2022. november 29., kedd

Leao nemet mondott az alacsonyabb kártérítésre

-

Egy megállapodás volt kialakulóban Rafael Leao és a Sporting CP vezetősége között, azonban a játékos végül elutasította a lehetőséget.

Már hosszú ideje zajlik a jogi csata Leao és a nevelőegyesülete, a portugál élvonalban szereplő Sporting között. A portugál alakulat korábban beperelte a játékost, amiért 2018 nyarán jogtalanul szerződést bontott a csapattal és ezáltal súlyos eurómilliókkal megkárosította a klubot, hiszen átigazolási ár nélkül, ingyen szerződött a Lille együtteséhez. Azóta a bíróság számos alkalommal tárgyalta az ügyet és a Sportdöntőbíróság is beavatkozott, így Leaónak 16,5 millió eurós kártérítést kell fizetnie, plusz kamatokat.

A La Gazzetta dello Sport szerint még áprilisban megállapodás született Leao kártérítési összegének csökkentéséről és a Sporting peren kívül hajlandó lett volna elfogadni 14 millió eurót egy összegben, azonnali átutalással, de a játékos végül nem egyezett bele.

Ennek a 14 millió eurós összegnek a felét Leao, míg a másik felét a korábbi klubja, a Lille fizette volna, azonban a játékos visszautasította a lehetőséget és megtagadta az összeg egy részének kifizetését. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi állhatott a nemleges válasz hátterében. Valószínűsíthető, hogy nem állt ekkora összeg a játékos rendelkezésére vagy az is lehetséges, hogy Leao ügynöke, Jorge Mendes és az ügyvédjei bíznak abban, hogy megnyerik a jogi csatát és el tudják simítani az ügyet kártérítés fizetése nélkül.

Mindenesetre Paolo Maldinit nemrég megkérdezték Leao kártérítési ügyéről, amely hatással lehet a szerződéshosszabbításról folytatott tárgyalásokra. Az olasz igazgató kijelentette, hogy semmi közük az ügyhöz és a Sportingnak nem áll fenn pénzügyi követelése a Milannal szemben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ezen a ponton a Klub helyében kötnék egy külön megállapodást Leao-val, miszerint kifizetjük a rá eső részt, akár az egészet (ez esetben Lille-szerződés 1 játékosért cserébe), cserébe hosszabbít a lehető leghosszabb távú paktummal. Kivásárlási záradék = min 250 mEur.
    Valahogy el kell érni, hogy hosszabbítson és érezze e megbecsülést, mert különben tényleg úgy lesz, mint Kessié. És Leao-t sokkal nehezebb lesz pótolni.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS