2022. szeptember 25., vasárnap

A Milan hosszabbítani készül Kruniccsal

-

Olasz jelentések szerint Rade Krunic új szerződést fog aláírni a piros-feketékkel.

Miközben a klub az átigazolásokkal kapcsolatos tevékenységekre koncentrál, ezzel párhuzamosan a jelenlegi szerződések meghosszabbításán is dolgozik. Tommaso Pobega hosszabbítása már lezárult és Rafael Leao, Ismael Bennacer illetve Fikayo Tomori mellett Kruniccsal is folyamatban vannak a megbeszélések.

Antonio Vitiello, a MilanNews főszerkesztője jelentette, hogy Rade Krunic esetében is előrehaladott szakaszban járnak a tárgyalások és a játékos hamarosan új szerződést fog aláírni a klubbal.

Krunic 2019 nyarán érkezett az Empoli együttesétől és megbízható kiegészítőembernek számít a csapatban. Az előző szezonban Stefano Pioli belső középpályásként és támadó-középpályásként is szerepeltette. Az olasz tréner néhány nappal ezelőtt elmondta, hogy a bosnyák válogatott középpályás nagyszerű taktikai képességekkel rendelkezik és az emberek gyakran igazságtalanul alábecsülik a játékát.

A 28 éves középpályás jelenlegi kontraktusa 2024. június 30-ig szól a Milannal.

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

11 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Szerintem nem. Nagyon bírom a bosnyákot, nincs vele semmi bajom. Jól száll be, kihajtja a belét a pályán, jól tűri a padot, szinte mindig elérhető, stb… Még 2 évig van szerződése, mire lejár már 30 éves lesz. Ha a Milan az új tulajjal szintet szeretne lépni, akkor 2 év múlva Krunicnak már nem kellene a keretben lenni. A hosszabbítással gondolom fizuemelés is jár, ami miatt nehezen eladható egy 30+-os kiegészítő játékos. Caldara is úgy lett kölcsönadva, hogy a fizuja felét (bruttó 2M€) a klub állja, szóval szinte szabadulni se lehet tőle. Kapjon magasabb fizut bónuszok formájában, de én nem hosszabbítanék vele, max csak +1 évet.

  • Elfogadja, hogy nem kezdő, többnyire jól száll be, akár több poszton is bevethető, úgyhogy szerintem érdemes hosszabbítani vele, az előző szerződéséhez hasonló feltételekkel.
   Kevés csapat engedheti meg magának azt hogy 11+11 top játékosa legyen, sajnos mi sem tartozunk közéjük.

 1. Önmagában lehet jó és rossz (kevésbé jó) ötlet is, hogy Kruniccsal hosszabbít a Milan. Lehet úgy tekinteni, hogy ha vele hosszabbít a klub, akkor elfoglal egy helyet, azaz nem jön a helyére egy klasszis középpályás. (Örömteli lenne persze, ha mondjuk Rodri, Brozovic, Bennacer, Tonali meg Kimmich alkotná a Milan középpályás keretét, de erre nincs mód.)

  De lehet úgy is tekinteni Krunic hosszabbítását, hogy egy embert viszonylag olcsón lekötünk (Krunicnak ettől feljebb már úgysem lesz), aminek következtében egyrészt meg tudjuk tartani a nagyobb értékeinket, valamint maradhat pénz erősítésre, ha pl. Bennacert elvinné valaki (egyébként ennek a hosszabbításnak a hátterében éppen azt látom, hogy Bennacer iránt megnőtt az érdeklődés).

  Ezt a hosszabbítást egy olyan funkcionális lépésnek gondolom, ami nem közvetlenül lehet hasznos a Milannak, hanem közvetve. Minden csapatban elfér (sőt, kell!) néhány (1-2) ilyen játékos, aki elfogadja a sorsát, már annak is örül, hogy a keret tagja, ugyanakkor lehet rá számítani, a maga szintjén megoldja a feladatát. Talán Brocchihoz lehetne hasonlítani Krunicot, aki soha nem volt egy Redondo, de nem is gondolta ezt magáról, tudta, hogy mi a szerepe, tudta, hogy nem ő az első számú ember a középpályán.

  Ugyanakkor ezek a funkcionális hosszabbítások (igazolások) csak akkor érnek valamit, ha később, amennyiben tényleg egy kezdő szintű (klasszis) középpályásra lenne szüksége a Milannak, nem arra való hivatkozással vetjük el az ötletet, hogy “már itt van Krunic, minek vennénk meg pl. Verrattit”?!

  Összességében nem rossz ötlet a hosszabbítás. Kb. 31-32 éves koráig maradhatna, azaz 2025-ig vagy 2026-ig, de utána már elengedném. Középső (védekező) középpályásoknál 30 felett általában már nincs meg az a dinamika és hatékonyság, mint korábban (pláne ebben a rendszerben), így sokat már nem tudna hozzátenni a játékhoz még csereként sem. Ha meg más poszton kellene őt szerepeltetni, az meg régen rossz lenne.

 2. Fontos láncszem, jelzésértékű a csapatnak. Ő kb. lehajtott fejjel, rossz szó nélkül dolgozik, megérdemli hogy hosszabbítsanak vele. Igaz szerintem is max 2-3 éve lehet ezen a szinten. Én örülök neki, remélem nem szalad meg nagyon a ceruza a fizetésnél, s akkor semmi gond.

 3. Én kedvelem. Nyilván ha egy, max két évet hosszátesznek, az oké. Többet nem kell szerintem sem. Jó a munkamorálja, és bár nem a legpengésebb, azért az is ritka, hogy ő legyen a leggyengébb láncszem.

  Egyetlen bajom van vele: ha a védelem előtt játszik, minden megmozdulása lapveszélyes, és mindig attól rettegek, hogy kiállíttatja magát. Bár ha előrébb van, akkor is…

  Amúgy az van, amit mondtatok. Jó szellemű, magával tisztában lévő, szerény fickó, aki általában megoldja a rá bízott feladatot. És ha belegondolunk, ez pont elég egy bevallottan kiegészítő embernél.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS