Fórum
2024-10-01 Leverkus...

2024-10-01 Leverkusen-Milan

Oldal 1 / 2

norberto012
(@norberto012)
Admin

A Milan kedd este a Bundesliga-címvédő és Európa Liga-döntős Bayer Leverkusen otthonába látogat a Bajnokok Ligája 2024/25-ös alapszakaszának 2. fordulójában. A kezdőrúgás 21:00-kor lesz a BayArenában, Leverkusenben. A mérkőzést a Sport 2 magyar sportcsatorna élőben közvetíti. Forza Milan!

Idéz
Topic indító Közzétéve : 2024.09.30. 21:15
Mutt
 Mutt
(@mutt)

Sötét ló a csapatunk, nem lehet tudni mire számíthatunk. Egy konszolidált X legalább kellene a morál építése miatt.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.10.01. 09:24
Anselmo
(@anselmo)

Igen, egy németországi döntetlen talán elég jó alapot adna a folytatásra, és némi hitet is adna a szurkolóknak, a csapatnak, hogy nem kell feladni ezt a szezont. Azt gondolom, némi tűzzel és odafigyeléssel a legjobb 8 sem lenne lehetetlen feladat, ehhez az esetek 98%-ában 16 pontra van szükség (vagyis leverni a "kicsiket" és mellettük 4 pont kell a Leverkusen-Girona kettős ellen). Ha ezt esetleg komolyan gondoljuk, akkor ma nyilván kell minimum 1 pont, de én azt hiszem, hogy a közvetlen 16 közé jutásban nem sokan gondolkodnak most, sem a vezetők, sem a szurkolók, maguk a játékosok sem talán. A play-off eléréséhez maximum 10 pont kell a szimulációk alapján, vagyis e tekintetben teljesen lényegtelen szinte, hogy a Liverpool-Real Madrid-Leverkusen hármas ellen mit játszunk.   

Nagyon kíváncsi leszek, fel tudjuk-e venni a kesztyűt, a következő két meccs elég jó képet fog mutatni arról, hogyan is kell értékelni a derbi győzelmet és a Lecce elleni 4 perc focit. Én nagyon bízom benne, hogy ma meg tudjuk mutatni, hogy a szezon eleji az nem a csapat igazi arca volt, és kezdenek legalább konszolidálódni a viszonyok, újra elérhetőek legalább a pioli-i magasságok :). De ehhez ezt a két meccset jó eredményekkel (és lehetőleg vállalható játékkal) kéne lehozni.  

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.10.01. 10:10
Mutt and Gagacs reacted
Dio
 Dio
(@deeo)

Csak az inter elleni masszív játékkal van esélyünk, bár szerintem ez a Leverkusen most erősebb, mint az az inter volt akkor. A széljáték elleni levédekezés a kulcs, és bizony a jobb oldalunkra gondolva már most remegek emiatt. Nem jönne rosszul egy X, igen. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.10.01. 11:46
dzsozy
(@Gunz)

A leverkusent pont egy ilyen bayern utáni meccsen lehetne megfogni. A milan többet is pihent, a meccsük is laza volt, szóval csak a csapaton múlik, hogy beleadnak e mindent. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.10.01. 12:36
LireMille
(@liremille)

Egyértelműen. A Leverkusen taknyán nyálán csúszik a Bayern meccs után, kifáradtak, esélyük nem sok lesz most a 3 pontra, de az egy puntikára sem. Ha valamikor, hát most eljött az idő. Győzelem vagy bukás. Újabb vereség esetén veszélyben a legjobb 8, azonnal meg kell köszönni a luzitán mester próbálkozásait és neki a lehetőséget. Ezt a Neverkusent amúgyis tükörsimán rakta meg egy Atalanta (értitek, egy Atalanta!), nekünk is nyerni kell. A gyógyszerarénában ez nyilván nem olyan könnyű, mint semleges pályán, de Leao és az edző felelőssége, hogy ez sikerüljön egy ilyen éles helyzetben.  

1 pontot még elfogadhatónak tartok. HA és AMENNYIBEN az jó játékkal és döntő fölénnyel társul. Követelem, hogy a vezetőség valljon színt, hogy a legjobb 8 a cél, vagy csak be akarunk csússzanni a 24 közé, aztán jöhet a play-off. Mert a több meccs, az ugye több pénz! Ez a meccs egy üzenet lesz. Egy palackbazárt posta, hogy mit akarunk az idei szezontól. Én nem vacakolnék, Pavloviocsot rádobnám Wirtzre, ott megtanulná. A többiek nélküle semmit sem érnek. 

Gyújtsuk meg együtt a szikrát, legyünk mi az ÖRDÖG! Várlak benneteket, szurkoljunk együtt a csapatnak és Forca Milan!!

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.10.01. 12:56
Lansky
(@lansky)

A BL-favorit Cityvel játszott az Inter idegenben döntetlent, majd jöttünk mi, és nyertünk…

A Leverkusen legutóbb a BL-favorit Bayernnel játszott idegenben döntetlent, most pedig jövünk (megyünk) mi, és…

Szerintem a Leverkusen alkalmas lehet arra, hogy egy jó meccset játsszon vele a Milan. Az első fordulós kiütést (vs Feyenoord) nem tudom hova tenni. Nekünk kellenek a pontok, de tkp. annyira mégsem. Ha az első két meccs után 0 ponttal állnánk, akkor sem volna veszve semmi. De a játékosokban biztosan ott van, hogy sokan degradálni próbálták az Inter elleni győzelmet. Most lehet bizonyítaniuk, hogy nem volt véletlen az a győzelem.

Egy döntetlennel kiegyeznék, de miért ne nyerhetnénk akár?

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.10.01. 19:21
tupi
 tupi
(@tupi)

Hát a spori nagyon sok dolgot megmagyarázhatna nekem/nekünk...

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.10.01. 22:54
Dio
 Dio
(@deeo)

Nem azt mondom hogy rászolgáltunk az x-re, mert az első félidőben konkrétan osztálykülönbség volt a két csapat között és nem a javunkra, de ekkora egy  marha állatot a síppal azért rég láttam. Nevetséges és vicc kategória, hogy a VAR korában egy szándékos ütés teljesen büntetlenül marad, sorozatos hibák a javunkra, amire a végén a Loftus falt tette fel a pontot az i-re. Csak a szokásos, BL-es botrányos játékvezetés a kárunkra. Minden évben megvan ez.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.10.01. 23:02
R66
 R66
(@r66)

Ez borzasztóan nem tetszett tegnap. Alapvetően azt gondolom, hogy egyéni szinten a Leverkusen játékosai nem jobbak, mint a mieink, sőt. A döntő szempont az a németek szervezettsége volt. Ez egy olajozottan működő, összeszokott, támadásban és védekezésben bevált automatizmusokkal rendelkező brigád. Xabi Alonso kiválóan összerakta őket. Viszont a spanyol szerintem hibázott ott, hogy visszarendelte a csapatát a gólt követően. Simán benne volt, hogy kivégezzenek minket. Abban ne legyen kétségünk, hogy az csak optikai csalódás volt, hogy kijöttünk a szorításból. Kiengedtek minket és kicsit tartalékoltak az erővel.

Rossz látni, hogy BL szinten mennyire alárendelt szerepben jàtszunk. Kétségtelen, hogy Fonsecanak nem volt túl sok ideje stílust, identitást kialakítani, de kicsit azt éreztem, mintha azt hinné a Sinter ellen megtalàlta a bölcsek kövét és hasonló stílusban most majd mindenkit gallyra vág. Nem jött be.

A játékosok közül Maignant emelném ki. Végre azt hozta, amit várunk tőle. Sokaknál olvastam, hogy Leao megint flegma volt. Én ezt ezúttal sem éreztem rajta, az kétségtelen, hogy nincs nagy formában, de legalább fut védekezésben (egy levágott fejű csirke hatékonyságàval). Az tuti, hogy sokszor fogalma sincs hova kéne helyezkedni, taktikailag zokni.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.10.02. 07:29
Anselmo reacted
Anselmo
(@anselmo)

Nem tudom már, lehet, hogy velem van a baj, de én ennek a tegnapi dolognak örülni biztosan nem tudok. Szerintem a klub hagyományaihoz méltatlan, ha egy Leverkusen elleni meccsnek úgy megyünk neki, hogy egy szoros vereség már kiváló eredmény. Fonseca azt nyilatkozta a meccs után, hogy bár nem nyertünk, sőt, neki ez a teljesítmény tetszett eddig a legjobban, ez volt az ő legjobb Milanja eddig. Ez szánalmas. 

Nem tudom elfogadni ezt a "de hát mi még csak építkezünk" dumát sem, mert semmi nem látszik abból az építkezésből. Ezek a játékosok féltek, kaotikusan rohangáltak ide-oda, kidolgozott helyzetünk talán 80 percig nem volt, 60 percig meg sem próbáltunk méltó ellenfele lenni a németeknek. Én érzékelem, hogy újabban sokaknak mintha már ez is megfelelne, de velük én nem tudok egy platformon lenni. Körülmények persze vannak. Mindig. De nekem alapvetően azzal van a bajom, hogy sem a Milanban (játékosok, edző), sem a szurkolók egy részében nem érzem a büszkeséget, öntudatot, hogy azért mi ennél többre vagyunk érdemesek, és jogunk van ennél többet elvárni a Milantól. Annál azért többet, minthogy legyen 15-20 csapat is a világon, amely ellen mind azt mondjuk, ha megússzuk kis veréssel, akkor már biztató, jó, vagy előremutató teljesítmény. Azért ennyire ne menjünk le már kutyába. 

Ezért üljünk le minden BL-este előtt a TV/stream elé? Hogy éppen mennyivel kapunk ki? Vagy hogy látunk-e két darab pár perces jelet arra nézve, hogy itt fejlődés van, meg tényleg jók is lehetünk akár-akár? Szerintem azért ennél többet van joga elvárni a mindenkori Milan szurkolónak ettől a klubtól. Nyilván, ha ez van, akkor ez van, de a tegnapi meccskép nagyon-nagyon messze volt attól, hogy bárki megelégedve nyilatkozzon meg róla, beleértve Fonsecát is, sőt... 

Kíváncsi vagyok, hogy annyi büszkeség és öntudat maradt-e még edzőben, szurkolókban, hogy a Brugge elleni következő meccs megnyerését minimum kötelezőnek tartják-e. Vagy ott is elég lesz majd egy döntetlen, még néhány jól sikerült akció, hogy csak a fejlődést lássa maga előtt valaki. Elnézést a kicsit borongós szavakért, de valahogy felelősséget érzek az iránt, hogy a közösségünk büszke legyen a gyökereire, és igenis várja el, amit megérdemel. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.10.02. 08:08
kissheva and Gagacs reacted
Anselmo
(@anselmo)

https://www.milannews.it/news/davvero-ci-si-accontenta-di-una-sconfitta-con-mezzora-di-forcing-senza-gol-non-e-accettabile-vedere-un-milan-sbarbato-551206

Lábjegyzetként még akit érdekel, ezt esetleg olvassa el. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.10.02. 09:07
Dio
 Dio
(@deeo)

Az az utolsó 30 perc az nagyon csalóka annak, aki nem nézte a meccset. A Leverkusen tudatosan visszaállt és adta át a területet, ami a látottak alapján azért ezért elég nagy kockázat volt Xabi Alonso részéről. A jelek nem azt mutatták, hogy a Milan tudna bármit is kezdeni azzal a masszív Leverkusen letámadással, amit addig alkalmaztak. Nyilván azt azért ő is tudta, hogy 90 percig ezt ők sem képesek csinálni, de onnantól, mintha mezt cseréltek volna a csapatok és óriási szerencséje volt, hogy a Milan nem kotort valahogy egyet, mert lehetőség azért volt rá.

Szemmel láthatóan még mi is meglepődtünk azon, hogy akkor itt most a kaputól 40 méterre már adogathatunk és bőszen kerestük is a réseket, ami azért nem igen volt. Aztán ha volt, akkor rendre csak a kapushoz mentek a lövéseink, fejeseink. 

Jön itt egy identitás kérdés, hogy tehet-e egy Milan ilyet egy Leverkusen ellen? Ha a neveket nézzük nyilván nem, de azok az idők már nagyon régen elmúltak, amikor nekünk nevünk volt a nemzetközi színtéren. A legfájóbb, hogy a játékosokban sincsen az meg, hogy én a Milan játékosa vagyok, egy hétszeres BL győztes csapaté és ez itt a klubfutball csúcsa, mutassuk meg. 

Alapvetően én egyet tudok érteni a tegnapi alaptaktikával, hogy álljunk be védekezni és kontrázzunk, mert csak úgy van esély, de azt azért sokkal jobb lett volna látni, ha nem ennyire alárendelt szerepben tesszük ezt, és meg sem próbálunk támadást építeni. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.10.02. 09:49
Gagacs and Anselmo reacted
Anselmo
(@anselmo)

@deeo Pontosan erre gondoltam én is. Mint egy bántalmazó kapcsolat után, amikor már annyira leadod az igényeidet, hogy bárki, aki két jó szót szól hozzád és rád mosolyog, az már rögtön életed szerelme... na én most pont ezt érzem sok Milan szurkolón, de magán a csapaton is egyébként. Már olyan alacsonyan van a szint, hogy ha kialakítunk két helyzetet 90 perc alatt, akkor már minden biztató, fejlődés van, és különben is jó lesz nekünk egy sovány vereség egy alapvetően inkább német középcsapat ellen is. Mert a Leverkusen sokkal inkább nevezhető annak tágabb perspektívából nézve, mint a Milan. Mégis olyan alárendelt szerepbe rakjuk magunkat és az elvárásainkat, mintha egy prime Real Madrid ellen kellett volna pályára lépni. Szerintem a klub halála, ha ezt megtesszük. 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.10.02. 10:24
Gagacs reacted
tupi
 tupi
(@tupi)

@anselmo ne haragudj, de rég nem értettem egyet veled ennyire. Viszont úgy gondolom inkább a csalódottság, elkeseredettség beszél belőled.

Túlzónak találom jelenlegi formájában középcsapatnak hívni a Leverkusent. Jelen pillanatban (!) ők olyan távol állnak attól a kategóriától, mint mi a nagy csapatoktól. Alonso érkezésével és az általa kialakított rendszerrel rendkívül erős csapat jött össze. Számomra nem Leicester-i egy szezonos csodában tartoznak, mert nem szerencsével maradsz veretlen a német bajnokságban és az EL-ben a döntőig. Valamint idén se látszik egyelőre, hogy kipukkadna a lufi. Viszont Alonso, és esetlegesen pár kulcsjátékos távozásával feltételezem "visszajutnak" oda ahol voltak.

Te magad is írtad, hogy a meccs vége csalóka volt, mert a Leverkusen visszavett és ezért nyílt ennyi lehetőségünk. Pontosan ezért "csalóka" nekem most a Te hozzáállásod is. A Milan és a Leverkusen múltjából indulsz ki, amely szerint jogosan mi vagyunk a jobb csapat. Azonban a valóságban, a jelenlegi keretünk - elnézést mindenkitől - méltatlan az összehasonlításhoz, illetve a Leverkusen magasabb polcon van tőlünk. Ezt láthattuk is az első félidőben, néhol bántó volt nézni.

Félreértés ne essék, én sem úgy ültem és ülök le meccset nézni, hogy belefér a vereség, szembe menne az elveimmel. Azonban áltatni se fogom magam, és tudtam, hogy a tegnapi mérkőzésen nem mi vagyunk az esélyesek. Azt is megértem, hogy számodra/számunkra nehéz elfogadni, hogy az "új" szurkolók így állnak a csapathoz. Viszont azt is te írtad, hogy fejlődni kell, ez ránk szurkolókra is igaz. Nem lehet olyan elvárásunk a csapattal szemben, mint amilyen a régi nagy Milan keretekkel szemben. Szomorú ezt leírni is, de sajnos így van.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2024.10.02. 11:36
Anselmo reacted
Oldal 1 / 2