2022. december 05., hétfő

HIVATALOS: Gazidis távozik a klubtól

-

A Milan szerdán az esti órákban a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Ivan Gazidis 4 év után búcsút int a klubnak.

Gazidis 2018 decemberében csatlakozott a Milanhoz, miután a klub tulajdonjoga az Elliott Management kezébe került. Az amerikai pénzügyi alap a dél-afrikai szakembert bízta meg a vezérigazgatói poszt betöltésével és az Elliott legfőbb bizalmasa volt az évek során. Gazidis egyik küldetése az volt, hogy közreműködjön a klub pénzügyi stabilitásának megteremtésében, továbbá abban, hogy a Milan újra versenyképessé váljon Olaszországban és visszatérjen a Bajnokok Ligájába.

A Milan bejelentette, hogy Gazidis szerződése 2022. december 5-én lejár és négy év után távozik a klub vezérigazgatói pozíciójából. Az 58 éves igazgató a hátralévő egy hónapban maradéktalanul elvégzi a munkáját, majd a kontraktus lejártával távozik.

Ivan Scaroni, a Milan elnöke: “Az egész AC Milan nevében szeretnék szívből köszönetet mondani Ivannak a szenvedélyéért, az elhivatottságáért és a jelentős hozzájárulásáért, amit a klub sikeréért tett. Amint azt a legutóbbi közgyűlésünkön is elmondtam, nagyon könnyű egy olyan szervezet elnökének lenni, amelynek olyan vezérigazgatója van, mint Ivan Gazidis. Személyesen is szeretnék neki nyugodt, békés időszakot és jó időtöltést kívánni a családjával. Sok sikert kívánok neki a következő szakmai kihívásához.”

Gazidis a bejelentést követően a következőképpen nyilatkozott a Milan TV-nek.

“Négy csodálatos, kihívásokkal teli év után elhagyom a Milant. Sokat köszönhetek ennek a klubnak, az embereknek, a szurkolóknak és ennek a városnak, amely a szó szoros értelmében megmentette az életemet.”

“Ha a klub most jobb helyzetben van, mint amikor megérkeztem, az teljes mértékben a körülöttem lévő emberek munkájának köszönhető, akikkel együtt dolgoztam, a tulajdonosunktól kezdve az elnökünkün át a stábunkig, beleértve a vezetőedzőnket, a sportigazgatónkat, a játékosainkat, az álmodozó utánpótlás játékosainkat, a játékosmegfigyelőinket, az elemzői stábunkat, az orvosi személyzetünket és a felsővezetői csapatunkat. Ez mindazon rendkívüli emberek munkája, akik ezért a klubért élnek és mindent beleadnak a sikerért. Kiváltságos volt számomra, hogy mindannyiukkal együtt dolgozhattam. Nincs kétségem afelől, hogy a klub és az alkalmazásában álló emberek minden szempontból új szintre fogják emelni a klubot az elkövetkező években.”

“Végül szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak. A szurkolók hite és ereje átsegítette a klubot és engem is a nehéz pillanatokon. Örökké a szívembe zárom, ahogyan támogattak engem, amikor nem voltam jól. Minden jót megérdemelnek. Lehet, hogy most távozom a klubtól, de a Milan örökre bennem marad.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS