2022. december 07., szerda

Frederic Massara ma 54 éves

-

Frederic Massara, a Milan sportigazgatója ma ünnepli az 54. születésnapját.

Massara 1968. november 11-én született Torino városában, Olaszországban. A Torino utánpótlásában kezdte a pályafutását, azonban a felnőtt csapatban soha nem lépett pályára. 1987-ben a Pavia együtteséhez igazolt, majd három évvel később csatlakozott a Pescarához, amelynek színeiben az 1992/93-as idényben a Serie A-ban is bemutatkozott. Az volt az első és egyetlen idénye az olasz élvonalban, a pályafutása további részében főképp a Serie B-ben játszott, de megfordult a Serie C-ben is.

A Pescaránál eltöltött négy szezon után játszott az Andriában, a Palermóban, az Arezzóban és a Moncalieriben, majd 2003-ban a Tivoli együttesében fejezte be.

A játékospályafutását követően edzői tevékenységbe kezdett és másodedzőként szerepelt a Benevento, a Pescara illetve a Martina kispadján is. 2008 júliusában pozíciót váltott és Walter Sabatini sportigazgató mellett kezdett el dolgozni a Palermóban, majd követte őt Rómába. 2011 májusában sikeresen megszerezte a sportigazgatói képesítést, méghozzá kiemelkedő eredménnyel.

Összesen 7 éven keresztül dolgozott a Roma vezetőségében és 2019 nyarán búcsút intett a fővárosi együttesnek. Massara ajánlatot kapott a Milantól a sportigazgatói pozíció betöltésére és azóta Paolo Maldini technikai igazgatóval dolgozik együtt az átigazolásokon – méghozzá nem akármilyen hatékonysággal. A munkájuk gyümölcseként a piros-feketék 2021-ben hét év után visszatértek a Bajnokok Ligájába, míg 2022-ben 11 év után megnyerték a Scudettót.

Isten éltesse sokáig!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS