2022. november 29., kedd

Pioli: “Ennél sokkal jobban tudunk teljesíteni”

-

Stefano Pioli csalódottan értékelt és úgy véli, hogy a csapata sokkal jobb teljesítményre képes, mint amit a Cremonese ellen mutatott a 14. fordulóban. Az olasz szakember szerint hiba egyetlen játékosra mutogatni, mivel csapatként nem tudtak érvényesülni a mérkőzésen.

“Hiányzott a pontosság és jobb, határozottabb mozgásra lett volna szükség a labda nélküli játékban. Az ellenfél nagyon szoros emberfogást alkalmazott és nem engedett területet, ezért jobban kellett volna mozognunk, valamint gyorsabban és magabiztosabban játszani. Nem voltunk olyan veszélyesek, mint amilyennek kellett volna lennünk. Úgy gondolom, hogy sokkal több párharcot kell nyernünk és több játékosnak bemozogni a tizenhatoson belülre. Az első félidőben elég jól teljesítettünk, míg a másodikban már sokkal kevesebb gólhelyzetet alakítottunk ki és nem tudtunk betalálni sem. A kapu előtt nagyon pontatlanok voltunk és ez az oka annak, ogy nem sikerült az áttörés.” – fogalmazott Pioli.

“Nem olyan edző vagyok, aki túl sokat beszél a mérkőzések után és ezen az estén nem mondtam semmit a játékosaimnak. Mindannyian csalódottak vagyunk, beleértve engem is, mert hiszem, hogy képesek lettünk volna jobban teljesíteni annál, mint amit mutattunk. Erre motivációként kell tekintenünk, hogy legközelebb jobbak legyünk.”

“A rangadók különböznek az ilyen típusú mérkőzésektől, ott több a terület és nagyobb a szabadság a pályán. A védekező csapatokkal szemben az egyéni villanások szükségesek, ezért határozottan pontos mozgás kell, ami a mi esetünkben nem volt meg. Nyomást helyeztünk az ellenfélre, hogy problémát okozzunk nekik, de nem sikerült gólt szereznünk.”

“A teljesítménynek és az eredménynek sem örülök, mert nem tudtuk megnyerni a mérkőzést. Egyértelműen fejlődnünk kell és a következő négy napban azon fogunk dolgozni, hogy készen álljunk a Fiorentina elleni meccsre. ami az utolsó mérkőzésünk lesz a téli szünet előtt. Jobban fel kell készülnünk, ez biztosan más típusú meccs lesz, mert a Fiorentina és a Cremonese taktikailag különböző. Nem lesz könnyű és motiváltnak kell lennünk, hogy megmutassuk, ennél sokkal jobban tudunk teljesíteni.”

“Leao? Nem helyes mindig egyetlen játékost hibáztatni. Ha jól működünk csapatként, nyerünk, ha nem vagyunk jók csapatként, akkor nem fogunk győzni. Ha esetleg Leao nem teljesít jól, nem kell ujjal mutogatni rá. De Ketelaere? Megértem a sajtót, de ne az átigazolási árral foglalkozzunk. Ennél jobb, minőségibb és veszélyesebb futballt tudunk játszani. Mindenkinek jobban kellett volna teljesítenie, elsősorban nekem.”

“Napoli? Nagyon hosszú a bajnokság és sok pontot lehet szerezni. Nem akartunk ilyen különbséget pontszámban és be kell érnünk a Napolit. Vasárnap újabb lehetőségünk lesz mérkőzést nyerni.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Blá bláblá, bláblá bláblá blááá-blá.

  “Mindannyian csalódottak vagyunk, beleértve engemet is, mert hiszem, hogy képesek lettünk volna jobban teljesíteni annál, mint amit mutattunk.” – Ebben azert remélhetőleg igaza van a Misternek, mert ha nem igy lenne, a kieses ellen kellene kűzdenie a csapatnak.
  Sajnos meccsek óta nincs világos elképzelése a csapatnak, hogy mit kellene játszania az ellenfél térfelén. Sokszor érzi azt a szurkoló, hogy egy kis, vagy közép csapat játékában is több a tudatos elem mint a bajnok játékában.
  Ezzel valamit muszáj lenne kezdeni lassan, mert nem lehet minden meccsen a 90. Percben egyeni villanassal nyerni.

 2. Nem tehet Pioli erről. Igazolni kéne egy csatár mert Giroud benne van a korban Origiben pedig én egy ilyen Choupo Motingot látok avagy egy tökéletes cserecsatár ha kell akkor itt van (egyébként inkább arról írjátok légyszíves h a milan kivel pótolni Zlatant mert én hallottam pár nevet mert ennyi erővel én is adatnak interjút h mennyire csalódott vagyok) meg igazából De Ketelaere ért adtunk 32M t aztán leült a kispadra. Meg egy jobb szélső is jöhetett volna(ez most csak saját vélemény de ha Destet kölcsön tudtuk venni az utolsó napokban akkor a Chelseatől Callum Hudson Odoi-t mért nem tudtuk kölcsőnvenni a Leverkusen előtt? még ha csak vételi opció nélkül is)

 3. Ha jól értelmeztem egy pici kis utalást tett rá a mester,hogy ő is elk.rta! Igen mester màr nem először! Örülök,hogy belátta.
  Remélem tanult belőle és többet nem állunk fel ilyen szarul! Mint már említettem ez a Milan nem engedheti meg magának, hogy tartalékosan álljon fel senki ellen sem! Ja és kell végre egy minőségi csatár mert Giroud egyedül nem elég három fronton! Ha ő nem lenne konkrétan 10. Hely környékén tanyáznánk! A tegnapi forduló egész jól sült el számunkra csak az a b.zi Inter tudott nyerni! Milan Milan

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS