Fórum
2025-02-18 Milan-Fe...

2025-02-18 Milan-Feyenoord

Oldal 1 / 2

norberto012
(@norberto012)
Admin

A Bajnokok Ligája rájátszásának visszavágói következnek és a Milan kedd este a holland élvonalbeli Feyenoordot fogadja a San Siro stadionban. A piros-feketék egygólos hátrányból várhatják az összecsapást és a tét a nyolcaddöntőbe jutás. A meccs 18:45-kor kezdődik és az RTL+ online előfizetéses streaming platform közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2025.02.17. 19:48
ACM_GRA
(@acm_gra)

Egy lelkes, hajtós, és okosan futballozó Milant kívánok ma estére! Még ha rengeteg is a probléma a csapat körül, bízom a továbbjutásban. Tudom, ez csak a hit a részemről, de ha a játékosok is ma valóban elhiszik, tovább lehet innen jutni! Forza!!!!!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.18. 09:35
LireMille
(@liremille)

Én is kíváncsi vagyok, mennyit fogok látni abból a mindenre elszánt, éhes, minden áron győzni akaró csapatból, játékból, aminek én ellenkezőjét láttam a szezon nagy részében (és még engem kritizálnak miatta). De állítólag nem igaz semmi abból, amit állítok, hát ma este ezt meg lehet mutatni. Minden adott hozzá: 80 ezer hangos torok, hazai pálya előnye, jó idő, és az ellenfél keretének fele maródi. Felsorolni is nehéz, mennyien sérültek ott, még az első meccshez képest is, összesen 13 hiányzójuk van. Ha innen nem sikerül, akkor azt mégse lehet másra fogni majd, minthogy nem akarták...

A Milan összeállítása a lehető legerősebb ezzel szembe, a padról itt minőségi cserék jöhetnek, a hollandoknál csak ifisták. Szóval abban nincs vita, nincs téma, hogy nekünk minden ideális, az ellenfélnek pedig semmi sem ma estére. Ja... kivéve az eredményt. Ami meg ugye nem volt fontos. Vagy hogy az volt-e mégis, az ma estére kiderül. Azt gondolom, ha ez a csapat a tudásának megfelelően játszana, akarna, hajtana, akkor nem lenne kérdés, ki megy tovább. De akarat, elszántság nélkül nincs esély ma sem. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.18. 10:31
Gagacs reacted
kissheva
(@kissheva)

@liremille Te semmit nem fogsz látni belőle, mert már nem szánsz rá 2 órát az életedből...;)

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.18. 14:58
hodyzoli and Jackoby5 reacted
Lansky
(@lansky)

@liremille 

Szánalmas ez a picsogás, amit itt előadsz (“és még engem kritizálnak miatta”; “állítólag nem igaz semmi abból, amit állítok”). Komolyan, mint a dedóban. És most mi lesz, megmondasz minket az óvónéninek?

Az persze megy, hogy kiforgasd a szavaimat-mondataimat, amiket korábban a meccsek fontossága kapcsán írtam - reagálva az egyébként bizonyíthatatlan állításodra, hogy a csapat nem akar nyerni (amiből mostanra az lett, egy kis szubjektumot is behozva, hogy te így láttad…) -, pl. így: “nekünk minden ideális, az ellenfélnek pedig semmi sem ma estére. Ja... kivéve az eredményt. Ami meg ugye nem volt fontos.”

Te azt írtad, a Zagreb meg a Feyenoord elleni volt a két legfontosabb meccse a Milannak. Én ezt vitattam. Most már ott tartasz, hogy arra utalsz, hogy én (persze lehet, hogy más is…) azt állítottam, hogy nem volt fontos az említett két meccsen az eredmény…

Hát gratulálok. Azt majd azért kotord már elő, amire olyan finoman utalsz, hogy ki, mikor ès hol állította azt, hogy az említett két meccsen az eredmény nem fontos?! Nem hiszem, hogy bárki bármikor is mondott volna ilyen ökörséget. 

Egyébként ha bebizonyosodna az ellenkezője annak, amit állítasz, és esetleg a Milan nyerni szeretne, sőt továbbjutni (ad absurdum tovább is jut), majd jön az újabb véleménybeli pálfordulás, mint arra esetedben már volt precedens?!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.18. 18:08
LireMille
(@liremille)

@lansky Hát, attól tartok nem tévedtem. Végzetes volt a rotterdami odavágó, Hernandez pedig elintézte nekünk. Úgy látszik, ő már tényleg semmit nem akar nyerni, meg ettől a klubtól. Mondjuk a többiek se szántották fel a pályát a kiállítása után. Minden adott lehetett volna, de így sem sikerült. Hamarabb ki kellett volna tenni azokat, akik már nem akarnak meghalni a clubért, és mint a képlet mutatja, így is túl sok maradt belőlük. 

Theo elárulta a szurkolókat, erre semmi szükség nem volt, elszabotálta a továbbjutást, és ezzel tízmilliós súlyos károkat okozott. A nem megfelelő hozzáállás ugye... amit említettem. Hát itt van, láttuk. Ez persze nincs, ha a hollandiai meccset komolyabban veszik, ha a zágrábi meccset komolyan veszik. De nem vették Lansky. Conceicao cseréi meg hihetetlen amatőrök voltak. Akkor most melyik meccs volt a legfontosabb? A mai? A rotterdami vagy zagrebi? Mindegy is, mindhármat sikerült totálisan elcseszerinteni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.18. 21:13
Dio
 Dio
(@deeo)

Könnyű lenne csak Theora ráhúzni ezt az egészet, de azért ez nem ilyen egyszerű. Álomszerű, tökéletes kezdés, majd jön az egy félidőn át tartó tilitoli a 16-os előtt mindenféle elképzelés és tudatosság nélkül. Kevés mozgás, nincs tudatos begyakorolt elem, semmivel nincs több elképzelés mint a Pioli érában vagy Fonsecaval, pontosan ugyanott tartunk a kapu előtt ahol eddig.

Ezt a párharcot az első félidőben legalább 2:0-val, de inkább 3:0-val lerendezi egy valamire való csapat egy full tartalékos Feyenoord ellen. 

Aztán jön Theo. Akit ez meglepett, hogy Theo nem egy észlény, az nem nézett eddig elég Milan meccset. De talán senki sem gondolta, hogy még ennél is hülyébb tud lenni. Lett. Szerintem az nem volt hiba, hogy SC nem vette le a félidőben, főleg hogy volt egy kapufája is, és mondhatjuk aktív volt. Az viszont vastagon SC sara, ami a kiállítás után jött. Miért nem hagyta az addig kiváló meccset hozó Musah-t balhátvédben? Mi volt a terv Pulisic és Gimenez lehozatalával? Értem én, hogy emberhátrányban nem lehet fent ennyi támadó, de mi volt az elképzelés, ki szerez gólt? Felix és Leao majd elfut? SC nagyon mellément a kiállítás után a cseréivel és ez megpecsételte a meccset szerintem. 

És végül Leao. Az egyszerűen nem járja, hogy egy ilyen kvalitású játékos 5 meccsenként tudjon egy darab használható labdát adni befelé, egyszerűen tragédia az összes bepassza. Az a beadás a végén egyszerűen magyarázhatatlan. Nekem ma volt az a fordulat, hogy eljutottam arra a pontra, hogy a Theo-Leao párostól zokszó nélkül megválnék, akár azonnal.

Ez a kiesés egy szégyen. Már az szégyen volt, hogy a Zagrab elleni vereség miatt ezt le kellett játszanunk. Megérdemeltük a kiesésünket és azt is megérdemeljük, hogy jövőre a BL közelében sem legyünk, mert a csapat 80%-a ostoba fejben ehhez a feladathoz. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.18. 21:23
kissheva
(@kissheva)
Írta:: @deeo

Álomszerű, tökéletes kezdés, majd jön az egy félidőn át tartó tilitoli a 16-os előtt mindenféle elképzelés és tudatosság nélkül. Kevés mozgás, nincs tudatos begyakorolt elem, semmivel nincs több elképzelés mint a Pioli érában vagy Fonsecaval, pontosan ugyanott tartunk a kapu előtt ahol eddig.

Ezt a párharcot az első félidőben legalább 2:0-val, de inkább 3:0-val lerendezi egy valamire való csapat egy full tartalékos Feyenoord ellen. 

Itt azért gyorsan megcáfoltad saját magad. Ha azt írod, hogy 2:0 vagy 3:0-nak kellett volna lennie az első félidőnek azzal elismered, hogy megvoltak a lehetőségeink.
És valóban megvoltak egy alapvetően védekezésre berendezkedő csapat ellen. Az edzőnek pedig a 16-oson belül megszűnik a tudománya, ott már a játékosokon múlik, hogy miként improvizálnak, és milyen döntéseket hoznak. 

A cserékkel egyetértek, én is inkább Musah-t hagytam volna balbekkben, főleg annak függvényében, hogy ugyanúgy gólt kellett volna lőnünk akkor is a továbbjutáshoz. 

Szvsz a játékosok, legalábbis azok, akiknek elvileg húzni kéne a csapatot, Pioli alatt teljesen elkényelmesedtek. Nem volt egy-egy rossz teljesítménynek semmiféle következménye. Most pedig képtelenek felpörögni, és ha valami nem a szájuk íze szerint történik, csak sírnak és panaszkodnak, mint a kisgyerekek 0 önkritikával. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.18. 22:02
Dio
 Dio
(@deeo)

@kissheva nem cáfolom meg, ugyanis nem voltak meg a lehetőségeink, max helyzetecskéink. Az hogy a 16-os előtt körbeadogatjuk a labdát, mindenféle elképzelés nélkül, abból komoly helyzet nem lesz, max ilyen csacska lövések, némi szerencsével valami kipattanó, de itt minimális ilyen volt.

Arra utaltam, hogy egy valamire való csapat ebből a szituációból képes két-három gólt is kihozni, ilyen mezőny fölény mellett. Ez a Milan nem ilyen. Azzal sem értek egyet, hogy ezen a területen már nem az edzőn múlik a dolog. Pont hogy itt kéne látni tudatos bemozgásokat, begyakorolt figurákat, amik láthatóan szintén nincsenek meg.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.19. 05:57
HegyalJani
(@hegyaljani)

A mai nappal hivatalosan is elengedtem a szezont.. 

Találkozunk augusztusban.

Szevasztok!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.19. 07:14
bubu971 reacted
Rakuzan
(@rakuzan)

Azért ezt a kiesést tegyük kontextusba...simán továbbjuthatott volna a csapat, de sikerült kikapni a Zágrábtól, ezzel osztályozóra jutni. Sikerült kikapni Hollandiában, egy olyan csapattól aki még a holland bajnokságban sem tényező (mondjuk mi sem vagyunk Olaszországban...). Végül a mindent eldöntő mérkőzésen, 1. percben egalizálunk, majd csak sikerül elk.rni az egészet és ikszelni hazai pályán. Mindezt persze úgy, hogy az ellenfélnél hiányzott a fél csapat és egyszerűen csak jobban akarták ezt a továbbjutást.

Azt hiszem, most lett végleg elegem ebből a szerethetetlen brancsból.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.19. 08:16
kissheva and bubu971 reacted
kissheva
(@kissheva)

@deeo Az edző kialakíthat egy meccstervet, illetve begyakoroltat támadási sémákat, hogy hogyan jusson el a csapata a kapu elé. Ez nekünk sikerült. Az hogy az utolsó passzok rendre rosszak, mert a játékosok rosszul döntenek már a játékos felelőssége. Legalábbis én így gondolom. 

Domináltuk a meccset a piros lapig, 64-36 volt a labdabirtoklás az első félidőben, és 11-2 a kapuralövési arány. Abban igazad van, hogy egy minőségibb csapat ezt kihasználja és lerendezte volna ilyen játékképpel a továbbjutást. Ezért nincs keresnivalónk a bl-ben a legjobb 16 között, mert a játékosok egyszerűen nem érzik a súlyát. Ez mentális kérdés, és persze lehet az edzőre fogni, hogy szar a taktika, meg hogy motiválja a brigádot, de nehogymár ezen a szinten külön motiválni kelljen. Nálunk mindenki szépen el van - tisztelet a kivételnek -, megkapja a saját "kis" pénzét, amiért ellötyög a pályán, aztán eredmény sehol.

Most biztos sokan kapaszkodnak majd abba, hogy ha a juve esetleg továbbjut, meg a Lazionak is lesz még nemzetközi meccse, és akkor majd szépen behozzuk őket. Be a lóf..szt. Amíg mi nem kapjuk össze magunkat, addig teljesen fölösleges más csapatok eredményeit nézni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.19. 08:17
hodyzoli reacted
bubu971
(@bubu971)

Theo szépen lezuhanyozott, beült a luxus kocsijába, hazament a luxus kéróba, "megsimogatta" a luxus feleségét és nyugodt szívvel álomra hajtotta a fejét. Ma reggel felkelt és elment a luxus hajfodrászához és kékre festette a haját. Én se fogom az idegeimet ezek miatt tönkre tenni...

Szerintetek Theo leépülése összefüggésben lehet Maldini elbocsátásával?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.19. 08:18
Jackoby5 and kissheva reacted
kissheva
(@kissheva)

@bubu971 Maldininek nagy szerepe volt a sikerekben, már csak a jelenlétével Milanelloban. Apaként tisztelték a játékosok. Lehetséges, hogy szerepe van Theo formahanyatlásában is. De akkor kérdem én, milyen profi egy ilyen játékos?

A hozzászólás módosítva: 2 hónap telt el , kissheva
VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.19. 08:53
bubu971 reacted
bubu971
(@bubu971)

@kissheva Igazad van egy profinak nem így kéne viselkednie. Szeretnék belelátni Theo fejébe és megtudni mitől van ez a lejtmenet... mert nem pár meccsről van szó, hanem egy folyamatról. Kár érte és nagyon sajnálom, de már nem bízom abban, hogy visszakapjuk a régi Theót.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2025.02.19. 09:48
Oldal 1 / 2