2022. november 30., szerda

Sorsoltak a BL-ben, a Milan a Tottenhammel játszik

-

November 7-én, hétfőn délben kisorsolták a Bajnokok Ligája 2022/23-as kiírás nyolcaddöntőjének párosításait.

A Milan kilenc évet követően először jutott be újra a BL kieséses szakaszába, miután csoportmásodik lett a Chelsea mögött az E-csoportban, megelőzve az RB Salzburgot és a Dinamo Zagreb együttesét. A csapat legutóbb a 2013/14-es idényben szerepelt a nyolcaddöntőben.

Hétfőn az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) svájci központjában, Nyonban megtartották a BL nyolcaddöntőjének sorsolását. A Milan ellenfele az angol élvonalban szereplő Tottenham lesz a legjobb 16 között a negyeddöntőbe jutásért. A Rossoneri a története során eddig összesen 4 alkalommal játszott a Tottenham ellen, a mérleg 2 döntetlen és 2 vereség. A két együttes legutóbb 11 évvel ezelőtt, 2011 tavaszán találkozott egymással a BL kieséses szakaszában, akkor az első meccs 1-0-s Spurs-sikert hozott a San Siróban, míg a visszavágó 0-0 lett.

NYOLCADDÖNTŐ:

RB Leipzig-Manchester City
Club Brugge-Benfica 
Liverpool-Real Madrid
AC Milan-Tottenham
Frankfurt-Napoli
Dortmund-Chelsea
Inter-Porto
PSG-Bayern München

Az UEFA közzétette a nyolcaddöntő párosításainak pontos kezdési időpontjait. A Milan az első mérkőzésen 2023. február 14-én, 21:00-kor fogadja a Tottenham együttesét a San Siróban, míg a visszavágó 2023. március 8-án lesz Londonban 21:00-s kezdettel.

KIEMELTEK VOLTAK: Napoli, Porto, Bayern München, Tottenham, Chelsea, Real Madrid, Manchester City, Benfica.

NEM KIEMELTEK VOLTAK: Liverpool, FC Bruges, Internazionale, Eintracht Frankfurt, AC Milan, RB Leipzig, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain.

SZAVAZÁS:

Mire számítasz a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőben?

Eredmények

Betöltés ... Betöltés ...

JÁTÉKNAPOK:

Nyolcaddöntő: Február 14., 15., 21., 22.
Március 7., 8., 14., 15.
Negyeddöntő: Április 11–12., 18–19.
Elődöntő: Május 9-10., 16-17.
Döntő: Június 10.

SORSOLÁS:

Nyolcaddöntő: November 7.
Negyeddöntő: Március 17.
Elődöntő: Március 17.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

23 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Az első kívánság bejött.
  Nem azt mondom, hogy mi vagyunk az esélyesek, de több keresnivalónk van, mint a City, vagy éppen Bayern ellen.

  Ha az első meccset megnyerjük csak akkor van esély, mert egy milánói x szerintem már a végét jelentené a sorozatnak.
  Jobban örültem volna, ha Londonban kezdünk.

 2. Egyik szemem sír, a másik nevet, ugyanis a Milan után a Spurs a kedvenc csapatom. Az egyikük kénytelen lesz a 16 között búcsúzni, de legalább megint láthatom őket egymás ellen játszani, ami nagyon izgalmasnak ígérkezik, igazi ki-ki meccs lesz. Tippelni sem lehet, hogy mi várható, de úgy gondolom még korai a pezsgőt bontani… Nagyon kellemetlen ellenfél a Tottenham, akik sokkal hosszabb paddal rendelkeznek, mint mi. De bízzunk abban, hogy Fortuna kegyes lesz hozzánk, és a játékvezetéssel sem lesz gond.

  Maga a sorsolás előnyösnek tűnik Serie A szempontból, és akármilyen hülyén hangzik, én szurkolni fogok a Napoli, Inter párosnak is. Mert ha minden flottul megy, akkor az hogy a legjobb 8 között 3 olasz csapat lesz, nagyon jó képet festene a lesajnált bajnokságunkról, és talán visszakerülne Olaszország a klubfutball térképére.

 3. Nem panszkodhatunk. Szerintem végül még sok lesz nekünk kicsit a tempó, a Tottenham az angolok közül is alighanem a leggyorsabb csapat, és látszik, hogy ez nekünk jelen pillanatban még nem ízlik. De van esélyünk, valami nagy csapaszellemmel, jó egyéni teljesítményekkel akár meg is lehet. Én idegeskedni nem fogok, már hatalmas élmény az is hogy ott lehetünk, és ami innentől lesz, az a bónusz. Élmény volt végignézni az elmúét 4 évet, ahogy minden egyes évben egyre feljebb léptünk mindenben. 🙂

 4. Amikor egy hete a chaten szó volt erről, három kategóriába soroltam az ellenfeleket (akkor még úgy nézett ki, hogy a PSG is képben lesz, de a “franciák” elintézték maguknak a második helyet, és mint látható, baromira rosszul tették).
  A Cityt és a Bayernt soroltam a “teljesen más szint” kategóriába, a Realt és a PSG-t a “jóval esélyesebbek, mint a Milan” kategóriába, míg a Tottenhamet és a Portót az “50 százalék esélyünk van ellenük” kategóriába.
  Ez utóbbi kategória azután bővült a Benficával, így nem is volt olyan kis esélyünk arra, hogy jó csapatot kapjunk…

  A Tottenham egy sebességre építő csapat, ami következik a játékfelfogásukból, ami rájuk korábban is jellemző volt, de Conte egyértelműen erre alapoz. Nagyon veszélyes csapat, de úgy gondolom, a védőink sebességben felvehetik velük a versenyt. Conte természetesen ért ahhoz, hogyan lehet elrontani az ellenfél játékát. Lehet ebből a párharcból egy nagyon csúnya 180+30 perc is, de egy nagyon látványos két találkozó is. Jelenleg az a lényeg, hogy van esélyünk a továbbjutásra, és ez már nagy dolog. Jósolgatni nem sok értelme van, mert pontosan 100 nap múlva lesz az első meccs, ami rengeteg idő. Lehet, hogy Leao már nem is lesz itt, lehet, hogy kiesik pár kulcsember innen vagy onnan… Kaphattunk volna két olyan csapatot is, hogy már most 100%-ban a bajnokságra koncentrálhatnánk, mert nem lett volna esélyünk ellenük. Nagyon elégedett vagyok a Tottenhammel, de persze nem lesz könnyű ellenük.

 5. Szerintem kedvező ez a sorsolás, én személy szerint örülök ennek, lehetőség van nem a legveszélyesebb csapatok egyikével találkozni, ráadásul revans lehetőség a több, mint 10 évvel ezelőttiekért.
  Mindemellett sok függ attól hol, milyen formában (sérültek) lesznek a csapatok.

  Segítségeteket kérném abban, hol lehet jegyet szerezni a hazai meccsre?

 6. Örülök a Spursnek. Teljes kerettel, (vagy legalábbis a kulcsjátekosokkal), jó formában igenis meglehet a továbbjutás. (ideje revansot is venni rajtuk!) Persze, már a nyolcaddöntő is nagy szó az elmúlt évek fényében. Probléma egyébként akkor lehet, ha kiválnak a kulcsjátékosok és a pillanatnyi formánk gyenge lesz. Akkor szinte biztosan kiesünk, ellenkező esetben szoros, jó kis meccsekre számítok, remélhetőleg Ac Milan továbbjutással. 🙂

  ui: És lehetőleg ne a bíró döntsön, mondjuk egy újabb Tomori jogtalan kiállítással…

  • Tomori pirosa a szabálykönyv szerint 100%-os volt és elkerülhetetlen (nyilvánvaló gólhelyzetben a labda megjétszásának esélye nélkül szabálytalankodott, lásd mostani City meccsen Cancelo, kb pont ugyanaz az eset volt, ez mindig mindenhol piros). Ha már valami, akkor Tomori inkább kapja össze magát, mert hülyeséget hülyeségre halmoz idén, amit nem is értek, mert tavaly beton volt.

   • Ja és ehhez még annyit hozzátennék, hogy meccs elején nem csináhat ilyen hülyeséget, amiről tudja, hogy piros lesz. Talán ha 16-oson kívül, akkor oké, mert akkor a 10 emberért cserében alighanem nem kapunk gólt. De 16-oson belül hátulról visszahúzni valakit a tizenakárhányadik percben nagyon nagy mentális hiba minden szempontból.

    • A szabályértelmezés.

     “Amennyiben egy játékos a saját büntetőterületén belül olyan szabálytalanságot követ el ellenfelével szemben, amely nyilvánvaló gólhelyzetet akadályoz meg, és a játékvezető büntetőrúgást ítélt meg, a játékost figyelmeztetésben kell részesíteni, ha a szabálytalanság egyben a labda megjátszására tett próbálkozás is volt; minden más esetben (pl.: visszatartás, visszahúzás, lökés, nincs lehetőség a labda megjátszására stb.) a vétkes játékost ki kell állítani.”

     A szabály nem túl bonyolult, ugyanakkor alkalmas arra, hogy ne lehessen egységesen értelmezni.

     A tényállási elemek:

     1) a büntetőterületen belül,

     2) a kaput védő játékos szabálytalansága a kaput támadó játékossal szemben, ami

     3) (eredmény) egyértelmű gólhelyzetet AKADÁLYOZ MEG.

     Ezek objektív elemek, esetleg a gólhelyzet egyértelműsége képezheti vita tárgyát.

     Ezek alapján tehát büntetőt kell ítélni, a további szankciók pedig aszerint alakulnak, hogy a védő mozdulata mire irányult: labdára vagy sem. A szabályok alapján valamilyen lap “jár”. Ha labdára ment a védő, sárga, ha emberre vagy a labdára nem volt esélye sem, piros.

     A pirosat érő szabálytalanságot nézve…

     A szövegben a kiemelés a lényeg, és akármilyen egyértelműnek is tűnik a dolog, nem az.

     Először is nem gólt, hanem egyértelmű gólhelyzetet kell megakadályozni, azaz pl. az is az, ha egy kényszerítő esetén azért nem jut el a labda a támadóhoz (és így nem lesz gólhelyzet), mert a védő ebben akadályozza a támadót (“labda nélkül” elkövetett szabálytalanság).

     A másik, hogy meg kell hiúsítani a gólszerzést. Ez összetettebb kérdés, de egyértelműen azon múlik, hogy gól lesz-e a támadásból vagy sem. Ha tehát a szabálytalanság miatt vagy azzal összefüggésben mellé rúgja vagy fejeli a labdát a támadó vagy véd a kapus, akkor abban az esetben is piros és büntető, ha a támadó a szabálytalanság után vagy akár közben – nem tudom jobban megfogalmazni – “olyan helyzetbe hozza magát”, mintha nem is történt volna fault. Tomori esetében tehát az lett volna a “jó” (tehát akkor nem állították volna ki), ha Mount gólt lő, mert ebben az esetben két tényállási elem sem valósult volna meg: Tomori nem akadályozta volna meg a gólhelyzetet (hiszen gól lett), továbbá a bíró nem ítélt volna büntetőt. Az, hogy ilyenkor járna-e sárga lap, nem egyértelmű (a szabály alapján fura módon nem kellene adni, de a szándékot általában büntetik)…

     Fontos kiegészítés, hogy a faultnak nem kell véglegesen megakadályoznia a gólhelyzetet, tehát ha valahogyan a támadó kapura tud lőni, mint Mount, az nem teszi semmissé a szabálytalanságot, az tényállásszerű lesz, amennyiben nem lesz gól.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS