2022. december 02., péntek

Pioli szavai a Torino elleni vereség után

-

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője csalódott volt a Torino elleni vereség után és elmondása szerint a tizenhatoson belüli pontatlan játék megpecsételte a mérkőzés végkimenetelét. Az olasz szakember kitért Rafael Leao lecserélésére, a két kapott gólra, a hibákra és a Napoli rendkívüli menetelésére is.

“Az eredmények a tizenhatoson belül dőlnek el és ebben az ellenfelünk jobb volt nálunk. Lehetőségünk lett volna gólokat szerezni, de hiányzott a pontosság és a minőség a kapu előtt ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. Nagyon megnehezítette a dolgunkat a gyorsan bekapott két gól. Megvolt az elszántság és az éhség, hogy visszavágjunk, próbálkoztunk, de töredezett volt a játékunk és nem ez volt a legjobb esténk. A kétgólos előny önbizalmat adott a Torinónak és lehetővé tette számukra, hogy visszaálljanak, védekezzenek és ellentámadásokkal próbálkozzanak. A második félidő elején már jobban néztünk ki, de sokkal hamarabb be kellett volna találnunk a kapuba. Próbálkoztunk egészen a végéig, viszont pontosabbnak kellett volna lennünk.” – mondta Pioli.

“Két ilyen kapott gól demoralizáló volt számunkra és megpróbáltunk azonnal reagálni, de a kapu előtt nem voltunk elég élesek és technikailag elég pontosak. Nehéz volt áthatolnunk a Torino egységes és fizikálisan erős védelmén. Ugyan többször is olyan helyzetbe kerültünk, hogy veszélyt okozzunk nekik, ám ezeket nem sikerült gólra váltani.”

“Nem mindig egyszerű hátulról építkezve játszani, mert az ellenfelünk nagyon erősen presszingelt. Négy támadónk volt elöl, de nem voltak jók a mozgások és túl sokszor alakult ki egy az egy elleni párharc, ezáltal könnyebb volt letámadni minket. Többször kellett volna a védelem mögé kerülni, amely megkönnyíti, hogy veszélyt jelentsünk az ellenfél kapujára. Cserék? Szerettem volna változtatni, hogy élénkebbek és lendületesebbek legyünk. Leao? Nem ez volt a legjobb estéje, ez nyilvánvaló. Vannak más játékosaim, akik különböző képességekkel rendelkeznek és megpróbáltam változtatni.”

“Csalódott vagyok, mert folytatni akartuk az idegenbeli sorozatunkat veretlenül és újabb meggyőző teljesítményt vártam volna a csapattól. Ez egy fájó vereség volt. Jobban kell dolgoznunk és félretenni ezt a vereséget.”

“Napoli? Fontos lett volna, hogy megőrizzük a második helyet a tabellán és ne távolodjunk el a Napolitól. Nagyon erősek és kivételes formában vannak, de a bajnokság még mindig nagyon hosszú.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS