2022. szeptember 25., vasárnap

Capello rekordjára pályázik Pioli a Milan kispadján

-

Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője zsinórban a második bajnoki címére hajt a Rossoneri kispadján.

A Milan az előző idényben talán a legoptimistább várakozásokat is felülmúlta a teljesítményével és az eredményességével, miután az Intert, a Napolit illetve a Juventust is maga mögé utasította a bajnokságban, amellyel megnyerte a történetének 19. Scudettóját – méghozzá teljesen megérdemelten.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint Fabio Capello az egyetlen olyan edző a Milan történelmében, aki képes volt arra, hogy a csapattal megvédje a bajnoki címet és zsinórban legalább két szezonban is magasba emelje a Scudettót.

Pioli arra pályázik, hogy csatlakozzon Capellóhoz és történelmet írjon azáltal, hogy megvédi a bajnoki címet a Milannal. A csapatot egyetlen elsőség választja el a klub történetének 20. Scudettójától és a címer fölé járó második csillagtól. Ez nem ígérkezik egyszerű feladatnak, ugyanis a Rossoneri mellett az Inter, a Juventus, a Napoli és a Roma is pályázik a tabella első pozíciójára.

A 21. században Carlo Ancelotti és Massimiliano Allegri után Pioli lett a harmadik tréner, aki olasz bajnok lett a Milannal. Az 56 éves szakembernek ez volt az első trófeája az edzői karrierje alatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS