2022. szeptember 30., péntek

A Chelsea óriási ajánlatot készül tenni Leaóért

-

A legfrissebb hírek szerint a Milan nem akarja meghallgatni az ajánlatokat Rafael Leaóért, akiért elképesztő összeget készül kínálni a Chelsea vezetősége az átigazolási időszak hátralévő napjaiban.

Napok óta téma a sajtóban Leao sorsa, akiért bejelentkezett a Premier League-ben szereplő Chelsea. A 23 éves támadónak még két év van hátra a szerződéséből és az elmúlt hónapokban folytatott egyeztetések az új hosszú távú kontraktusról egyelőre nem zárultak sikerrel.

A La Gazzetta dello Sport a mai számában arról ír, hogy a Chelsea klubrekordnak megfelelő 120 millió eurós ajánlatot készül tenni Leao játékjogáért a Milannak.

Egyelőre nem érkezett egyetlen hivatalos ajánlat sem, azonban ez a következő napokban megváltozhat. A lap szerint a Milan álláspontja egyértelműnek tűnik és nem akarja meghallgatni a beérkező ajánlatokat, amennyiben a felajánlott vételár összege nem közelíti meg a 150 millió eurót – ami a játékos szerződésében kivásárlási árként rögzítve van.

Fontos megjegyezni, hogy a záradékban feltételként van rögzítve, hogy az átigazolási piac ezen szakaszában (az utolsó egy hétben) nem aktiválható Leao kivásárlási ára – erről Daniele Longo, a Calciomercato újságírója számolt be. Így a Milan kezében van a döntés.

Paolo Maldiniék álláspontja, hogy nem akarnak megválni a csapat egyik legjobb, legértékesebb és legtehetségesebb játékosától a mercato utolsó napjaiban, ugyanis nem állna rendelkezésre elég idő ahhoz, hogy megfelelően pótolják. Éppen ellenkezőleg: a klub hosszabbítani akar Leaóval és hosszú távra megtartani. A portugál válogatott támadó abszolút kulcsember a Milan támadósorában és az előző idényben óriási érdemei voltak a bajnoki cím megnyerésében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

25 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nehéz kérdés ez, egyrészt nagyon sok pénz az, másrészt viszont, ismerve a nyereséghajhász, globalizáló amerikaiakat, annak az összegnek csak kis hányadát fordítanák Leao pótlására. Ugyanakkor, komoly esély van arra, hogy Leao nem akar aláírni új szerződést, így lehet jobb lenne eladni most, jövőre negyedét fogja érni.
  A másik kérdés a pótlása, egyáltalán kivel lehetne pótolni? Nem is nagyon tudnék hirtelen felsorolni 2-3 potenciális nevet. Annak úgy semmi értelme, hogy 8-10 milliós középszerekkel pótoljuk, pedig az a legvalószínűbb forgatókönyv.
  Ha 120-at adnának érte, egye fene, vigyék, ha legalább az összeg feléből igazolnánk egy-egy szélsőt mindkét oldalra. De lehet még akkor sem járnánk jól.

  • Szerintem pedig nem nehéz ügy!

   Éppen ellenkezőleg.Ugyanis a lépések következőek. (6-7 nap és éjjel van vissza! Galliani time)

   A.

   Ha van ajánlata a Kékeknek, akkor számolni kell kicsit és megalkudni házon belül, hogy ebből mennyi mehet új igazolásra és mikor. 120 m esetén úgy 100 m marad csak mert a Lille-nek jár 10-15% ha jól emlékszem.

   B.

   Ha megvan a londoni ajánlat, akkor de csak akkor, le kell ültetni a gyorslábú nagyfiu okos jóképességű ügynökét és elérakni a Milan 5 éves szerződését 5-6 millió € -rol (nyilván megvan a keret ameddig mehetnek Maldiniék) és mély és hosszu szembenézés után jelezni hogy az óra kegyeg és 24 óra múlva kérjük a szerződést aláírva.

   C.

   Ha nem irja alá akkor megnezni, hogy ki kell a Lőw Zsoltiék remek keretéből nekünk, levonni a 150 bol az árát és megküldeni az ellenajánlatot Londonba.

   Szerintem barmi egyszerű folyamat és komoly előnyökkel jár, mely előnyök a következők:

   1. tiszta vizet lehet önteni a pohárba. Az összesbe.
   2. Idonyomas van mindenkin ilyenkor lehet nagy dealt kötni.
   3. Pénzt lehet csinalni, mégpedig gyorsba okosba
   4. Az európai válság előtt az utolsó nagyosszegű deal lehet
   5. Milan felkerül a TOP listára idén nyaron.

   Ez a business oldala.

   Sportszakmai szempontból, pedig úgy látom, hogy fel lehet építeni egy 10 gólos és 11 gólpasszos játékost helyette akar ebből a keretből is.

   Emberileg nekem sosem volt kedvelhető a stílusa, de nyilván ez tökmindegy, komoly munkát tett bele az elmúlt 2 évbe, és Pioli jól rakta össze. De ha Leaot össze tudta rakni (Theot, Tonalit Tomorit Kalulut is osszerakta a mostani Milan szintjére) akkor valószínű mást is képes felépíteni a szakmai stáb

   Nekem emiatt egyszerű a dolog.

   Menjen! Jó pénzért!

 2. Nehéz ügy. Nem biztos, hogy maradni fog a portugál. Lehet, hogy megvárják a mai sorsolást az amerikaiak (az Elliott vagy a RedBird??). Ha úgy látják, hogy a csoportból relatíve könnyen tovább lehet jutni Leao nélkül is, akkor szerintem rábólintanak a 120-ra. Legfeljebb vagy most gyorsan vagy akár télen vesznek egy-két szélsőt a helyére…

  Persze érdekes lesz a sorsolást elemezni ebből a szempontból, mert a Milan – 1. kalaposként!!! – papíron a negyedik leggyengébb csapat a mostani BL-mezőnyben.

 3. Ha menne Leao, akkor már nem lehetne pótolni, maximum egy hasonlóan irreális vételárral, amit nem hiszem, hogy megtennénk. Szerintem januárig biztosan várnánk, és csak akkor lenne pótolva. Viszont a Chelse-ből biztosan becserélnénk valakit. Ha már hosszabbított volna Leao, akkor könnyebb lenne a helyzet, így könnyebben hajlok az eladása felé még úgy is, hogy nem lesz pótolva.

 4. Továbbértékesítés esetén 15% a Lille-é, de 120 millióból marad 102 millió, nem rossz.
  Gyors pótlásra ott lehetne Belotti, így Rebic/Origi/Sales ideiglenesen megoldhatná a bal oldalt
  Afelé hajlok, hogy el kell adni, mert most benne van a pakliban, hogy leutánozza Kessié-t (ingyen lelép),vagy mint Suso egy jó idény után olyan bűn rosszul játszik, hogy bagóért lehet csak eladni

 5. Még olyan hírt is olvastam, hogy a Chelsea 6 játékost adna érte. De azt más helyről nem erősítették meg, úgyhogy azt kacsának gondolom.

  Nagy kérdés, hogy ha tényleg lesz egy ilyen megaajánlat, akkor mit lép a vezetőség. Nyilván megkérdezik Leaót, hogy ő mit szeretne, és ahhoz igazítják a választ. Ha van értelme vergődnünk további bértárgyalásokkal, akkor megtartjuk, ha inkább menni akar, akkor megpróbáljuk a lehető legtöbbet kapni érte.

  Izgalmas lesz az utolsó egy hét is. Leao miatt is, és biztos vagyok abban, hogy akiket eddig nem tudtunk kölcsönben elhozni, mert a klubjaik nem egyeztek bele az általunk preferált konstrukcióba, azoknál is teszünk legalább még egy kísérletet.

 6. Jut eszembe. Ha Paquetá elkel, az árából jut nekünk kb. 6M. Maradt a keretünkből 8-10M. Ha Ballo-Touré is megy, akkor érte is leesik olyan 5M. Ha ez mind teljesül (HA…), akkor egy épkézláb igazolást már most meg tudunk oldani az utolsó napokban.

  A BL csoportkörért valami 41.16M jár a csapatnak, plusz az eredmények függvényében még valamennyi. Ami azt jelenti, hogy ha a téli szünetig sikerül eljutni úgy, hogy túléljük a csoportkört, és a bajnokságban is lőtávolban leszünk, akkor nincs semmi veszve, és plusz források bevonása nélkül is meg tudjuk erősíteni a csapatot januárban. (Feltéve, hogy a csoportkör után az UEFA elszámol a résztvevőkkel. Hogy ez mikor történik, arról fogalmam sincs. Kinézem belőlük, hogy csak a szezon végén.)

  Ha a fenti forgatókönyv megvalósul, akkor nem feltétlenül lenne rajtunk pénzszerzési nyomás az eladást illetően. Tudom, ebben sok a “ha”, de ebben az esetben a RedBird nem is kényszerülne sokat költeni a téli mercatóra, mert a plusz bevételek miatt úgy erősödnénk, hogy nem kell hozzá eladni senkit.

  Amire ki akarok lyukadni, az az, hogy a vezetőségnek ezzel is számolnia kell, amikor/ha befut a Chelsea ajánlata. Ha a következő fél évet valahogy túléljük, és állva maradunk minden fronton, akkor nem feltétlenül lenne muszáj eladnunk csak azért, hogy tudjunk vásárolni. És közben lehetne a hosszabbításokkal foglalkozni. Ha pedig télig nincs szignó, akkor fel lehetne venni a kérőkkel a fonalat.

  Csak az a gond, hogy ezek között van pár olyan tényező, amit nem látunk előre. És dönteni egy héten belül kell. Ha egyáltalán lesz ajánlat addig.

 7. Na erre már tényleg kiváncsi vagyok hogy mi és ki lesz ebből. De én azért kiváncsi lennék Leao véleményére is hogy mit akar. Jó lenne vele is leülni és megkérni hogy legyen annyira korrekt a csapatával szemben hogy megmondja mit szeretne a legjobban és úgy egyszerűbb lesz lépni a vezetőségnek is.

 8. Viszlát! Köszi a tavalyi szezont.. Ebben szerintem ennyi volt itt nálunk és én máshol sem látom sztárként, mert egyszerűen nincs benne alázat! Az első két fordulóban sírt a pálya bal oldala, annyira gyenge volt. Unott fej, unott kocogás, egy kis önzőséggel vegyítve. Valami hasonló ez, mint a Juve-Pogba-Manchester háromszög, mi is kereshetünk most ugyanúgy egy rakás pénzt rajta, egy jobb szezon után.

  • Legyen inkább Lukaku, az az évszázad biznisze volt, adjuk el 130-ért, vagy játékosok bevonásával, jövőre mg visszajöhet 6-8 misi kölcsönnel 😀

   Egyébként fogalmam sincs, mit gondoljak egy ilyen ajánlat kapcsán. Már most top 5 a posztján kb Mané, Fati, Mbappé, Neymar, Vini, Son kb akik jobbak vagy egy szint, de ő még nagyon fiatal is… és lesz ő még ennél jobb, de legalábbis kiegyensúlyozottabb, az tuti. De lehet, hogy én is eladnám, mert egy szezont nem érne a dolog, ha utána dobbantana kis pénzért. Rebic minőségi pótlás már most, talán Origi is, és ha akarnánk, valakit még lehetne hozni is akár most, akár télen. Inkább most, mert azért Leao nélkül egyértelműen csökkenne az esélyünk a BL-továbbjutásra.

 9. Jó lenne tudni,hogy Nyegleao mit akar. Mert ha nem írja alá az új szerződését + produkál egy rossz szezont akkor jövőre nagyon megszívjuk!
  És úgy gondolom szívtunk már eleget!! Ha hezitál pénzt kell belőle csinálni! Ja és nagyon fontos az árát egy az egyben új igazolásokra kellene költeni mert ha nem akkor megette a fene!

 10. Ez az összeg tökéletesen elég ahhoz, hogy “összezavarja” az embert 🙂 Ha Theo és Leao is formában van akkor európai egyik legjobb baloldala lenne a mienk, amit nehéz pótolni. Ehhez viszont Leao is kell. Én sem azt látom szegényben, hogy stabilan-hosszú távon tudna átlag felettit hozni és nem feltétlen a képességhiány miatt. Még mindig sokat kellene tanulnia/fejlődnie :/ , hogy hasznos is tudjon lenni, ne csak veszélyes 😀 Emiatt a 120 millió nagyon jól nézne ki. Viszont nem tudom ki van a tarsolyban?

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS