2022. szeptember 25., vasárnap

Deschamps elismerő szavai Maignanról

-

Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya szerint Mike Maignan nagyon magas szinten teljesített az előző idényben és lehetőséget fog kapni a válogatott kapujában is.

Maignan már évek óta kiemelkedően teljesít és nem túlzás azt állítani, hogy Európa legjobb kapusai közé tartozik. A Lille-ben produkált kiváló szezonja után rögtön az első idényben bajnoki címet nyert a Milannal és ebben oroszlánrészt vállalt. A teljesítményének hála jelölték a 2022-es Aranylabdára és a Yashin-díjra.

“Maignan már az előző idényben megmutatta, hogy nagyon magabiztos a kapuban és nagyon magas szinten teljesített a Milanban, ahogy Lloris is.” – mondta Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya.

Franciaország a szeptemberi válogatott szünetben Ausztriával és Dániával játszik a Nemzetek Ligájában. Maignan ezúttal is meghívót kapott a nemzeti csapatba és Deschamps lehetőséget fog adni neki.

“Nem panaszkodhatok Hugo távolléte miatt, lehetőség lesz Mike számára, hogy nemzetközi tapasztalatot szerezzen. Már rendelkezik némi rutinnal, hiszen jó ideje a keret tagja még akkor is, ha nem mindig lépett pályára. Kiváltság számomra, hogy ilyen kiváló kapusok állnak a rendelkezésemre.”

A 27 esztendős kapus eddig összesen 4 mérkőzésen lépett pályára a francia válogatottban.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS