2022. szeptember 25., vasárnap

A klubok a San Siro lebontása mellett döntöttek

-

A Milan és az Inter vezetősége egyaránt a San Siro stadion teljes lebontása mellett tette le a voksát az új stadionprojekt ügyében.

Már jó ideje téma az új milánói stadion megépítése, azonban a látványtervek elkészítése és a győztes pályázat kihirdetése után nem történt érdemi előrelépés az önkormányzat részéről, ami miatt a Milannál felmerült annak a lehetősége, hogy más helyszínen, Sesto San Giovanniban építsék meg az új létesítményt. Most úgy tűnik, hogy a város is együttműködik a klubokkal és hamarosan elindulhatnak a munkálatok.

Olasz sajtóinformációk szerint a Milan és az Inter meghozta a végső döntést és mindkét együttes a San Siro teljes lebontását javasolta, így az eredeti terveknek megfelelően az új stadion a jelenlegi San Siro mellett épülhet fel.

A város ebben a hónapban egy nyilvános vitát indít az ügyben, amelyet követően zöld utat kaphat a stadionprojekt. A régi San Siro röviddel a 2026-os téli olimpia után tűnhet el.

A klubok javaslatai alapján pontosan 5 év múlva, 2027-ben kezdődne a San Siro lebontása, amely körülbelül 1 évig tartana. Addigra teljesen elkészülne a szomszédságban az új létesítmény, amely várhatóan körülbelül 60-65 ezer néző befogadására lesz alkalmas. A teljes stadionprojekt költsége eléri az 1,2 milliárd eurót, amely magában foglalja az új aréna megépítését, a teljes környék átalakítását és a San Siro lebontásának költségeit is.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Azt a véleményt osztom én is, miszerint 70-80 ezres stadion megépítése célszerűbb lenne, pláne ha közös lesz, akkor ez sem akkora kiadás mintha egyedül lennénk rá, nem mellesleg az üzemeltetési költségek is feleződnek ebben az esetben. Nekem semmi problémám azzal, hogy két csapat osztozik egy stadionon, amennyiben megfelelően karbantartják, sokkal gazdaságosabb és “zöldebb” egy stadiont fenntartani.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS