2022. november 27., vasárnap

Budapest ajánlatot tett az Olasz szuperkupáért

-

Olasz sajtóinformációk szerint Magyarország ajánlattal kereste meg a Lega Serie A-t az Olasz szuperkupa rendezési jogának határozott idejű megvásárlása érdekében.

Mint arról nemrég írtunk, három ország versenyez a szuperkupa rendezéséért, nevezetesen Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek és Magyarország.

A La Repubblica beszámolója szerint Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke szezononként mintegy 8 millió eurót – átszámítva körülbelül 3,24 milliárd forintot – ajánlott fel abban az esetben, ha Magyarországon rendezik meg az Olasz szuperkupát az elkövetkező években.

Mivel a szurkolók mellett a Lega Serie A elnöke, Lorenzo Casini is határozottan ellenzi a szuperkupa Közel-Keleten történő megrendezését, így ideális opció lehet Magyarország, amely Budapesten kívánná lebonyolítani a szuperkupát.

A Repubblica közlése szerint a szuperkupa szervezéséért felelős Lega Serie A fontolóra vette Magyarország ajánlatát.

A Szuperkupán rendszerint az olasz bajnoki címvédő és a kupagyőztes mérkőzik meg egymással. A 2022-es Olasz szuperkupát Szaúd-Arábiában rendezik a Milan és az Inter részvételével. A mérkőzés január 18-án lesz Rijádban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS