy 20 millás játékos. Úgyhogy ez az irány annyira nem tetszik. 

Viszont nem vagyok hálátlan. Végignéztem az elmúlt 10 év szenvedését az azelőtti 10 év virágzásával együtt és az utóbbi pár évben egyre jobb a helyzet. Van remény és vannak jó játékosaink de szerintem ahoz hogy az ember a focivilág top 5-8 csapatába tartozzon tobb fog kelleni ennél. Mert ugye egyszer mondták hogy ez is cél. 

De én ha mostantól 10 évig minden évben BL-ben játszunk valamilyen szinten már akkor is elégedett és boldog leszek. Jöhetnek a károgók de igazábol a boldogsághoz az kell, hogy megelégedjünk azzal amink van és ne stresszeljunk azon amink nincs. Elfelejtik sokan a csapat hol tartott ezelőtt 5-8 évvel és most hol tart. Inkább legyünk hálásak hogy nézheto bl -meccseink vannak és a bajnokságban is ott vagyunk ahol. Persze én is nagyon szeretném a 2 . Csillagot de ha anélkul is tud örömet szerezni szeretett csapatom és ez így is maradna akár a 10.-helyen is... 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.11. 13:42
Gagacs
(@gagacs)

@lacinho regisztrálni tudnánk az újakat (szerintem), max a régiek közül hagynának ki a keretből 2-3 játéksot. Csak akkor meg feleslegesen kapják a fizetést. Nem az van, hogy addig nem is jöhet új játékos amíg nem adunk el, mert a cselzinek is 44-46 fős kerete van. Csak abból 20-at nem fog tudni nevezni, de a fizetésüket adni kell.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.11. 13:42
Lacinho
(@lacinho)

@gagacs tudom csak kit ne neveznénk? Ha kell mondani 2-3 embert. 1 Adli. 2? 3? 

Nemtudom sajnos. Aki nem olasz nevelés stb. 

Benna? RLC? Musa? Reijders? Nemtudom sajnos

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.11. 13:45
Gagacs reacted
Lacinho
(@lacinho)

Nincs sajnos túl sok nélkülözhető játékosunk jelenleg szerintem legalábbis. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.11. 13:46
Gagacs
(@gagacs)

@lacinho Én Adlit meg Jovicot hagynám ki. De attől füg ki/kik jönnének. Sasalele is érdekes kérdés. Függ attól, hogy Okafor mit mutat az új edzővel.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.11. 13:49
dreid
(@dreid)
Írta:: @kissheva

@anselmo Nagyjából összefoglaltad az én gondolataimat is. Viszont ha esetlegesen sikerülne behúznunk Fofanat, szvsz nem tudhatnánk egy rossz mercatot magunk mögött, de tényleg hiányzik a fűszer. Semmi váratlan, semmi olyan igazolás, amire úgy isten igazából felkapná az ember a fejét. 
Én egyébként még mindig várnék egy csatárt, mert a Morata - Jovic - (Okafor) csatársorral nekimenni a szezonnak nekem elég erőtlen.

Amit te is írtál, hiába vagyunk elvileg a legjobb anyagi helyzetben lévő olasz csapat, nem igazán látszódik ez az igazolások terén. Végig az volt hangoztatva, hogy idén nem kell sok helyen belenyúlni a csapatba, mint tavaly, finomhangolások kellenek. Ezzel szemben eddig a legnagyobb hiányposztra költöttünk 13 millát Moratara és kifújt. Ami kulcsfontosságú lenne, hogy hozzunk egy romboló kp-t, hetek óta garasoskodunk.

Számomra nagyon fájó pont, hogy ennyire nem igazolunk olasz játékosokat, de még csak pletykaszinten sem merülnek fel. Tudom, tudom, nem jó most az olasz állomány, de azért lehetne találni pl az általad említett neveket. 

Azt érzem, hogy a mostani vezetőségből hiányzik a finesz, a dörzsöltség, és amolyan sablonos üzleteket hajtanak végre, amiket 48 scout előtte kielemzett. Nincs meg az ösztönösség, de azt is lehetne mondani, hogy a szakmai tudás és tapasztalat, ami egy Maldiniben szvsz megvolt. 

Alapvetően meg akarom várni az igazolási szezon végét, mert még sok minden történhet. Lehet jobb és lehet rosszabb is. Az olasz játékosokat én is sajnálom. Buongiornoban nagyon bíztam.

Szakmai tudás és tapasztalat, dörzsöltsé + Maldini: Én bírom Maldinit, de ezzel nem értek egyet. Először is a 48 scout Maldini idején is megvolt. Másodszor, Maldini annak idején lenyilatkozta, hogy ő a hátvédekhez ért. A középpályától felfele Boban döntött, amíg volt. Harmadszor pedig semmi dörzsöltség nem volt benne.  Jelenleg a fő scout Mocanda és ha megtetszik neki valaki, akkor rögtön tárgyalhat, mert nincs felette Maldini. Dörzsöltség meg nyilván van bennük, mert Emerson+Popovics esetén is kikényszerítették azt, hogy áron alul adják el. Ezek a sablonos üzletek, pedig előre kikövezett célpontok, akiknek a megszerzéséért kemény háttérmunka folyhatott.

De nem vagyok egyelőre elégedett és kíváncsi vagyok mi lesz még.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.11. 13:51
LireMille
(@liremille)

Ami a mercatot illeti, még evaluálom. Nem tudom. Alapvetően hoztunk 3 spílert, mindegyik válogatott és/vagy klasszis, ha jön egy romboló még, akkor az Internek esélye se lesz. A többi club csak gyengült, és bár van hiányérzet, mégis adnék egy 8-ast a mercatóra, ha jön Fofanna akkor 9,5-öst! Minden posztra hoztunk valakit. Aminek nagyon örülök, hogy egy csipás olaszt se, szívem szerint minden Serie A-s csapatnak megtiltanám az igazolásukat. Na jó, ez csak tréfa volt :D. De minden vicc fele igaz. 

A hozzászólás módosítva: 1 hónap telt el , LireMille
VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.08.11. 23:15
Oldal 10 / 12