2022. december 02., péntek

Tatarusanu szemműtéten esett át

-

Ciprian Tatarusanu már hosszú hónapok óta látásproblémával bajlódott és a napokban sikeresen megműtötték Milánóban.

Október óta a 36 esztendős kapus védte a Milan kapuját, miután Mike Maignan vádlisérülés miatt nem állt az edző rendelkezésére. Tatarusanu összesen 12 tétmeccsen lépett pályára és 1080 játékperc alatt 12 gólt kapott illetve 4 meccset hozott le kapott gól nélkül.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint Tatarusanu a Fiorentina elleni mérkőzés másnapján, hétfőn szemműtéten vett részt Milánóban. Az operáció tökéletesen sikerült Dr. Angelo Appiotti jóvoltából. Mint kiderült, a román kapus magas fokú vegyes asztigmatizmussal bajlódott, amely látásproblémát okozott számára. Tatarusanu esetében egyáltalán nem lesz szükség kihagyásra, a műtétet követően bármilyen tevékenységet folytathat gond nélkül.

Továbbá a nemrég elvégzett ellenőrző teszteken kiváló eredményeket produkált. A gyors beavatkozást végző orvos elmondása szerint a műtétnek köszönhetően jelentősen javulni fog Tatarusanu reakcióképessége.

“Ciprian egy évvel ezelőtt látásproblémát tapasztalt, amikor eljött hozzám, hogy elkísérje a feleségét. Megvizsgáltam és észrevettem a problémát. Nem alkalmazott korrekciót, de együtt tudott élni az asztigmatizmussal. Egyszerűen fogalmazva spontán fókuszálással, hunyorgással kompenzálta. Többé erre már nem lesz szükség, mert a beavatkozás – ami nyilvánvalóan a Milan beleegyezésével történt – egyértelműen befolyásolja a kapus pályán nyújtott teljesítményét. A tárgyak észlelése gyorsabbá válik, ezáltal például a lövésekre jobban tud reagálni.”

Dr. Appiotti korábban számos szemműtétet végzett Milan-játékosokon. 2007-ben rövidlátást és asztigmatizmust diagnosztizált Kakánál, de kezelte Massimo Ambrosinit, Ignazio Abatét vagy éppen Marco Borriellót is szemprobléma miatt.

Forrás:gazzetta.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

11 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. 1) Tatarusanu 1 éve tudta, hogy van valamiféle szemproblémája…

    2) Nem gondolnám, hogy Tatarusanu olyan hülye lenne, hogy ezt eltitkolja.

    3) A Milan orvosai tehát tudtak a szemproblémáról.

    Ha ez a nyavalya a kapus képességeire hatással van, a Milan orvosai is tudtak erről, és a műtét pár nap alatt megejthető, akkor tisztelettel kérdezném, mi a lószarért kellett eddig várni, amikor volt egy téli meg egy nyári szünet is?!?

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS