Az alapszakaszt követően folytatódik a Bajnokok Ligája és a Milan is részt vesz a nyolcaddöntőért vívott rájátszásban, ahol a holland élvonalban szereplő Feyenoord lesz az ellenfél, amely 48 órával a meccs kezdőrúgása előtt edzőt váltott. Az összecsapást szerda este rendezik az 51 ezer néző befogadására alkalmas Feyenoord Stadiumban, Rotterdamban. A tét a nyolcaddöntőbe jutás és a párharc két mérkőzésen fog eldőlni. A meccs kezdőrúgása szerdán 21:00-kor lesz és a Sport 2 magyar sportcsatorna élőben közvetíti. Forza Milan!
Már a hétvégi meccsnél is le akartam írni, de hosszú idő után várom a mérkőzések kezdetét.. Téli igazolások visszahozták a szikrát bennem 🙂
Én is így vagyok ezzel. A minap realizáltam, hogy igazság szerint a kezdőnk minőségre talán jobbnak is mondható, mint a 2021-22-es bajnokságot nyerő évben. Az, hogy Castillejok és Junior Messiasok helyett Pulisic és Joao labdázgatnak elől mindenképp felüdülés. A potenciál ott van, már csak ki kell hozni a csapatból amit tud (meg persze még azért a cseresorra ráférne az erősítés)
A mai meccsen várhatóan az első perctől a "szupernégyessel" rohamozunk elől, remélem bizonyítják, hogy megérdemelten kapták ezt a becenevet.
Nekem most sok mindenből elegem lett egy időre. Ciao!
Már a hétvégi meccsnél is le akartam írni, de hosszú idő után várom a mérkőzések kezdetét.. Téli igazolások visszahozták a szikrát bennem 🙂
Gyorsan meg is jött a kijózanító pofon..
Srácok én beképzelem, vagy tényleg az van, hogy a profi foci játékosaink ha szarok az időjárási körülmények, rendre szarabbul, szenvedősen fociznak? Nem arról van szó, hogy erre akarnám fogni, de látszólag komoly befolyásoló tényező, ami iszonyatosan gáz. Primadonna level 1000.
Én azt nem akarom elhinni, hogy 2025-ben még mindig ott tart a Milan, hogy ha a Leao-Theo páros a tudásának az 50-60%-án (lehet nagyon túlzok) pörög, akkor az rárakódik az egész csapatra, és ugyanolyan semmi lesz az egész, úgy, hogy közben jelenleg olyan játékosok vannak itt mint Joao Félix, Reijdners, Pulisic.
Az, hogy Maignan egyre többször hibázik, az egy dolog. A másik az, hogy ezt nem 89. percben tette 0-0-nál, ami vastagon befolyásolhatta volna a meccs kimenetelét, hanem a meccs legelején. Nem volt törvényszerű, hogy innen mi már nem jövünk vissza, ugyanakkor körülbelül a 30. percre már bőven lehetett érezni, hogy vért kell izzadni egy helyzetért is és ez nagyon nehéz lesz így. Az is lett. Ez sokkal közelebb volt a 2:0-hoz, mint az 1:1-hez, és egyetlen pozitív dolog az, hogy a visszavágóra az 1:0 gyakorlatilag semmi.
Viszont... Ha így játszunk otthon is, akkor bizony ki fogunk esni, ami hadd ne mondjam hogy mekkora szégyen lesz egy Feyenoord ellen. Bízom benne, hogy egy teljesen másik meccs lesz kedden.
Nem haragszom a srácokra, én vagyok a hülye, hogy bízok bennük és megnézem a meccset. A keret egy része xarik bele, egy része csapágyasra hajtva, egy része ennyit tud...
Lehet én egyszerűsítem le nagyon (milliószor leírni ugyanazokat már unom), de ez kb. annyin múlott hogy az egyik csapat futott és mozgott a pályán (értsd labda nélkül is és sebességből), a másik csapat meg állt csak és körbepasszolgatott, már amikor sikerült 2-3 méterre csapattárshoz passzolni. Úgy meg nehéz bármit is csinálni a pályán, ha nincs mozgás (nem a sétálásra gondolok...). A letámadás meg ott el is hal hogy szintén kocogva kezdjük el, röhögve passzolgatják ki, de így legalább lendületből vihetik a labdákat a védelemre. Egyszerű játék ez, tempós futás, mozgás, emberhez passzolás, csapatszintű védekezés.
Aztán lehet csak annyi a baj hogy ezek a játékosok a szezon előtt nem kaptak rendes alapozást és egyszerűen nem is bírnak egy mérkőzésen keresztül futni, ezért van ez a szenvedés és ez hozta el a mentális szétesést is, mert ezt a pályán sem lehet könnyű átélni, hogy egy ilyen csapat is (holland bajnokság 5. helyezettje?) bizony szétfut minket. Megint ki volt a legjobb elől, akárcsak tavaly is? Aki másik csapatból jött (Felix, tavaly meg év elején Pulisic és RLC). Csak nem rendesen fel lett készítve ott egy 90 perces meccsre és nem kell a felét sétálással és ácsorgással töltenie?
SC-nek sok sikert ezekhez, viszont ne lepődjünk meg ha hétvégén megint Musah kezd, mert akármennyit is hibázik, Ő még legalább hajlandó sprintben futni labda nélkül is. Sőt, az sem lepne meg ha Leao helyett kerülne a kezdőbe... Bár Fofana a passzaival minimum megérdemelné szintén a padoztatást, mert kriminális amit meccsek óta művel, csak hát oda nincs cserénk jelenleg. Most tényleg egy Bondo megérkezését kell várnunk? Már ez önmagában vicces...
Ketten voltak, akik akartak is valamit a pályán, Pavlovic és Felix, a többiek azért versenyezhettek, hogy ki kapja a legrosszabb értékelést a meccs után.Nálam Fofana és Leao voltak a győztesek -bár Maignan-on ment el a meccs-, Leao a régi Niangra emlékeztetett annál a kontránál, Fofana pedig úgy szűrt, mint egy lyukas vödör. Sikerült előszedni a Dinamo elleni hozzáállásunkat még egyszer.
Van még tér a fejlődésnek..
Mikor a bal oldalunk nem hajlandó meghúzni a szélét, akkor mindig ez van.
Kipasszolják nekik- mindegy, hogy Leao vagy Theo- kicsit topognak, majd visszapassz.
Ez megy állandóan. Valamiért- nem értem miért, talál nincs kedvük futni?- ezeket az 1-1 eket nem vállalják be.
Ez a csapat* nem érdemli meg, hogy akár 1 percet rászánjak az életemből. Szégyen, gyalázat volt ismételten.
* játékosok és vezetők
A Milan a régi interré vált és a mai inter olyan mint a régi Milan volt.
Hoztunk egy Dinamo elleni 2.0-át. Lehet spekulálni, hogy ki a hibás vagy fel vannak-e készítve a játékosok meg volt-e rendes alapozás. De az, hogy az 5. percben is megvernek minket fizikális, lendületből az nem erőnlét hiánya, hanem hozzáállás, mentalitás, akarás.
Nem szoktam ilyet írni, mert én minden játékost kedvelek, akin Milan-mez van, főleg, akin régebb óta és még örömöket is okozott, de már ott tartok, hogy remélem nyáron eladjuk a Leao-Theo páros, és jöjjenek helyettük olyanok, akik akarnak is futballozni. Elegem van abból, hogy állandóan csak a picsogást látjuk tőlük, és mindig mindenki hibás csak ők nem.
Megmondom mi a baj. Erre a lélektelen, akaratgyenge fosra én nem fogok 2 órát áldozni az életemből. Az a nagy helyzet. Amikor a spílerek maguk vallják be, hogy nem akarnak nyerni, sem focizni, mert ma ilyen volt a stájsz, na akkor van az a pont, hogy akkor nekem itt záróra van. Van más csapat, amit lehet nézni, lehet kedvelni, és sokkal inkább joggal, mint ezt a AC Milant. Ebben a csapatban ugyanis nincs semmi szerethető. Ha ez nem tetszik, ki lehet tiltani. Meg mindenkit is. De ez gyalázat volt, szégyen! És nem csak a tegnap, hanem a szezon nagy része.
Tudjátok pl., hogy a bajnokságban szeptember 15 és 22 óta, nem sikerült két bajnokit nyerni egymás után? Járjatok utána, ha nem. Beszélünk itt BL-indulásról, miközben ez a csürhe banda két meccset sem tud egymás után megnyerni féléve! Akaratgyenge, elkényezetett hülyegyerekek vannak itt. Ez nem az edző hibája, rég nem. Már a harmadik coach nem tud mit kezdeni ezzel a galerivel. Hát akkor az kinek a hibája mégis? Szétkergetném az egész keretet nyáron. Ezek menthetetlenek.
Csak sajnálni tudom azokat az AC Milan szurkolókat, akik halál elkötelezetten, vérrel-verejtékkel a club mellett vannak. Egyfolytában csalódnak, folyton-folyvást. Akiknek ez a csapat tényleg a majdnem mindent jelenti. Én nem ez a kategória vagyok, de nagy szerencsém, mert már megbolondúltam volna, ha igen. Post sctipt: A kiesés garantált jövő héten, ezt előre megmondom.