2022. december 07., szerda

Kjaer: “Nyernünk kellett volna kifogás nélkül”

-

Simon Kjaer, a Milan középhátvédje elégedetlenül nyilatkozott a Cremonese elleni döntetlen után és kijelentette, hogy a csapatnak azonnal javítania kell hétvégén a Fiorentina ellen. A dán válogatott játékos beszélt a győzelmi éhségről, Malick Thiaw-ról és a Napoli meneteléséről is.

“Nem szeretem azt a kifogást, hogy mentálisan fáradtak lennénk. Vannak olyan pillanatok a mérkőzéseken, amikor ébernek kell lenned ahhoz, hogy gólokat szerezz vagy lendületet adj a csapatnak. A Spezia ellen Giroud-val megnyertük a meccset, de ezúttal nem tudtunk gólt szerezni. Két nagyon hasonló mérkőzésről van szó. A futballban vannak könnyű, de nehéz pillanatok is. Az a legfontosabb, hogy azonnal reagáljunk és vasárnap három ponttal zárjunk a téli szünet előtt. Ha nincs meg az éhség, akkor abba kell hagyni ezt a munkát. Akiben nincs meg a sikerre való éhség, annak otthon kell maradnia, de biztosíthatok mindenkit arról, hogy egyetlen játékosunkból sem hiányzik az éhség.” – mondta Kjaer a meccs után.

“Nyomást gyakorlunk magunkra, mert győzni akarunk és tudjuk, hogy minden mérkőzést meg kell nyernünk. Ilyen a mentalitásunk. Egy csodálatos két év van mögöttünk, de mindig fejlődnünk kell. Ezen az estén nyernünk kellett volna kifogás nélkül. A szezon során mindig vannak olyan pillanatok, amikor nehezebb, most csak egy pontot szereztünk és ezzel egyáltalán nem vagyunk elégedettek. A mérkőzés több szakaszában is jól játszottunk, de hiányoztak a részletek a meccs eldöntéséhez.”

“Sok szemponton dolgozunk az edzéseken és az edző számos ingert ad, majd rajtunk – játékosokon – a sor, hogy kimenjünk a pályára és eredményt produkáljunk. Szerettük volna megszerezni a három pontot, hogy a tabella elején maradjunk, mert meg akarjuk nyerni a Scudettót.”

“Thiaw? Ő egy nagyszerű játékos és egy remek srác. Minden egyes nap keményen dolgozik. Nagyon jól játszott, koncentrált volt és keményen odatette magát a párharcokban. Védekezésben nagyon jó képességekkel rendelkezik.”

“A Napoli nagyon jól teljesít, de csak saját magunkra kell koncentrálnunk. Most két pontot veszítettünk, vasárnap hármat kell szereznünk. Tudom, hogy jó munkát végeznek, azonban nem a Napolival foglalkozom, hanem csak magunkra összpontosítok.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Rendes fickó a dán, és tudja, hogy biztatni kell a fiatal csapattársakat, de őszintén szólva az első 20-25 percben Thiaw nem nagyon tudta, merre van arccal. Nyilván először volt kezdő, izgult, és kötelező győzelem volt (lett volna). Tudjuk be ennek. Nem lett gond belőle szerencsére. Persze nem rajta múlott, hogy eldobtunk két pontot.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS