2022. november 29., kedd

A franciák orvosa szembement a Milan protokolljával

-

Egy francia újságíró által kiszivárgott, hogy nagy a bizalmatlanság a francia válogatott orvosi stábjának vezetője iránt, aki nemrég nem tartotta tiszteletben a Milan előírásait Mike Maignan felépülési folyamata kapcsán.

Mint ismert, Maignan hónapok óta nem áll Stefano Pioli rendelkezésére, miután szeptember végén egy Ausztria elleni mérkőzésen vádlisérülést szedett össze a francia válogatottban. A 27 éves kapus egy hónap kihagyás után felépült a sérüléséből, viszont a pályára való visszatérése előtt újra megsérült – ezúttal a talpizma.

Hetekig kérdéses volt, hogy Maignan bevethető állapotban lesz-e a világbajnokságra és még elutazott Franciaországba is, hogy a válogatott orvosi stábja átvegye a kezelést a felépülési folyamat felgyorsítása érdekében, azonban a Milan ezt ellenezte és visszarendelte a kapust. Végül Maignan nem épült fel időben, így kimaradt a Katarba utazó keretből.

Romain Molina francia újságíró megítélése szerint nagy a bizalmatlanság a francia válogatottnál az orvosi stáb vezetője, Franck Le Gall iránt.

Az újságíró közölte, hogy a csapatorvos megpróbált szembemenni a Milan stábja által meghatározott rehabilitációs protokollal és arra kérte Maignant, hogy olyan atlétikai gyakorlatokat, mozdulatokat végezzen a felépülési folyamat felgyorsítása érdekében, amelyeket a Rossoneri orvosai megtiltottak számára.

A felépülés akkori szakaszában bizonyos gyakorlatok kockázatosak lettek volna Maignan számára és túlságosan nagy terhelésnek tették volna ki a kapus sérült vádliját.

A várakozások szerint a francia válogatott kapus készen fog állni a január elején rendezendő Salernitana elleni bajnokin, valamint decemberben már újra Stefano Pioli rendelkezésére állhat az edzéseken.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS