2022. december 07., szerda

Pioli: “Sok minden forog kockán”

-

Stefano Pioli, a Milan trénere megtartotta sajtótájékoztatóját a ma esti Dinamo Zagreb elleni összecsapást megelőzően. Az olasz szakember kitért a mérkőzés jelentőségére, a csapat formájára és Brahim Diaz állapotára is.

A MECCS JELENTŐSÉGÉRŐL
“Egyértelműen sok minden forog kockán ezen a mérkőzésen és ahhoz, hogy az utolsó fordulóban is esélyünk legyen a továbbjutásra, pozitív eredményt kell elérnünk Zágrábban. Ez egy nagyon fontos mérkőzés és ennek tudatban készültünk fel. Van egy lehetőségünk és a csapat mindig kihasználta a lehetőségeket. Ismerjük a nehézségeket, mert a Dinamo egy kiváló csapat. Magas szintű teljesítményre lesz szükség.”

AZ ELLENFÉLRŐL
“A Dinamo egy kemény csapat, tavaly december óta nem veszítettek mérkőzést hazai pályán. Megfelelő szellemben kell hozzáállnunk a meccshez. Időnként hibát követünk el a pályán, ezúttal ez nem történhet meg, ha pozitív eredményt akarunk. Koncentráltan és higgadtan kell játszanunk és jól lefedni a területeket.”

A CSAPAT FORMÁJÁRÓL
“Jól dolgozunk az edzéseken és a jelenlegi tempó mellett sok edzést kihasználunk a regenerálódásra. Jön a visszavágó és jó formában várjuk a mérkőzést. Minden mérkőzésnek megvan a sajátos súlya – nekem és a csapatnak egyaránt. Minden alkalommal úgy állunk hozzá egy meccshez, mintha döntő lenne. A felkészülés során figyelembe vettük a technikai és a taktikai szempontokat is. Különösebben nincs szükség arra, hogy bármilyen módon motiváljam a játékosaimat, mert tisztában vannak azzal, hogy milyen fontos ez a meccs.”

A MAKSIMIR STADIONRÓL
“Ilyen hangulatos környezetben sokkal motiválóbb és ösztönzőbb játszani. A hazai közönség lökést ad az ellenfélnek, de a mi szurkolóink is ott lesznek. Tudjuk, hogy bizonyos kihívások leküzdéséhez ilyen karakterre és mentalitásra van szükségünk, hogy a saját játékunkra koncentráljunk a pályán.”

BRAHIMRÓL ÉS REBICRŐL
“Brahim jobban van. Reméljük, hogy ott lehet a meccsen. Rebic egy nagyszerű játékos és jó formában van. Természetesen egységes csapatként kell játszanunk, de az egyéni kvalitások meghatározóak lehetnek.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS