2022. november 30., szerda

Pioli: “Több gólt kell szereznünk a helyzetekből”

-

A Milan 2022-ben az utolsó idegenbeli mérkőzését fogja megvívni ma este a Cremonese ellen. Stefano Pioli megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, amelyen kiemelte a fontosságát annak, hogy a csapat versenyben maradjon a listavezető Napolival szemben. Az olasz tréner kitért a Bajnokok Ligája sorsolásra is.

A CREMONESÉRŐL
“Jól és következetesen kell játszanunk, nem szabad, hogy hatással legyenek ránk a mérkőzés legfőbb incidensei. A Cremonese nagyon motivált és elszánt lesz a pályán. Az egyetlen Serie A-s gólomat a Giovanni Zini stadionban szereztem játékosként, azonban most hosszú idő után más színekben térek vissza ide.”

A SZEZONRÓL
“Egy elég kiegyenlített bajnokságra számítottam, az egyetlen dolog, ami meglepett, hogy a Napoli minden csapatot megelőzve szárnyal. A szerzett pontokat és a győzelmeket illetően a lehető legjobb módon szeretnénk szünetre menni, hiszen ez egy nagyon kényes pillanata a szezonnak. Nem hagyhatjuk, hogy a Napoli nagyon elhúzzon, a lehető legközelebb kell maradnunk hozzájuk. Nagyon sok mérkőzést játszunk és ez rengeteg energiát emészt fel mentálisan és fizikálisan egyaránt.”

A TÁMADÁSRÓL ÉS A VÉDEKEZÉSRŐL
“Ha minden lépést úgy teszünk meg, mintha az lenne a legfontosabb, akkor javítani fogunk a szintünkön. Több gólt kellene szereznünk figyelembe véve azt, hogy milyen sok helyzetet alakítunk ki. Nagyobb koncentrációra és több összjátékra van szükség a játékosok között. Többet kell kommunikálni a pályán. A Spezia gólja is ilyen helyzetből született, kommunikációs hiba után.”

A JÁTÉKOSOKRÓL
“Reméljük, hogy Ibrahimovic hamarosan visszatér, jól halad a felépülése. Krunic egy intelligens középpályás, aki nagyon nyitott minden téren, amit kérünk tőle. De Ketelaerénak azt kell tennie a pályán, amit az ösztönei súgnak. A mi játékrendszerünkben a támadó-középpályásnak nagy szabadsága van a posztján. Nagyon örülök Lazetic mesterhármasának. Ő egy olyan srác, aki nagyon keményen dolgozik és ambiciózus játékos. Szépen halad a fejlődése.”

A BAJNOKOK LIGÁJA SORSOLÁSRÓL
“A Tottenham egy erős és egységes csapat, számos minőségi játékossal. Topligában játszanak és egy kiváló vezetőedző irányítja őket, aki nagyon jól ismeri a Milant. Nehéz mérkőzések lesznek, de a legjobb 16 között ez természetes. Nagyon izgalmas párharcok lesznek. Ugyan a Milan az angol csapatokkal szemben nem rendelkezik túl erős mérleggel, de magabiztosan fogunk játszani, hogy továbbjussunk a következő körbe. Tökéletes vagy verhetetlen csapat nem létezik és reméljük, hogy a lehető legjobb formában tudjuk lejátszani a mérkőzéseket. Lehetőségünk lesz arra, hogy megmutassuk, hol tartunk és rendkívül magas szintű teljesítményt kell nyújtanunk. Hazai pályán fogunk kezdeni és ebből előnyt kell kovácsolnunk.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Valóban a helyzetkihasználást kellene javítani elsősorban. Meg a passzpontosságot. Meg a védekezést is. Meg a pontrúgásokat is. Szóval van teendő bőven. Én drukkolok, hogy sikerüljön mindaz, amiről beszélt, mert az azt jelentené, hogy valóban szintet lépett a csapat.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS