2022. szeptember 27., kedd

Sacchi nyilatkozata a Scudetto favoritjairól

-

Arrigo Sacchi, a csapat korábbi sikeredzője szerint a Milan is ott van azon csapatok között, amelyek a legesélyesebbek a Scudetto megnyerésére a 2022/2023-as idényben. A 76 éves szakember úgy véli, hogy az előző szezon bajnoki címe után nem szabad, hogy a Milan játékosok fejébe szálljon a siker.

Az elmúlt hetekben sok kritikát kapott a Milan, amiért az átigazolási időszakban a riválisokhoz képest elég inaktívnak bizonyult és ezért sokan nem tartják esélyesnek Stefano Pioli együttesét arra, hogy versenyben legyen a bajnoki cím megvédéséért. Sacchi, a Milan korábbi sikeredzője szerint a piros-feketék is ott vannak az esélyesek között.

“A Milan ott van a Scudetto favoritjai között, mert az előző idényben megnyerte a bajnokságot és jól játszik. Ha ezen az úton haladnak tovább és ha nagyobb nyomást helyeznek az ellenfélre, akkor újabb remek szezont zárhatnak Pioli fiai. Az a legfontosabb, hogy ne essenek a siker szindrómájába, ami sajnos előfordulhat. Nem szabad, hogy elszálljanak maguktól és maximális elkötelezettségre van szükség.” – mondta Sacchi a Gazzettának.

“Ugyanakkor a Milannak óvatosnak kell lennie a Juventusszal és az Interrel szemben. A Juve mindig nagyon veszélyes, legalábbis Olaszországban és Di Mariával, Bremerrel, Pogbával és Kosticcsal erősödtek. Az Inter – amely bűnhődött a klub kritikus anyagi helyzete által – nagy tapasztalattal rendelkezik és tehetséges játékosok alkotják a csapatot. Végül a Romát is azon csapatok közé sorolnám, akik gondot okozhatnak a Milannak.”

“A Roma lehet az igazi meglepetés. Nem csupán Dybala érkezése miatt, aki egy fontos játékos, hanem sokkal inkább azért, mert Mourinho nagyszerű munkát végez. És a lehetséges meglepetések között figyelni kell Gasperini Atalantájára is, amely ebben a szezonban nem vesz részt a nemzetközi porondon.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS