2022. december 05., hétfő

Ibra: “Nem vagyok jól, ha nem dolgozok keményen”

-

Zlatan Ibrahimovic, a Milan világklasszis csatára már alig várja, hogy visszatérhessen a pályára a májusi térdműtétje után és elmondása szerint kihívás elé állítja magát és mindent megtesz annak érdekében, hogy tartsa a szintet a fiatalabb csapattársaival. A 41 éves csatár a CNN-nek adott interjújában kitért a jelenre, a csapattársaira, a visszavonulás gondolatára és a térdsérülésére is.

“Nagy szenvedélyem van a futball iránt. Most más helyzetben vagyok az életkorom és a csapattársaim által, de minden egyes napját élvezem. Úgy gondolom, hogy ha abbahagyom a futballt, akkor nagyon hiányozni fog. Nem akarom megbánni, mondván, hogy még folytatnom kellett volna a játékot.” – mondta Ibrahimovic.

“Igyekszem tartani a szintet ezekkel a fiatal srácokkal, akik keményen dolgoznak. Visszavonulás? Egészséges akarok lenni és ha ezen a szinten vagyok, akkor folytatom a játékot, aztán meglátjuk, hogy meddig bírom. Amíg eredményt tudok produkálni, addig továbbra is játszani fogok. Azon a napon, amikor lelassulok, azt akarom, hogy a körülöttem lévő emberek őszinték legyenek. Én pedig realista leszek.”

Mint utólag kiderült, Ibra tavasszal a szezon véghajrájában sérülten játszott, hatalmas fájdalmak közepette a térdében, mivel mindenáron segíteni akart a csapatnak a bajnoki címért folytatott versenyben. 2022. május 22-én magasba emelte a Scudettót, majd pár nappal később megoperálták a romokban lévő térdét. Így idézte fel Zlatan a műtét előtti hónapokat.

“Hat hónapon keresztül hetente egyszer leszívattam a térdemet. Minden egyes nap fájdalomcsillapítóval éltem hat hónapon át. A fájdalom miatt hat hónapig alig tudtam aludni. Soha életemben nem szenvedtem ennyit a pályán és azon kívül, mint akkor.”

“Az esetemben megvan a késztetés arra, hogy minden nap jobb akarok lenni. Olyan mentalitásom van, hogy ha nem dolgozom elég keményen, akkor nem érzem jól magam. Úgy vélem, hogy ez visz előre és ez vezet arra a szintre, ahol kihívás elé állítod magad a testeddel szemben. Az egész önmagad kihívásáról szól, hogy meddig lehet eljutni és meddig vagy képes uralni a testedet.”

Zlatannak 2017-ben a Manchester United játékosaként súlyos térdszalag-szakadása volt és hosszú hónapokig nem léphetett pályára. Végül az Egyesült Államokban kötött ki, ahol újra régi fényében tündökölt.

“Az volt az első komolyabb sérülésem, szóval minden új volt számomra. Nem igazán tudtam, hogy mi vár rám. Először kicsit megijedtem, mert nem tudtam, hogy visszatérhetek-e a pályára vagy mi fog történni, de aztán lassan napról napra szembesültem a helyzettel. Ez inkább mentális nehézség volt, mert higgadtnak és türelmesnek kellett maradnom, miközben unalmas edzéseket végeztem.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS